[fake][Ziua deIasi,15aug2003] (?) Detalii grile rezidentiat?

for future reference; read only..
denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

[fake][Ziua deIasi,15aug2003] (?) Detalii grile rezidentiat?

Postby denim » Thu Aug 21, 2003 12:15 pm

In ziarul Ziua de Iasi din data de 15 august 2003 a aparut un interviu cu profesorul care se ocupa de examenul de rezidentiat pe chirurgie din acest an, care a declarat:
"Caietul cu intrebari va contine in proportie de 50% teste din cele publicate pe internet, in proportie de 30% teste din bibliografia asociata, iar restul vor fi alcatuite de catre comisia locala de rezidentiat in noaptea de dinaintea examenului."
Mai devreme, in acelasi articol a mai fost mentionat faptul ca bibliografia asociata va fi facuta cunoscuta odata cu aparitia pe internet a testelor corectate, in jurul datei de 1 septembrie.

[titlul topicului schimbat de administratia forumului pana la confimarea stirii - din cel initial "Breaking news !!!"]

User avatar
sl0bizz
elder
elder
Posts: 671
Joined: Mon Jul 14, 2003 7:33 pm
Location: Boston
Contact:

Postby sl0bizz » Thu Aug 21, 2003 2:38 pm

Scuzati-mi incompetenta. Ce e bibliografia asociata? Daca se da din ea, inteleg ca e o lista de carti cu grile, ca o bibliografie deja avem.

User avatar
razvan
junior
junior
Posts: 37
Joined: Thu Jul 24, 2003 3:09 pm
Location: cluj napoca

Postby razvan » Thu Aug 21, 2003 4:43 pm

Sper ca a vrut sa zica ca vor fi asociate inca niste teste la cele deja aparute. :hammer: Sau poate ca nu :crazyeyes:

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Thu Aug 21, 2003 8:59 pm

Bai fratilor, vechii nostri prieteni: Laviniu Anghel si compania...
Parerea mea este ca acum e momentul sa faceti bani. Scoateti si voi o carte de teste, o relatie la minister si...

User avatar
Spartacus
newbie
newbie
Posts: 5
Joined: Sun Jul 06, 2003 11:49 am

Postby Spartacus » Thu Aug 21, 2003 9:34 pm

In ziarul Ziua de Iasi din data de 15 august 2003 a aparut un interviu cu profesorul care se ocupa de examenul de rezidentiat pe chirurgie din acest an


Am intrat in arhiva de pe net a ziarului cu pricina si nu am gasit articolul. Tare-s curios sa-l vad si eu. Asta daca (mai) exista!!!!

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Thu Aug 21, 2003 9:45 pm

Am ziarul in fata. Crede-ma ca asa este.

User avatar
PLast
senior
senior
Posts: 246
Joined: Tue Jul 08, 2003 3:43 pm
Contact:

Postby PLast » Thu Aug 21, 2003 10:23 pm

denim, ce-ar fi, rogu-te sa faci bine sa scanezi articolul si sa-l postezi si pentru noi "necredinciosii". :wink:

Bondar
junior
junior
Posts: 87
Joined: Wed Jul 09, 2003 11:27 pm

despre grile

Postby Bondar » Fri Aug 22, 2003 12:51 am

denim wrote:Bai fratilor, vechii nostri prieteni: Laviniu Anghel si compania...
Parerea mea este ca acum e momentul sa faceti bani. Scoateti si voi o carte de teste, o relatie la minister si...


Cartea lui Laviniu Anghel (asta noua, din Harrison, of course!)contine grile facute de studentii care au terminat anul 6 acum la UMF Carol Davila :D , asta se poate verifica luand listuta cu nume mentionate sub autori. Asa ca ar fi simpatic: noi le "plasmuim", noi dam rezi din ele :lol: , ei scot banii.... :D

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Fri Aug 22, 2003 12:28 pm

Denim wrote:In ziarul Ziua de Iasi din data de 15 august 2003 a aparut un interviu cu profesorul care se ocupa de examenul de rezidentiat pe chirurgie din acest an


Denin - daca nu se confirma stirea esti la a doua "duma" pe care o introduci pe forum, dupa cea de pe forumul vechi! pe net nu se poate verifica asta -, si personal ma indoiesc ca e asa, e contrar cu ce s-a spus/publicat pana acum, asteptam scan, si o sa incerc sa obtin o reconfirmare de la Iasi sau centru. altele: Fara publictate mascata la carti de grile! Esti sigur ca nu facea reclama la propria carte de grile? e "trendy" ca profesori care isi scot carti de grile sa si le promoveze variind "inflexiuni" in anunturi oficiale.cum ziceai ca il cheama pe profesorul de la Iasi? :twisted:

daca ma insel si te banuiesc pe nedrept de "excrocherii informationale" - mea culpa. Dar dupa fazele pe care le-ai mai facut-o pe forumul vechi - iti contestez public credibilitatea.

bibliografia asociata: o astfel de notiune nu este una oficiala, nu este inaintata de comisia centrala, o arare notiune se putea anunta numai pana in termenul legal de min 6 luni inainte de rezidentiat, centrele zonale au competenta de organizare "manageriala" a rezidentiatului, si nu decizionala - deciziile referitor la examenul de rezidentiat se iau central (componenta caietului de examen etc), la nivelul forului de organizare a rez - care este centrul de pregatire postuniversiara a med si farmacistilor http://dgppmfam.dnt.ro/, si in masura in care se depasesc competentele acestuia direct ministerul sanatatii.

si pentru ca tot denim a inceput cu breaking news (o sa imi permit sa schimb titlul ca sa nu induca in eroare pana la confirmarea replicabila a stirii) - o sa anunt si pe grile statusul contestarii grilelor: s-au centralizat contestatiile, aproximativ 7000 de contestatii pentru aproximativ 2900 de grile, au fost contestate preponderent grilele de pe chirurgie si medicala, mai putin celelalte sectiuni - grilele au fost trimise pentru confirmarea contestarii inapoi la autorii lor, se vor intoarce la o comisie centrala care va evalua rezultatele evaluarii contestarii. Dn. ministru Beuran a fost instintat joi de situatia actuala a bazei de date cu grilele pentru rezidentiat, se speculeaza ca doar la anul sa apara cartea de grile, datorita "nematuritatii sistemului" si suprizei date de numarul mare de contestatii. Sursa: dgppmfam si prof. Florian Popa, director centru. Dupa ce se vor centraliza rezultatele, si dupa ce se va modifica baza de date, la http://med.pub.ro/rezidentiat va fi disponibila pentru rezolvare online si noua baza de date.

User avatar
eugen
Site Admin
Posts: 687
Joined: Sat Jul 05, 2003 10:42 pm
Contact:

Postby eugen » Fri Aug 22, 2003 1:43 pm

chiar asa denim, daca ai ziarul in fata de ce nu pui un scan? e asa de greu? iti dai seama ca e o chestie delicata, si lumea e si asa cu nervii intinsi.. ori tu nu vrei doar sa faci valuri si sa arunci soparle, nu? sper sa ne demonstrezi ca nu e o intrebare retorica.

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Fri Aug 22, 2003 1:52 pm

Il rog pe Victor sa clarifice cat mai repede situatzia pana ce NU dispar din Farmacii calmantele :wink: :lol:

Multzumesc :idea:

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Fri Aug 22, 2003 2:51 pm

victor wrote:statusul contestarii grilelor: s-au centralizat contestatiile, aproximativ 7000 de contestatii pentru aproximativ 2900 de grile


Scuze ca sunt nelamurit, eu am pt stoma 4870 de grile, din care vreo 40% sunt gresite. Este imposibil ca doar 2900 sa fie gresite din toate 25000 sau cate sunt pe toate specialitatile...Sa presupunem ca noi suntem de vina ca nu am trimis modificari; eu am trimis, dar numai pentru vreo 30% din grile, ca atat am apucat sa fac pana la data respectiva (parca 10 august); deci daca ei nu primesc modificari, nu se mai uita nimeni peste grile? De fapt, nu stiu de ce ma mir.

Referitor la "imaturitatea" sau, mai corect avortonitatea sistemului, daca anul asta nu va aparea cartea de grile, atunci subiectele de la examen de unde vor fi selectate? Din baza de date "imatura" de pe net? Indiferent daca apare o carte cu grile gresite, sau apare un site cu grile gresite, examenul va fi acelasi.
cainii latra, caravana trece

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Fri Aug 22, 2003 3:02 pm

se vor coapte lucrurile pana la rezidentiat.

parerea mea: mai trimite si acum contestatii daca esti sigur de ele, dar din pacate formal e prea tarziu. Oricum - ulterior ai putea sa anunti direct comisia centrala - care inca nu a luat fiinta - ca mai e nevoie de inca o contestare - intervalul de timp nu a fost suficient pentru contestare riguroasa etc

Astea sunt deocamdata informatiile pe care le am.

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Fri Aug 22, 2003 3:12 pm

Multam Victore.
As trimite eu, ca am cu gramada si sunt destul de sigur de ele, dar mi-ar lua cam o zi. Si daca nu stiu ca se uita cineva la ele, n-as pierde timpul. Daca deja grilele au fost trimise pentru corectare la centrele universitare, atunci, e cam tarziu pt modificari pe net.
Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca stirile astea care zboara prin forumuri, ca de exemplu cea cu nr de contestatii, nu apar pe siteul http://www.rezidentiat2003.ro, care, dupa cum spun ei e siteul oficial al examenului de rez 2003. De o luna de cand a aparut, e nemodificat, nici o stire, nimic. De parca rezidentiatul se va da peste vreo trei ani si deocamdata toata lumea doarme.
cainii latra, caravana trece

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Fri Aug 22, 2003 3:38 pm

sunt de acord cu tine, ca se putea face mult mai transparent totul, si daca s-a inceput pe directia "interactiv" se putea mai bine. Dar discutiile pe care le mai prindem sunt relativ de interior, si cu siguranta o sa apara comunicate oficiale care sa anunte ce si cum - dar toate in timp... ca si la harrison, de la decizia initiala luata imediat dupa pasti - pana la anuntarea ei in presa... cine stie - poate se schimba si cifrele care mi-au fost zise etc. Ce ma bucura pe mine e ca daca intrebi - ti se zice, macar asta.

e vina presei ca nu monitorizeaza fiecare consiliu, sedinta, etc. sau a celor care "sedinteaza" (a sistemului) ca nu au purtatori de cuvant care sa faca publice imediat hotararile luate si pasii intermediari in construirea unei hotarari. Nu neg ca s-ar ptuea sa fie si interese dincolo de starea asta - dar in primul rand o atare transparenta se mentine cu oameni porniti sa stranga si distribuie informatii si cu efort. si astia lipsesc.

eu te-as incuraja - mai ales ca ai substantial de multe contestatii - sa le trimiti asta si sa ii rogi sa le trimita mai departe. pacat ca nu le-ai trimis la timp. eventual suna-i inainte sa te apuci de treaba asta si intreaba-i daca mai are rost.

User avatar
PLast
senior
senior
Posts: 246
Joined: Tue Jul 08, 2003 3:43 pm
Contact:

Postby PLast » Fri Aug 22, 2003 5:19 pm

Ce ma sperie pe mine e ca daca la examen vor fi 50% sau 80% din aceste grile contestate si ras-contestate, corectate si ras-coretate si totusi cu atat de multe greseli, iar celelalte grile vor fi alcatuite candva in apropierea examenului... Oare ce va fi de astea, cate dintre acele grile vor fi contestabile? Probabil ca va fi o debandada ca si anul trecut cand au fost mii de contestatii. Poate anul asta chiar mai rau pt. ca macar la Bucuresti s-a dat ani la rand si organizatorii au avut timp sa se perfectioneze.
Cred anul asta organizarea va lasa mult de dorit. Sper sa nu am dreptate. :(
Inca ceva, unele grile sunt net "vizibil" gresite. Dar este si un procent semnificativ din acestea care sunt interpretabile. Cu astea "ne vor lovi"... :evil:

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Fri Aug 22, 2003 6:12 pm

Ba nu, parerea mea e ca organizarea va fi mai buna. Decat sa organizezi intr-un singur centru examenul de rezi pentru 6 specialitati, mai bine in sase centre, fiecare cu o specialitate. Bucurestiul a a vut ocazia ani de-a randul sa demonstreze cat de bine stie sa organizeze si asa cum zici si tu, PLast, a iesit o brambureala de fiecare data. Poate ca daca fiecare centru va avea cate o singura specialitate, le va fi mai usor sa se organizeze, mai putini candidati, mai putine grile etc.

