Discutii generale rezidentiat 2003

for future reference; read only..
vladposte
newbie
newbie

Postby vladposte » Tue Nov 25, 2003 3:38 pm

Salut!
Last edited by vladposte on Tue Dec 02, 2003 4:59 am, edited 2 times in total.

MadManiacMan
junior
junior

Postby MadManiacMan » Tue Nov 25, 2003 3:39 pm

PROTESUL CONTINUA! SA MOARA REZIDENTIATU'!!! ( cu nasii lui cu tot )
MAINE LA 10.00 DIN NOU LA MSF!

sesen
newbie
newbie

Postby sesen » Tue Nov 25, 2003 3:42 pm

Unde e msf? (nu prea cunosc Bucurestiul)

asilum
junior
junior

Postby asilum » Tue Nov 25, 2003 3:45 pm

Lasati-o balta cu manifestarile voastre.S-a terminat pentru voi.

vladposte
newbie
newbie

Postby vladposte » Tue Nov 25, 2003 3:50 pm

Frumos...
Last edited by vladposte on Tue Dec 02, 2003 4:58 am, edited 2 times in total.

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 3:58 pm

MadManiac : zi, dom'le unde stati? unde la 10?
MSF - pentru cine nu stie - in piata revolutiei sau intrebati lumea unde e CC-ul (sau actualul Senat), langa hotel continental, aproape de universitate, de arhitectura, de Biserica Kretzulescu, pe langa magazinul Muzica.
Se ajunge in zona cu: Metrou -statia Universitate; autobuze: 300, 336,601,122,126,268,368,178, troleibuze:66,69,70,85,90,92,61,91....

eugen
Site Admin

Postby eugen » Tue Nov 25, 2003 4:01 pm

preferabil sa scrieti datele astea la topicul "protest - info" - in felul asta sunt sanse mai mari sa fie gasite de cei care au nevoie. aici in jumatate de ora se scriu 2-3 pagini de mesaje

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 4:03 pm

De ce nu i se poate raspunde lui alin mate?
sa-l intreb: eu daca ii dau in cap lui, i-am luat locul, mi-am atins obiectivul? nu conteaza cum il obtin?

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 4:05 pm

Bine zis, Eugen! Dar vad ca mi-ai sters propunerea mea cu 10 teste in loc de unul...

drlucky

Postby drlucky » Tue Nov 25, 2003 4:09 pm

respecte...pentru cei care au "recunoscut" ca au facut punctaj mare/maxim doar facand grile....fara sa stie cum arata macar Harrison...
"Sa lupti si sa cauti, sa gasesti si sa nu te lasi doborat"

Doftoroiu`
senior
senior

Postby Doftoroiu` » Tue Nov 25, 2003 4:09 pm

Ce mandri sunt cei cu 950 ca au "facut bine!"
Ce suparati sunt cei care au gresit cateva puncte!!!!
Asa era si cand am dat eu......si,se pare, nimeni nu vrea sa modifice nimik,de atata amar de vreme.......Vom avea, in continuare, aceleasi forme fara fond si aceleasi idiosincrazii legate de modul in care poti sa te realizezi in medicina dambovitzeana : trebuie sa"bagi la cap" manuale tampite(chir) sau sa retii amanunte neesentiale ale unor carti bune :? Si stiti care e partea aiurea ?Ca ,incetul cu incetul se vor selecta,in lumea educatiei postuniversitare romanesti, oameni fara nici un fel de gandire clinica, care memorizeaza si iar memorizeaza...eu nu sunt convins,nici acum, la aproape 1 an de la terminarea Rezi, ca am scapat de parazitii astia din gandire :cry:
Last edited by Doftoroiu` on Tue Nov 25, 2003 4:12 pm, edited 2 times in total.

eugen
Site Admin

Postby eugen » Tue Nov 25, 2003 4:11 pm

sinfulu' : ti-am sters propunerea pt ca acolo or sa fie numai chestii concrete despre baraj. informatii (unde/cand/cum) si eventual daca si cei cu 950 vor sa se organizeze cumva, o pot face acolo. in rest, tot ce este doar discutie de dragul discutiei se poate face aici. numai sa nu va mai certati :(

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Nov 25, 2003 4:14 pm

Am si eu o dilema: daca sunt 250 cu 950, banuiesc ca sunt cel putin 150 cu 949 (asta a fost raportul la mine in sala). E clar ca au gresit o grila de 1 punct. Au fost 150 de grile de un punct si banuiesc ca sunt intre astia cu 949 cate 5-10 care au gresit aceeasi grila. Astia de ce nu dau baraj?

