Venituri din profesia medicala

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale

Cam ce orizont de asteptari aveti privitor la venitul din activitatea medicala

sub 1000 E/luna
19
34%
1001-2000 E/luna
4
7%
2001-3000 E/luna
9
16%
3001-5000 E/luna
12
21%
5001-7000 E/luna
3
5%
7001-10000 E/luna
5
9%
10.001-5.000 E /luna
0
No votes
15.001-20.001 E/luna
1
2%
20.001-30.000 E/luna
0
No votes
peste 30.000 E/luna
3
5%

Total votes: 56

187.92a
addicted
addicted

Venituri din profesia medicala

Postby 187.92a » Sun Apr 10, 2011 9:43 pm

Cam ce orizont de asteptari aveti, eventual ce specialitate... Ma refer la momentul de "doctor plin".
Cam ce venituri credeti ca va va oferi profesia voastra?

nu specific salariu, ci venituri, cu totul (spital, privat, poate la unii "atentii", in fine, venituri totale lunare/anuale)

Chingachgook
addicted
addicted

Re: Venituri din profesia medicala

Postby Chingachgook » Sun Apr 10, 2011 10:09 pm

mai sunt cel putin vreo 537 de topicuri pe aceeasi tema. imposibil sa nu le stii ca sunt initiate de tine.

ca sa parafrazez pe cineva

ciclezi
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Doftoroiu`
senior
senior

Postby Doftoroiu` » Sun Apr 10, 2011 10:20 pm

Am votat cu cat castig acu`, e bine?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Apr 11, 2011 12:33 am

da, este bine.
kooksee, sa nu tratam superficial problmea. discutia asta nu a mai fost pe imed, dar da, daca vrei, este una din multele disc despre partea financiara a medicinei; dupa parerea mea problematica este desoebit de complexa si comporta numeroase aspecte, fiecare dintre ele necesitand/putandu-se preta la o discutie separata.

Blegoo
elite
elite

Postby Blegoo » Mon Apr 11, 2011 1:56 pm

!ntrebarea are un răspuns extrem de simplu:
Depinde de om.
"On the internet, nobody knows you're a dog"

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Mon Apr 11, 2011 2:20 pm

Apreciez ca raspunsurile sunt modeste. u should aim for moar.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Apr 12, 2011 10:11 am

for moan. da, sunt raspunsuri modeste. chiar asa putin sa se obtina din med?
pai si de ce atata bataie de cap atunci?

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Tue Apr 12, 2011 11:42 am

Vezi tu trident banii nu e totu, nu imi place de tine ca esti materialist. Profesiunea de medic implica si statutul social, faptul ca salvezi vieti, samd.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Apr 12, 2011 8:36 pm

inteleg ca este ca un fel de cost asumat, practic valoarea gestului medical ar fi mai mare, dar pretul ramane jos pt ca multi vor chestiile astea (statut social, salvat vieti, etc)?

pe mine ma uimeste continuu pretul scazut al serv medicale.

in afara de dentisti, consider ca restul nu se valorizeaza cum ar trebui.

nici in afara, macar. exista o problema :)

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Tue Apr 12, 2011 9:01 pm

Mda, asta e. Eu mă mir cum naiba totuşi afară salariile sunt mai mari: problema cu doftorii e că se urăsc reciproc atât de tare, încât sunt dispuşi să câştige puţin dacă şi confraţii câştigă puţin.

Eu personal nu mă văd câştigând vreodată nici măcar 1000 euro pe lună din medicină, în Ro. Tu te vezi, trident? Cum?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Apr 12, 2011 9:09 pm

da, ma vad, in oglinda.

salariile si afara sunt o mizerie, la stat cel putin, cred ca si in privat, nu stiu sigur. oricum, am refer la europa. am inteles ca se plafoneaza pe la 5-7 mii de E si asta e tot. vorbesc strict din act medical, nu din speaker nu stiu pe unde, etc.

sunt chestii pe care nu le pricep, de ce avocatul ia cota parte din ce casitga in timp ce doctorul nu e platit la procent din venitul pacientului, gen, chestii din astea.

si de ce consultatiile sunt atat de ieftine, de exemplu casa de asig plateste o consult fix cat ia in timpul ala un taxi care asteapta la poarta. sau si in privat, ce sunt mizeriile alea de preturi. cu un milion jumate de consult initial + control te vidneca unu de ceva, ori cu banii aia faci un schimb de ulei si iti spala geamul, gen.

NU cred ca "problema cu doftorii e că se urăsc reciproc atât de tare, încât sunt dispuşi să câştige puţin dacă şi confraţii câştigă puţin."

ei coafezele s-or uri mai putin intre ele si de-asta la coafor costa triplu decat la medic (nu, nu ma pricep, p-acolo, oricum, ceva).

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Tue Apr 12, 2011 9:12 pm

Vlade, de ce crezi ca dr se urasc asa de tare intre ei? eu nu am observat asta in jurul meu pina acum.
qpepsi.gif

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Apr 12, 2011 9:13 pm

frate tu ziceai ca nu iesi din casa, asa ca cele intamplate in jurul tau nu constituie cel mai bun expmplui

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Apr 12, 2011 9:57 pm

Melania wrote:Vezi tu trident banii nu e totu, nu imi place de tine ca esti materialist. Profesiunea de medic implica si statutul social, faptul ca salvezi vieti, samd.

3d e dv, nu salveaza nicio viata

arhitecto.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Tue Apr 12, 2011 10:08 pm

si de ce consultatiile sunt atat de ieftine, de exemplu casa de asig plateste o consult fix cat ia in timpul ala un taxi care asteapta la poarta. sau si in privat, ce sunt mizeriile alea de preturi. cu un milion jumate de consult initial + control te vidneca unu de ceva, ori cu banii aia faci un schimb de ulei si iti spala geamul, gen.

ce este un gen? si de ec-l foloseste lumea atat de des in ultima perioada?
Life's not fair, get used to it

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Tue Apr 12, 2011 10:37 pm

"Gen" este sinonimul lui "sau ceva", se pot folosi alternativ pentru a da fluenta si armonie discursului.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Apr 13, 2011 12:23 am

:)
frumos spus ciresar, intr-adevar asa este. acum soper ca intreg mesajul poate ajunge nealterat pana la pc7

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Apr 13, 2011 5:59 am

trident wrote:NU cred ca "problema cu doftorii e că se urăsc reciproc atât de tare, încât sunt dispuşi să câştige puţin dacă şi confraţii câştigă puţin."

Ideea e că doftorii sunt individualişti şi cam laşi. Niciodată nu o să fie în stare să constituie o forţă sindicală - pentru că altfel nu văd cum să se schimbe lucrurile, aşa e normal, forţa de muncă se organizează sindical şi în felul ăsta cererile ei sunt luate în seamă. Aşa, fiecare doctoraş trăieşte din visul lui meschin de glorie şi îşi consumă instinctul războinic bârfindu-l pe ălălant.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Apr 13, 2011 10:23 am

Ăi fi tu individualist și laș.

Iar ai încurcat blogu cu forumu ?
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Apr 13, 2011 11:09 am

Uite, de ex, Im.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Apr 13, 2011 7:57 pm

vlad s. wrote:
trident wrote:NU cred ca "problema cu doftorii e că se urăsc reciproc atât de tare, încât sunt dispuşi să câştige puţin dacă şi confraţii câştigă puţin."

Ideea e că doftorii sunt individualişti şi cam laşi. Niciodată nu o să fie în stare să constituie o forţă sindicală - pentru că altfel nu văd cum să se schimbe lucrurile, aşa e normal, forţa de muncă se organizează sindical şi în felul ăsta cererile ei sunt luate în seamă. Aşa, fiecare doctoraş trăieşte din visul lui meschin de glorie şi îşi consumă instinctul războinic bârfindu-l pe ălălant.

exista un ishu de sindicat, care face de banii aia care ii intra in cont din salariile medicilor un mare kko. vezi zero reactie (eu nu cunosc, as for me) la faza cu spitalelel desfiintate etc. tu platesti cotizatie? :)

dar NU de asta sunt scorurile mici. de-asta nu are dr. ionescu care isi deshide cabinet consultatia 300 de lei, din cauza sindicatului? aiurea.

sandman
senior
senior

Postby sandman » Fri Apr 15, 2011 11:18 am

Ar trebui medici sa se inteleaga ca si aia de la piata. Pret fix la consultatie 200 lei. Ma refer la aia din privat. Daca si vanzatorii de la agroalimentara sunt mai uniti decat noi.
Life is good

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Apr 15, 2011 2:06 pm

asta e mentalitate de harghitean care vinde cartofi

de ce sa avem toti acelasi pret? daca eu cred ca pot oferi un pret mai mic, prin asta obtin mai multi clienti si in final mai multi bani nu vad rostul sa fiu in cartel. cred ca preocuparea ar trebuie sa fie cum ofer servicii mai bune, difersificate sau de nisa (e o discutie intreaga aici) astfel incat sa imi vina mai multi musterii. dar asta implica munca.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Fri Apr 15, 2011 2:42 pm

trident wrote:frate tu ziceai ca nu iesi din casa, asa ca cele intamplate in jurul tau nu constituie cel mai bun expmplui

casa mea e fix in spital,deci sunt tot timpul in mijlocul actiunii. pe toti i-am vazut preocupati de cistigul lor, dar in schimb ii doare la basca de cit cistiga celalalt, atita timp cit le e lor bine. de aia nu cred ca unu ar prefera sa cistige 1000 lei daca si ceilalti din spital ar citiga tot atit.
qpepsi.gif

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Apr 15, 2011 3:13 pm

Nu va interzice nimeni sa deveniti KOL.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Apr 15, 2011 3:28 pm

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Apr 15, 2011 3:59 pm

Băi nene, din linkul de mai sus aflăm care era de fapt schema lui vlad s, de ce ni se părea nouă așa ciudățel. :shock:

Comment on popular industry blogs and forums. Be a good community member and participate in popular forums and on industry-related thought leaders’ blogs. Acceptance as an active online community member brings you respect and builds your network.
Write for a blog. At some point you may want a venue to express your opinions. Running a blog is a good platform for your developing your writing skills, sharing ideas, and for building your industry network
.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Apr 15, 2011 7:14 pm

Vlad are potential de KOL, degeaba faci tu misto. Are mai multe avantaje:
- cred ca e profesionist in psihiatrie
- nu arata respingator, nu l-am vazut in realitatea dar banuiesc ca are carisma
- numele lui e cunoscut deja, iese din zgomotul de fond, e inscris prin asociatia psihiatrilor etc, a fost nominalizat la un premiu, traduce literatura medicala, face niste studii postgraduate destul de interesante cu cineva destul de cunoscut in domeniu, banuiesc ca stie sa vorbeasca bine cu peers etc
- cred ca are un interes stiintific si un spirit critic si poate apara o idee cu argumente
- nu le-am vazut sa prezinte ceva in public dar cred ca se descurca sa capteze atentia
- are o aura de credibilitate cu felul lui de-a fi si cu ideile pe care le vantura
Nu e insa deschis si interesat cu adevarat de research si nu cred ca are incredere in el si in faptul ca poate schimba ceva.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Apr 15, 2011 7:21 pm

edit: ma refeream la research facut de farma, care nu e malefic asa cum crede el

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Apr 16, 2011 1:53 am

Melania wrote:Vlad are potential de KOL, degeaba faci tu misto. Are mai multe avantaje:
- cred ca e profesionist in psihiatrie
- nu arata respingator, nu l-am vazut in realitatea dar banuiesc ca are carisma
- numele lui e cunoscut deja, iese din zgomotul de fond, e inscris prin asociatia psihiatrilor etc, a fost nominalizat la un premiu, traduce literatura medicala, face niste studii postgraduate destul de interesante cu cineva destul de cunoscut in domeniu, banuiesc ca stie sa vorbeasca bine cu peers etc
- cred ca are un interes stiintific si un spirit critic si poate apara o idee cu argumente
- nu le-am vazut sa prezinte ceva in public dar cred ca se descurca sa capteze atentia
- are o aura de credibilitate cu felul lui de-a fi si cu ideile pe care le vantura

