REZIDENTIAT MF -info utile
- ALBA IULIAN
- senior
Hartia de repartitie sa va da dupa data de 16 aprilie ... continuarea mesajului de la brasov.
Acuma nu va inchipuiti ca la Bv sunt toate numai un zambet si ne asteapta cu bratele deschise pt intrebari. Doar ca si-au revenit mai devreme din mini-concediul de sarbatori si s-au gandit ca daca afiseaza o hartie de genul la avizier, scapa de toate telefoanele suparatoare si deranjante ...
Acuma nu va inchipuiti ca la Bv sunt toate numai un zambet si ne asteapta cu bratele deschise pt intrebari. Doar ca si-au revenit mai devreme din mini-concediul de sarbatori si s-au gandit ca daca afiseaza o hartie de genul la avizier, scapa de toate telefoanele suparatoare si deranjante ...
- snzi
- junior
Am si eu o intrebare: daca ramanem pe MF ne pastram indrumatori sau ii putem schimba? Eu m-am cam plictisit la cabinetul asta si ma gandeam sa incerc si la alt cabinet. Voi ce credeti?
La astia cu repartitia le e indiferent ce scriu pe bilet pentru ca nu le pasa, de scris tot au de scris , asa ca de e un nume sau altul ii lasa rece. Eu vreau sa-i intreb poate se pot schimba indrumatori. Oricum trebuie sa mai dea indrumatorului inca niste puncte ca sa ne primeasca alte 3 luni. Astept parerile voastre. Poate si altii vor sa mai varieze indrumatorii.
La astia cu repartitia le e indiferent ce scriu pe bilet pentru ca nu le pasa, de scris tot au de scris , asa ca de e un nume sau altul ii lasa rece. Eu vreau sa-i intreb poate se pot schimba indrumatori. Oricum trebuie sa mai dea indrumatorului inca niste puncte ca sa ne primeasca alte 3 luni. Astept parerile voastre. Poate si altii vor sa mai varieze indrumatorii.
-
- senior
Nu stiu cit de utila va fi urmatoarea informatie dar va garantez ca e interesanta si garantez pentru veridicitatea ei. Ieri 12.04.2007 am primit o oferta de preluare a unui praxis undeva la tara.Adica cineva isi vinde cabinetul si lista de pacienti(1500) la modicul pret de numai 60000 de EURO. eu personal m-am blocat cind am aflat pretul si cind te gindesti ca la respectivul nene i se parea o suma normala poate un pic cam mica.
Acu facea si el un act de caritate asa dupa pasti.
Acu facea si el un act de caritate asa dupa pasti.
- matrix
- elder
-
- newbie

Tocmai ce am vazut ca au afisat pe site-ul CNPDS
"Va aducem la cunostinta ca medicii rezidenti anul I specialitatea "MEDICINA DE FAMILIE", care au primit la repartitia din data de 15.01.2007 stagiu de Medicina de Familie la cabinete medicale individuale, cu durata de 3 luni, vor continua pregatirea cu inca 3 luni stagiu de Medicina de Familie, in perioada 15.04.2007-14.07.2007, la aceleasi cabinete medicale individuale la care au primit repartitia initiala. "
Bafta mai departe !

Never, never, never, never, never give up !
- steluzza
- junior
- ANKKON
- senior
- ANKKON
- senior
-
- senior
Un medic de familie cistiga cam asa 23500lei pentru fiecare pacient care il are inscris pe lista + 5500 lei valoarea unui punct de consultatie( si aici punctele se dau in functie de patologie daca ai sau nu gravide copii mici sau cronici pe lista. la modul general vorbind numarul de puncte care il realizezi in fiecare luna este aproximativ egal cu nr. de pacienti de pe lista) adica 5500 lei * 3000 +spor de izolare (daca esti la tara, si acest spor merge pina la 100%din salariu). Acuma fa acest calcul si afli singur cam cit cistiga un medic de familie de la tara sau de la oras.Acesta este venitul pe cabinet din care ai de plata salarii(la 3000 de inscrisi in principiu iti impune CAS cam 2 asistente),dari la stat plus cheltuieli curente(lumina apa etc).
