poze radiologie

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Chingachgook
addicted
addicted

Re: poze radiologie

Postby Chingachgook » Sat Feb 16, 2013 7:24 pm

Scaifol esti intr-o ureche?
E o fractura nedeplasata. Nu e canal de vas. Si cum a zis si domnisoara de mai sus sunt fracturi care nu se vad decat intr-o incidenta.
Probabil spre marea ta curiozitate sunt fracturi care nu se vad absolut deloc pe rx ci doar pe ct. Corticala intacta si etc. Si totusi e fractura.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

skyfall
elder
elder

Postby skyfall » Sat Feb 16, 2013 10:02 pm

pai da, de aia am spus ca anamneza conteaza destul de mult.
cand spui ca 'il doare piciorul' nu e indeajuns. e incomplet.
daca si cu parca etc.

spune-mi si mie cum s-a produs 'fractura' aia...tocmai acolo. este ca l-a calcat domnisoara de mai sus cu un toc bine ascutit in timp ce el era in papuci de baie cu pistolul in mana?

Ioio wrote:Skyfall, sunt fracturi care se vad doar pe profil sau doar pe ap, nu iti inteleg mirarea.
Nu poti niciodata ingenunchea un popor deprins sa se taraie
Image
http://youtu.be/bhozsa8bNEE

skyfall
elder
elder

Postby skyfall » Sat Feb 16, 2013 10:03 pm

si tu esti in 4 labe? (una dimineata, una la pranz si 2 seara?)

kooksee wrote:Scaifol esti intr-o ureche?
E o fractura nedeplasata. Nu e canal de vas. Si cum a zis si domnisoara de mai sus sunt fracturi care nu se vad decat intr-o incidenta.
Probabil spre marea ta curiozitate sunt fracturi care nu se vad absolut deloc pe rx ci doar pe ct. Corticala intacta si etc. Si totusi e fractura.

ti-am dat radiografia de mai sus.
asa se intampla cand inveti medicina cu lingurita.
Image

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Feb 16, 2013 10:23 pm

Caut-o pe mdrxx, o sa fiti prieteni la mine la foes
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sat Feb 16, 2013 11:06 pm

poate a sarit pacientul de pe un scaun. Ideea era sa interpretezi radiografia, nu sa dezbati modul in care s-a produs. Problema nu este ca nu ai vazut fractura ci ca te isterizezi aiurea. Zi mersi ca ai mai invatat ceva si treci peste.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

CristianM
senior
senior

Postby CristianM » Sat Feb 16, 2013 11:22 pm

Ce bine incepuse topicul asta. Mai invatam si noi ceva.

skyfall
elder
elder

Postby skyfall » Sat Feb 16, 2013 11:33 pm

Ioio wrote:poate a sarit pacientul de pe un scaun. Ideea era sa interpretezi radiografia, nu sa dezbati modul in care s-a produs. Problema nu este ca nu ai vazut fractura ci ca te isterizezi aiurea. Zi mersi ca ai mai invatat ceva si treci peste.

probabil nu o sa invat prea curand sa nu te pui cu cei cu mintea odihnita.
medical vorbind, fractura aia e imposibila.
intrebati si voi un doctor, nu pe toti agaricii.
serios, luati poza asta si mergeti cu ea la niste medici adevarati. intrebati, studiati, cercetati, nu credeti pe primul care va spune ca sunteti limitati.

si uitati-va bine, ca 'fractura' se continua si pe metatarsul 3.

http://img96.imageshack.us/img96/4562/68953565.jpg
Image

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sat Feb 16, 2013 11:58 pm

skyfall are in felul lui dreptate, fractura de 2 MTT nu se face usor, ci se insoteste si de-o luxatie de tars (lisfranc sau ailalta, nu-mi amintesc cum se numeste), dar asta doar daca e un picior scrantit.
daca e un traumatism direct (i-a cazut coltul mesei pe picior), se poate obtine o fractura de 2º MTT simpla.

skyfall, de 7 pagini se tot spune ca medicii care trimit la rx nu scriu mai nimic.
eu cand aveam vreun dubiu pe rx ma duceam sa vorbesc cu radiologul si ii dadeam mai multe detalii. dar radiografia era deja facuta.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Feb 17, 2013 12:24 am

Alimori aia e fractura fara doar si poate. Si nu e asa rara cum pare, muncitorii din constructii fac des cand le cade cate ceva pe picior. + militarii si postasii-fractura de stres.

