Calico wrote:Cred ca-mi da tarcoale un burnout. Pana acum l-am evitat cu succes, refuzand cu nesimtire chestii in stanga si-n dreapta, dar simt ca presiunea tot creste. Cum gestionati situatiile astea? Eu consider acum ca-s la maxim (maxim depasit, de fapt) cu timpul pe care sunt dispusa/pot sa-l dedic profesiei, dar ma simt foarte prost sa refuz chestii. O fac, pentru ca stiu ca-i mai rau daca accept mai mult decat pot, dar ma streseaza destul de mult sa spun nu. Iar atmosfera e foarte corporatista si axata pe productivitate...
Colac peste pupaza, tocmai ne-a anuntat o colega ca pleaca in mai. Mi-e groaza de ce-o sa se intample cu pacientii ei, ca nu cred ca pot sa scoata din joben un doctor atat de repede.
Ia-ti o vacanta rapid parerea mea ca daca faci o sa fii nevoita sa stai mai mult pe tusa; se descurca ei cu pacientii.
Orice profesionist serios trece prin burnout odata sau de mai multe ori in cariera dar daca poti sa eviti asta de ce nu? Unii/cei mai multi nu isi dau seama ca sunt in burnout din cate am aflat.