In concluzie un medic de familie cu 3000 de inscrisi dupa ce plateste tot ramine cam cu 40 milioane lunar bani curati ai lui proprii si personali pe care nu ii mai imparte cu nimeni.
Va spun asta din proprie experienta...adica la un moment dat am avut propriul meu cabinet pe contract cu CAS. Am avut o lista mica undeva la tara dar stiu sumele si modul cum se plateste de catre CAS
In concluzie un medic de familie cu 3000 de inscrisi dupa ce plateste tot ramine cam cu 40 milioane lunar bani curati ai lui proprii si personali pe care nu ii mai imparte cu nimeni.
Va spun asta din proprie experienta...adica la un moment dat am avut propriul meu cabinet pe contract cu CAS. Am avut o lista mica undeva la tara dar stiu sumele si modul cum se plateste de catre CAS
- adrian branisteanu
- junior
salut
tocmai am fost anuntat de un coleg ca in iasi se prelungeste stagiul de mf cu INCA 3 LUNI, si foarte oficial asa ca mai stam 3 luni super POATE DECID ASTIA ca dupa aceaa sa nu facem mi si ped cel putin nu anul asta
- snzi
- junior
Dr_dick cam umflat salariu medicului de familie in viziunea ta. Un medic de familie primeste un buget, in functie de numarul de pacienti, 30-40 milioane de lei. Din buget el plateste salariul asistentei pe care e obligat sa o angajeze, vreo 8milioaca ca se socoteste ca au studii superioare, mai plateste intretinerea cabinetului ( curent electric, caldura, apa), plateste chiria 3-8 milioane in functie de amplasare si ABIA RESTUL ii revin medicului de familie. RESTUL adica cam cat salariul asistentei.
Dupa cum spuneai tu era bine, dar total nerealist. 40 de milioane e bugetul maxim pe care il primeste un medic de familie cu 2000 de pacienti si nu salariul lui. E o mare diferenta. Iar la 2000 de pacienti care se fataie toata ziua pe la medic pentru o adeverinta , pentru o trimitere, pt...., vin pt cate o chichitza stau 3 ore la coada si a doua zi vin iara ca mai vor ceva.
Pentru un salariu de hai sa zicem 10 milioane( daca esti un bun administrator) e foarte multa bataie de cap ca medic de familie. Eu asta am invatat in cele 3 luni la cabinet. Asa ca pe mine contati ca mai dau rezi o data.
Dupa cum spuneai tu era bine, dar total nerealist. 40 de milioane e bugetul maxim pe care il primeste un medic de familie cu 2000 de pacienti si nu salariul lui. E o mare diferenta. Iar la 2000 de pacienti care se fataie toata ziua pe la medic pentru o adeverinta , pentru o trimitere, pt...., vin pt cate o chichitza stau 3 ore la coada si a doua zi vin iara ca mai vor ceva.
Pentru un salariu de hai sa zicem 10 milioane( daca esti un bun administrator) e foarte multa bataie de cap ca medic de familie. Eu asta am invatat in cele 3 luni la cabinet. Asa ca pe mine contati ca mai dau rezi o data.
-
- senior
Dear snzi
daca tu te pricepi mai bine decit mine care am avut propriul cabinet la tara unde mi-am facut singur bugetul atunci eu ma retrag din discutie.
In alta ordine de idei eu ti-am spus cit iti aloca CAS-ul pentru fiecare pacient care il ai pe lista daca nu ma crezi nu ai decit sa verifici singur(a).
daca tu te pricepi mai bine decit mine care am avut propriul cabinet la tara unde mi-am facut singur bugetul atunci eu ma retrag din discutie.
In alta ordine de idei eu ti-am spus cit iti aloca CAS-ul pentru fiecare pacient care il ai pe lista daca nu ma crezi nu ai decit sa verifici singur(a).
