Ce s-a intamplat cu grilele de Bucuresti pe chirurgie?

for future reference; read only..
denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Ce s-a intamplat cu grilele de Bucuresti pe chirurgie?

Postby denim » Tue Sep 23, 2003 7:57 pm

Parerea mea este ca se pune la cale o mare magarie.In cartea de grile pentru chirurgie nu exista teste propuse de Bucuresti.
Am senzatia ca ni se pregateste ceva!!!!!!!!!11

User avatar
dange
junior
junior
Posts: 67
Joined: Thu Jul 10, 2003 7:33 pm

Postby dange » Tue Sep 23, 2003 8:41 pm

Draga Denim nu vreau sa te jignesc dar mai bine invata tu cartea si nu te mai gandi la conspiratii, orice s-ar face daca tu esti pregatit nimic nu te va lua prin surprindere. Cu prietenie

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Tue Sep 23, 2003 9:57 pm

Draga Dange, fara suparare, ti-ar conveni sa concurezi cu mine intr-un examen in care eu stiu ce intrebari se vor da si tu nu?
Daca da, inseamna ca ai niste calitati intelectuale deosebite si tin sa te felicit pentru asta.

User avatar
Nautilus2000
junior
junior
Posts: 47
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:55 am
Location: In fata calculatorului

Postby Nautilus2000 » Wed Sep 24, 2003 7:48 am

Intr-adevar, rezidentiatul asta devine din ce in ce mai suspect: nu mai dam la Bucuresti chirurgia (regionalizare!), hai ca dam din nou la Bucuresti (nu sunt amfiteatre in Iasi-pot spune ca sunt suficiente, asta e cea mai penibila scuza pe care am auzit-o vreodata!!!). Alta treaba draguta, dam strict din grilele afisate pe net-o chestie total idioata, au mai spus-o si altii!!!!! De fapt, ce ma mai mir atat, doar si-au batut joc de toate examenele din anul acesta (bacalaureat, admitere, examene pe post profesori....) de ce ar face exceptie examenul de rezidentiat?????
Noi sa fim sanatosi....

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Wed Sep 24, 2003 8:08 am

din dicutiile pe care deja le-am prezentat pe forum, sa reformulez potrivit tonului de sfarsit de lume: treaba suna asa:

1. la iasi nu se putea asigura securitatea examenului (sali de examen prea dispersate, etc) - motivul mutarii la bucuresti;
2. timisoara ar vrea sa nu mai organizeze rezidentiatul de farmacie, a depus cerere in acest sens;
3. grilele de chirurgie, farma, stomatologie din partea bucurestiului - au ajuns prea tarziu la centrul de pregatire postuniversitra[...], si nu au fost afisate pe web. s-ar fi incercat introducerea lor in baza de date in urmatorul consiliu, dar foarte putin probabil ca se va hotari asta - de pilda mai ales Iasiul (prof. Carol Stanciu) se opune la chirurgie, la stoma se opunea mai ales altcineva - nu am retinut cine etc. prof. Popa a zis ca nu vor fi folosite aceste grile la rezidentiat, dar ca poate vor aparea in carti editate sub egida centrului, gen cele editate de editura universitara carol davila, care iar nu stiu daca le contin sau nu - caci nu am apucat sa le vad.
4. se vrea EXCLUSIV din grile, lucru cf. si de ministru si de director centru.

detalii probabil vor aparea si in presa si vom afla mai multe dupa consiliul rectorilor intrunit special pentru discutarea organzarii rezidentiatului, dupa ce se intoarce ministrul sanatatii in tara, undeva sapt asta era vorba initial.

ps. la 3 ma uit si eu cel mai suspect, caci daca vor vrea (daca va trebui) sa introduca grile noi in examen, cel mai facil vor intra exact aceste grile. dar vor trebui sa intre pe aceeasi cale - internet, altfel apar probleme... care inca nu au aparut.

