Medicii de familie refuza sa semneze noile contracte cu CNAS

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale

Trebuie sa semneze medicii de familie noile contracte cu CNAS?

DA
4
25%
NU
7
44%
NU MA INTERESEAZA
5
31%

Total votes: 16

b3
elite
elite

Re:

Postby b3 » Sun Jul 10, 2011 8:33 pm

Im wrote:
b3 wrote:plata per capita / pe lista exista intr-o groaza de alte tari mai putin bananiere decat a noastra

Hai sa cautam dezavantajele platii la act.

Limitarea accesului la medic.

trident wrote:de ce sa ne complicam, cand putem sa aducem argumentul "exista si in alte tari"

De ce sa ne complicam, cand putem incerca sa aruncam orice argument la gunoi prin "hahahaha, sigur ca nu e asa, hahahahaa".

Revenind la memoria scurta: in discutia aia cu cheltuielile si eu si kooksee ti-am zis ca habar n-ai cat costa un contabil. Tu ai incercat vreodata sa faci un plan de afaceri ? Adica sa te documentezi, sa ceri niste oferte, sa vezi real cat costa, nu pe ce visezi tu noaptea.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Jul 10, 2011 8:59 pm

Te rog da detalii, cum e limitat accesul la medic ?
Toti pacientii sunt rambursati în final de CAS. Iar cei mai saraci pot avea dispensa de plata, caz în care CAS plateste direct medicul.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

187.92a
addicted
addicted

Re: Medicii de familie refuza sa semneze noile contracte cu

Postby 187.92a » Sun Jul 10, 2011 11:34 pm

haha, ce tare este b3. nu te pricepi deloc, b3. poate te pricepi tu la afaceri, nu ca mine, ma bucur ca stii din astea cu planruri de afaceri, frate esti capabila,
dar nu, nu ai dreptate:
nu limitarea ar fi dezavantajul (ma dezamageste b3) principal, ci faptul ca ala nu ar avea teoretic mare bucurie sa ii faca pe aia bine ca aia nu s-ar intoarce. simplu. (voi pesemne nu mergeati la cursurile de med fam in facultate... nu stiti ce ati pierdut..)

b3 wrote:Adica sa te documentezi, sa ceri niste oferte, sa vezi real cat costa, nu pe ce visezi tu noaptea.

am detaliat cheltuielile pe topic, deja aberezi/ ciclezi. le ai colo-sha defalcat :)
tu povestesti lucruri f ciudate de pe topicul ala, sigur-sigur nu a fost cum zici tu - ce amuzant! :D ca mi-ati zis tu si k... parca nu era chiar asa.
pe de alta parte tu presupui ca eu ar trebui sa ma documentez 5 ani doar-doar aflu alte cifre decat cele pe care le stim cu totii, intimp ce tu care se presupune ca le stii -in sensul ca te dai ca stii ca ar fi mai mari cheltuielile, pai..cat de mari?- de ce nu zici tu?
e o aiulela maxima sa zici "documenteaza-te si cere oferte, nu ai dreptate". asa oricine poate spune "ai citit cartea X? domcuenteaza-te si te vei convinge de contrariul" dar asta NU este dialog.
asadar cheltuielile sunt acolo le poti consulta cand vrei. sunt detaliate si contin si ....linkuri ;)
pt veridicitate

si in baza lor spun ca venitul med de fam este EXAGERAT si cererile lor sunt LACOMIE pura.,

da , crud si nesimtit din aprtea mea sau ceva, dar medicii de familie care refuza sa semneze noile contracte cu CNAS sunt -in opinia mea- LACOMI.

nimeni nu a reusit pana acum sa lege doua vorbe despre care este limitanta (cele mai scumpe 5 lucruri) ...d'apoi restul.... :D :D

b3
elite
elite

Re:

Postby b3 » Mon Jul 11, 2011 8:22 pm

Im wrote:Te rog da detalii, cum e limitat accesul la medic ?
Toti pacientii sunt rambursati în final de CAS. Iar cei mai saraci pot avea dispensa de plata, caz în care CAS plateste direct medicul.

"in final" este cheia, pentru Romania :) Mai intai trebuie sa stabilim daca discutam pentru Ro sau in general. Pentru ca in Ro exista lege ca daca te duci in spital si nu beneficiezi de medicamente gratuite si ti le cumperi tu, vezi doamne casa iti ramburseaza banii platiti, trebuie doar sa ceri si sa arati chitantele. Lucrul asta nu se intampla, casele nu dau banii si trebuie sa-i dai in judecata sa-i recuperezi.

Apoi sa ne gandim cat ar costa o consultatie in Ro. In Franta este 23 euro. Ceea ce la un salariu de 2000 euro (?) si o masa in oras de 15-20 euro nu inseamna foarte mult. In Ro o masa in oras este vreo 30 lei. O consultatie in sistemul privat este undeva intre 60-100 lei. Hai sa zicem ca ar fi 40 lei consultatia pe care pacientul ar trebui sa o plateasca direct medicului si apoi sa isi primeasca banii inapoi de la casa. Cati romani care n-ar fi considerati saraci de stat crezi ca ar putea sa scoata cu usurinta banii astia din buzunar in orice moment, cand au nevoie de medic ? Eu cred ca foarte putini, si uita-te un pic la ce procent din piata au serviciile private in Romania. Asta ar limita accesul, pentru ca neavand bani, sau nedorind sa plateasca, nu s-ar mai duce la medic.

In Franta sistemul cu plata directa este/a fost bun pentru ca procentul celor saraci era/este mic si statul putea sa acopere pentru ei. Acum inteleg ca si Franta vrea sa introduca plata per capita.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Jul 11, 2011 10:15 pm

b3 wrote:"in final" este cheia, pentru Romania :) Mai intai trebuie sa stabilim daca discutam pentru Ro sau in general. Pentru ca in Ro exista lege ca daca te duci in spital si nu beneficiezi de medicamente gratuite si ti le cumperi tu, vezi doamne casa iti ramburseaza banii platiti, trebuie doar sa ceri si sa arati chitantele. Lucrul asta nu se intampla, casele nu dau banii si trebuie sa-i dai in judecata sa-i recuperezi.

Deci o lege neaplicata (probabil si pentru ca e prost conceputa, plina de bete-n roate) e cel mai pertinent argument ca sa nu se schimbe nimic în Ro ? Totul e în echilibru idilic si riscam sa stricam micul paradis ?

b3 wrote:Apoi sa ne gandim cat ar costa o consultatie in Ro. In Franta este 23 euro. Ceea ce la un salariu de 2000 euro (?) si o masa in oras de 15-20 euro nu inseamna foarte mult. In Ro o masa in oras este vreo 30 lei. O consultatie in sistemul privat este undeva intre 60-100 lei. Hai sa zicem ca ar fi 40 lei consultatia pe care pacientul ar trebui sa o plateasca direct medicului si apoi sa isi primeasca banii inapoi de la casa. Cati romani care n-ar fi considerati saraci de stat crezi ca ar putea sa scoata cu usurinta banii astia din buzunar in orice moment, cand au nevoie de medic ? Eu cred ca foarte putini, si uita-te un pic la ce procent din piata au serviciile private in Romania. Asta ar limita accesul, pentru ca neavand bani, sau nedorind sa plateasca, nu s-ar mai duce la medic.

Stai asa, ca în sistemul privat si în Franta poate sa ajunga o consultatie 100 de euro sau oricât de mult. Noi vorbeam acum de sistemul (gestionat) de stat, consultatie rambursata de CAS.
Dupa cum ai spus si tu, o masa în oras e 30 de lei, si daca aplicam proportionalitatea cu Franta, o consultatie MF tarif CAS ar fi cam tot atâta.

Sigur ca 30 de lei nu e o suma neglijabila pentru cineva sarac, dar parca românii erau maestrii împrumuturilor « pâna la chenzina ». Si tot românii, inclusiv aia saraci, cica practica datul spagii la greu, printre altele chiar la medic. Nu-mi spune ca populatia în general nu se poate împrumuta de 30 de lei pentru doua saptamâni. Pentru o chestie de sanatate, nu de luat masa în oras. Repet, doar împrumut, perioada scurta, în final nu costa din buzunar.

b3 wrote:In Franta sistemul cu plata directa este/a fost bun pentru ca procentul celor saraci era/este mic si statul putea sa acopere pentru ei.

Asta o scoti din burta, procentul de saraci sigur nu-l cunosti si oricum e un parametru artificial. Nu de asta a fost bun sistemul cu plata directa în Franta, lol.

b3 wrote:Acum inteleg ca si Franta vrea sa introduca plata per capita.

Inventezi la greu.

Astea au fost toate argumentele anti-plata la act ?

Cu astfel de argumente pari ca te temi de plata la act ca de drq, de ajungi sa inventezi.

Totusi, aici nu suntem la piata, suntem cu o oarecare educatie, puteai sa ne argumentezi mai la un nivel, nu stiu daca întelegi.

Chingachgook
addicted
addicted

Re:

Postby Chingachgook » Mon Jul 11, 2011 10:22 pm

eu inteleg ca nu ai mai fost de mult prin romania dar betrei nu e chiar un reper

cu 30 de lei poate mananci la kfc sau micky.d.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Jul 11, 2011 10:27 pm

Acum indif ce mânci cu 30 de lei, se poate afla cât costa în medie o consultatie MF împartind bugetul anual platit de CAS MF-istilor la numarul de consultatii înregistrate. Rezulta o cifra obiectiva.
Cifra aia, indiferent cât e, sa fie încasata per act si nu pe lista. Sau de ce sa nu fie.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jul 12, 2011 1:03 am

Am ras asa bine... Deci de asta nu e plata la consulatii la MF ci prinesc bani nemunciti ca e...Problema recuperarii de la casa

Falsa pb: banii ii da casa direct Mf, daca asta era pb

Pb cu plata per consult este ca la cum mi se par mie/ cunosx eu MF ar castiga mult mai mult pt ca Mf nu vindeca ba uneori dimpotriva si atunci prin lipsa de pregatire medicala si lacomie ar falimenta casa.

Eu cred ca ar trebui definita PERFORMANTA MED DE FAMILIE si in baza axesteia sa se dea banuti!!!

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jul 12, 2011 2:09 pm

Im,

Desigur ca modul cum se respecta legile in Romania este important cand il apuca pe unul sa vina cu solutia salvatoare - plata la act. Ignorarea acestui lucru este aceeasi desprindere de realitate pe care o au toti cei ajunsi in functii de conducere / policy makers cand fac reformele. Schimbam totul si daca nu merge si toata lumea sufera, well... aia care sufera sunt de vina, ca "se opun reformei", nu inteleg viziunea expertilor.

Saracia poate nu se vede de acolo de la tine. Uita-te macar pe statisticile europene - Romania apare ca cea mai saraca tara, alaturi de Bulgaria. Doar Albania parca e mai saraca, dar majoritatea studiilor se fac pe UE. Franta cam pe unde e, de imi zici mie ca scot din burta ?

Spre deosebire de o gramada de pe imed, eu nu vorbesc aiurea si nu inventez.

kooksee, kfc si mcd sunt scumpe si proaste.

Im
elite
elite

Postby Im » Tue Jul 12, 2011 3:00 pm

b3 wrote:Desigur ca modul cum se respecta legile in Romania este important cand il apuca pe unul sa vina cu solutia salvatoare - plata la act. Ignorarea acestui lucru este aceeasi desprindere de realitate pe care o au toti cei ajunsi in functii de conducere / policy makers cand fac reformele. Schimbam totul si daca nu merge si toata lumea sufera, well... aia care sufera sunt de vina, ca "se opun reformei", nu inteleg viziunea expertilor.

Stai asa, ai visat tu asta-noapte ca sigur nu s-ar respecta legea ipotetica a platii per act cu rambursarea pacientului de catre CAS ? Dar alte legi cum de se respecta ?

b3 wrote:Saracia poate nu se vede de acolo de la tine. Uita-te macar pe statisticile europene - Romania apare ca cea mai saraca tara, alaturi de Bulgaria. Doar Albania parca e mai saraca, dar majoritatea studiilor se fac pe UE. Franta cam pe unde e, de imi zici mie ca scot din burta ?

In orice comunitate, vor exista cei mai saraci 5%, cei mai saraci 10% etc.
Cum pretul serviciilor e proportional cu nivelul economic, tu te agati de parametri relativi.

b3 wrote:Spre deosebire de o gramada de pe imed, eu nu vorbesc aiurea si nu inventez.

Atunci da-ne link pentru

Poate fi orice doresti tu :
- proiect de lege
- declaratii ministeriale, intentii oficiale
- grup de lucru în cadrul Ordnului Medicilor sau al societatii savante mg
- initiative, cereri consensuale ale societatii civile

b3
elite
elite

Re:

Postby b3 » Tue Jul 12, 2011 3:29 pm

Im wrote:Stai asa, ai visat tu asta-noapte ca sigur nu s-ar respecta legea ipotetica a platii per act cu rambursarea pacientului de catre CAS ? Dar alte legi cum de se respecta ?

Nu am visat, este realitatea in care traiesc. Nu se respecta nici o lege. Iar societatea civila nu are nici o putere sa oblige sa se respecte legile. Uita-te si la topicul asta, au incercat mefistii si na, uite ce discutii genereaza. Ce legi stii tu de acolo din Franta ca se respecta in Romania ?

Im wrote:Atunci da-ne link pentru

Observa nuantele. Inteleg din niste discutii live. Nu era argumentul principal al opozitiei pentru plata la act in Romania. De fapt nici nu era argument, doar directia in care am auzit ca s-ar indrepta si Franta. Am mentionat cumva chestia asta as a fact ?

Mai exista alte state europene in afara de Franta unde nu exista si plata la lista ? Imi poti preciza proportia la nivel european ? In Romania, dupa modificarea procentului de plata la lista de la 90% in 2009 la 70% in 2010, s-a obtinut vreo imbunatatire a calitatii serviciilor sau a satisfactiei pacientilor ?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jul 12, 2011 4:59 pm

b3 wrote:Nu se respecta nici o lege

generalizezi, sigur nu este asa.
b3 wrote:Uita-te si la topicul asta, au incercat mefistii si na, uite ce discutii genereaza

nu este un exemplu, MF nu au cerut respectarea legilor ci a... propriilopr buzunare.

b3 wrote: Ce legi stii tu de acolo din Franta ca se respecta in Romania ?

nu e adevarat, in RO se respecta legile. majoritatea lor. de la rutiera la dreptul familiei
b3 wrote:Inteleg din niste discutii live. Nu era argumentul principal al opozitiei pentru plata la act in Romania. De fapt nici nu era argument, doar directia in care am auzit ca s-ar indrepta si Franta.

discutii cu legiuitori din Fr sau discutii la o bere? ca sa stim cata greutate sa acordam afirmatiilor tale.
imi place ca pastrezi un ton serios chiar si cand emiti afirmatii de genul "mi-a zis un prieten care are un prieten...", sincere felicitari. eu nu as putea face asta.
b3 wrote:In Romania, dupa modificarea procentului de plata la lista de la 90% in 2009 la 70% in 2010, s-a obtinut vreo imbunatatire a calitatii serviciilor sau a satisfactiei pacientilor ?
in Ro nu se va obtine nimic atata timp cat MF vor primi bani pe degeaba
Im wrote:Stai asa, ai visat tu asta-noapte ca sigur nu s-ar respecta legea ipotetica a platii per act cu rambursarea pacientului de catre CAS ?

statul in general nu isi respecta obligatiile sau respectarea lor se loveste de foarte multe piedici administrative -uneori atat de multe incat nu se finalizeaza niciodata (recuperarea TVA, arieratele statului, plata compensatiilor materiale la pierderea diverselor litigii de catre stat...). e normal sa fii sceptic. oricum rambursarea cheltuielilor catre pacient (in loc de catre mf) este o tampenie incomepnsurabila, eu unul sunt foarte mirat ca voi puteti discuta asta la modul serios :) - oricum , continuati!
kooksee wrote:eu inteleg ca nu ai mai fost de mult prin romania dar betrei nu e chiar un reper

de acord. de obicei este vba despre or realitate paralela (mf isi face treaba, pacientii sunt in cea mai mare parte multumiti, etc). si cam toate afirmatiile au acoperire doar la "Stiu eu ca asa este" sau mai nou "am auzit eu", "intleg ca.." (din discutii live :D )

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 13, 2011 2:28 pm

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jul 13, 2011 4:01 pm

:roll: nu se intelege ce doresti sa exprimi din linkul acela....