Ideea e ca fiind nedizlocata de multe ori se vindeca singura, fara sa incerce ortopezii sa strice ceva :p

skyfall
elder
elder

Postby skyfall » Sun Feb 17, 2013 12:33 am

alimori wrote:skyfall are in felul lui dreptate, fractura de 2 MTT nu se face usor, ci se insoteste si de-o luxatie de tars (lisfranc sau ailalta, nu-mi amintesc cum se numeste), dar asta doar daca e un picior scrantit.
daca e un traumatism direct (i-a cazut coltul mesei pe picior), se poate obtine o fractura de 2º MTT simpla.

skyfall, de 7 pagini se tot spune ca medicii care trimit la rx nu scriu mai nimic.
eu cand aveam vreun dubiu pe rx ma duceam sa vorbesc cu radiologul si ii dadeam mai multe detalii. dar radiografia era deja facuta.

in sfarsit vorbim cu un medic. (eu de aia faceam misto cu tocul domnisoarei bine infipt). plus ca nu e niciun edem in jur, nicio inflamatie. (sau poate radiografia a fost facuta in secunda 2 cand l-a calcat domnisoara cu tocul pe picior...si de aia il doare)
tot aia discutam de 2-3 pagini incoace...ca un medic adevarat trebuie sa scrie pe bonul de radiologie motivul pentru care cere o radiografie (sau orice alt examen) si ce intrebari are.

mai chemati unul adevarat daca doctorul @alimori nu v-a convins.
mai era o doamna pe aici parca ce dadea semne sau impresia ca le mai stie, @alinaMG, intrebati-o si pe ea.

ps: vad ca a inceput si studentul @kooksee sa citeasca faza cu fractura de stres.
a vazut tocul domisoarei, s-a stresat si a facut poc.
Image

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Sun Feb 17, 2013 12:49 am

Tu de unde ai aterizat?
Ac, poti acolo este o fractura indiferent cat te chinui tu aici sa....nu prea stiu ce vrei sa exprimi.
Hai sa trecem cu totii peste si sa ne uitam la urmatoarea radiografie.
Daca ai chef de istericale si aroganta tipica acestui forum deschide un alt subiect, pe asta am vrea sa vedem radiografii, nu fuste puse in cap.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Feb 17, 2013 1:35 am

skyfall wrote:Nu vreau sa te fac de ras, insa daca tu vrei sa te dai smecher cu o fractura imaginara la al doilea metatars, fara traumatism, fara localizare, nu are sens sa imi pun cunostintele medicale in impas.
Adica imi vei spune dupa aceea ca ai cautat pe wikipedia si se poate daca e fractura de stress etc.
Iti spun eu ca nu se poate fractura acolo nimic, fara deplasare si ca probabil e un vas de sange ce se vede mai 'frumos' pe radiografia fata, ca in profil corticala e intacta.

In fine, nu intru aici decat sa ma amuz, deci continuati circul studentilor la medicina. Credeam ca la medicina e totusi un nivel mai ridicat.

pentru koocsee:

Image

poate treceti la poze mai serioase
multumesc

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sun Feb 17, 2013 1:42 am

am cautat acum fractura cu luxatie Lisfranc - afecteaza intotdeauna baza metatarsianului, posibil si distal, dar intotdeauna proximal.
http://congreso.sordic.org.ar/uploads/2012/poster/2012_137_PE_Musculoesqueletico.pdf
deci n-are nicio legatura :D

Kooksee, nu m-am indoit de fractura, am si zis ca e; dar imi aminteam vag ca erau situatii mai grave cu al 2lea MTT.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Feb 17, 2013 10:21 pm

nu merge linkul. cum zicea cineva, ce mi-e romanu, ce mi-e spaniolu

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sun Feb 17, 2013 11:02 pm

merge-n chrome, nu-n IE

skyfall
elder
elder

Postby skyfall » Mon Feb 18, 2013 11:57 am

ok, ca medici ar trebui sa fiti mai flexibili in gandire si opinii, dar ma rog, ne luptam cu ce avem si trecem peste.

ceva rar asociat cu hemoragie pulmonara. (nah ca v-am sugerat si diagnosticul)

http://www.bsctr.bg/media/images/cases//Picture7.jpg
Image

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Feb 18, 2013 12:03 pm

alimori wrote:merge-n chrome, nu-n IE

Fix in chrome nu merge
Nici in brows de pe aifon5. Poate merge la tine de pe aifon 6s
Logica e sa pui ceva sa vada lumea, doah

alimori
elite
elite

Postby alimori » Mon Feb 18, 2013 1:18 pm

n-am aifon, sa ma scuzi, am un sony, ca capsunarii, si nu stiu daca deschide pdfuri, ca n-am incercat.
in chrome-ul meu merge, ca asa am vazut, doah. nu stii sa cauti "fractura luxatie lisfranc" in google sau ce? linkul pe care l-am dat functioneaza, l-am probat si ieri, uite si azi inca o data.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Feb 18, 2013 4:02 pm

Dar cata agresivitate
Intr-un final a mers si la mine

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Mon Feb 18, 2013 4:08 pm

la mine tableta il deschide, calc nu.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Feb 18, 2013 5:08 pm

Vorba ei, ca d-aia a pus link: si ce , nu stii sa cauti pe google?
Omg

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Mon Feb 18, 2013 6:01 pm

m-am uitat asa de curiozitate, dar nu prez mare interes pt mine, nu e cu ochiul.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

ItaBau
junior
junior

Postby ItaBau » Thu May 30, 2013 4:00 pm

alinaMF wrote:
MedRx wrote:Orice dg rg treb coroborat cu dg. Lab,Clinic si Ap cu toate astea adesea poti sa zici cam !