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 4:15 pm

ok, multam Eugen!

val
senior
senior

Postby val » Tue Nov 25, 2003 4:25 pm

Eu nu inteleg argumentul ala cu "ne-am conformat, am luat maximul de puncte" . Adica daca bibliografia e cea care este si ei spun ca la examen vom da grile din "Algoritmi de calcul paralel" ne conformam?
In stilul asta o sa apara metoda "Care supravietuieste ruletei rusesti"...uhmm...sau deja a aparut? :roll:

ProMedicina
junior
junior

Protest

Postby ProMedicina » Tue Nov 25, 2003 4:28 pm

Parerea mea este ca ar trebui facuta o lista cu toate neregularitatile care s-au intamplat la rezidentiat,
si inaintata la minister (al sanatati + invatamantului) + domnului Popa,Banculescu, ziare, radio, TV si cat mai repede

Am sa incep eu lista:
1.
Una dintre cele mai grave neregularitati si suficienta pentru invalidarea examanului este ca s-au stiut grilele inaine de examen. toate grilele care s-au dat la examen au fost facute publice inainte de examen intr-o baza de date pe internet, lucrul total inadmisibil.
Desigur uni pot discuta ca acest lucru se poate intampla daca baza de date este suficient de mare, dar aceasta intra in contradictie cu bibliografia propusa initial. Multi nici nu a stiut de existenta acestei baze de date.
Practic pentru aceast rezidentiat au existat doua "bibliografi", Una din Harisson si alta mai mica care era constituia din baza de date de pe internet.
Atat dimensiunile cat si continutul bazei de date sau tot modificat pana in ajunul examenului, cu cateva sapatamani intainte de examen,cea ce echivaleaza cu modificarea "bibligrafiei"...Cea ce este o incalcare a legilor scrise ale oricarui examen. Eventul se poate cere si consultata juritica la un avocat pentru acest aspect.
Examenul era compus din 200 de intrebari..Toate au fost cuprinse in baza de date publica de pe internet, din care se stia ca vor veni intrebarile la examen.
O intrebare de bun simt: Examenul era considerat valid daca baza de date continea doar 201 intrebari ? Cu siguranta NU
dar daca continea 400 ... ? dar 4000 ?
Baza de date de pe internet a fost o limitare a bibliografie de concurs propusa initial, bibliografie pe care unii au invatat-o deja cu 7 luni inainte, iar baza de date sa facut publica cu cateva saptamani inainte de examen.

Rezultatul sa vazut in special la Medicala si Chirurgie.
La chirurgie numarul de candidati care au obtinut nota maxima a fost aproape daca nu chiar mai mare decat numarul locurilor disponibile.

2.
O alta neregulatitate este ca nu sa specificat de la bun inceput modul cum se face departajarea pentru rezultate egale, binenteles nimeni nu cred ca sa gandit ca numarul celor care au obtinut nota maxima va fi mai mare decat numarul locurilor disponibile.Cred va fi incorect ca sa se modifice regulamentul introducandu-se examen de departajare si de aceasta modificare de regulament sa beneficieze doar uni dintre candidati adica cei cu nota maxima.

3.
O alta neregularitare de care am citit pe forum dar care trebuie confirmata de mai multa lume este ca in timpul examenului multi dintre candidati au iesit din sala, cica la WC...

4. S-au plans multi ca au fost probleme grave cu scanerele.Trebuie confirmat

Dar dintre toate acestea cred ca prima neregularitate (Nr. 1) enuntata este cea mai mare si suficienta pentru invalidarea examenului.

PS. Lasativa si adresele de email daca puteti si/sau numrele de telefon

ionelro2003@yahoo.com

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 4:36 pm

tu ai dat examenul?
daca aveai vreo fituica in chiloti si nu erai sigur la o intrebare de 5 puncte si faceai 949, imi zici tu mie ca nu o scoteai ca sa te uiti si sa faci 950 ca sa nu iti risti viata si cariera?
"marile batalii se castiga pe baza micilor amanunte"

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Nov 25, 2003 4:42 pm

In legatura cu scanerele: sper ca e clar ca s-a spulberat mitul cu punctele pe care le pierzi daca nu bulinezi aproape de perfectiune. Nu-mi spuneti ca din aia 300 de oameni care au luat 950 toti au umplut perfect ovalele si n-au dat pe-afara de loc.

