asta e log-ul tau: o sa-l iau pe bucati.
Time:08/31/2003 02:02:08
Security tipe: Mac Spoofing
Severity: minor
Direction: incoming
Protocol: unknown
Remote host: 10.128.0.1
Local IP: 10.4.5.50
Application name:
Count :1
Begin time: 08/31/2003 02:02:05
End time: 08/31/2003 02:02:05
- remote host: 10.128.0.1 - asta e serverul nostru, gateway-ul tau;
Description:
Unsolicited incoming
ARP reply detected, this is
a kind of MAC spoofing that
may consequently do harm to your computer.
daca vrei amanunte despre ce e ala ARP, sau ce e spoofing-ul, etc - ai net non-stop la dispozitie, documentatie cata vrei. in schimb citeste ce scrie acolo, in log - MINOR EVENT, it MAY do harm to your computer (in anumite situatii si scopuri in care e facut, ar fi trebuit sa precizeze cei de la sygate, special pt userii nelinistiti). chiar si asa, sygate firewall precizeaza cand e vorba de un "atac", in security log..
Detail information on 10.128.0.1:
........
NetRange: 10.0.0.0 - 10.255.255.255
....etc, etc
n-are rost sa faci backtrace la ip-ul asta, este gateway-ul tau din LAN
una peste alta, n-a fost nici un atac, ci doar ceva asemanator cu un ping (sunt sigur ca stii ce e asta)
marea mea nedumerire este: de ce ar folosi cineva SYGATE FIREWALL daca n-are un basic de cunostinte de retele? si nici nu are intentia sa se apuce de citit, din varii motive (pentru ca nu are timp, nu-l intereseaza, etc). pentru ca e bun? o fi bun, dar daca nu poti citi log-ul asta, singurul lucru la care e bun e sa te dea in paranoia. daca vrei, incearca zone alarm, e mult mai prietenos ca setari si ca interfata. plus ca are niste optiuni de genul "cum va apreciati nivelul de cunostinte in networking", incepand de la dom'le is bata complet, pana la expert in devenire
acu, sa ma ierti daca poate par nitzel sarcastic, dar daca ai sti de cate ori am auzit chestia asta, ca am fost atacati, imi zice ceva acolo ca ma ataca, ce sa fac... eu zic ca ai doua alternative: ori te apuci si citesti documentatie ca sa intelegi ce se intampla, ori ignori mesajele alea si eventual pui zone-alarm. da' parerea mea e ca daca vrei sa faci ceva util pentru pc-ul tau, fa-i security update la windows si la antivirus frecvent.
bafta..