Comunicare intre candidatii USMLE
- nairamo
- junior
cei care s-au inscris pt step 1,2-ck sau cs banuiesc ca ati scris la numele care apare pe diploma si initiala tatalui,nu? atunci cum ati demonstrat la ecfmg ca numele fara acea initiala stupida va apartine tot voua? stiu ca trebuie mers la rectorat si ceruta o hartie pt asta,dar la cine? stiti si cat costa sau cand se face miscarea asta?
pt laurapopescu: 1.din momentul in care ti-a aparut pe oasis ca-ti proceseaza actele,in cat timp ai primit in romania fluturasul cu care sa te inscrii pt examen?erau aglomerati aia de la centru? la examen te-ai prezentat cu CI sau cu pasaportul? tu ai avut probleme cu initiala tatalui de pe diploma? 2.in afara de kaplan ai mai folosit si altceva pt step 2? ma refer la 1st aid sau nms-grile,de exemplu. multumesc
pt laurapopescu: 1.din momentul in care ti-a aparut pe oasis ca-ti proceseaza actele,in cat timp ai primit in romania fluturasul cu care sa te inscrii pt examen?erau aglomerati aia de la centru? la examen te-ai prezentat cu CI sau cu pasaportul? tu ai avut probleme cu initiala tatalui de pe diploma? 2.in afara de kaplan ai mai folosit si altceva pt step 2? ma refer la 1st aid sau nms-grile,de exemplu. multumesc
- originaltup
- elder
scrii numele tau fara initiala tatalui pe formularul de inregistrare.
La mine si la altii "au inchis ochii" la initiala tatalui de pe diploma, ca si la liniuta dintre cele doua nume, first si middle.
PS. pt cei care sunteti noi pe aici (si nu numai) si sunteti interesati de stepuri, cititi va rog ce s-a scris aici de la inceput pt ca la multe intrebari s-a raspuns deja.
La mine si la altii "au inchis ochii" la initiala tatalui de pe diploma, ca si la liniuta dintre cele doua nume, first si middle.
PS. pt cei care sunteti noi pe aici (si nu numai) si sunteti interesati de stepuri, cititi va rog ce s-a scris aici de la inceput pt ca la multe intrebari s-a raspuns deja.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"
- elfstone
- senior
Eu am fost tare paranoic cu liniuta si cu initialele, dar n-am avut nici o problema cu initiala tatalui - chiar scrie pe undeva prin booklet ca in formularul lor nu trebuie sa scrii initialele, parca. Cat despre liniuta, am fost la rectorat in toamna si am pus-o pe doamna respectiva sa imi puna liniuta pe diploma (eu apar cu liniuta in acte, dar la faculta fara liniuta).
Eu am trimis actele pe 17.11, au ajuns acolo pe 24.11, le-au acceptat pe 16.12, mi-au trimis hartiuta pe 22.12 (moment in care a aparut "Scheduling permit sent") si mi-a ajuns pe 4.01.
Eu am trimis actele pe 17.11, au ajuns acolo pe 24.11, le-au acceptat pe 16.12, mi-au trimis hartiuta pe 22.12 (moment in care a aparut "Scheduling permit sent") si mi-a ajuns pe 4.01.
- laurapopescu
- junior
Re: Comunicare intre candidatii USMLE
nairamo wrote:pt laurapopescu: 1.din momentul in care ti-a aparut pe oasis ca-ti proceseaza actele,in cat timp ai primit in romania fluturasul cu care sa te inscrii pt examen?erau aglomerati aia de la centru? la examen te-ai prezentat cu CI sau cu pasaportul? tu ai avut probleme cu initiala tatalui de pe diploma? 2.in afara de kaplan ai mai folosit si altceva pt step 2? ma refer la 1st aid sau nms-grile,de exemplu. multumesc
1.in 2 saptamani de cand mi-au spus ca mi-au acceptat aplicatia, nu ca o proceseaza. ca mai trec vreo 3 sapt. de cand iti spun ca o proceseaza si pana ti-o si accepta.
2. aglomerati? depinde de perioada. in ziua cand am dat eu, a fost sala aproape toata plina, dar era luna noiembrie. In vara e mai liber.
3. am avut si CI si pasaport la mine si daca-mi amintesc bine mi-a cerut DOAR pasaportul. si a fost un tip care i-a prezentat CI si tipa i-a mai cerut un act, gen carnet de sofer. Dai un tel. cu o sapt. inainte pt. confirmare si iti spune atunci ce sa aduci.