Asta ar fi situatia ideala, insa in tara in care traim...totul e posibil si totul e cu fundul in sus.
cainii latra, caravana trece

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Fri Aug 22, 2003 6:17 pm

Am sa fac un efort si in 2-3 zile am sa pun scanul dupa articol pe forum.
Sa stiti ca nu e o "duma". Imi cer scuze ca va dura putin mai mult.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Fri Aug 22, 2003 6:18 pm

2-3 zile


dar numele profului cu declaratia cu pricina poti sa-l spui?

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Fri Aug 22, 2003 6:21 pm

Cat despre credibilitate, imi explici si mie Victore cum de te tragi tu asa de sireturi cu prof Popa? Iti spune tie tot ce stie? E adevarat atunci ca ar urma sa faca parte din comisia de rezidentiat de la Iasi? Intreaba-l si lamureste-ne si pe noi.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Fri Aug 22, 2003 6:27 pm

draga Denim, prof Popa este si prorector pe social la UMF carol davila, si mai ales prin pozitia asta am "acces" la el - din postura de coordonator de program "Internet pentru medicina" - reteaua de calculatoare din caminele UMF. iar informatiile pe care le aduc aici pur si simplu le obtin intreband cand apuc sa ajung prin preajma sa, fara "sireturi". Imi cer scuze ca ma "indoiesc" atat de mult de ce spui -dar este in totala contradictie cu tot ce am auzit pana acum, si tu pari prea convins de ce spui mai curand de ce se publica oficial.

cat despre chirurgia de la iasi, nu sunt convins de cele ce am auzit ca sa le perpetuez mai departe - si decamdata prefer sa tac cata vreme nu pot sa sustin nici fata de mine ce aud din alte surse decat cele oficiale.

cum ziceai ca il cheama pe prof respectiv?

User avatar
PLast
senior
senior
Posts: 246
Joined: Tue Jul 08, 2003 3:43 pm
Contact:

Postby PLast » Fri Aug 22, 2003 7:09 pm

prezidentiat wrote:Ba nu, parerea mea e ca organizarea va fi mai buna. Decat sa organizezi intr-un singur centru examenul de rezi pentru 6 specialitati, mai bine in sase centre, fiecare cu o specialitate.

Sunt convins ca ai dreptate, dar pe de alta parte, din pacate, consider ca centrele universitare, in afara de Bucuresti si Cluj, nu ar face fata, organizatoric, unui astfel de examen si sincer nu as vrea sa fim "o generatie de sacrificiu" pe care sa faca altii experimente.

User avatar
sl0bizz
elder
elder
Posts: 671
Joined: Mon Jul 14, 2003 7:33 pm
Location: Boston
Contact:

Postby sl0bizz » Fri Aug 22, 2003 7:54 pm

Denime, denime...si de ce nu e pe site?
http://www.ziuaiasi.ro/arhiva/search.ph ... %2F08%2F15
Si m-am mai uitat si prin alte numere, e foarte interesant.
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Fri Aug 22, 2003 10:03 pm

Parerea mea este sa se incerce trimiterea corectarilor grilelor pe site-ul oficial atat timp cat sunt sisponibile optiunile de feed-back, chiar daca termenul e depasit.

Alte posibilitati mai putin oficiale de "actiune" ar fi sa se scrie pe acest Forum cum s-a facut si pana acum sau pe cel oficial al DGPPMFAM :

http://dgppmfam.dnt.ro/phpBB2/index.php

Spor la treaba :idea:

alice
Posts: 1
Joined: Sat Aug 23, 2003 6:57 am
Location: Ro

Postby alice » Sat Aug 23, 2003 7:01 am

Am gasit si eu un articol asemanator, dar in alt ziar, " Flacara".
Am sa-l postez cat de curand.

User avatar
cdarau
senior
senior
Posts: 244
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:49 pm
Location: La un capat de cablu in Viena
Contact:

Postby cdarau » Sat Aug 23, 2003 8:36 pm

alice wrote:Am gasit si eu un articol asemanator, dar in alt ziar, " Flacara".
Am sa-l postez cat de curand.


