marmotul wrote:ma intreb de ce oare toti userii mai vechi aici refuza sa fie moderatori, si m-am gindit la citeva motive:
1. prea multa bataie de cap
2. nu au chef de sughit de la prea multe injuraturi
3. nu au libertate: ca simpu user poti sa injuri, sa faci scandal, sa stai in cap daca vrei. ca moderatori tre sa fi un exemplu.
mai bagati si voi
Cred că ai acoperit tot sectorul de motive.
Punctul meu de vedere a ușor diferit:
E clar că vorbim de oameni cu vechime aici... bătrâni ai partidului, stâlpi de cafenea, alea. Adică, persoane cu ceva experiență în mersul forumului.
E de înțeles că n-au chef să se bage - și nu numai din cauza călușului care ți se pune automat în gură ca moderator. Pentru toți "derbedeii" și "golanii" forumului, indiferent de sex, ( a se remarca ghilimelele - adică, e o figură de stil, nu-i atac la persoană) indiferent de cât de maturi și organizați ar fi în viața reală, pierderea libertății de relaxare, de copilăreală, de râzgâială, dacă vreți... ar echivala cu o condamnare la pușcărie dă drept comun.
Simplul fapt că tridentul, kooksee și chiar și tu, marmotule - refuzați mantaua de melețian dovedește că sunteți de un egoism feroce - ceva tipic la copiii între 4-7 ani.
Hai să zicem că e acceptabil și de înțeles.
Dar hai să ne uităm și din partea aialaltă: B3 și vlad s. sunt la limitele puterii. Dacă ar fi vorba doar de "grupeta veselă" (cum zice b3) tot ar mai fi cum ar mai fi... pui un filtru, să știi unde postează ăia 7-9 golani... și ții o geană pe ei.
I-ai prins că și-au suflat mucii-n mânecă, în loc să folosească batista? Jart! două la funduleț...
Fix ca la grădiniță.
Simplu.
(plus că-i știi pe fiecare ca pe o pereche de adibași vechi)
Dar... moderatorii trebuie să pieptene permanent în căutare de pomanagii, spamagii, zăpăciți și aiuriți care apar zilnic... (exagerez, ca să fac un punct)
Așeeaaa... unde eram?
Aaa, da! La problemele moderatorului...
Eu cred că pot să vorbesc în numele tuturor când spun că moderatorii n-au nimic contra miștocărelii "golanilor"... e parte din tradiție, e amuzant și dacă n-ar fi... vorba aia, nu s-ar povesti. Adică... ar fi trist.
Dar cred că dacă unii și alții își reclamă dreptul la relaxare când intră pe forum... tot așa ar trebui să-și asume și ceva îndatoriri.
Nimica în scris, angajamente pionierești și astea. Dar... ei ("derbedeii") petrec cel puțin la fel de mult timp pe forum ca și moderatorii oficiali. Dacă tot frecați menta pe forum, de ce să nu dați o mână de ajutor la treabă?
Semnalați spamurile, offtopicele grosiere, mitocăniile crase.
Nu vă interesează mai departe... aia e treaba moderatorului să judece, taie și spânzure.
Voi semnalați chestiile chiar nașpa... nimic altceva.
Desigur, asta implică ceva neplăcut: anume... ca moderatorul să poată avea încredere în ce semnalați voi - ca fiind 99,99% corect (facem greșeli cu toții).
Încrederea... poate să vi se acorde cvasi-automat... în calitatea voastră colectivă de "the usual suspects".
Dar... asta cere și o oarece doză de maturitate: nu mai stați să despicați firu-n paișpe... ori să aveți orgasme certându-vă cu moderatorii.
Certați-vă între voi, faceți caterincă și garagață cât vreți... ÎN SECTOARELE DESEMNATE CA ATARE.
Știu... e constrângere, pierdere dă libertate dă scandal mioritic... alea-alea.
Da' zic că n-o să muriți din asta.
Hai... înțeleg că nu vreți să fiți moderatori... da' măcar puteți să nu puneți bețe-n roate?