Eu personal la o grila care avea raspunsul ACD am umplut A-ul am pus carioca in ovalul din B, a ramas un punct vizibil evident, dar am trecut mai departe si am umplut C si D-ul. Mi-a considerat-o grila corecta.

Asa ca macar celor care dau la anul va spun ca nu merita sa tremurati ca noi la bulinele alea si sa pierdeti 2 ore innebunind de concentrare si injurand toti fabricantii de carioci din lume.

adyry
senior
senior

Postby adyry » Tue Nov 25, 2003 4:43 pm

eu nu am avut timp sa merg la baie dar nici nevoie-adica in mod normal trebuie sa urinezi la maxim 4 ore??in amfiteatrul 2 ase s-a vorbit in timpul ex. tipa din spatele meu imi statea calare,mi-am deschis hanoracul sa-mi acopar lucrarea am avut loc in spate ultimile rinduri, nici un supravegetor nu a stat acolo-pe linga mine au trecut de 4 ori in timp de 4 ore!!

Doftoroiu`
senior
senior

Postby Doftoroiu` » Tue Nov 25, 2003 4:51 pm

Foarte urat din partea ta, Adyry!!! :lol:

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Nov 25, 2003 4:53 pm

eu nu am avut timp sa merg la baie dar nici nevoie-adica in mod normal trebuie sa urinezi la maxim 4 ore??

Da nici eu nu pot sa inteleg asa ceva (am scris si mai devreme: 10-12 din 79 in primele 2 ore amf Negulescu/Drept). In fine... eu nu indemn /sustin ilegalitati, dar credeti ca exista vreo sansa ca centralizarea rezultatelor inaintea contestatiilor sa rasufle cumva? Sa stim si noi precis cati sunt cu cate puncte?

val
senior
senior

Postby val » Tue Nov 25, 2003 4:56 pm

mie mi-a placut de un om cu 950 care spera ca ministrul il va gadila intre coarne...chiar nu pricepe nimeni ca el a zis ca "va informez ca hotararea mea este : sa se dea baraj, eu sunt cel care decide si eu am decis" si ca nu vrea sa discute nici cu unii nici cu ceilalti? nici anulare nici suplimentare in functie de preferinte...

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Nov 25, 2003 5:00 pm

Am citit pe forum ca fata lui Sinescu a luat 939 pe chirurgie sau asa ceva. Din cate stiu eu anul asta au mai dat cativa (ne)protejati d-astia, gen Dorobantu, etc. Ar fi important daca vreunul din ei a luat 94X, sa vedem ce s-ar putea intampla.

val
senior
senior

Postby val » Tue Nov 25, 2003 5:04 pm

astia nu se baga, ei sunt viitori preparatori/doctoranzi care vor intra pe ocolite in sistem si vor urca pe scara de incendiu din rang in rang pana ajung mari sefi ce sustin "cantitatea nu calitatea"

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 5:04 pm

Da' ce, tu ai vazut lista finala, ca sa spui cat a luat baiatul lui Sinescu?

oana_dimulescu
newbie
newbie

Postby oana_dimulescu » Tue Nov 25, 2003 5:05 pm

Fata lui Beuran a dat pe stoma si a luat doar vreo 600 pct.

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Tue Nov 25, 2003 5:09 pm

dragii mei...
io asa am avut o presimtire in legatrura cu treaba asta incit, si aici ma consider desteapta, nu m-am dus la examen....
daca mai tineti minte un scandal similar a izbucnit acum citiva ani buni....s-a anulat rezul si s-a dat din nou la vreo 3 luni diferenta...
cred ca ar trebui sa se faca la fel...si mai cred ca grilele ar trebui facute fifty-fifty la prima vedere/ si din baza de grile...
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

grile
newbie
newbie

Postby grile » Tue Nov 25, 2003 5:10 pm

oopsminded wrote:In legatura cu scanerele: sper ca e clar ca s-a spulberat mitul cu punctele pe care le pierzi daca nu bulinezi aproape de perfectiune. [...]

Eu personal la o grila care avea raspunsul ACD am umplut A-ul am pus carioca in ovalul din B, a ramas un punct vizibil evident, dar am trecut mai departe si am umplut C si D-ul. Mi-a considerat-o grila corecta.

