alexa wrote:A spus d. Florian Popa oficial ce se va intampla daca se strecoara grile gresite si vine cineva si le contesta?
Am cateva propuneri de grile gresite sau discutabile pe langa cele discutate, insa nu cred ca e suficient cand le dam lista sa apara doar pagina de bibliografie,pentru ca nu va citi nimeni o pagina intreaga in cautarea raspunsului, trebuie sa apara macar coloana(stanga/dreapta),paragraful si chiar randul din paragraf.
Da, grilele contestate si acceptate de comisie ca fiind gresite sau interpretabile nu intra in examen.
Sa scriem si coloana, paragraf? Adica numai noi sa muncim si tot pe banii nostri?

Daca ii intereseaza se uita in carte, daca nu, ne cred pe cuvant...
Referitor la grilele postate de tine... Iata comentariile mele...
Cititi si
http://med.pub.ro/forum/viewtopic.php?p=7930#7930
C430041: Intr-adevar in carte scrie "in concluzie, colecistectomia ca factor de risc nu poate fi inca demonstrata". Dar mai jos scrie "cu toate acestea, cresterea excretiei de acizi biliari post-colecistectomie este un motiv coerent ce poate explica cresterea riscului in aparitia cancerului de colon". Dupa cum am mai zis asta e stilul romanului, sa contrazica propriile afirmatii. Problema e in carte. Eu zic ca grila e buna, colecistectomia fiind enumerata la factori de risc.
C530051: se exclude prin comentariu de mai sus...
C312021: Pai din moment ce durerea uneori este ameliorata de aspirina, cum poate fi, in acelasi timp, rezistenta la aspirina.
C328019: Da, intr-adevar greseala e ca au uitat un "mai" sau trebuia inlocuit cu "peste". Nu stiu ce sa zic, daca mai sunt si altii de acord o includem in lista.
C425035: Aici ai dreptate, in timp ce Bacteroides este o bacterie anaeroba gram-negativa, ce nu produce endospori, Bacillus este o bacterie gram-pozitiva, de obicei aeroba si producatoare de endospori. Mai mult decat atat, Bacillus fragilis nici macar nu exista. O includ in lista.
C644063: Este trecuta si contractura musculara locala, citeste mai atent la pg. 2275, Fiziopatologie, scrie ca Leriche a studiat mecanismul prin tulburari vasomotorii si apoi, la paragraful 2, prop. 2 scrie: "Se declanseaza un mecanism reflex ce determina contractura musculara locala..."
C511046: Mda, pseudochistul nu e totuna cu formatiunea chistica, pseudochistul neavand perete propriu. Dar, in acelasi timp la pagina 1999, complicatiile evolutive ale formei necrotico-hemoragice sunt: sechestrul, pseudochistul si abcesul. Eu o includ in lista totusi, sper sa isi dea si altii cu parerea...
C414036: Da, ai dreptate, dar nu stiu ce sa zic, sunt multe la care enuntul este incomplet, daca ne apucam sa le includem pe toate acestea, cred ca vom ramane pt examen doar cu vreo 2000 de grile.
C215009: Acelasi comentariu ca mai sus. Totusi la acestea astept si alte comentarii.
C539050: Ai dreptate de obicei sangerarea e din rect si anus. O includ in lista.
C351020: Da, uneori se impune si splenectomie. Totusi astept si alte pareri.
C449043: La fel, enuntul e incomplet... Astept alte comentarii.
C338029: Da, intr-adevar, de fapt la toate consecinta imediata este hemoragia, doar ca in hematoamele subcapsulare si cele perisplenice, hemoragia poate fi si limitata. O includ in lista.