Sa iti pregatesti un speech cu titlul :"Pourquoi est-ce que je veux aller en France?"
Situatia este putin diferita la UMF Iasi unde bursele au fost ocupate in totalitate in ultimii doi ani. In plus, conducerea universitatii "Gr. T. Popa" a gasit modalitati pentru a mari cuantumul sumei pe care o primea un bursant Erasmus cu inca 300 de euro, proveniti de la bugetul institutiei de invatamant superior.
"Am recurs la aceasta suplimentare, acoperita din fondurile universitatii, pentru ca si studentii cu posibilitati materiale reduse sa poata studia un semestru in afara tarii", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi.
http://www.paginamedicala.ro/stiri-medi ... sti_10393/
Riley wrote:ocazional mai citesc
Pai eu sunt pentru o experienta Erasmus, este binevenita o astfel de experienta in viata studentului la medicina si nu numai, vezi sistem nou medical, faci cunostiinte noi, o noua cultura, o ocazie sa te gandesti la viitorul tau (ramai in Ro sau vrei sa pleci? )etc.
Eu am fost plecat 1 semestru in anul 3. In Franta mai pui si mana nu stai numai sa te uiti cum am inteles ca ar fi in Italia unde mai greu cu partea practica. Nu stiu acum ce an esti tu. In anii mai mari (4 si 5) e cel mai bin pt Franta pt ca esti in anii de clinica si faci o groaza de chestii. In anul 3 ce mai vezi pe la semio med si semio chir dar au ei niste stagii de dimineata cand esti repartizat fie pe medicala fie pe chirurgie si ajuti acolo studentii de an 4,5,6 si rezidentii.
In anul 2 este numai preclinic, fizio, anato chestii din astea, nimic iesit din comun ba chiar mai slab facute acolo ca aici (la noi sunt mult mai multe detalii).
Examenele le-ar fi echivalat doar ca eu in sem 1 anul 3 am dat numai morfopat in Ro, un partial de semio si unul de farmaco. Morfopat nu am facut acolo deci am avut restanta in vara, semio med am preferat sa il dau aici pe tot in vara (am dat semio med acolo dar impartind nota la 2 iesea cam 6 si am zis ca as scoate o nota mai buna). Mi-am recunoscut numai partialul la farmaco dar si acolo mi-a injumatatit nota de la francezi (unde max e 20/20) dar era o nota mai buna. Nu iti zic ce sesiune de vara am avut in anul ala. Dar a fost totul cu happy-end si a meritat.
De Italia stiu ca fac chestii mai putin practice, multe cursuri si teorie. Asta stiu de la o colega, nu am trecut eu prin exp italiana.
Oricum mult succes si bafta si pana atunci spor la invatat (limba si materia)
drops wrote:Am o intrebare pentru cei care au fost cu Erasmus (in Franta in special). Cam care e media cu care v-ati intors in tara? Eu vreau sa plec dar tare mi-as dori sa nu ajung la taxa. Pentru asta mi-ar trebui cam 8.30-8.50 la intoarcere. Asta inseamna cam nota 17 acolo, nu? Ei parca au note pana la 20. Bine, ar fi ideal sa nu pierd nici bursa dar na, cred ca deja e prea mult. Mai ales ca limba o stiu cam la nivel B2. Examenele sunt de obicei oral sau scris? (vreau sa plec in anul 4 deci in timpul stagiilor)
Si in caz ca ma intorc cu medie mai mica, pot sa dau mariri in toamna in tara? Banuiesc ca daca am restante le dau in tara.
drops wrote:Am dat azi examenul la franceza. Mi s-a parut foarte greu si aiurea.
drops wrote:Uhh....stii ca de fapt locurile in Franta pentru anul 2 sunt 2 si sunt la Tours, alea de care zici tu sunt pentru cei de anul 3.
lunatic1 wrote:Nu nu, era doar un singur loc pentru Tours ultima oara cand am verificat eu prin februarie. Si secretara a printat pagina de pe site cu locurile disponibile si a afisat-o la avizierul umf (ala de la poarta) ...inca mai e acolo cred, poti sa te uiti chiar maine.
LiveTogetherDieAlone wrote:Am trait sa o vad si pe asta. Gata, plecam in Franta la anul. Multumim pt incurajari Riley si dupa ce ne dezmeticim o sa incepem si cu intrebari de genul "et apres qu'est-ce qu'on va faire?"
Return to “Cum pleci din tara”
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest