ce scris frumos ai, K!!!!
de clasa-ntaia
Hai lasa concluziile astea categorice, ca cineva care nu stie cum e in Occident, te-ar putea citi si crede.jomil wrote:Femeia avea echinococcoza, dg la care nimeni nu se mai gandeste in ziua de azi, in Occident.
Cum ziceam, cineva te-ar putea citi si crede ca e chiar asa.jomil wrote:Cancerul e dg care se pune pe CT mai nou...
Aici zicem ca medicul ala care pune dg de cancer si trimite la radioterapie pe raportul de la CT, fara sa aiba confirmarea AP, e un medic prost.Nu era un medic mai prost care s-a luat dupa radiolog
[...]
Poate in Spania e altfel. Io zic de Elvetia si de ce vad aici.
Nu, nu.Tot ce ziceam e ca e prudent si inteligent sa te exprimi in limitele puterii tale de expertiza
jomil wrote:ce scris frumos ai, K!!!!![]()
Asta am vrut si eu sa zic la interpretarea lui Paul cu inima, dar m-am abtinut. Oricum, Paul, e o greseala pe care 50% din studentii de anul 5 pe care i-am vazut pe aici o fac, mor cand ii aud cu inima hipertrofiata la chest X ray.
Nu poti sa spui pe o radiografie ca inima e hipertrofiata. Ai sa inveti la morfo- si anatomopatologie termenii hipertrofie si dilatare. Pe radiografie, in general, poti doar sa zici ca inima e marita - conturul inimii e marit aka ca indexul cardiotoracic e marit.
Hypertrofie inseamna crestere de masa musculara, nu ai cum sa o apreciezi pe o poza bidimensionala. Iti trebe ecografie care taie inima pe mai multe planuri, sau iti trebe inima pacientului in mana, la autopsie. Atunci poti sa zici ca e vorba de hipertrofie, cand vezi ca peretele ventriculului e mai gros decat normal, ca muschiul e hipertrofiat.
Poate sa mai fie si dilatare de cavitati ale inimii, asta nu e totuna cu hipertrofia, dar si asta da o inima mare pe radiografie.
Deci daca tu vezi o inima mare pe radiografie, nu ai cum sa zici cu siguranta ca e hipertrofiata sau dilatata. Zici doar ca e mare.
O sa spuna K ca inima in sabot e sugestiva de hipertrofie ventriculara dreapta si ca uneori poti sa zici. Dar astea is cazuri mai rare.
MumaPadurii wrote:Pacient de 40 de ani, VIH, VIH, detinut, ex toxicoman.
Internat pt sdr febril de 1-2 luni de evolutie.
andy gavrilescu wrote:Testicule necoborate. Daca nu i le-ati gasit alea sunt.
Users browsing this forum: No registered users and 18 guests