- ALBA IULIAN
- senior
- 187.92a
- addicted
- 187.92a
- addicted
-
- newbie
La ASP Cluj, azi s-a afisat acelasi anunt ca si cel de pe site:
"Va aducem la cunostinta ca medicii rezidenti anul I specialitatea "MEDICINA DE FAMILIE", care au primit la repartitia din data de 15.01.2007 stagiu de Medicina de Familie la cabinete medicale individuale, cu durata de 3 luni, vor continua pregatirea cu inca 3 luni stagiu de Medicina de Familie, in perioada 15.04.2007-14.07.2007, la aceleasi cabinete medicale individuale la care au primit repartitia initiala. "
- Chingachgook
- addicted
daca la tara ca medic ai sub 30 de mil in mana esti ultimu prost.
nu zic ca nu ar fi si din astia..
nu zic ca nu ar fi si din astia..
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Chingachgook
- addicted
vreti milioanele alea pe degeaba?
pretentiosilor.
asta e, unii asigurati sociali mai pute, dar si ei sunt oameni si datoria noastra de medici e sa ii ferim de boli, sau, cand au apucat sa le contacteze, sa ii tratam.
pretentiosilor.
asta e, unii asigurati sociali mai pute, dar si ei sunt oameni si datoria noastra de medici e sa ii ferim de boli, sau, cand au apucat sa le contacteze, sa ii tratam.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- senior
discutia era despre cit cistiga un medic de familie.Intradevar unii pacienti mai pute dar sa stiti ca nu din cauza ca le lipseste baia.In Rominica cetateanul de la bloc desi are baie cu apa calda o foloseste cam la fel de des ca si cetateanul de la tara nu de alta da statul asta roman e dat in masa. Iti da apa calda la discretie intorci de un robinet si hop surpriza apa calda si vine la tine pe miini da uite ca teava aia de apa calda e dotata si cu apometru. Stiti cite probleme poate provoca un singur apometru unui cetatean? Lasam colegii care lucreaza la spitalele din Bucuresti(si nu numai ca sa nu ziceti ca sunt rasist) sa raspunda la intrebarea asta.
Mai nou chirie la cabinetele medicale nu se mai plateste deoarece cabinetele medicale au fost concesionate in favoarea medicilor si asta de prin 2006 de pe la inceput.
Mai nou chirie la cabinetele medicale nu se mai plateste deoarece cabinetele medicale au fost concesionate in favoarea medicilor si asta de prin 2006 de pe la inceput.
- 187.92a
- addicted
dr_dick wrote:Mai nou chirie la cabinetele medicale nu se mai plateste deoarece cabinetele medicale au fost concesionate in favoarea medicilor si asta de prin 2006 de pe la inceput.
esti foarte destept si bine informat
la cabineteLE, ca e vorba de toate cabineteLE. bravo, te-ai scos atunci cu MF-ul, ca nu mai paltesti chirie
- matrix
- elder
pai daca nu ai chirie atunci ai rata la banca daca ti-ai cumparat cabinet. rata poate fi de-a dreptul uriasa in conditiile fabuloase ale creditelor din Romania.
asta evident daca nu ai 50.000-100.000 euro sa cumperi cabinetul cu banii jos.
nimic nu e gratis, iar in Romania e de obicei chiar mai scump decat in alte parti
PS: tipizatele pentru pontaje se pot cumpara de la orice librarie sau trebuie luate obligatoriu de la spitalul platitor ?
asta evident daca nu ai 50.000-100.000 euro sa cumperi cabinetul cu banii jos.
nimic nu e gratis, iar in Romania e de obicei chiar mai scump decat in alte parti

PS: tipizatele pentru pontaje se pot cumpara de la orice librarie sau trebuie luate obligatoriu de la spitalul platitor ?
Viata lunga si prospera!
- Chingachgook
- addicted
- 187.92a
- addicted
- steluzza
- junior
- 187.92a
- addicted
- 187.92a
- addicted
- steluzza