ANUNT: MEMBRU COLEGIUL MEDICILOR=LIBERA PRACTICA

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon Feb 26, 2007 1:38 pm

hai mai las-o balta cu alergatul aiurea. ai vrut tu sa faci jogging cred. aia de la cmb nu au nicio pb cu inscrisu pot astia din 2005. eu am fost 1 data cu dosarul si gata. nu mai abera aiurea.ii sperii p=astia mai mici.
Red Apple

scorpia
senior
senior

Postby scorpia » Mon Feb 26, 2007 4:03 pm

La iasi la colegiu au zis ca cei de anul 1 nu primesc drept de libera practica. Le-am explicat foarte clar ca am terminat in 2005 si cam facut 1 an de rezidentiat pe medicina de urgenta si ca acum am dat din nou rezul si am luat altceva. Dar nu am avut cu cine discuta. E cineva din promotia 2005 din iasi care a ridicat dreptul de libera practica?

ana h
senior
senior

Postby ana h » Mon Feb 26, 2007 6:25 pm

Daca cei de la CM din Iasi zic ca rezi de anul I prom. 2005 and after nu primesc libera practica (acum echivalent cu membru CMR) mai opresc 5 ron/luna din salarul lor?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon Feb 26, 2007 6:33 pm

da. Deci CM asta e o institutie cu filiale ..bucuresti, iasi etc. nu are fiecare judet regula lui . Dar cum e Romania , exista o lipsa de comunicare intre centre si apar tot felul de problemutze. Sper ca va dati seama de asta si cu rabdare si indulgenta veti surmonta aceste dificultati .
hint , cu vb buna le puteti explica ce si cum face bucurestiul si cu un telefon se vor lamuri asupra pb. But be gentle cand le dati sugestii, da?
Red Apple

miki
junior
junior

Postby miki » Mon Feb 26, 2007 8:23 pm

danhia
sper ca nu vrei sa vb asa de frumos ca tine:)))))))))
nu se vor schimba prea multe in tara asta...........:((((((((( si e de plans

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Feb 27, 2007 1:28 am

danhia wrote:da. Deci CM asta e o institutie

treaca de la noi un ONG cu cateva legi dedicate

drsoso
senior
senior

Postby drsoso » Fri Mar 09, 2007 9:30 pm

Dahnia, ce an esti tu?
Explica-mi si mie pls, la modul serios daca ai facut demersurile pt inscrierea in colegiu si daca ti-au dat hartie de libera practica.

Ca acu' au inceput sa se agite apele si pe la noi si.... chestie e ca eu am dreptul de libera practica luat in 2003, am hartia, insa nu am nici un certitificat de membru CMR (ca nu cred ca se dadea atunci...) Ceea ce ma enerveaza e ca nu gasesc chitanta de atunci (200.000 parca) cu care imi platisem depunerea dosarului de libera practica. Care, by-the-way, tin minte ca avea si un formular de cerere pt aderarea in Colegiu. Eram dashtept daca imi faceam o copie dupa TOATE actele de la dosarul ala....

Asa, si prin urmare eu am drept de libera practica din 2003. Atunci legea spunea ca e valabil 5 ani, prin urmare nu pot sa mi-l retraga sau sa imi dea altul, decat cand expira asta, nu? Ca doar nu aplica retroacativ legea, ca-i ia DRAKU PE TOTI BOII AIA !!!

Si inca o rugaminte, faceti si voi un scan dupa certificatele astea, sa stim si noi cum arata!

Multumesc !
life sucks, and then u die

drsoso
senior
senior

Postby drsoso » Fri Mar 16, 2007 5:23 pm

So... am fost la sf Pantelimon si mi-a zis ca e bun dreptul de libera practica mai vechi pe care il am.
End of story, for me at least.
Nu mi-a cerut nici malpraxis nici certificat de membru.
life sucks, and then u die

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Mar 16, 2007 5:46 pm

Io-s an 2 acum. Din gen 2005. M-am inscris anul trecut. Treaba e ca acum cica certificatele astea arata altfel si cred ca am depus luna trecuta o cerere in care ceream sa-mi dea certificatul nou. sapt asta daca nu ploua prea tare bat un drum sa vd daca e gata.si-l pun p=asta nou. Oricum lucrurile sunt diferite in fctie de gen de absolv in special 2005 -restul.
Red Apple

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Fri Mar 16, 2007 6:49 pm

2 ani e perooada in care tre schimbate s-alea vechi, asa mi-au zis mie
Life's not fair, get used to it

maya
junior
junior

Postby maya » Sun Mar 18, 2007 5:55 pm

E cineva din anul 1 care si-a facut si depus dosarul la colegiul medicilor?
As vrea si eu sa stiu ce si cum...
aaa....si pentru dosar trebuie si examen psihiatric?
"Don't walk behind me i will not lead, don't walk in front of me i will not follow, just walk beside me and be my friend."

ioana
newbie
newbie

Postby ioana » Mon Mar 19, 2007 7:10 pm

buna! poate sa ataseze cineva certificatul de membru obtinut de la colegiul medicilor , va rog? la botosani cei de la CM spun ca e ilegala acordarea acestor certificate. sunt sigura, totusi, ca exista o baza legala.

ioana
newbie
newbie

Postby ioana » Mon Mar 19, 2007 7:11 pm

buna! poate sa ataseze cineva certificatul de membru obtinut de la colegiul medicilor , va rog? la botosani cei de la CM spun ca e ilegala acordarea acestor certificate. sunt sigura, totusi, ca exista o baza legala.

ioana
newbie
newbie

Postby ioana » Mon Mar 19, 2007 7:12 pm

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Mar 19, 2007 9:43 pm

eeee,daca mai postezi de 3x poate se milostiveste careva

ioana
newbie
newbie

Postby ioana » Mon Mar 19, 2007 9:57 pm

am postat o singura data, nu stiu ce s-a intamplat.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Mar 19, 2007 10:12 pm

scuze, nu am scaner ca l-as fi postat

Ahriman
junior
junior

Postby Ahriman » Tue Mar 27, 2007 1:01 am

Oameni buni, va certati degeaba!
Incepand din 2005, toti absolventii Facultatilor de Medicina capata drept de libera practica doar odata cu promovarea examenului de specialitate, la sf. Rezidentiatului...
Din pacate, asa contravine un pic cu o lege care spune ca nu ai voie sa practici Medicina daca nu ai avizul de libera practica... ceea ce inseamna ca multi dintre noi suntem de fapt ilegalisti...
In judetele unde s-a dat dreptul de libera practica s-a profitat de aceasta portita... cine a luat, sa-i fie de bine.... cine nu, poate se mai poate lua, nu am idee, insa in Prahova sigur nu se va da nimic!
Legea noua e foarte clara in aceasta privinta, insa din pacate nu au modificat-o pe cea veche... cine are chef de avocati si procese, bafta!
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Image

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Mar 27, 2007 1:02 am

Ahriman wrote:Oameni buni, va certati degeaba!
Incepand din 2005, toti absolventii Facultatilor de Medicina capata drept de libera practica doar odata cu promovarea examenului de specialitate, la sf. Rezidentiatului...

sa-tia rat eu colegi marca 2005 care are lib pr?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Tue Mar 27, 2007 7:09 am

1. actele necesare inscrierii le gasesti aici: http://www.cmb.ro/avizari/ac.html#9. fisa medicala consta din examen psihiatric si de medicina interna, parafat de medic primar. eu am rezolvat destul de repejor la Floreasca.
2. la colegiul medicilior, cand mi-am depus dosarul, mi-au spus ca mai nou inscrierea in colegiu echivaleaza cu dreptul de ibera practica, iar pt codul de parafa trebuie strabatuti alti pasi. oricum toti trebuie sa ne inscriem, inca din primul an, e obligatoriu acum
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.
pasionat de arta?
pasionat de altceva?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Mar 29, 2007 5:57 pm

dragamaia wrote:oricum toti trebuie sa ne inscriem, inca din primul an, e obligatoriu acum

n-as fia sa sigur :joke:, nu mi-a venit nici o nota cum ca ar tbui. sa mai a stept?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 6:01 pm

Colegul, asta mi-au zis la Floreasca..ca au primit ei nota informativa si asta se vehiculeaza pe la toate spitalele platitoare. Doamnele Runos nu vor sa imi elibereze contractul de munca fara inscrierea in CMR. altceva nu pot zice...

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

ANKKON
senior
senior

Postby ANKKON » Thu Mar 29, 2007 6:36 pm

eu am terminat in 2006 si am cod de parafa, si o multime de colegi mai mare care au terminat in 2005 au primit cod si stiu pe cineva care chiar are libera practica

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Mar 29, 2007 6:40 pm

Colega, let me ixplein tu iu: odata ca inscrierea in colegiul medicilor se face cu neshte acte printre care MUSAI contractul de munca
doi: contractul de munca sunt obligati sa ti-l dea, ca esti sau nu in vreun CMR, evident, este dreptul tau sa iei contractul de munca e drept BASIC de salariat
trei: acu ca tu chiar le crezi pe alea de la runos floreasca e castigul tau:D
4: si eu sunt acolo si trust me, nu fac contractele de munca pt fiecare decat undeva la finele anului, adica Nu il au facut pe al tau daca la asta te gandesti,ele nu sunt gata si d-aia nu ti-l elibereaza. eu stiu, deoarece tot la floreasca fiind am avut nev de el si l-au facut DE NOVO in fata mea
patru: nu sh ce poti face cu contractul anyway, oricum nu e avizat de ITM din motive obscure

sau hai s-o luam altffel: tu fiind salariata, se cheama ca ai un contract de munca (dovada e ca iei salariu). e obligatia angaj sa-ti ofere copie atat a timp cat exista (ca si in cazul tau) indiferent ca esti sau nu esti maimuta om sau CMR sau ti-ai paltit au ba intretinerea sau fonduld e rulment.
dar el nu se elibereaza pt ca el exista pe o lista, nu individual, deoarece tanti alea au multe pe cap si n-au timp sa-l faca pt fiecare.

nu sh daca am fost clar.

CMR-ul nu poate emite c..lol, note informative care sa limiteze accesu tau la CM.

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 6:48 pm

ehhh, ca sa fiu mai explicita eu aveam nevoie de contractul de munca. m-am dus la Floreasca,am depus cerere, mi l-au facut, cu o mica mare greseala, adica era incheiat pe 3 ani, eu avand contract pe 5. le-am zis, cica eroare de program, il refacem, reveniti peste 2 zile. revin eu si dumnealor ma informeaza ca a venit ceva instiintare de la colegiu cum ca trebuie mai intai sa ne inscriem. si uite asa mi-a scapat mie din mana contractul. m-am dus la CMR, acolo am primit aceleasi informatii, mi-am strans frumos actele, depus, si acum astept juramantul. Ni s-a transmis, tuturor celor din anul I, sa ne inscriem. O fi teapa mea, nu stiu, oricum nu-s singura care nu si-a ridicat contractul, mai am colegi in aceeasi situatie. In final tot trebuia sa ma inscriu.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 6:55 pm

Anikkon, am citit eu bine??ai terminat in 2006 si ai parafa? d-aia cu cod?? :shock: . zi-mi si mie ce vraji ai facut. p.s. ai terminat in Bucuresti?

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Mar 29, 2007 6:58 pm

dragutz, acu daca nu te-a incurcat f tare e ok. in definitiv odata shodata tot trebuie toti sa ne, corect.

daca a vazut careva nota informativa sa ne transmita si noua, in definitiv ce, cmr-ul sa n-aibe si ei procese? :lol: cert e ca m-ai facut curios

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 7:00 pm

chiar, fa demersuri! eu m-am saturat de drumuri, cereri la floreasca, certat la cutite cu tantiile de acolo. aveam ceva afaceri cu somajul si d-asta m-am tot strofocat.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Mar 29, 2007 7:05 pm

o sa le iau flori zilnic poat ele imbunez :lol:

ANKKON
senior
senior

Postby ANKKON » Thu Mar 29, 2007 7:18 pm

dragamaia wrote:Anikkon, am citit eu bine??ai terminat in 2006 si ai parafa? d-aia cu cod?? :shock: . zi-mi si mie ce vraji ai facut. p.s. ai terminat in Bucuresti?
ai citit fff bine am terminat in 2006 in sibiu si am cod de parafa incepe cu B si are5 cifre

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 7:28 pm

Ankkon, la noi altfel sta treaba..diplomele nu s-au eliberat inca, se pot lua doar in sistemul de urgenta si contra-cost. pricep ca la CMR-Sibiu nu ti-au pus bete in roate cu parafa si nu au scos in fata chestia veche vehiculata, cum ca ne luam DLP de-abia dupa terminarea rezidentiatului.