Si eu unul in ziarul "Jarul shi Cenusha"

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Sat Aug 23, 2003 8:41 pm

cdarau wrote:Si eu unul in ziarul "Jarul shi Cenusha"


Si o sa-l postezi peste vreo luna, ca ai un scanner pe SCSI care merge foarte incet, nu?
cainii latra, caravana trece

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Sep 27, 2003 3:08 am

intrucat denim nu si-a confirmat "Stirea" si din alta parte nu a putut fi decat infirmata - si cum componenta caietului de grile fc de baza de date pare a fi tema favorita de "zvonuri voit false" - incepem o noua "regula" pe forum: stiri cu impact major - cu mireasma de zvon - incomplet documentate ca sursa si responsabilitate - sau cu incoerente - sau care inspira neincredere - la nevoie, pana la confirmare capata din partea adminsitratiei forumului [?] in titlul topicului - comentarii de rigoare - si statutul de [fake] cand falsul este dovedit, nedemonstrat. asta nu inseamna ca ne obligam sau ne responsabilizam pentru valabilitatea informatiei din fiecare post de pe forum, ci ca doar incercam sa incurajam asta, permitandu-ne sa demontam topicuri construite "atractiv" de gen "breaking news", "ultimele noutati despre rezidentiat" - fara a le anula. La nevoie ne permitem sa schimbam si titlul topicului.

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Sat Sep 27, 2003 7:56 am

uite scanul

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Sat Sep 27, 2003 8:01 am

De ce nu merge ?
Sa-mi spuna si mie cineva cum pun scanul pe forum?

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Sep 27, 2003 11:57 pm

ti-am trimis pm cu email la care sa trimiti scanul in caz ca nu te descurci si il punem noi.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sun Sep 28, 2003 10:22 am

multumesc denim - le-am primit si le pun eu - desi nu imi dau seama ce s-a intamplat de nu le-ai pus tu :)

mentiuni:
- e 14, nu 15 :)
- nu am gasit in versiunea lor online din arhiva articolul asta -

http://www.ziuaiasi.ro/arhiva/search.ph ... %2F08%2F14

- fraza ta initiala nu am gasit-o in scan, dar nu am primit tot articolul scanat.
- ar fi interesant de luat legatura cu ziaurul asta :)

denim wrote:"Caietul cu intrebari va contine in proportie de 50% teste din cele publicate pe internet, in proportie de 30% teste din bibliografia asociata, iar restul vor fi alcatuite de catre comisia locala de rezidentiat in noaptea de dinaintea examenului."
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
sl0bizz
elder
elder
Posts: 671
Joined: Mon Jul 14, 2003 7:33 pm
Location: Boston
Contact:

Postby sl0bizz » Sun Sep 28, 2003 10:43 am

Ziua de 14 nu mergea atunci cind am citit eu ziarul, si nici nu era o duminica. Mi s-a parut ciudat, dar nu grav, de vreme ce am citit acolo 7 numere, si acum sint doxa in "chiuretaje la 13 ani", ziarul avind profilul "Libertatii", nu cel al "Romaniei Libere".
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Wed Oct 15, 2003 11:45 pm

i-am solicitat lui denim sa continue operatiunea de scanare pana da de textul pe care-l citase atat de profetic pe el la inceput de topic, si am primit un raspuns pe masura absurditatii cererii :)

Sincer, am pierdut ziarul.

User avatar
LoS
senior
senior
Posts: 274
Joined: Thu Jul 24, 2003 12:03 am
Contact:

Postby LoS » Wed Oct 15, 2003 11:49 pm

oricum, e interesant articolul de pe scan. l-ati citit? :lol:
N/A

User avatar
prezidentiat
senior
senior
Posts: 200
Joined: Tue Aug 12, 2003 1:52 pm
Location: azi in Timisoara

Postby prezidentiat » Wed Oct 15, 2003 11:56 pm

ma asteptam sa fi pierdut scannerul
cainii latra, caravana trece

denim
junior
junior
Posts: 97
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:24 pm
Location: Iasi

Postby denim » Thu Oct 16, 2003 7:31 am

Chiar am pierdut ziarul.Am inpachetat in el o spaga.Sorry

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3194
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Thu Oct 16, 2003 8:48 am

i-auzi.

User avatar
LoS
senior
senior
Posts: 274
Joined: Thu Jul 24, 2003 12:03 am
Contact:

Postby LoS » Thu Oct 16, 2003 9:59 am

tu dai spaga infasurata intr-un ziar pe care scrie mare chiuretaj la 13 ani?!
incearca un plic.
N/A

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3194
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Postby tapirul » Thu Oct 16, 2003 12:19 pm

el bate saua sa priceapa iapa... o avea nevoie...


Return to “rezidentiat 2003”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests