Tasha wrote:S-a tot discutat de moderatori, ca sunt impartiali/subiectivi, etc.
Din punctul meu de vedere cred ca sunt corecti, insa, pentru a elimina orice comentariu, propun infiintarea unui Parlament.
Adica, daca cineva are o problema cu vreo decizie a moderatorilor, sa se voteze de catre useri daca decizia este corecta sau nu.
Nu stiu cum se poate face asta, cred ca cel mai simplu ar fi crearea unei noi sectiuni in forum feed-back, unde sa se posteze topicuri cu treaba respectiva cu poll-uri.
Plec de la ideea ca unii useri foarte activi sunt la un pas de ban definitiv. Useri care, desi sunt mai inflacarati, au avut in general observatii pertinente sau sfaturi utile (pe langa multe posturi la mijto, care au insa de multe ori farmecul lor).
Nu neg ca si-o merita, si de multe ori ar fi putut sa-si tempereze exploziile si flamingul, insa nimeni nu e perfect. Cel care nu si-a iesit din pepeni macar o data si nu e foarte nou pe imed sa arunce primul cu piatra.

Io-s de prea puțin timp aici, deci părerea mea ar trebui luată ca fiind o mârâială mică, nu ca opinie cu greutate.
Astea fiind zise, forumul nu e o republică parlamentară - că nu se poate.
La prima vedere, ai zice că-i ceva mișto... dar pe măsură ce sapi la concept, vezi că lucrurile se complică:
Ăia cu vechime votează mai la kil... ăia mai proaspeți doar la gramaj mic și tot așa.
Cred că o să trebuiască și șef de parlament, precum și un moderator de parlament - în caz că parlamentarii se iau la bătaie.
Poll-urile se pot mânări ușor, fie din exterior, fie din interior.
Întreaga concocție e ceva gen : "decesăfiesimplu, cândsepoatecomplicat?"
Plus că în esență - un astfel de "parlament" duce inevitabil la slăbirea autorității moderatorilor implicați în proces, cu rezultatul probabil că moderatorii o să-și bage ceva... "că parlamentarii schimbă deciziile oricum - ia să le dăm de lucru, ce aia mea...".
Așeeaaa... acuma, din ce-am citit eu p-aici, toată chemarea asta revoluționară e doar rezultatul muncii de teren și propagandă al unui singur user - să nu ziceți că nu-i așa, că sunteți hipocriți și nu vă crez.
Totuși.
O decizie de expulzare definitivă e chestie grea, nene... mie îmi miroase a pedeapsă capitală, ales-bules, mortu' dă la groapă nu se mai dezgroapă, alea.
Normal, orice user, fie el "vintage" și înflăcărat poate să-și facă cont nou, dacă-și pune mintea.
Da' n-o să mai fie tot aia... ceva o să se strice... plus că devine un fel de cafteală nedeclarată între autorități și exilat - hoții și vardiști gen.
În loc de execuție sumară - glonț virtual în ceafă - eu propun (în cazuri ca cele descrise de Tasha) să se aplice muncă silnică pe o durată oarecare, gen - să curețe forumul de spamagii, să fie moderator condamnat (cu drepturi și îndatoriri strict limitate) la ceva topice unde oricum n-are chef și unde nu prea se întâmplă nimica, chestii d-astea.
Am și argumente în favoare:
1) Userul e oricum pe imed de ani și ani de zile, n-o să se apuce să strice ceva acuma - ar fi ca și cum ar face căcălică în sufrageria proprie.
2) Fiind pe forum încă din antichitate, userul cam știe cum merg lucrurile, deci, perioada de "treling" o să fie minimă.
3) Mai era ceva, dar a sunat telefonu' și am pierdut ideea.
Dar cred că genul ăsta de comutare a sentinței trebuie făcut de la caz la caz, adică nu se aplică, spre exemplu la cazuri de negustori de afrodiziace medicale ori spamagii cu cazier.
Normal, popularizezi sentința, oprobiu general, poate le confiști din averea personală (le tai din steluțe, le resetezi numărul de posturi la zero la profil, le iei dreptul să posteze avatar, să aibe semnătură, să pună poze, să facă polluri, îi degradezi de la "bătrân" la "sugaci"... fel și fel de mici josnicii d-astea care ustură la funduleț).
Oricum cazuri d-astea n-or să fie mai mult de unul... cred.
Zic și io.