Cum comentati ?

Eu cred ca dupa un haos general si mult scandal in presa initial, dat de baza de date cu asigurati care este VARZA (copii care apar ca salariati sau neasigurati, salariati sau platitori directi care apar ca neasigurati etc.), de pacientii care-si uita cardul acasa, cititoare care nu merg, soft blocat (si SIUIul asta de-l relansara acum este tot varza, nu o sa tina la atatea solicitari in acelasi timp), internet picat si poate si furturi de date personale, toate negate de CNAS si aruncate in carca medicilor, farmac, lab, care vor fi acuzati ca boicoteaza sistemul ca sa poata fura in continuare, se va opri totul pentru cativa ani pana reusesc sa-l faca functional. Eventual cu alte firme, alte licitatii, alti bani.
Plus ca nu vad cum vor ei sa implementeze toata treaba la nivel de spital. Hai ca lab, farmacii si majoritatea mf au deja calc pe care lucreaza in timp real, dar in ambulator si in spital, din cate vad eu, nu exista decat la camera de garda/regisratura, unde se fac internarile. Si nu prea vad miscari de forte sa se apuce sa angajeze/scoleasca pe cate cineva sa lucreze pe comp macar pe fiecare sectie. Si nici nu vad cum sa pui pacientul sa astepte la calculatorul ala unde se face internarea sa bage cardul in cititor, sa chemi si medicul care interneaza sa bage si el (ca asa trebuie, ambele carduri). Probabil vor face cum fac cu parafele ? Dar spre sfarsitul anului cica vor sa bage si reteta electronica, si acolo ar cam trebui cate un comp/sectie. Plus fisa electronica mai incolo...