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Jul 13, 2011 5:23 pm

Faza nr.1 : expertul
b3 wrote:In Franta sistemul cu plata directa este/a fost bun pentru ca [...]

Faza nr.2 : profetul

Faza nr.3 : indubitabilul
b3 wrote:eu nu vorbesc aiurea si nu inventez

Faza nr.4 : ilustrul
b3 wrote:De fapt nici nu era argument, doar directia in care am auzit ca s-ar indrepta si Franta. Am mentionat cumva chestia asta as a fact ?

Mai departe nu e replica pt b3.

Dpmdv plata la act ar creste concurenta profesionala si iar proportionalitatea câstigului cu eforturile depuse ar deveni mai clara si mai greu de atacat.
Plata unui act nu poate fi nici subventionata (abuzeaza medicii), nici lasata libera (restrânge accesul populatiei sau ruineaza CAS). Trebuie sa reprezinte exact valoarea orara a muncii de medic.
Astfel un student la medicina interesat de MF si-ar face planuri si socoteli pe baza unui parametru transparent al sistemului, câstigul pe ora, si pe baza capacitatilor lui profesionale.
In prezent acelasi student nu stie unde sa sune ca sa-si aranjeze o lista, restul e secundar. E echivalentul din liberal al goanei dupa post pt cei ce doresc cariera în spital : nu conteaza ce stii, chiar deloc.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Wed Jul 13, 2011 5:27 pm

Im e medic de familie? :D

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jul 13, 2011 6:41 pm

Nu lipsa unui parametru transparent (?!) e pb la ora actuala, ci lipsa de predictibilitate a diverselor marimi din sistem - azi se plateste 1 leu pe act/pac maine .05 act/pac

Fluctuatia apare indiferent de nrul param sau claritatea lor.

Romanul este invatat cu miloaga/ mocangeala si MF dovedesc asta din plon cand fac santajele si cer banuti, respevtiv cand incaseaza bani care i se cuvin fara munca (de ob pt ca a mostenit asa parohia... Care 1000 , care2500 pacienti... Banii primiti NU reflecta niv de pregatire sau nivelul muncii, or acest lucru tb s inceteze)
Practuc MF au... Mostenit niste conducte prin care curge/ pica din bugetul asig medicale de stat.

" au fost improprietariti cu pacienti si cu cabinete" este termenul exact
Si acum CULMEA fac gat!!!

Scze typos scriu d p tel

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 13, 2011 11:37 pm

trident wrote:Nu lipsa unui parametru transparent (?!) e pb la ora actuala, ci lipsa de predictibilitate a diverselor marimi din sistem - azi se plateste 1 leu pe act/pac maine .05 act/pac

Fluctuatia apare indiferent de nrul param sau claritatea lor.

Romanul este invatat cu miloaga/ mocangeala si MF dovedesc asta din plon cand fac santajele si cer banuti,

Nu observi nici o problema intre prima parte si ultima ? O relatie de cauzalitate ? Ca sa fie mai clar - oare MF nu tipa in fiecare an tocmai din cauza lipsei de predictibilitate si a scaderii constante a veniturilor ? Ti se pare cumva ca CNAS ia vreo masura pentru a creste calitatea ? In orice segment, nu doar la MF.

Im, nu mai scoate din context. Si poate raspunzi si la intrebari ?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jul 13, 2011 11:44 pm

dupa ce b3 omite sa rasp sau sa comenteze majorit contraargumentelor la afirmatiile ei destul de subtiri (v. cele scrise mai sus de diversi), acum se gandeste prbbl ca a prins ea problema:
b3 wrote:Ca sa fie mai clar - oare MF nu tipa in fiecare an tocmai din cauza lipsei de predictibilitate si a scaderii constante a veniturilor ?

sa-i facem jocul si sa ii raspundem pt ca este amuzant (dar si instructiv):
nu, MF tipa pt ca sunt lacomi, am mai spus asta / eu asta cred. motivul? nu am vazut sa ceara o strategie coerenta si atat, de exemplu. un comunicat de impact legat de dorinta de streategie coerenta.
in chimb topata lumea (mass media zic) stie ca MF baga anual la inghesuiala casa sa le strecoare mai mult in buzunar.
deci este pentru bani, nu petru concepte. (sau asta este mesajul pe care il transmit).

raspunsuril;e lui Im si faptul ca te atentioneaza ca -pe bune si fara intentia de a te jigni-aberezi sunt afirmatii pertinente; nu, nuscoate din context. nu putem aduce la o discutie presupus serioasa "mi-a zis cineva", "inteleg (...) ca tendinta este.." sau antologicul "din discutii live".
nu cred ca esti fair in aceasta dezbatere, ignori cu desavarsire cand esti contrazisa si nu ai argumente indeajuns de solide
Last edited by 187.92a on Wed Jul 13, 2011 11:46 pm, edited 1 time in total.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 13, 2011 11:46 pm

trident wrote:eu asta cred

topata lumea stie

Aha.

Poate citesti si comunicatele de presa de pe siteul ala care-ti place asa mult de ti-ai pus avatar de acolo intr-o vreme.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jul 13, 2011 11:51 pm

mi s-a parut mie ca recunosc stilul :) - sigur ca mi-am aruncat o geana peste. cand o sa ai chef de disc sa dai si citat, altfel nu e un dialog, oricine poate arunca afirmatii cum faci tu ("ai citit Viata Medicala? nu? pai de asta vorbesti asa!" sau "ai citti cartea lui restian? nu? paia colos crie ca e cum zic eu", etc)

sigur ca afirmarea unor credinte si delimitarea individului de preopinenti prin "eu asta cred" sau enuntarea evidentelor prin apelarea la constructul cu scop argumentativ "toata lumea stie" (ok, asta e cam manelistica, asa e, -gen "se stie..!") nu se pot compara cu "mi-a zis mie unu" sau "din discutii live", daca asta sugerezi.
Last edited by 187.92a on Wed Jul 13, 2011 11:52 pm, edited 1 time in total.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 13, 2011 11:52 pm

Diferenta esentiala este ca eu nu am folosit niciodata ca argument / "fact" o informatie de genul "eu asa cred", "toata lumea stie".

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jul 14, 2011 12:00 am

deviezi:
b3 wrote:Diferenta esentiala este ca eu nu am folosit niciodata ca argument / "fact" o informatie de genul "eu asa cred", "toata lumea stie".

eu asa cred nu a foist utilizat ca argument, ci ca delimitare a unei convingeri (de exemplu pen tru a ajuta moderatorul sa inteleaga ca nu e o insulta - gen "MF sunt prost pregatiti- eu asa cred")
"toata lumea stie" introduce de regula in dezbatere aspecte pe care toata lumea le poate si combate, este un argument cu o slaba valoare a evidentei, desigur.

totusi nu ca "din discutii live", care pe langa morfologia promiscua (discutiile pot si live sau.. inregistrate?) nu spune nimic - de exemplu nu raspudne la intrebarea "cu/cine?"
ale mele "eu asa cred" si "toata luma stie" idnica foarte clar persoanele - subsemnatul, respectiv vulgul.

discutia era totusi interesanta, propun sa ne intoarcem la ea.
te rog (te-a rugat si Im) sa iti sprijini afirmatiile cu niste linkuri macar. altfel nu e un dialog

Im
elite
elite

Postby Im » Wed Jul 20, 2011 8:31 am

ca fapt divers, ca tot veni vorba despre Franta, sigur b3 era la curent
l'assurance maladie et les syndicats de médecins sont sur le point d'aboutir à un nouvel accord sur la rémunération des médecins. La nouveauté est qu'à côté du paiement à l'acte, une partie de leur rémunération serait liée à la performance.

http://www.europe1.fr/France/Une-nouvel ... ns-635613/

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jul 20, 2011 6:39 pm

b3 wrote:... Averea platita pentru lista e ceva de genul 30 lei/an/pacient.. Asa ca acum le plateste 9.9 lei consultatia si vreo 20 lei/an/pacient.

se pare ca cineva ascunde adevarul sau il prezinta distorsionat, b3!

