rezidentiat med.int

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
sdanamaria
newbie
newbie

rezidentiat med.int

Postby sdanamaria » Tue Jan 23, 2007 3:02 pm

buna ziua tuturor!spuneti-mi si mie cei care sunteti pe med.int,faceti ceva la spitale?ca eu nu prea fac nimic.sprijin peretii la municipal.intreb daca pot sa ajut cu ceva,vreau sa fac chiar si foi(da deja are cine face),asa ca merg si consult pacientii,iau tensiunea si ma uit prin foi.Voi ce faceti?nu explica nimic dr. la care sunt repartizata.stau pe capul ei si abia scot ceva cu clestele.Sunt dezamagita.

medstud
senior
senior

Postby medstud » Tue Jan 23, 2007 4:12 pm

cu cat ai sa realizezi mai repede care iti este conditia si in general a rezidentului in romania cu atat mai bine iti va fi ... succes

uxaa
senior
senior

Postby uxaa » Thu Jan 25, 2007 5:26 pm

eu sunt pe med interna in cta si pot spune ca este bine......lasand la o parte foile,internari,externari,retete,condica,etc ce fac parte din rutina de zi cu zi mergem si la toate explorarile efectuate de pacientii distribuiti:eco,endoscopii,bronhoscopii,etc......si iar imi place ca ni se explica.....deocamdata cam mult de munca dar sper sa-mi intru in ritm....

ritza
junior
junior

Postby ritza » Sun Feb 04, 2007 8:18 pm

fiindca m-am intalnit cu voi internistii,voi de pe ce cititi?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Feb 04, 2007 8:24 pm

foarte tare cu mersul dupa pacienti. si apoi la finalul zilei realizezi ca muncesti foarte mult ca rezident, scari urcate, scari coborate..

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Feb 04, 2007 8:48 pm

Reperează un doftor care pare mai deştept şi mai accesibil întrebărilor. Apoi poţi cere profului să te dea la el. Dacă refuză, nimeni nu te împiedică să mai întrebi oricum pe doftorul respectiv, când ai întrebări. El îşi va spune că nu se poate băga peste colegul său. Mai poţi să pui întrebările direct profului, că doar de asta e acolo. Dacă reuşeşti să treci de secretară, şi proful nu va lătra la tine ca un pitbull la un şoricel, ai câştigat. Desigur, doftorul tău te va urî pentru că "l-ai pârât la prof."
Tot pacienţii rămân baza, nu-ţi rămâne decât să petreci cât mai mult timp în compania lor (că doar ăsta e singurul farmec autentic al medicinii, contactul uman), şi să ceteşti după aia cât mai mult acasă.
Succes!
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

uxaa
senior
senior

Postby uxaa » Mon Feb 05, 2007 5:14 pm

trident wrote:foarte tare cu mersul dupa pacienti. si apoi la finalul zilei realizezi ca muncesti foarte mult ca rezident, scari urcate, scari coborate..

ma gandeam ca se va simti unul tare inteligent sa serveasca la fileu....si nu m-am inselat...in parerea mea deocamdata pot invata suficient si observand cum se fac aceste investigatii,ce se poate vedea la o ecografie,etc....parerea mea....

myra
newbie
newbie

buna tuturor internistilor!!!

Postby myra » Mon Feb 05, 2007 10:09 pm

nu am mai postat de ceva timp, caci nu imi mai vad capul de treaba.am citit ceea ce faceti voi, si sincer imi pare rau pentru voi.in ceea ce ma priveste mie imi merge super.am o dna dr.cu super experienta care nu ma las nelamurita nici intr-o problema.plus ca vineri si dum am facut garzi.dr de garda respectiv, a avut incredere in noi si ne-a lasat sa facem vizita(eu cu inca o colega rezidenta mai mare) si sa o anuntam doar daca sunt probleme.si cand ajung acasa nu stiu de unde sa mai citesc , sa ma informez cat mai bine ptr cazurile intalnite.imi place mult ceea ce fac si ceea ce mi se explica.
va doresc numai bine!pupici!

187.92a
addicted
addicted

Re: buna tuturor internistilor!!!

Postby 187.92a » Tue Feb 06, 2007 1:50 am

myra wrote:nu am mai postat de ceva timp, caci nu imi mai vad capul de treaba.am citit ceea ce faceti voi, si sincer imi pare rau pentru voi.in ceea ce ma priveste mie imi merge super.am o dna dr.cu super experienta care nu ma las nelamurita nici intr-o problema.plus ca vineri si dum am facut garzi.dr de garda respectiv, a avut incredere in noi si ne-a lasat sa facem vizita(eu cu inca o colega rezidenta mai mare) si sa o anuntam doar daca sunt probleme.si cand ajung acasa nu stiu de unde sa mai citesc , sa ma informez cat mai bine ptr cazurile intalnite.imi place mult ceea ce fac si ceea ce mi se explica.

ai lasa-ma!!

uxaa, ce se vede/cauta la diferitele investigatii se invata in facultate, trebuia deja sa stii. in necunostinta de materie, da, probabil ca ti se pare deosebit de interesant. nimic nu justifica mersul cu pacientul la investigatii. ca o dovada, daca ar fi fost macar putin important as fi vazut macar un medic sa faca asta. altfel, e ca si mersul cu pacientul sa i se recolteze sange. uof!

myra
newbie
newbie

ptr uxaa

Postby myra » Tue Feb 06, 2007 3:59 pm

uxaa tu de fapt ce vrei sa faci?afla ca fac mult mai multe decat crezi tu si ma documentez in legatura cu ultimele noutati.am invatzat pe rupte in facultate, asa ca nu am nevoie de sfaturile tale.daca in facultate nu reuseam sa deslusesc toate suflurile si clicurile, afla ca acum m-am mi-e foarte usor, iar de eco , teste de efort inclusiv tromboliza vad mai mereu.
o zi buna!

uxaa
senior
senior

Re: ptr uxaa

Postby uxaa » Tue Feb 06, 2007 5:16 pm

myra wrote:uxaa tu de fapt ce vrei sa faci?afla ca fac mult mai multe decat crezi tu si ma documentez in legatura cu ultimele noutati.am invatzat pe rupte in facultate, asa ca nu am nevoie de sfaturile tale.daca in facultate nu reuseam sa deslusesc toate suflurile si clicurile, afla ca acum m-am mi-e foarte usor, iar de eco , teste de efort inclusiv tromboliza vad mai mereu.
o zi buna!

1.nu inteleg de ce te iei de viata mea pt ca nu cred ca ti-am dat tie nici un sfat
2.bravo tie pt ca te documenteze,felicitarile mele!!!!!!!!!!
3.ceea ce am afirmat este ca pe mine ma ajuta sa merg cu pacientii la eco,etc si vreau sa si precizez pt cei care sunt mai grei de cap.....sa asist la eco pt ca ma deprind cu ce se poate observa la o ecografie.
4.un ceai de tei,ca sa nu zic valeriana poate va ajuta......

uxaa
senior
senior

Postby uxaa » Tue Feb 06, 2007 5:20 pm

trident wrote:
myra wrote:nu am mai postat de ceva timp, caci nu imi mai vad capul de treaba.am citit ceea ce faceti voi, si sincer imi pare rau pentru voi.in ceea ce ma priveste mie imi merge super.am o dna dr.cu super experienta care nu ma las nelamurita nici intr-o problema.plus ca vineri si dum am facut garzi.dr de garda respectiv, a avut incredere in noi si ne-a lasat sa facem vizita(eu cu inca o colega rezidenta mai mare) si sa o anuntam doar daca sunt probleme.si cand ajung acasa nu stiu de unde sa mai citesc , sa ma informez cat mai bine ptr cazurile intalnite.imi place mult ceea ce fac si ceea ce mi se explica.
va doresc numai bine!pupici![/quote

uxaa, ce se vede/cauta la diferitele investigatii se invata in facultate, trebuia deja sa stii. in necunostinta de materie, da, probabil ca ti se pare deosebit de interesant. nimic nu justifica mersul cu pacientul la investigatii. ca o dovada, daca ar fi fost macar putin important as fi vazut macar un medic sa faca asta. altfel, e ca si mersul cu pacientul sa i se recolteze sange. uof!

scuza-ma dc tu ai iesit atat de in cunostiinta de cauza din facultate respectul meu...dar mai sunt unii mai prosti care terminand facultatea nu sunt in stare sa fie experti in ecografie,etc....poti oare sa intelegi?cam greu presupun......

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Feb 07, 2007 12:07 am

da, nu toti am invatat in facultate. naspa, da lasa ca recuperezi acu :lol:
btw experta in eco tot n-ajungi ca vezi un Mickey Mouse (ma refer la semnul ecografic lol) si-un rinichi
in alta ordine daca faci la Colentina med int au in camera de garda eco, poti sta 5 nopti la rand sa te tot joci cu el.

in fine, ai dreptate sunt unii mai..
serios, am cunoscut dintr-astia :lol:

sfat: mai bine te'ci si faci cursul ala de eco

vmc
elite
elite

Postby vmc » Wed Feb 07, 2007 1:52 am

ma intreb, incet si rar, tu ai facut medicina sau ai intrat direct in rezidentiat?
iti dau eu ceva linkuri utile de unde poti incepe documentarea
http://www.medicalstudent.com
http://www.e-medicine.com

bafta!

rez_ista
senior
senior

Postby rez_ista » Wed Feb 07, 2007 11:17 am

http://www.emedicine.com
Site-ul asta mi se pare excelent (emedicine fara cratima) si stiu ca e foarte apreciat "pe dincolo".

In alta ordine de idei nu inteleg, dragi colegi, de ce va simtiti obligati sa fiti "superiori" ? :shock:

vmc
elite
elite

Postby vmc » Wed Feb 07, 2007 2:52 pm

o sa intelegi in momentul cand vei fi rezident si vei avea o colega gen "myra".

rez_ista
senior
senior

Postby rez_ista » Wed Feb 07, 2007 5:06 pm

vmc, sunt rezidenta, nu stiu de unde ai dedus ca nu-s. :D
O colega ca myra... Da cum e ea? Eu n-o cunosc si prefer sa nu fac presupuneri...Voi chiar aveti puterea extraordinara de a deduce dintr-un mesaj caracterul unei persoane, sau cat a invatat in Fac. si cat nu? Sau chiar o cunoasteti pe myra bine/ va este colega ? Sunt sincer nedumerita, nu vreau sa jignesc pe nimeni. :?

rez_ista
senior
senior

Postby rez_ista » Wed Feb 07, 2007 5:40 pm

:D :D :D
Am citit si eu acum mesajele myrei ca sa-mi dau seama si eu seama cat a invatat in facultate...si am vazut ca si ea s-a luat de uxxa nu am inteles din ce motiv...a, nici uxxa nu a invatat in facultate... :lol: :lol: :lol:

Acum inteleg ! Spor la invatat tuturor !

Return to “Viata in spital”