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Wed Sep 24, 2003 9:56 am

In cartea scoasa de CNPMMMMPR pe chirurgie, in primele 1000 de teste eu nu am gasit nici unul nou fata de cele publicate pe internet.Este clar ca nu au introdus testele de Bucuresti.
Pentru cei din Bucuresti este relativ usor, daca au ceva relatii, sa faca rost de testele respective. E de ajuns sa stii cine s-a ocupat de centralizarea testelor de chirurgie pt. Bucuresti si sa ai cum sa ajungi la el.
Eu cred ca pentru a face diferenta vor introduce in caietul de concurs teste de Bucuresti.
De asta au mutat rezidentiatul de la Iasi la Bucuresti. Cum naiba ca tocmai Iasul unde se dadea chirurgia, cireasa de pe tort, nu e capabil sa gestioneze un astfel de examen?
Amfiteatre avem destule, fiind la inceput zelul celor care s-ar fi ocupat de examen ar fi fost la maximum, in Iasi sigur salile sunt mai putin rasfirate decat in Bucuresti.
NU CREDETI????????????

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Wed Sep 24, 2003 9:59 am

Suntem victime ale mancatoriei la nivel inalt. Fosta ministra a hotarat sa se dea la Iasi, s-a schimbat ministrul si la 2 luni, ca sa nu atraga atentia, a schimbat rezidentiatul la Bucuresti?Se pare ca anul asta sunt niste nume sonore de prin Bucuresti care trebuie sa intre, iar corectitudinea de la Iasi ii cam incurca.

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Wed Sep 24, 2003 10:02 am

Daca se apuca sa introduca teste de Bucuresti, eu ii dau in judecata si ar trebui toti sa facem la fel. Nu se mai poate.Cand au aparut testele prima oara, am crezut ca va fi transparenta.Deja, lucrurile au inceput sa devina opace.Tot materia e sfanta

User avatar
Scoro
senior
senior
Posts: 238
Joined: Fri Jul 11, 2003 10:59 pm
Location: Bucuresti

Postby Scoro » Wed Sep 24, 2003 10:22 am

Intru si eu in vorba: stiu ca pe chirurgicale miza e mai mare, totusi nu inteleg, pe medicala, stoma etc. totul e ok si numai pe chirurgie se pregatesc posibile magarii?
Pana la urma eu cred ca ne agitam noi prea rau cu grilele astea...

Denim, concluzia ta ca "invatatul e sfant" ramane valabil oricand. Totusi e ca in sport: degeaba te-ai antrenat tu foarte constiincios, esti in forma maxima si poti sa dai "the best"-ul din tine, daca vei concura alaturi de dopati sau favorizati de arbitrii (vezi meciul cu Danemarca... mai bine nu imi aduceam aminte...)

yyan
junior
junior
Posts: 82
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:47 pm

Postby yyan » Wed Sep 24, 2003 10:25 am

Nu inteleg de ce te agiti atit. Normal ca materia e sfanta. Deocamdata, din cite am inteles eu nu exista un comunicat oficial prin care sa se sustina clar ca grilele vor fi alese NUMAI din aceasta carte, asa ca sint acoperiti. Daca vor face acest comunicat si totusi vor introduce din grile nepublicate atunci e altceva. Se pot face speculatii, depinde si de numarul acestor grile. Dar daca tu le faci, nota nu au cum sa ti-o scada..... decit la scanare :lol: .
Cit despre corectitudinea de la iasi......nu stiu ce sa zic...
ok. who's next?

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Wed Sep 24, 2003 11:18 am

denim - incearca sa vorbesti cu prof. Carol Stanciu de la voi- sa vezi ce zice. Se pare ca e in pozitia sa zica ceva si cu siguranta stie mai multe decat noi. Il stii?

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Wed Sep 24, 2003 11:51 pm

Nu sunt in pozitia de a purta o astfel de discutie cu rectorul de la Iasi.
Insa nu cred ca va comenta ceva. E si el in PSD, nu se pune el rau cu bazatii de la Bucuresti. Pur si simplu va inghiti galusca si va marsa dupa cum i se va ordona de sus.


Return to “rezidentiat 2003”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests