Despre grilele pentru rezidentiat
- cdarau
- senior
- Tyby
- Dungeon Keeper
unul din raspunsuri tzi-l pot da eu (direct afectat de problema in cauza):
DA, AU drept de copyright ... am vorbit cu cineva care cunoashte ... raspunsul e DA. (shi e logic sa fie asha ... e continutul lor)
DA, AU drept de copyright ... am vorbit cu cineva care cunoashte ... raspunsul e DA. (shi e logic sa fie asha ... e continutul lor)
formerly known as gaurika ...
May the best from your past be the worst in your future!
Tyby out!
May the best from your past be the worst in your future!
Tyby out!
- sapho
- senior
totusi, ce treaba are MS, ca el este doar un intermediar, nu sunt grile facute de MS, ci de profii nostri? de cand pana cand este el stapanul grilelor? n-au decat sa aibe copyright pe designul siteului, dar nu pe informatia din el. si atata vreme cat transformam grilele respective in .doc-uri sau .txt-uri si nu mai folosim designul site-ului, parerea mea e ca ei isi pierd orie drept.
eu zic sa ne incercam sa vorbim cu fiecare universitate in parte si cei care au facut griele sa dea ceva in scris ca renunta la copyright.
eu zic sa ne incercam sa vorbim cu fiecare universitate in parte si cei care au facut griele sa dea ceva in scris ca renunta la copyright.
- otalen
- senior
daca nu cumva au semnat ceva cu MS in sensul asta prin care cedeaza drepturile de autor MS-ului. Mai ales daca au fost si platiti pentru "nascocirea" grilelor (oare au fost?). Astfel, ministerul poate apoi sa scoata o carte de grile fara ca ei sa-si mai poata cere drepturile.
"Dont't just Do something, Sit there!"
- PLast
- senior
- PLast
- senior
Poti face sugestii si propuneri in continuare scriind un email pe adresa contact@rezidentiat2003.ro
Dar trebuie precizat codul intebarii!
Dar trebuie precizat codul intebarii!
- Scorpio
- junior
Am si eu o intrebare destul de simpla! Daca tot spune ca se pot prelua grilele pe calculatorul personal si sa le folosim "de acasa" de ce nu ne pune la dispozitie arhiva de grile gata aranjata pentru download! Un zip mic acolo nu cred ca ar strica, si ar avea acces tot omul, chiar si cei fara calculatoare care pot intra la un internet cafe, dau jos grilele si se duc cu discheta la un centru de copiere si printare! Ceea ce cred ca o sa ne framante pe noi si nu o sa aflam decat dupa rezidentiat este daca astea sunt grilele din care or sa se extraga cele 200 de intrebari la rezidentiat sau sunt alte grile facute sa ne puna mintea pe bigudiuri! Sa speram ca vom afla inainte sa fie prea tarziu!

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new!
- PLast
- senior
- PLast
- senior
Fratilor la complicatiile nasterii am vazut intrebari si din placenta praevia.
Sunt intrebari de la 153-206, 233-241, 258-266. La ultimele inca nu stiu ce capitole sunt... eu le am trase la xerox.
La tcc nu am vazut grile din abcese cerebrale (2524-2532) asa ca se pare ca nu le avem. In schimb am vazut o intrebare de la pg. 2865. Poate cineva sa ma lamureasca ce e cu ea?
Sunt intrebari de la 153-206, 233-241, 258-266. La ultimele inca nu stiu ce capitole sunt... eu le am trase la xerox.
La tcc nu am vazut grile din abcese cerebrale (2524-2532) asa ca se pare ca nu le avem. In schimb am vazut o intrebare de la pg. 2865. Poate cineva sa ma lamureasca ce e cu ea?

- PLast
- senior
Hai ca e groasa... O gramada de grile din pagini pe care nici prin gand nu mi-a trecut ca pot sa dea.
La Insuf. Resp. 1558-1563, 1629-1638.
La Insuf. Cardiaca 1417?
La Hipertensiunea portala: 1885-1890
La Ischemia ac. perif.: 1543-1546, 2204-2208?
Soc hipovolemic: 345, 350-358.
Ia vedeti si voi. Nu stiu, poate ca numai eu am fost chior cand mi-am cautat paginile?
La Insuf. Resp. 1558-1563, 1629-1638.
La Insuf. Cardiaca 1417?
La Hipertensiunea portala: 1885-1890
La Ischemia ac. perif.: 1543-1546, 2204-2208?
Soc hipovolemic: 345, 350-358.
Ia vedeti si voi. Nu stiu, poate ca numai eu am fost chior cand mi-am cautat paginile?

- H de H
- senior
PLast wrote:Hai ca e groasa... O gramada de grile din pagini pe care nici prin gand nu mi-a trecut ca pot sa dea.
La Insuf. Cardiaca 1417?
la 1417 scrie tot de insuficienta cardiaca, de mecanisme adaptative, am impresia...
in rest nu m-am uitat ca ma apuca greata
probabil ca astia au de gand sa dea grile de la fiecare pagina in care se aminteste de subiectul respectiv...asa ca nu avem nici o sansa sa tinem pasul cu ei...

- razvan
- junior
La temele care in prima varianta erau din angelescu si ulterior au fost trecute din harrison sint si intrebari facute dupa tratatul lu' angelescu.
De aia apar niste pagini aiurea, la care in harrison e cu totul altceva(La Hipertensiunea portala: 1870-1879 , Ischemia ac. perif.: 2204-2208, Soc hipovolemic: 345, 350-358)

De aia apar niste pagini aiurea, la care in harrison e cu totul altceva(La Hipertensiunea portala: 1870-1879 , Ischemia ac. perif.: 2204-2208, Soc hipovolemic: 345, 350-358)

- PLast
- senior
- Draso
- senior
Am facut din plictiseala o statistica cu raspunsurile la intrebari. Cateva chestii interesante (se refera doar la grilele de chirurgie):
In total sunt 4079 grile din care:
- complement simplu - 1548 - 38%
- complement multip - 2531 - 62%
Din cele cu complement simplu, raspunsurile sunt cam asa:
- C - 27,2%
- D - 23,4%
- B - 19,2%
- A - 17,1%
- E - 13,1%
Din cele cu complement multiplu:
- cu 2 raspunsuri corecte - 28,2%
- cu 3 raspunsuri corecte - 44,8%
- cu 4 raspunsuri corecte - 27,0%
Mai am procente separat pe fiecare grupa din complementul multiplu dar deja nu mai sunt semnificative.
Am facut chestia asta din curiozitate. Evident ca nu ajuta cu mai nimic
Imi aduc aminte totusi de examenul de admitere la facultate cand am constatat (dupa examen, evident
) ca la chimie toate problemele importante (ce aveau punctajul maxim - 5 pct.) aveau un singur raspuns corect si la toate era E. Ma-s mira sa nu fi stiut cineva chestia dinainte.
Nu insinuam nimic despre Rezi, era doar asa ca fapt divers, si oarecum off-topic
Spor maxim!
In total sunt 4079 grile din care:
- complement simplu - 1548 - 38%
- complement multip - 2531 - 62%
Din cele cu complement simplu, raspunsurile sunt cam asa:
- C - 27,2%
- D - 23,4%
- B - 19,2%
- A - 17,1%
- E - 13,1%
Din cele cu complement multiplu:
- cu 2 raspunsuri corecte - 28,2%
- cu 3 raspunsuri corecte - 44,8%
- cu 4 raspunsuri corecte - 27,0%
Mai am procente separat pe fiecare grupa din complementul multiplu dar deja nu mai sunt semnificative.
Am facut chestia asta din curiozitate. Evident ca nu ajuta cu mai nimic

Imi aduc aminte totusi de examenul de admitere la facultate cand am constatat (dupa examen, evident

Nu insinuam nimic despre Rezi, era doar asa ca fapt divers, si oarecum off-topic

Spor maxim!
- Draso
- senior
- Scorpio
- junior
- delu
- junior
-
- junior
- H de H
- senior
denim wrote:Si cica 50% sunt din baza de date, 30% de prin culegeri si restul facute in ziua examenului. Asa ca nu va mai chinuiti sa rezolvati greselile din testele de pe net ca nu va ajuta prea mult.
Stai asa ca m-ai pierdut pe parcurs...Adica de ce n-ar ajuta?Doar sunt 50% dupa spusele tale.Sau vrei sa spui ca le vor da asa gresite...