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

ANKKON
senior
senior

Postby ANKKON » Thu Mar 29, 2007 7:31 pm

eu mi-am luat codul de parafa de la DSP aici asa e...diplomele nu se dau inca ci doar adeverinta de la facultate

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 7:34 pm

dap, alta viata!

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

claudya
senior
senior

drept de libera practica

Postby claudya » Thu Mar 29, 2007 7:39 pm

Toti absolventii de medicina au cod de parafa fara ca acest lucru sa aiba legatura cu dreptul de libera practica.
ideologiile ne despart, visele si suferinta ne apropie :)

ANKKON
senior
senior

Postby ANKKON » Thu Mar 29, 2007 7:39 pm

pai cand mi-am luat codul de parafa eram distribuita in alt centru si cu toate astea mi-au dat, apoi dupa ce m-am transferat am mers si am spus si a fost ok.Cred ca iti poti lua codul de parafa din orice oras cel putin asa mi-a dat de inteles doamna de la dsp

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Thu Mar 29, 2007 7:48 pm

claudya, nu stiam asta. trebuie sa mai citesc ceva legislatie. Interesant, solicitam mai multe informatii, please. pt bucuresti

pasionat de arta?

pasionat de altceva?

claudya
senior
senior

drept de libera practica

Postby claudya » Thu Mar 29, 2007 8:00 pm

eu sunt din iasi. am colegi (am absolvit in 2006 deci nu am drept de libera practica) care si-au luat acest cod de parafa de la colegiu. codul acesta atesta faptul ca ai absolvit facultatea si se elibereaza in functie de numarul de studenti, de seriile din anul respectiv...ceva de genul acesta (aici nu sunt chiar foarte bine informata). stiu doar ca au fost colegi de ai mei la colegiu si au cerut codul. e adevarat ca nu prea ai ce face cu el fara parafa dar...pentru o revista sau mai stiu eu ce e util.
presupun ca aceste lucruri sunt valabile si pentru bucuresti.

ANKKON
senior
senior

Re: drept de libera practica

Postby ANKKON » Thu Mar 29, 2007 8:08 pm

claudya wrote:eu sunt din iasi. am colegi (am absolvit in 2006 deci nu am drept de libera practica) care si-au luat acest cod de parafa de la colegiu. codul acesta atesta faptul ca ai absolvit facultatea si se elibereaza in functie de numarul de studenti, de seriile din anul respectiv...ceva de genul acesta (aici nu sunt chiar foarte bine informata). stiu doar ca au fost colegi de ai mei la colegiu si au cerut codul. e adevarat ca nu prea ai ce face cu el fara parafa dar...pentru o revista sau mai stiu eu ce e util.
presupun ca aceste lucruri sunt valabile si pentru bucuresti.
despre ce cod vb tu?cite cigre are?eu am primid codul de la dps si mi-am facut parafa si am dat si retete simple chiar daca nu am drept de libera practica si de la farmacie oamenii au fost serviti nimeni nu s-a intors inapoi

claudya
senior
senior

drept de libera practica

Postby claudya » Thu Mar 29, 2007 8:26 pm

[quote]despre ce cod vb tu?cite cigre are?eu am primid codul de la dps si mi-am facut parafa si am dat si retete simple chiar daca nu am drept de libera practica si de la farmacie oamenii au fost serviti nimeni nu s-a intors inapoi[/quote]

exact despre acelasi cod vorbeam si eu (spuneai mai sus ca incepe cu o litera si are 5 cifre) doar ca eu stiam ca se ia de la colegiu; poate am gresit eu dar ideea e aceeasi: codul se poate lua si...probabil ca poti sa iti faci si parafa (cum ziceai tu)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Mar 31, 2007 11:16 am

tbuie sa ne inscriem la CMR, e obligatoriu pt toti (draga maia mai glume sh omu)

Return to “Viata in spital”