4. deocamdata nu mi s-a eliberat diploma
5. nu, nu am mai folosit si altceva. am facut cateva grile de NMS, dar nu am apucat sa le termin. nici Kaplan qbankul nu apucasem sa-l fac tot. Deci: DOAR Kaplan si un bagaj consistent de cunostinte din facultate.
- nairamo
- junior
multumesc tuturor pt raspunsuri.
pt elfstone: deci pe formularele pe care le-ai trimis n-ai pus liniuta,nu? (de altfel cred ca nici n-ai unde). si eu sunt f paranoica, mai ales ca si la mine exista o liniuta in certificatul de nastere, in CI si pe diploma. in pasaport e fara liniuta,asa ca...
scuze daca am pus intrebari la care s-a mai raspuns.
intreba cineva de dictionar medical.eu am stedman's pe cd
am vb cu o tipa care tocmai a dat step 1 si era foarte suparata ca a avut multe intrebari din genetica,imuno si putine din patologie.
pt elfstone: deci pe formularele pe care le-ai trimis n-ai pus liniuta,nu? (de altfel cred ca nici n-ai unde). si eu sunt f paranoica, mai ales ca si la mine exista o liniuta in certificatul de nastere, in CI si pe diploma. in pasaport e fara liniuta,asa ca...
scuze daca am pus intrebari la care s-a mai raspuns.
intreba cineva de dictionar medical.eu am stedman's pe cd
am vb cu o tipa care tocmai a dat step 1 si era foarte suparata ca a avut multe intrebari din genetica,imuno si putine din patologie.
- dac
- senior
In legatura cu School transcript, la voi l-a trimis Facultatea? Sau l-ati trimis voi dupa ce v-au anuntat ei ca scoala nu il elibereaza?
Pt. ca secretara de la Cluj a zis ca nu elibereaza nici o foaie matricola pt. SUA. Sunt cam inghesuit cu timpu si ma gandesc sa o trimit acu tradusa , sa nu mai astept sa mi-o ceara ei. Ce ziceti?
Pt. ca secretara de la Cluj a zis ca nu elibereaza nici o foaie matricola pt. SUA. Sunt cam inghesuit cu timpu si ma gandesc sa o trimit acu tradusa , sa nu mai astept sa mi-o ceara ei. Ce ziceti?
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33
- elfstone
- senior
Din cate stiu, la noi il trimite rectoratul, nu facultatea, ca raspuns la Form 345 (medical school release request). Contra cost. O data cu transcript-ul, facultatea / universitatea trebuie sa stampileze copia dupa diploma pe care o trimit ei si sa completeze un formular. Eu nu am trimis inca Form 345 la ECFMG pentru ca nu am inca diploma. Ei trebuie sa primeasca aceste documente de la facultate / universitate, nu de la tine - de aia te pun sa le trimiti acel Form 345 semnat. Intereseaza-te unde anume este biroul de relatii cu strainatatea al universitatii tale. Sigur exista asa ceva si, cel mai probabil, ei se ocupa cu asta.
- nairamo
- junior
pt cei car au auzit de goljan, care in state e in top, si vor cursurile lui audio, le gasiti pe http://www.coolgoose.com : sign in-music-search-papi.
- elfstone
- senior
Ca sa vedeti ce intrebari tampite imi mai trec mie prin cap, iata raspunsul la ele:
Despre Goljan, daca va e mai usor, il are cineva
nu spui cine, "urcat" in contul de gmail (33 x 10Mb). Pentru loco, altcineva il poate trage pe un blank. E un zvon, nu dau cu warezul 
credentials@ecfmg.org wrote:Dear Doctor,
As you have previously submitted a Dean’s letter stating that you will be issued your final diploma in March 2005, you need not submit this letter again if applying before March 2005.
Once your final diploma is issued to you, you should submit copies of the diploma along with the ECFMG® Medical Education Credentials Submission Form (Form 344) and Medical School Release Request (Form 345).
Please note that you must submit a Certification Statement (Form 183) for each on-line application you submit if you wish to be registered for that examination.
Despre Goljan, daca va e mai usor, il are cineva

- MMM
- junior
Pt cei care au primit scorul in Romania: era consistent plicul ala, parea ca ar contine lozul de aur sau pur si simplu scria pe el "deschide-ma!":twisted: ??? Suntem deja 3 carora li s-a "ratacit" plicul undeva, pe drum (cel mai probabil foarte spre sfarsit
)
Daca mai sunteti si altii care ati suportat o asemenea nefasta experienta, dati-ne sfaturi de incoltire a postei romane!... Ce naiba, e mai rau decat in epoca de restriste, cand intr-un final, dupa scanari atente, se primea corespondeta; acuma au loc altfel de scanari, la fel de minutioase, sa nu cumva sa scape vreun dolar ratacit printre pagini.
I hate Romania! (...well, most of it)

Daca mai sunteti si altii care ati suportat o asemenea nefasta experienta, dati-ne sfaturi de incoltire a postei romane!... Ce naiba, e mai rau decat in epoca de restriste, cand intr-un final, dupa scanari atente, se primea corespondeta; acuma au loc altfel de scanari, la fel de minutioase, sa nu cumva sa scape vreun dolar ratacit printre pagini.

- originaltup
- elder
- MMM
- junior
...nu cred ca mai apare; a trecut o luna de la trimiterea lui
. Si cineva care a dat cu 3 saptamani dupa, l-a primit (in alt oras); a sosit cam in 11 zile. Oricum, am trimis fax cu cerere pt duplicate score report, de data asta pe o adresa din sua, dar arde in mine o dorinta de razbunare pe angajatii postei romane
ma scoate din sarite ca in tara asta nimeni nu da socoteala pt nimic 

- laurapopescu
- junior
Posta Romana
Apropos de Posta Romana... Anul trecut mi-a trimis sora-mea din State un parfum de firma. Si desi nu au voie sa desfaca pachetele decat in fata ta...ei bine, l-au desfacut si probabil doamna respectiva isi dorea si ea foarte mult un parfum, asa ca .... eu m-am ales neparfumata, dar cu scuzele Postei Romane...
- digital
- junior
Lasati-i fratilor mai moale...la 3 milioane pe luna cat or avea probabil, ce vreti?
nu va dati seama ca asa probabil ii injura si postasii pe doctori cand trebuie sa imparta banii care-ncotro cand intra in spital?? ...doar ca ei nu scriu si pe forumuri
asta-i viata.
Lasati mai bine resentimentele si dati o fuga la Poiana Brasov, ca e o zapada super!

Lasati mai bine resentimentele si dati o fuga la Poiana Brasov, ca e o zapada super!

- MMM
- junior
Na, mersi, ce sa mai zic?... halal sprijin moral... am dat stepul asta de 2 luni si de-atunci sunt intr-o continua vacanta, ca tot nu pot sa-mi fac alte planuri... am epuizat si alte variante, nu numai Poiana Brasov; probabil ca acum ar trebui sa ma orientez spre statiuni cu un anume profil, ca incep sa cedez psihic
...si comparatia postas-medic imi place; aceeasi stradanie, aceiasi bani... si-n plus, si medicul atenteaza la privatiunea postasului/pacient... dar oare fara voia lui?

...si comparatia postas-medic imi place; aceeasi stradanie, aceiasi bani... si-n plus, si medicul atenteaza la privatiunea postasului/pacient... dar oare fara voia lui?