citeam presa... si:

Iata ca de fapt noi (romanii) platim mefistilor 1 euro/luna per pacient, deci la 2000 de pacienti un mefist ia 2000 de E DOAR pt lista, fara a pune la socoteala consultatiile , spagi, contrsacte cu laboratoare, diverse "retete compensate"...

personal sunt foparte deranjat de aceasta suma care nu mi se pare justificata.

asadar nu sunt 20 de lei pe an, sunt 4.5*12=54 de lei pe an.

sigur, acuma va zice b3 ca presa minte, dar eu inclin sa cred presa din Romania care demasca jaful decat sa o cred pe b3 de pe forum care a zice ca 30 de lei, ba ca 20, cine sa mai inteleaga ceva.

deci iata, se pare ca presa are alta parere decat b3 in ceea ce priveste veniturile obtinute fara munca de catre medicii de familie. adevarul este ziar serios

b3, linkul care spune cat primesc mefistii si care te contrazice casting doubt asupra spuselor tale:
http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 59152.html

ne convi9nsesesi cu cifrele alea, b3, bravo :wink:

poate ca ar fi corect sa fim mai judiciosi cu "informatiile" pe care le prezentam colegilor de pe forum. oricat de mult am iubi una sau alta dintre specialitati.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jul 20, 2011 6:59 pm

pentru a nu mai avea astfel de cazuri regretabile in care un user sustine niste cifre fara dovezi (cuvantul lui contra ziarelor, de ex) as propune ca afirmatiile sa fie dublate de linkuri doveditoare.

in numeroase randuri si Im si eu am cerut in aceasta discutie dovezi. sper ca pe viitor sa putem dialoga in baza unor dovezi, fara "am auzit din discutii live", "mi-a zis mie unu", "e atata daca nu crezi documenteaza-te", "daca ai alta parere este doar pt ca nu ai citit tomul X say Y". sper sa putem pastra un nivel al discutiei demn de niste medici.

alte rezultate care sprijina spusele mele:

http://www.guraialomitei.com/curierul-i ... lei-vechi/

http://infoazi.blogspot.com/2011/06/ven ... 1-cat.html

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Jul 21, 2011 1:00 pm

Tu citesti intamplator presa din ianuarie 2011 ? :D Si ultimele doua linkuri sunt de fapt tot "stirea" aia cu 9000 euro (pe care zf.ro a si retractat-o intre timp :roll: ) si un articol cu informatii aiurea din 2009 ! :lol:

Stiu ca e complicat dar poate te documentezi din lege nu din presa inainte sa ma contrazici ? Normele contractului in baza carora se fac platile in 2011 http://www.cnas.ro/download/952/norme_c ... 1-2012.pdf.

Este extrem de greu sa te informezi si sa nu vorbesti aiurea despre plata "pe lista" :roll: http://tinyurl.com/3lxslb5

ps: ai un fetis cu linkurile de le tot ceri ? Sau esti un adevarat profesionist, facand totul evidence based :lol: Trebuie sa ai grija la surse..

Im, tot n-ai raspuns la intrebari.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jul 21, 2011 4:13 pm

B3 ca de obicei sustine ca adevarul se afla in niste tomuri de jde pagini si ca cine citeste tot ala gaeste raspunsul aievea si anume exact cel pe care il sustine ea.
B3, sa dai linkuri nu ins sa ii zici aluia sa caute pe google sau sa oferi documente mega stufoase. Tre s oferi info punctual. Inteleg ca userii astia sunt cu ei defilam, qsa si cu tine. Dar te poti rafina.
Pana una alta una zici tu si alta pare din ziare sa fie realitatea.

Legat de sumele pe care le dai tu, nimic de pana acum nu m - a convins ca nu minti. Pana la proba conttarie ( e datoria ta sa te aperi ca spuj adevarul. , nu a mea sa caut pt tine in sute de pagini) se pare ca adevarul este totusi altul decat insinuezi tu.

Cand vom avea cu cine vom discuta cam ce se facea cu banii cand era 4.5 lei si cans sunt 2 lei pe pacient, cat de tare mint Mf legat de nevoile lor de supravietuire etc.

Return to “Viata in spital”