cursuri rezidenti

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
jacky
junior
junior

cursuri rezidenti

Postby jacky » Tue Jan 30, 2007 3:57 pm

dragi colegi, daca mai aflati si voi de cursurile pentru rezidenti tinute pe la diversele specialitati puneti un mesaj pe forum , poate se mai gasesc doritori. asteptam ( si multumim).

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Jan 30, 2007 5:11 pm

e unul pe radio la CNPDS Bucuresti, costa vreo 3 mil si un pic.
Red Apple

jacky
junior
junior

Postby jacky » Sat Feb 03, 2007 8:22 pm

multumim.altceva?

Dian

Postby Dian » Sat Feb 03, 2007 10:25 pm

Mi se pare necinstit sa scoata bani de la rezidenti la cursuri. Intr-o zi vom ajunge sa platim ziua de mers la spital ca "taxa de acces pentru medicii rezidenti"
Tanar medic rezident

adrienne
newbie
newbie

Postby adrienne » Fri Feb 09, 2007 8:50 pm

tine coculescu cursuri de endocrine ptr rezidenti la parhon :D

a1b2
newbie
newbie

Postby a1b2 » Sat Feb 10, 2007 1:26 pm

imi puteti spune va rog daca voua ca si medici rezidenti vi se explica ceva la stagii ?
eu sunt medic rezident in timisoara si primesc mai putine informatii legate de specialitatea mea decat primeam ca student
nu sunt bun decat pt scris foi si uneori din varful buzelor mi se mai arunca cate o informatie
oare peste tot e asa sau am facut eu o mare prostie ca am ales timisoara?
in plus din cate am vazut pe net timisoara e singurul centru universitar care nu si-a actualizat cursurile postuniversitare pe 2007.
cred ca dupa ce voi termina rezi voi fi doctor docent in scris foi de observatie , bilete de iesire etc.
e pur si simplu un haos aici...
imi puteti da un sfat va rog...pe la alte case cum e...

Doll
elder
elder

Postby Doll » Sat Feb 10, 2007 2:06 pm

cam peste tot e la fel. pe baza de activitate autodidactica.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Feb 10, 2007 2:08 pm

eu am activat pana acum in 2 centre universitare: buc si tgv. in amandoua mi se explica. poate ati avut voi ghinion
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

a1b2
newbie
newbie

Postby a1b2 » Sat Feb 10, 2007 2:47 pm

pai daca peste tot e la fel atunci ce mai cautam fratilor la stagii?
cu ce ne alegem din orele petrecute acolo ?
daca totul e bazat pe munca individuala atunci droaia de asistenti , confi , si profi ce pazesc?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Feb 10, 2007 10:59 pm

rezidentiatul are un farmec deosebit deoarece iti poti alege gradul de implicare

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Feb 11, 2007 1:21 am

ce e misto e ca toti aveti 2 saptamani de rezidentiat si deja va plangeti ca nu va baga nimeni in seama. vedeti vreun rezident de anu 3-5 sa se planga pe aici?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 11, 2007 11:48 am

normal ca pe cei de ani mari ii ia cineva in considerare. astia mici stiu doar sa puna intrebari si sa fuga cu pacientul la investigatii paraclinice :D :D

alimori
elite
elite

Postby alimori » Sun Feb 11, 2007 11:49 am

Io-s anul 2; pot sa ma plang? Ca atunci cand am zis de un sumar modificat, mi s-a taiat macaroana cu "lasa-l p-ala, termina iesirea!"; ca-n alta clinica scriam sub indrumarea unui medic tratamentul la internare, iar cand ajungea pe sectie era modificat (in aceeasi zi, nu dupa ce vedeau analizele); ca mi s-a mai zis "termina iesirile, iar daca ai timp vezi si pacientii, daca nu - pleaca acasa".
Singurele momente linistite sunt cand ma duc la prezentari de cazuri (o data pe saptamana), dar nici acolo nu ajung intotdeauna pt ca sunt la ora 11.30 cand eu sunt inca ingropata in hartii (proful care le tine spune ca nu se darama spitalul daca lipsesc rezidentii, dar sefia parca crede altceva)
Da` in rest e bine; nici daca vrei sa furi meserie n-ai de la cine.