- nairamo
- junior
am citit pe undeva pe la pag 7 despre Clinical Clerkships, cum ca trebuie sa scriem toate stagiile pe care le-am facut. intrebarea mea este: chiar ati scris exact toate amanuntele pe care le cer ei?? -- ma refer la adresa spitalului, supervising physician (aici l-ati trecut pe prof sau pe asistent?), dates of clerkship (ati scris exact intervalul?). sa inteleg ca pe undeva,pe la secretara de an, figureaza periadele in care noi am facut stagiile si clinica? si chiar ati trecut si stagiile de vara?
apoi la pag 7 din cele 7 ale formularului pt step 1/2, la punctul 28, ati scris ID number de la USMLE step1/2 ?
pt cei care se inscriu: ecfmg cere poze, cred ca specifica undeva ca tip pasaport. atentie: poza noastra tip pasaport este mai mica decat cea tip pasaport sua. mai exact, a lor are dimen. 5/5 cm. de aceea unii au fost surprinsi cand au comparat dimensiunea pozei tip pasaport cu dimensiunea chenarului de pe formular.
apoi la pag 7 din cele 7 ale formularului pt step 1/2, la punctul 28, ati scris ID number de la USMLE step1/2 ?
pt cei care se inscriu: ecfmg cere poze, cred ca specifica undeva ca tip pasaport. atentie: poza noastra tip pasaport este mai mica decat cea tip pasaport sua. mai exact, a lor are dimen. 5/5 cm. de aceea unii au fost surprinsi cand au comparat dimensiunea pozei tip pasaport cu dimensiunea chenarului de pe formular.
- digital
- junior
Ar cam trebui sa treci stagiile. Nu stiu daca si alea de vara, dar macar cele mai importante din anii de facultate. Gasesti orarele la facultate la decanat, iar la supervising scrii asistentul, sau daca nu-ti mai aduci aminte, profesorul. Oricum, nu cred ca verifica cineva, dar sa fie acolo.
Cat priveste notarul pt CS, am inteles ca exista unul pe langa Gara de Nord, pe Dinicu Golescu, care cica stie despre ce e vorba si se ocupa cu de-astea. Pretul e in jur de vreo 300 de mii. Sper sa nu ma insel...
Cat priveste notarul pt CS, am inteles ca exista unul pe langa Gara de Nord, pe Dinicu Golescu, care cica stie despre ce e vorba si se ocupa cu de-astea. Pretul e in jur de vreo 300 de mii. Sper sa nu ma insel...
- cnicu
- senior
- nairamo
- junior
multumesc.
despre ce formular e vorba pt CS?
despre ce formular e vorba pt CS?
- nairamo
- junior
am crezut ca este vorba despre alt formular. acestea fiind spune, ar trebui sa mearga la secretarul sef-dl. Pricina, la decanat,iar semnatura si stampila pe poza se pun gratis. nu e nevoie de nici un notar!!!
- elfstone
- senior
MMM, eu nu stiu daca esti din Bucuresti si nici cand ai absolvit. Anyway... Din cate am inteles din ce am citit, pentru a putea semna form 183 in fata unui notar cam trebuie sa ai diploma emisa. In cazul in care esti sub incidenta unei scrisori din aia ca ti se va emite diploma la un moment dat, nu merge. Oricum ar fi, daca vorbesti despre form 183, el poate semnat de dl. Pricina si nu se percepe nici o taxa. Am impresia ca tu vorbesti despre acea adeverinta in engleza, in care scrie ca ai absolvit si ca ti se va emite diploma candva si care, da, din anuntul de la rectorat se pare ca te usureaza de 26 de euro. Numai aceasta adeverinta trebuie semnata de catre Dean, Vice Dean on Registrar. Form 183 trebuie semnat de 'a medical school official'. Acea adeverinta nu trebuie trimisa insa, decat o singura data (vezi postul meu de mai sus).
Nairamo: n-am avut nici un fel de problema din cauza dimensiunii pozei - intr-adevar, mult mai mica decat cea a chenarului.
Nairamo: n-am avut nici un fel de problema din cauza dimensiunii pozei - intr-adevar, mult mai mica decat cea a chenarului.
- elfstone
- senior
- nairamo
- junior
eu am teminat in 2004,mi-am luat diploma in ian 2005,iar Pricina mi-a semnat form 183 fara nici o problema.mai am 2 colegi in aceeasi situatie,deci se poate.
-
salutare!
Am si eu o intrebare..poate stie cineva raspunsul..Eu as vrea sa imi dau stepurile si sa o tulesc in SUA..am inteles ca step 1 si 2 ck se pot da in RO. Nedumerirea mea e cum se obtine viza de SUA ca sa te duci sa dai step 2cs?
Si daca, sa zicem, in cel mai fericit caz, cand ai cele trei stepuri luate si trebuie sa dai interviuri de acceptare in vreun program de rezidentiat, tie iti e viza expirata si nu ai nici un statut acolo? Care e smecheria? Care e procedura pentru niste indivizi ca noi sa nu fie pusi in situatia da a fi irosit o gramada de timp si bani pe primele doua stepuri fara a avea posibilitatea de a finaliza toata chestia asta?
Am si eu o intrebare..poate stie cineva raspunsul..Eu as vrea sa imi dau stepurile si sa o tulesc in SUA..am inteles ca step 1 si 2 ck se pot da in RO. Nedumerirea mea e cum se obtine viza de SUA ca sa te duci sa dai step 2cs?
Si daca, sa zicem, in cel mai fericit caz, cand ai cele trei stepuri luate si trebuie sa dai interviuri de acceptare in vreun program de rezidentiat, tie iti e viza expirata si nu ai nici un statut acolo? Care e smecheria? Care e procedura pentru niste indivizi ca noi sa nu fie pusi in situatia da a fi irosit o gramada de timp si bani pe primele doua stepuri fara a avea posibilitatea de a finaliza toata chestia asta?
- elfstone
- senior
- spider
- newbie
medical education credentials
Salut.Stie cineva de ce acum la noi la facultate (Carol Davila) trebuie sa platesti 95 de euro pentru credentials in loc de 26 euro de act ( ceea ce ar fi insemnat un total de 52 euro)?
Uffff!Hoti si banditi!
Uffff!Hoti si banditi!
- MMM
- junior
Intamplator, stiu eu. Taxa suplimentara ar fi pentru niste chestii pe care ECFMG le verifica in plus mai nou, separat de cele doua acte clasice. Nu prea am inteles in ce constau exact, dar se pare ca ar fi legate de toata evolutia studentului de-a lungul facultatii, gen absente, probleme de disciplina, etc.
oricum, sa fim seriosi, taxa e "justificata"... 