Asta va invata la scoala la radiologi acolo, ca sa nu putreziti de frustrare combustiva
In realitate, orice dgn clinic treb coroborat cu laborator, etc rtc etc....etc....etc... si EVENTUAL cu putina radiologie
In ordinea asta
Din cate stiu particula "medic" din medic radiolog este data ca sa va deosebeasca lumea de fotigrafii obisnuiti

Oare de ce simti nevoia sa cataloghezi o intreaga specialitate "medicala" pentru a raspunde unui singur individ?
In Romania titlul de medic se acorda dupa cei 6 ani de facultate, nu in functie de specialitate.
Si sa nu uitam ca in tarile "dezvoltate" radiologia este specialitata primilor absolventi, a celor cu cele mai bune rezultate.

Mi-au placut interventiile tale de pana acum, dar replica asta invechita cu fotografii... e un fel de raspuns cand ai ramas fara alt raspuns inteligent.
A +

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Oct 29, 2013 1:27 pm

alimori
elite
elite

Postby alimori » Tue Oct 29, 2013 2:35 pm

suruburi si artefacte date de suruburi.
dar nu sunt sigura daca ala din stanga e transpedicular sau s-a dus in ma-sa (cre' ca s-a dus).

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Oct 30, 2013 7:34 pm

si protezele de sani :)

http://radiologul400.tumblr.com/image/65530993347

initial a avut un ct nativ (avea o Krea de 1,5) dar n-am asumat raspunderea (mai sunt cate unii care barfesc ca in radiologie nu exista riscuri) si i-am facut unul cu substanta de contrast.

Eebee
junior
junior

Postby Eebee » Wed Oct 30, 2013 11:36 pm

Daca aia la care ma uit eu e aorta descendenta, atunci poate sa fie o disectie de aorta (+flap intimal, lumen fals)?plus ceva epansament lichidian in marea cav pleurala stg?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Oct 30, 2013 11:58 pm

da, asa am zis si noi.
pacientul venise la noi cu suspiciune de pneumonie. internisti :)

noi aici nu facem eco dar de curiozitate chestia asta credeti ca era vizibila sonografic?

Eebee
junior
junior

Postby Eebee » Thu Oct 31, 2013 5:59 pm

N-am experienta, dar din cate am observat pe diverse site-uri disectiile se vad f frumos ultrasonografic. Probabil ca daca ar fi pus cardiologul un transductor pe pieptul pacientului problema dg+ era rezolvata.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Oct 31, 2013 6:30 pm

http://radiologul400.tumblr.com/image/65617043389
femeie 25 de ani. cateva zile dupa nastere.

Eebee
junior
junior

Postby Eebee » Thu Oct 31, 2013 6:45 pm

Tromboza de vena iliaca comuna dr? Parca are ceva acolo si a mai fost si gravida.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Oct 31, 2013 7:00 pm

e devarat ca e o tromboza dar nu chiar in iliaca.

Eebee
junior
junior

Postby Eebee » Thu Oct 31, 2013 7:14 pm

In ovariana dreapta? Chestia aia de langa vci?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Oct 31, 2013 8:14 pm

da, si in cava inferior e o bucata gata gata sa se rupa si sa fie aruncata in plamani.
http://radiologul400.tumblr.com/image/65623132178
la voi ce se face in cazuri din astea?
tromboliza sau interveniti?
noi am trimis-o inapoi pe sectie

Lii
elite
elite

Postby Lii » Fri Nov 01, 2013 3:39 pm

fain topic
Fără profesie

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Nov 04, 2013 7:42 pm

http://radiologul400.tumblr.com/image/66003612581

ce e chestia aia spre care e indreptata sageata?
noi momentan nu avem nicio idee. pacientul a primit un stent pe aorta infrarenala acum vreo 2 saptamani (in alta parte)
densitatea e in jur de 50 HU. hematom?
nu avem alte poze.

gheorghe
elder
elder

Postby gheorghe » Mon Nov 04, 2013 9:22 pm

nu poa sa fie un chist, o tumoare cv de genu'?

Lii
elite
elite

Postby Lii » Mon Nov 04, 2013 9:40 pm

TUMOARE? :joke:
tumora, gheorghe
Fără profesie

gheorghe
elder
elder

Postby gheorghe » Mon Nov 04, 2013 9:45 pm

care-i probl?

Deși inclusiv medicii folosesc termenul tumoră, varianta corectă este tumoare, deoarece termenul vine de la cuvântul latinesc tumor,-is, toate cuvintele de acest gen terminându-se, în limba română, în sufixul -oare.

Alte exemple: onor,-is > onoare / horror,-is > oroare / candor,-is > candoare.

summer pls

Lii
elite
elite

Postby Lii » Mon Nov 04, 2013 9:55 pm

:joke:
Fără profesie

Return to “Viata in spital”