pai da, de asta ar fi mega tare in VANZARI. nu neaparat medicamente, asa, in general, in VANZARI. e genul de om care vinde, conform cu ce zici tu p-acilea. (oricum eu nu stiam decat jumate din datele despre vlad de aici, cel mai tare mi s-au parut aia cu lit medicala, premiu si cu asoc psihiatrilor, as fi incantat sa aflu mai multe, poate pe alt topic, nu tin musai dar de ce nu etc etc etc).

ce anume este un kol?

oricum researchul in sine, ca si medicina in sine, aduce f putini bani,. sau mai bine zis aduce si mai putini bani. ma refer la pipetat si din astea. caci condusul unei chestii pe research nu mai e tocma research, cum nici condusul unui spital nu e tocma medicina, gen.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Sat Apr 16, 2011 7:49 am

Nu e acolo nici o informatie privata, toate sunt in domeniul public, poti sa le gasesti cu google.
key opinion leader, cineva f cunoscut in domeniul sau si care e foarte probabil sa fie ascultat si urmat de colegi, Forsea gen.
Bani din research se fac, daca ai cativa pacienti intr-un studiu clinic de ex-chiar asa tu nu ai avut ocazia a participi macar ca subinvestigator? Sunt o multime de medicamente numai pe psoriazis: stelara, cimzia, amg 827, alefacept etc . Cu pipetatul nu se fac bani, asa e.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Apr 16, 2011 8:29 pm

daca ai ceva de trimis la mine, vreun rep ceva, cu mare placere :)

nu am avut okaziul, nu. nu stiu daca "inca nu" sau doar "nu".

Melania wrote:key opinion leader, cineva f cunoscut in domeniul sau si care e foarte probabil sa fie ascultat si urmat de colegi

in ce domeniu crezi ca ar fi vlad un forsea-gen? :roll:

am gasit un concurs in care toate blogurile care participau primeau premiu, ca la gradinita, de ex daca ramanea unu p-afara se inventa o categorie "cel mai frumos pantof negru", si ii dadeau premiu, la asta te referi? hm. ar fi foarte multi kol pe-acolo...

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Sat Apr 16, 2011 10:08 pm

trident wrote:daca ai ceva de trimis la mine, vreun rep ceva, cu mare placere :)

nu intra in atributiile mele; daca as fi putut ti-as fi trimis, normal.
trident wrote:in ce domeniu crezi ca ar fi vlad un forsea-gen? :roll:

psihiatrie; n-am zis ca ar fi, ziceam ca ar putea deveni.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Apr 16, 2011 10:23 pm

am vrut sa zic "ar putea fi".

si eu cred ca ar putea fi un col foarte ok.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Apr 17, 2011 12:25 am

testi

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Apr 17, 2011 6:55 pm

Trident, nu trebuie să te oftici, uite, şi tu ai putea fi un kol.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Sun Apr 17, 2011 7:03 pm

oricine poate fi kol :rightblinky:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Apr 17, 2011 7:09 pm

dar nu asa ca vlad.

bun, si daca esti kol, din asta, forseagen, iti ies bani, ceva? sau?

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Apr 17, 2011 7:11 pm

Parca vad ca urmatoarea înjuratura la moda pe imed va fi "-kolule!"

respectiv "-koalo!"

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Apr 17, 2011 7:21 pm

offtopic, am raportat.

daca esti kol in astea cu medicina (exista totusi exemple? nu-mi vine niciunul acu) poti sa fii asa, ca un fel de endorser, sa iti iasa produse?
nu inteleg ce legatura are un kol din asta cu veniturile in profesie. de obicei astia ar tbui sa fie de nemituit, de ex. deci de unde are un kol bani

Return to “Viata in spital”