-
- newbie
kaplan qbank
Salut!
mai am 10 saptamani pana la step 1 si am constatat (cu stupoare) ca nu am qbankul de la kaplan pe calculator. Are careva idee daca exista qbankul de step 1 in formatul piratat (adica exact ca ala de step 2 care mi-a folosit mult). Daca il aveti fie-va mila si de mine...pleeeease
Multam mult!
mai am 10 saptamani pana la step 1 si am constatat (cu stupoare) ca nu am qbankul de la kaplan pe calculator. Are careva idee daca exista qbankul de step 1 in formatul piratat (adica exact ca ala de step 2 care mi-a folosit mult). Daca il aveti fie-va mila si de mine...pleeeease

Multam mult!
-
- newbie
- laurapopescu
- junior
Credentials
Pentru ca se apropie momentul sa-mi ridic si eu diploma de la Rectorat si sa trimit copii celor de la ECFMG, am si eu 2 intrebari:
1. cum ati facut sa obtineti copii legalizate si traduse de dimensiunile 216mm/279mm? Pt. ca oamenii chiar insista pe treaba asta:
"The photocopies of your medical diploma must be 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in). If these documents are larger than 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in), you must send reduced photocopies that are 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in)."
2. Merge orice notar sau aveti vreo sugestie anume?
1. cum ati facut sa obtineti copii legalizate si traduse de dimensiunile 216mm/279mm? Pt. ca oamenii chiar insista pe treaba asta:
"The photocopies of your medical diploma must be 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in). If these documents are larger than 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in), you must send reduced photocopies that are 216 mm x 279 mm (8½ in x 11 in)."
2. Merge orice notar sau aveti vreo sugestie anume?
- elfstone
- senior
Crezi sau stii ca se apropie? Serios... ai vorbit ceva la Rectorat? Auzisem un zvon ca dupa 20 martie
Ai / are careva vreun numar de telefon de acolo? Mi-e cam asa sa bat drumul degeaba, eventual o data pe saptamana de acum pana la Pasti... . Si chiar mi-e de obraz, ca le-am promis alora ca le trimit diploma in martie... .