dr_dick
senior
senior

Postby dr_dick » Sun Feb 11, 2007 12:12 pm

...cred ca singurul loc unde poti sa inveti ceva e pe la vreun cabinet privat.Te duci te rogi de un nene doctor sa te primeasca si pe tine dupa masa la cabinet(si ala nu o sa te refuze ca nu prea are dece).Ajungi acolo cind poti cum poti stai casti gura si dupa un timp iti permiti sa pui si intrebari si cu putin noroc chiar sa primesti raspunsuri.Avantajul este ca asa inveti mult(proprie experienta).Dezavantajul este ca te duci in timpul tau liber si de cele mai multe ori nici nu te plateste.
...sincer eu nu cred ca undeva in Romania cineva pierde din putinul sau timp liber sa iti explice tie dece cel mai bun model de roata este cel rotund.Oricum rezidentul in general este o specie care desi inutila in principiu este dotata cu tupeul de a pune intrebari la un nene care nu este platit ca sa raspunda.Nesimtita specie si rezidentul asta nu vi se pare.Dece dracu s-o mai fi inventat?

dr_dick
senior
senior

Postby dr_dick » Sun Feb 11, 2007 1:03 pm

pentru timisoreni...la catedra de MF din Maria sunt afisate ceva cursuri (EKG, DISPENSARIZAREA GRAVIDEI samd.)Sunt dotate cu destul de multe credite EMC si absolut gratuite.Se tin o data pe saptamina dar aveti acolo orarul(evident gratis pentru rezidenti)

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 11, 2007 2:47 pm

eu am invatat cel mai mult din garzi, acolo poti fura meserie, dar esti pus in fata unor situatii cand trebuie sa mai iei decizii. mi s-au intamplat foarte multe prin garzile astea. de exemplu, fiind spital mic si arondare teritoriala, m-am trezit pe la 11 noaptea cu un edem pulmonat. eram linia 2, iar linia 1 de negasit (nu se intampla frecvent, dar atunci la momentul acela s-a intamplat). 3 asistente ma priveau disperate, pacienta era suficient de obnubilata ca sa nu stie ce se petrece, iar o turma de insotitori amenintau pe hol. sa mor eu ca nu-mi aminteam unde am citit de tratamentul edemului, nu puteam localiza pagina, randul...era varza in capul meu si eram speriata de moarte. aveam noroc cu ceva experienta din urgenta si am urmarit altgoritmii din capul meu, doar ca sa nu las pacienata sa moara pana la venirea liniei 1. dupa exact 26 de minute pacienta era linistita, constienta, respira normal, tegumentele ok, tensiunea la limita superioara normala. mare succes (si aici trebuie sa recunosc ca si asistentele au avut un mare rol,exemplu: recoltatul de probe pentru laborator fara ca mie sa-mi treaca prin cap sa cer asta); mi-am mancat vreo 10 ani din viata...

la cabinet...poti invata, dar patologia e atat de limitata incat te alegi doar cu invatatul denumirilor comerciale ale paracetamolului sau ibuprofenului.

solutii exista, eu niciodata nu intreb nimic pe medicul indrumator. am impresia ca sunt prea toanta si ma fac de ras in fata lui daca il intreb ceva (fiecare cu fraustrarile lui). am intalnit si medici, care mi-au relatat spontan din experienta lor.

sinfulu'
senior
senior

Postby sinfulu' » Mon Feb 12, 2007 9:11 pm

adrienne wrote:tine coculescu cursuri de endocrine ptr rezidenti la parhon :D

escrocul ala de coculescu... cand vom scapa de el? bine ca nu mai e sef la cncpdssmm...

Return to “Viata in spital”