Asa ca macar celor care dau la anul va spun ca nu merita sa tremurati ca noi la bulinele alea si sa pierdeti 2 ore innebunind de concentrare si injurand toti fabricantii de carioci din lume.

Magaria este ca nu au anuntat candidatii la inceputul examenului. Dar, cine consulta acest forum ar fi gasit un anunt care lamurea si aceasta problema (in sectiunea cu scanerul, cariocile etc.). E adevarat ca tot ramanea o urma de teama ca poate nu e adevarat si o dadeai in bara.

Balena
junior
junior

Postby Balena » Tue Nov 25, 2003 5:12 pm

sinfulu' wrote:Da' ce, tu ai vazut lista finala, ca sa spui cat a luat baiatul lui Sinescu?

FATA lu' Sinescu, parca
Totul este cat se poate de bine in cea mai buna dintre toate lumile posibile!

oana_dimulescu
newbie
newbie

Postby oana_dimulescu » Tue Nov 25, 2003 5:13 pm

Draga md31174...daca erai asa de desteapta veneai la examen...parerea mea e ca nu ai invatat atat de mult incat sa te simti in stare sa sustii un examen...asa ca lasa abureala cu presimtirile...nu faci decat sa te vada toti eventual si mai ....decat esti

ProMedicina
junior
junior

Protest

Postby ProMedicina » Tue Nov 25, 2003 5:13 pm

introducerea grilelor e echivalenta cu schimbarea bibliografiei ( initial erau "orientative" )

..si asta sa facut cu cateva saptamani inainte de examen

Din pacate eu sunt in cluj la ora actuala.. unde este Scoro ? trebuie sa se ocupe cineva din bucuresti ...

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Tue Nov 25, 2003 5:13 pm

poti sa propui 10% din grile noi
10% grile din baza data
10% media de absolvire
10%coeficientul de dificultate al fiecarei facultati(aici o sa iasa discutii pt 7 rezidentiate)
10%examen clinic
10%articole publicate
10%limba straina - strict medicina
10%participari la congrese, aberatii etc.

s.a.m.d.

Scoro
senior
senior

Postby Scoro » Tue Nov 25, 2003 5:23 pm

Sunt aici!!!!

Si suntem mai multi din Bucuresti. Deja ne ocupam. Dar inca suntem dezorientati si nu stim de unde sa apucam problema, ma refer la aspectele legale. Cine are rude, prieteni avocati/juristi sa faca o intrebare, ca sa stim cu ce le dam peste nas. Cu idei precum "moralitate" nu tzine... s-a vazut azi la Blanculescu in audienta.

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Tue Nov 25, 2003 5:24 pm

draga mea....io pe linga invatat mai am si un job de tinut....nu de invatat era problema ...ci de notele care erau pe hardnet cu 2 zile inainte de examen...atunci am anulat rezervarea la hotel.... pentru ca majoritatea au tocit grilele de le stiau ca pe ziua proprie de nastere si nu harrisonul....
asa ca nu iti descarca naduful pe mine ...
crede-ma ca eu sint trecuta prin chestiile astea...din nefericire, nu e prima data cind se intimpla....
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

andrast79
junior
junior

Postby andrast79 » Tue Nov 25, 2003 5:44 pm

pt victor: daca se poate raspunde la intrebarea asta: unde sa trimitem cereri pentru trecerea de pe medicale pe mf. la CNppxxx, si la minister? pana cand?. si totusi, locurile astea redistribuite nu se vor ocupa tot in ordinea mediilor?multumesc

eugen
Site Admin

Postby eugen » Tue Nov 25, 2003 6:01 pm

"doctoranzii si preparatorii - intra pe rezidentiat daca au luat punctajul minim - probabil 949 (sau poate mai putin daca se suplimenteaza locuri, mai sunt 36 de locuri ramase bugetate la mf). Din cate am inteles - si am repetat intrebarea - nicidecum daca au luat mai mult de jumatate - adica 475 de puncte. din locurile de chirurgie- mapn, praparatorii si doctoranzii nu aleg specialitatea - deci raman mai multe locuri pentru cei cu 949 (aproximativ 90). sunt 250 cu punctaj maxim la chirurgie, deci mai putin de numarul de locuri."

restul la http://med.pub.ro/forum/viewtopic.php?t=621

va rog cititi anunturile inainte sa intrebati, k? tot ce stim scriem acolo.