- laurapopescu
- junior
Diploma
A fost o colega sapt. trecuta la rectorat si i s-a spus "dupa 25 martie, ca nu sunt toate diplomele semnate".
- digital
- junior
Uite aici nr de tel de la rectorat: 021/2103109, si ceri la "diplome"
smecheria e ca aia vin la lucru dupa 10 jumate, deci daca suni mai devreme iti mananca minutu de pomana. Dar eu am sunat ieri si mi-a zis clar ca pe 25 martie vine domnu secretar in tara, dar ca cel mai sigur diplomele or sa fie gata la inceputul lui aprilie...si cica o sa i le dea pe rand la semnat, nu le poate baga pe toate...

smecheria e ca aia vin la lucru dupa 10 jumate, deci daca suni mai devreme iti mananca minutu de pomana. Dar eu am sunat ieri si mi-a zis clar ca pe 25 martie vine domnu secretar in tara, dar ca cel mai sigur diplomele or sa fie gata la inceputul lui aprilie...si cica o sa i le dea pe rand la semnat, nu le poate baga pe toate...

-
- junior
Nu-ti face probleme cu diploma.
Desi are o margine, cea din dreapta, serpuita si care iese din formatul A4, partea aia nu contine nici o informatie importanta pentru ei, asa ca o xeroxezi pe un A4 ordinar, nici macar color, si le-o trimiti. Varianta tradusa va fi tot A4.
Traducerile si legalizarea lor se fac la orice birou de traduceri si, respectiv notariat....de obicei sunt ca samponui si balsamul, 2 in 1, aglutinate, alegi in functie de pret. Eu am facut 2 exemplare din fiecare atunci, e mai ieftin decat sa le faci in ocazii diferite, daca vei mai avea nevoie. Foaia matricola e in format A3, deci asa mi-au facut-o si cei care au tradus-o.
Concluzia e ca nu trebuie sa te complici, ca formatul letter pe care il ceri ei nu e foarte diferit de A4-ul nostru. Probabil ca sunt alte facultati din lume care au diplome mai fistichii si cu care au ei probleme.
Desi are o margine, cea din dreapta, serpuita si care iese din formatul A4, partea aia nu contine nici o informatie importanta pentru ei, asa ca o xeroxezi pe un A4 ordinar, nici macar color, si le-o trimiti. Varianta tradusa va fi tot A4.
Traducerile si legalizarea lor se fac la orice birou de traduceri si, respectiv notariat....de obicei sunt ca samponui si balsamul, 2 in 1, aglutinate, alegi in functie de pret. Eu am facut 2 exemplare din fiecare atunci, e mai ieftin decat sa le faci in ocazii diferite, daca vei mai avea nevoie. Foaia matricola e in format A3, deci asa mi-au facut-o si cei care au tradus-o.
Concluzia e ca nu trebuie sa te complici, ca formatul letter pe care il ceri ei nu e foarte diferit de A4-ul nostru. Probabil ca sunt alte facultati din lume care au diplome mai fistichii si cu care au ei probleme.
- laurapopescu
- junior
Credentials
laurad wrote: Foaia matricola e in format A3, deci asa mi-au facut-o si cei care au tradus-o.
Pai ei zic ca facultatea o sa le trimita foaia matricola, atunci cand trimit diploma la verificare. Tu le-ai trimis-o ca nu reusisera ei sa o obtina de la fac. sau de ce?
"When ECFMG sends your medical diploma to your medical school for verification, ECFMG will request the medical school to include your final medical school transcript when the school returns the verification of your medical diploma to ECFMG. If ECFMG is unable to obtain your final medical school transcript directly from your medical school, ECFMG will contact you and request that you submit to ECFMG copies of your final medical school transcript."
Si inca o data, sa stiu daca am inteles bine: deci tu le-ai trimis diploma in format A4 si a fost ok, ti-au acceptat-o asa, da? Sa nu ma trezesc ca am dat banii pe legalizari si ca mi-o trimit astia inapoi ca nu e la dimensiunile cerute de ei.
Return to “Cum pleci din tara”