-
- junior
Denim, ideea e ca multi oameni nu pot pur si simplu sa toceasca. Dupa ce termina un capitol, vor sa se verifice cu niste grile. Si nu e nimic mai nasol decit sa o faci dupa niste grile gresite. Decit sa cumpar carti stupide cu grile de pe la tarabe, mai bine le fac pe cele de la MS, cu toate ca si aici sint multe stupide, dar macar sint gratis. Si e adevarat ca nu se merita (sic) sa tocesti grilele. Sint doar o verificare a ceea ce ai invatat pina in momentul ala. Cartea e de baza. Cei care tocesc numai grilele sunt putini sau nu sunt deloc. Sau sunt prosti.....
ok. who's next?
- H de H
- senior
besty wrote:Asta inseamna ca vor scoate si culegeri? De asta se aude ceva? Oare foloseste la ceva cartea lui nenea acela... am uitat cum il cheama...?
laviniu anghel il cheama...nu. nu foloseste la nimic! si mai scot astia o culegere dupa ce corectam noi grilele, adica dupa 10 august zic ei. altceva nu mai stiu...nici nu cred ca mai vreau

-
- newbie
Cred ca e bine sa le faci pe toate
Apropo de carti, cred ca e bine sa faci toate grilele care apar, iar in cartile lui Anghel sunt tot cam 3500 - 4000 de grile pe fiecare grupa de Specialitati.
Mie unul mi se par cam putine si asa grilele de la un capitol. Inveti o zi si vrei sa te verifici si vezi ca ai doar 50 de grile care le faci intr-o ora maxim.
Oricum cu 4000 grile pe site si cu 4000 din cartile lui Anghel eu cred ca o sa nimeresc peste 70% din grilele de la examen.

Mie unul mi se par cam putine si asa grilele de la un capitol. Inveti o zi si vrei sa te verifici si vezi ca ai doar 50 de grile care le faci intr-o ora maxim.
Oricum cu 4000 grile pe site si cu 4000 din cartile lui Anghel eu cred ca o sa nimeresc peste 70% din grilele de la examen.

- H de H
- senior
Re: Cred ca e bine sa le faci pe toate
interesat wrote:Mie unul mi se par cam putine si asa grilele de la un capitol. Inveti o zi si vrei sa te verifici si vezi ca ai doar 50 de grile care le faci intr-o ora maxim.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nu e chiar asa, nu generaliza...La ischemia acuta periferica, de exemplu, in harrison subiectul are doua pagini...ei au facut 85 de grile

Si apoi toate sunt facute pe acelasi sablon, asa ca nu stiu daca ar fi nevoie sa fie mai multe, doar ca sa ne convingem ca stiu sa imparta o fraza si sa adauge apoi ceva gresit...

E aberant genul asta de grile!!
- Scorpio
- junior
Nimeni nu zice sa invatam grilele, iar daca cineva le invata pe dinafara, eu zic ca tot stie ceva decat sa mearga la examen sa dea cu banul si sa intre!
Cat priveste inutilitatea testelor eu zic ca fiecare a intalnit cel putin o grila "ciudata sau tampitica"pe care o retine si fara sa vrea, si cred ca nu trebuie sa spun cate locuri in fata te arunca un punct in plus!
Cat despre procentele astea pana nu aud din sursa oficiala nu prea as crede nimik, caci de cate ori s-au schimbat astia cu grilele pana acuma.... ma fac sa cred ca nici ei nu stiu despre ce este vorba si ce vor sa obtina in final!
Spor la toceala!!!(ce vreti voi grile sau materie)!
KEEP UP THE GOOD WORK!!! 

Cat priveste inutilitatea testelor eu zic ca fiecare a intalnit cel putin o grila "ciudata sau tampitica"pe care o retine si fara sa vrea, si cred ca nu trebuie sa spun cate locuri in fata te arunca un punct in plus!
Cat despre procentele astea pana nu aud din sursa oficiala nu prea as crede nimik, caci de cate ori s-au schimbat astia cu grilele pana acuma.... ma fac sa cred ca nici ei nu stiu despre ce este vorba si ce vor sa obtina in final!
Spor la toceala!!!(ce vreti voi grile sau materie)!

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new!
- cdarau
- senior
Dragi Prieteni,
Eu as propune o prelungire a termenului de trimitere a observatiilor si a corectarilor grilelor.
Nu stiu cata lume va termina de rezolvat TOATE grilele pana in 10 august. Ar fi pacat sa ramana grile gresite in baza de date...
Comisia care va verifica grilele ar putea sa faca acest lucru si, in pararel, sa se mai poata primi observatii.
Din aceste motive, eu as propune o prelungire a termenului de primire a observatiilor pt grila ATAT TIMP CAT ESTE POSIBIL!
Ar fi mai bine sa putem "pureca" bine TOATE grilele, decat sa se mai strecoare erori in baza de date !...
Voi ce parere aveti ???...
Va multumesc
Eu as propune o prelungire a termenului de trimitere a observatiilor si a corectarilor grilelor.
Nu stiu cata lume va termina de rezolvat TOATE grilele pana in 10 august. Ar fi pacat sa ramana grile gresite in baza de date...
Comisia care va verifica grilele ar putea sa faca acest lucru si, in pararel, sa se mai poata primi observatii.
Din aceste motive, eu as propune o prelungire a termenului de primire a observatiilor pt grila ATAT TIMP CAT ESTE POSIBIL!
Ar fi mai bine sa putem "pureca" bine TOATE grilele, decat sa se mai strecoare erori in baza de date !...
Voi ce parere aveti ???...

Va multumesc
- Nautilus2000
- junior
- prezidentiat
- senior
grile gresite
Cred ca e inutil sa mai trimitem modificari la grilele gresite. Tare ma indoiesc ca le va corecta cineva. Eu as fi multumit daca s-ar corecta macar cele 200 de grile care se vor alege in dimineata examenului, sa nu ne dea chiar gogomanii. Macar atat.
Spor
Spor

- besty
- senior
Nu raman prea multe grile din care sa aleaga la examen
Cel putin pe medicala un sfert sunt gresite, iar o alta parte se repeta de la un centru la altul. Sper sa nu se limiteze la aceste grile examenul.
Cat despre prelungire... stie cineva ceva? Mai are rost sa le trimitem greselile? Ei te lasa sa le postezi, dar se mai uita pe ele? De fapt, se va uita oare cineva pe ce am propus noi?????

Cat despre prelungire... stie cineva ceva? Mai are rost sa le trimitem greselile? Ei te lasa sa le postezi, dar se mai uita pe ele? De fapt, se va uita oare cineva pe ce am propus noi?????

- cdarau
- senior
Noul site:
http://med.pub.ro/rezidentiat
te ajuta sa te antrenezi ON-LINE pentru Rezidentiat !
SUCCES !

http://med.pub.ro/rezidentiat
te ajuta sa te antrenezi ON-LINE pentru Rezidentiat !
SUCCES !

- PLast
- senior
- PLast
- senior
Totusi cand ne vor "lumina" in legatura cu grilele facute in afara tematicii. De ex. am vrut sa fac grilele de la "Boala varicoasa" si culmea, sunt si intrebari din "Boala tromboembolica", care e un capitol separat in Angelescu.
Oare le-ar fi chiar atat de greu sa ne dea o paginatie?
Just a thought...
Oare le-ar fi chiar atat de greu sa ne dea o paginatie?
Just a thought...