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Nov 25, 2003 6:53 pm

Pe mine incep sa ma lase nervii. De tot. Sa ma lase odata Blanculescu cu 250 maxim pe chirurgie pentru ca nu au rezolvat inca (asta daca le-a trecut prin cap s-o faca) grilele contestate si nu au de unde sa stie cati din cei cu 949, 948 etc ar putea ajunge la punctajul maxim.

In al doilea rand sunt sigur ca in aia 250 sunt destui militari, doctoranzi si preparatori asa ca sa nu-l mai aud ca la Realitatea, cand, intrebat fiind "Si restul?" (dupa ce spusese ca sunt 250 cu punctaj maxim pe chirurgie si ca a dat un ordin sa fie organizat un baraj intre ei) - "Restul la anul!", ca o sa pledez temporary insanity daca ma intalnesc cu el din greseala.

jack carter
junior
junior

Postby jack carter » Tue Nov 25, 2003 6:55 pm

prieteni, pt. todos cei cu 950 sunteti niste suckeri daca va inchipuiti ca nu o sa s e vanda alea 150 de grile la o parte dintre candidati. Oricum veti fi dezavantajati, nu o sa mai prindeti plastica, gine, ofta etc. oricum dati reziul din nou si de data asta pot sa vanda cum vor pt. ca e haos. Eu am un prieten care e doctorand si a luat 950 si da din nou pe chiru si o sa ia totusi si loc pt ca trece apoi pe doctorat ff. asa ca si isi si cumpara grilele are scurt 10000 Euro cash la el e prin Bucale si miroase treaba. Suckers forever.

redmaddog
newbie
newbie

Postby redmaddog » Tue Nov 25, 2003 7:05 pm

In ciuda a ceea ce e deja evident nu se va schimba absolut nimic, cine poate sa fie atat de naiv sa creada ca cei din minister vor fi dispusi sa recunoasca faptul ca au facut-o de oaie, ca au existat interese in ceea ce-i priveste pe doctoranzii si preparatorii care se chinuie de cativa ani buni sa ia un punctaj egal cu minimul pe grupele de specialitati la care au participat (in mare parte scopurile au fost atinse asa ca nu mai intereseaza pe nimeni, insa probabil nici macar unul dintre cei implicati in organizarea examenului nu se asteptau la avalansa de maxime de la chirurgie, oricum asta nu-i va impiedica sa mearga inainte....doar trebuie sa dea dovada de consecventa si hotarare). Adevarul e ca nu poti indrepta o greseala cu alta, asa ca nu vad de ce s-ar suplimenta locurile (s-ar putea sa nu mai fie nevoie dupa ultimele estimari), iar examenul de baraj pentru cei cu punctaje maxime pare cea mai buna solutie (bineinteles in cazul in care nu se va decide reluarea examenului, ceea ce e fffffff putin probabil).
Nu sunt cinic si nici nu doresc raul nimanui, dar mi s-ar parea anormal sa se suplimenteze locurile astfel incat cei care au obtinut 950 sa poata alege specialitatea si centrul pe care le doresc si asta pentru ca s-ar crea un dezechilibru pe care anii urmatori nu il vor putea acoperi ....... cineva spunea ca nimeni n-ar alege ortopedie la Iasi....... dar stimati colegi asa cum cei care au obtinut 950 de puncte nu puteti sa luati toti chirurgie plastica, si la urma urmei asa cum voi ati spus ca bibliografia , regulile si concursul au fost aceleasi pentru toti, la fel de bine se poate spune ca ati fost si voi in tema cu numarul locurilor pe fiecare specialitate si repartitia lor pe centr universitare...deci cam asta ar fi ....... va convine examenul asa cum a fost ..asumati-va si barajul (sau poate unii dintre voi se tem ca punctajele pe care le vor obtine la baraj i-ar face de kakao)
Zambeste, maine va fi (si) mai rau !

oopsminded
senior
senior

Postby oopsminded » Tue Nov 25, 2003 7:09 pm

redmaddog wrote:...deci cam asta ar fi ....... va convine examenul asa cum a fost ..asumati-va si barajul (sau poate unii dintre voi se tem ca punctajele pe care le vor obtine la baraj i-ar face de kakao)

Va fi de vina epuizarea psihica, perioada prea scurta intre examen si "baraj", nici o grija, scuze or sa se gaseasca.

Return to “rezidentiat 2003”