Rezidentiat 2004
-
- newbie
Inca ceva!
Si inca ceva!
Pentru ca pina la urma sintem cu totii colegi, urez mult, mult succes tuturor, oriunde v-ati afla in ziua de duminica. Bafta multa tuturor.
Eu voi pleca miine in jur de ora 15.00 catre Cluj, asa ca nu stiu daca voi mai avea timp sa apar pe aici.
Pentru ca pina la urma sintem cu totii colegi, urez mult, mult succes tuturor, oriunde v-ati afla in ziua de duminica. Bafta multa tuturor.
Eu voi pleca miine in jur de ora 15.00 catre Cluj, asa ca nu stiu daca voi mai avea timp sa apar pe aici.
- zinitza
- junior
- Adna
- junior
zinitza wrote:Medicala I are aproximativ 60 de locuri (ma refer la situatia unui examen). Incalzita este. Singura "problema" e ca poti sa vezi in foaia colegului din fata tadar daca si supraveghetorii sunt tot din clinica, nu ai nici o sansa (sa copiezi).
sa copiezi din fata

eu ma bazez numai pe ce stiu eu.
- vasikita2003
Succes
Bafta multa la toti, va urez sa aveti mintea limpede si va doresc ceea ce-mi doresc si mie - sa vi se indeplineasca toate dorintele si asteptarile. Sa auzim numa de bine si de aici incolo. 

- Berilah
- junior
-
- junior
rezi
La terminarea rezi,dupa ce afli punctajul,poti depune contestatie pt. x grile.Grila corecta cu raspunsuri nu se afiseaza niciunde,decat dupa ce ,termenul de dep. a contestatiilor a expirat,asa ca daca ei dau alte raspunsuri decat e corect,poti pierde puncte bune si nu mai poti face nimic.Intrebarea e ce putem face ca la iesirea din sala grila corecta sa fie totusi afisata.Mi se pare ubios
- claudia
- senior
- LordSith
- newbie
Re: rezi
baby wrote:Grila corecta cu raspunsuri nu se afiseaza niciunde,decat dupa ce ,termenul de dep. a contestatiilor a expirat,asa ca daca ei dau alte raspunsuri decat e corect,poti pierde puncte bune si nu mai poti face nimic.Intrebarea e ce putem face ca la iesirea din sala grila corecta sa fie totusi afisata.Mi se pare ubios
Te afli in eroare prietene... Vezi http://www.rezidentiat2004.ro in seara concursului (aprox. 20.00). O sa fie afisate toate grilele master de la toate specialitatile...
E posibil ca dupa analiza contestatiilor aceasta grila master sa sufere modificari...se va afisa pe miercuri seara si aceasta grila master "finala", in cazul in care au aparut modificari.
Ceea ce nu poti termina in 30 de zile trebuie sa abandonezi...
-
- junior
rugaminte
Poate cineva din Cluj sa ne spuna si noua cum sunt salile
- E. Popper , Spatii de invatamant, str. Louis Pasteur nr.4
- A3, Univ de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara - Spatii de invatamant, str. Manastur nr. 3?
(conditii termice ok sau mai precare, numar de locuri sau orice informatie stiti despre ele )
- E. Popper , Spatii de invatamant, str. Louis Pasteur nr.4
- A3, Univ de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara - Spatii de invatamant, str. Manastur nr. 3?
(conditii termice ok sau mai precare, numar de locuri sau orice informatie stiti despre ele )

-
- junior
sa stiti ca eu azi mi-am cumparat o carioca neagra... pt orice eventualitate...ca am prea multa incredere in ei. v-as sfatui si pe voi sa faceti la fel. daca nu o sa am nevoie de ea...e ok, dar daca o sa am...mai bine am una de rezerva.
va doresc bafta la toti care plecati azi..sau maine.
uuuuffffff.........am un morcov maaaaaaaaaaaareeeeeeeee maaareeeee....
oare si pe familie o sa fie nebunie???? uuufff.....
va doresc bafta la toti care plecati azi..sau maine.
uuuuffffff.........am un morcov maaaaaaaaaaaareeeeeeeee maaareeeee....
oare si pe familie o sa fie nebunie???? uuufff.....
- Gongul
- senior
bafta
Drum bun colegilor care au plecat sau pleaca in curand, si MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULTA bafta!
Celorlalti ca de obicei:
Spor maxim si bafta in continuare!
Celorlalti ca de obicei:
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu
-
- newbie

Daca poate cineva sa-mi spuna cum e Amfiteatrul III-ASE.
Cum a ramas cu scrisoarea la Basescu. Azi tocmai a iesit Cozma din inchisoare...oare ce au de gand sa mai faca PSDisti acum la final.NU vreau sa mai traiesc examenul de anul trecut. Pentru ceea ce a fost anul trecut in Germania cadea guvernul dar la noi Nastase l-a validat.
Bafta si un examen pe cat posibil CINSTIT!!!!
Bafta la examen
-
- senior
Duminica vor fi si toate televiziunile prin preajma salilor de examen.Cei care vor avea noroc sa dea interviu sa incerce sa nu para niste mimose cum pareau cei de anul trecut.Vorbiti despre examenul de anul trecut, vorbiti de legea prepilor.Spuneti-le ca Facultatea de Medicina a ajuns o Facultate de Someri.
- C.M
- senior
Va doresc si eu multa bafta! Tuturor! Fie ca examenul sa fie cat mai corect,pilosi cat mai putini ( daca se poate,nr lor sa tinda spre 0!
dar slabe sperante...) si sa reveniti cu bine pe forum, cu vesti dintre cele mai bune...si sa ne povestiti si noua cum a fost,astora care vom da la anu' !
S-aveti bafta si emotii cat mai putine!

S-aveti bafta si emotii cat mai putine!
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!
-
- junior
Daca este cineva interesat, amf I Ase cladirea veche are 300 de locuri ( 160 in conditiile concursului). Sunt 3 randuri de banci lipite, fiecare banca avand cate 3 locuri.
Informatiile le-am primit pe pm de la Gongul si ii multumesc pentru ele.
Pentru cei care pleaca azi sau maine, multa bafta!
Informatiile le-am primit pe pm de la Gongul si ii multumesc pentru ele.
Pentru cei care pleaca azi sau maine, multa bafta!
"Seek freedom and become captive of your desires. Seek discipline and find your liberty."
- ciresar1988
- elder
-
- junior
bineinteles ca nu mai stiu nimic ... asta e, n-oi muri din asta ... eu nu mai am un morcov, eu SUNT un morcov ... aberez ca nastase care zice ca de fapt el e presedinte. SUCCES ar fi bine sa avem toti, dar din pacate 2 din 3 nu vor avea, pt. ca sunt locuri atat de putine. BAFTA celor ce merita sa ia acest concurs! Fie ca in final pentru toti sa fie o experienta utila. Drum bun tuturor!
Cui i s-a dat mult i se va cere mult
- dezertoarea
- junior
- victor
- elder
http://www.cotidianul.ro/index.php?a=1329&shift=1
Examen de rezidenţiat bruiat de MI
Geta Roman
Pentru a se evita situaţia de anul trecut, cînd mulţi concurenţi au obţinut punctajul maxim pentru că au reuşit să memoreze testele grilă, anul acesta s-a decis ca 60% dintre grile să fie completate la prima vedere. „Restul testelor, 40%, vor fi alese dintre cele 60.000 din toate specialităţile care au fost deja publicate pe Internet“, ne-a declarat preşedintele Comisiei naţionale de rezidenţiat (CNR), dr. Florian Popa. Specialiştii pledează pentru modelul occidental, unde toate grilele sînt cunoscute de concurenţi. „Personal, aş fi mers pe varianta în care şi la noi toate grilele să fie publice, însă anul acesta s-a considerat că nu sînt suficient de multe pentru un astfel de pas. Sper ca anul viitor să fie în jur de 100.000 de teste şi să poată fi cunoscute înainte de examen“, mai afirmă preşedintele CNR.
Poliţia păzeşte grilele
Securizarea testelor de concurs (inclusiv în tipografiile unde se publică grilele) este făcută de Ministerul de Interne. „Centrul de Perfecţionare al Medicilor şi Farmaciştilor (care este organizatorul examenului) are un contract cu MI, care se ocupă de tot ce înseamnă securizare. Nu există observatori, asociaţii ale studenţilor sau de alt gen, răspunderea pentru corectitudinea concursului revenind Comisiei naţionale de rezidenţiat şi celor din fiecare centru universitar în care se organizează concursul. Topografiile unde s-au tipărit grilele au fost alese de comisiile de rezidenţiat locale, prin concurs, şi sînt urmărite 24 de ore din 24 de forţele MI“, afirmă Oana Grigore, consilier la Biroul de presă al MS. Preşedintele CNR mai spune că în centrele unde profesorii decid care sînt grilele la prima vedere, ca şi cele cunoscute deja, există aparatură specială care nu permite comunicarea (prin telefoane) pe o rază de peste 20 km.
„Acest concurs ne costă prea mult“
Candidaţii la rezidenţiat se plîng că decalarea cu o lună a examenului a făcut ca acesta să pice prea aproape de Sărbători şi că taxele de participare şi cheltuielile conexe (cazare, masă şi transport) sînt prea mari. „Taxa de examen este de 1,8 milioane de lei, 200.000 de lei am plătit pe analize, eu dau examenul la Craiova, aşa că am închiriat o cameră la hotel, cu o colegă, ne costă 1,5 milioane pe noapte de persoană. Acest concurs ne costă prea mult, tocmai acum înainte de Sărbători“, ne-a declarat o concurentă.
Toate acestea se întîmplă în condiţiile în care veniturile medicilor rezidenţi sînt apropiate de salariul minim pe economie: 3,5 milioane de lei în medie.
Mai puţini candidaţi
Anul acesta s-au înscris la rezidenţiat 6.067 de candidaţi pe 2.210 locuri, cu 1.000 mai puţini faţă de anul trecut. Un motiv ar putea fi tocmai salariile mici ale medicilor rezidenţi. Examenul va fi susţinut în centrele universitare din Bucureşti pentru specialităţile chirurgicale şi pentru cele de medicină dentară, în Cluj-Napoca - pentru specialităţile medicale, în Craiova - pentru medicina de familie, în Tîrgu Mureş - pentru farmacie şi în Timişoara - pentru medicina de laborator. Concursul va dura 4 ore şi se va desfăşura sub formă de test grilă, cu 200 de întrebări. Candidaţii vor fi declaraţi promovaţi dacă obţin minimum 50% din punctajul maxim posibil, în limita numărului de locuri publicate la grupa respectivă. 40% dintre întrebările de examen sînt publicate pe site-ul http://www.rezidentiat.ro.
Bafta mare sa ne fie!
Last edited by victor on Fri Dec 17, 2004 2:45 am, edited 1 time in total.
- mickeygreen
- senior
Pre-rez
Fiind ultima data cand intru pe forum pana-n examen ("maine" seara plec spre Cluj overnight 7h)...
o sa fac o urare absurda dar sincera: BAFTA TUTUROR!
Desigur, unii vor lua si altii nu... sa nu lasam asta sa ne transforme in ADVERSARI, suntem colegi after all... CONCURENTI e suficient.
Oricum sistemul trebuie schimbat radical, nu este nici just (1 an pe bara e un eveniment traumatic si am trecut prin asta) si nici nu asigura o selectie adecvata pt calitatea actului medical (cazuri clinice ar fi fost mult mai nimerit decat toceala tembela care se cere acum).
Rezu e un examen care trebuie detensionat, cei care au mai trecut prin asta stiu despre ce vorbesc... o idee ar fi organizarea lui de mai multe ori pe an si evident o sansa REALA pt fiecare de a intra in sistem.
Eh, sa lasam discutiile pt moment... BAFTA si sa ne re-vedem pe forum dupa la comentarii... am eu senzatia ca anu asta va fi interesant...
o sa fac o urare absurda dar sincera: BAFTA TUTUROR!
Desigur, unii vor lua si altii nu... sa nu lasam asta sa ne transforme in ADVERSARI, suntem colegi after all... CONCURENTI e suficient.
Oricum sistemul trebuie schimbat radical, nu este nici just (1 an pe bara e un eveniment traumatic si am trecut prin asta) si nici nu asigura o selectie adecvata pt calitatea actului medical (cazuri clinice ar fi fost mult mai nimerit decat toceala tembela care se cere acum).
Rezu e un examen care trebuie detensionat, cei care au mai trecut prin asta stiu despre ce vorbesc... o idee ar fi organizarea lui de mai multe ori pe an si evident o sansa REALA pt fiecare de a intra in sistem.
Eh, sa lasam discutiile pt moment... BAFTA si sa ne re-vedem pe forum dupa la comentarii... am eu senzatia ca anu asta va fi interesant...
- Berilah
- junior
- alcorsimona
- senior
Bafta tuturor! Stiu ca trebuie sa fie si picati la acest examen, asa ca nu-mi pot dori decat ca totul sa fie corect si toti sa ia notele pe masura efortului depus! Din pacate asta este un examen in mare parte bazat pe sansa...
Anyway eu plec la Cluj si nu cred ca o sa am prea mult acces la net, asa ca ne auzim dupa...
Anyway eu plec la Cluj si nu cred ca o sa am prea mult acces la net, asa ca ne auzim dupa...
Be careful what you want, it may happen to you!
- Gongul
- senior
MS
Am trimis un mail la MS cu privire la calitatea cariocilor care suna cam asa:
>>Buna ziua,
Numele meu este XXXXXXXXXXXXXXX, iar in calitate de absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" - Bucuresti(promotia septembrie 2004) si de candidat la examenul de rezidentiat as vrea sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema:
In cadrul examenului de rezidentiat, conform metodologiei de examen data de MS, fiecare absolvent va primi o carioca neagra cu care va completa raspunsurile corecte cat si datele de identitate!
Cu toate ca un singur paragraf se refera la acest lucru incepand de acum 4 ani(informatie pe care o am de la colegii mei) supraveghetorii nu permit candidatilor sa aiba altceva de scris in afara acestei carioci!
Tin sa va reamintesc ca este practic un marker, cu o grosime considerabila si care nu face prea facila scrierea!
Trebuie de asemenea sa aveti in vedere ca restul universitatilor, ca de altfel toate centrele universitare mari din lume, permit accesul in sala cu pixul/stiloul personal!
Problema, de fapt, nu este incomoditatea cu care vom scrie cu aceste carioci ci faptul ca aceste carioci sunt de o calitate indoielnica si nu sunt suficiente (in anii trecuti au fost, spre exemplu, 100 de carioci la o sala de 70 de oameni, iar colegi carora li s-a terminat carioca si nu au prins alta s-au chinuit cu o carioca care de abia mai mergea!)
Rezolvarea acestei probleme se poate face, dupa parerea mea, sub doua aspecte:
- fie se permite accesul in sala a candidatilor cu pixul/stiloul negru, dar de alta culoare decat culoarea neagra
- fie numarul si calitatea cariocilor trebuie sa creasca
Mi-am permis sa apelez TOT la dumneavoastra pentru ca in legatura cu repartitia in stagiatura ati fost foarte promta si la obiect!
Cu multumiri anticipate,
XXXXXXXXXXXXXXX<<
Si am primit si un raspuns care suna cam asa:
Buna seara,
Multumim pentru propunerea dumneavoastra. Speram ca anul acesta toti candidatii sa fie multumiti de calitatea cariocilor, care vor fi in numar sufucient si de o alta calitate.
Cu stima,
Adela Neagoe
Tin sa precizez ca dna Adela Neagoe este secretara sefa in MS si am apelat la dumneaei pentru ca in legatura cu stagiatura am trimis mail-urile acolo unde trebuia in MS, dar am primit un raspuns doar de la aceasta doamna!
Sa dea Dumneze sa fie bine!
>>Buna ziua,
Numele meu este XXXXXXXXXXXXXXX, iar in calitate de absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" - Bucuresti(promotia septembrie 2004) si de candidat la examenul de rezidentiat as vrea sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema:
In cadrul examenului de rezidentiat, conform metodologiei de examen data de MS, fiecare absolvent va primi o carioca neagra cu care va completa raspunsurile corecte cat si datele de identitate!
Cu toate ca un singur paragraf se refera la acest lucru incepand de acum 4 ani(informatie pe care o am de la colegii mei) supraveghetorii nu permit candidatilor sa aiba altceva de scris in afara acestei carioci!
Tin sa va reamintesc ca este practic un marker, cu o grosime considerabila si care nu face prea facila scrierea!
Trebuie de asemenea sa aveti in vedere ca restul universitatilor, ca de altfel toate centrele universitare mari din lume, permit accesul in sala cu pixul/stiloul personal!
Problema, de fapt, nu este incomoditatea cu care vom scrie cu aceste carioci ci faptul ca aceste carioci sunt de o calitate indoielnica si nu sunt suficiente (in anii trecuti au fost, spre exemplu, 100 de carioci la o sala de 70 de oameni, iar colegi carora li s-a terminat carioca si nu au prins alta s-au chinuit cu o carioca care de abia mai mergea!)
Rezolvarea acestei probleme se poate face, dupa parerea mea, sub doua aspecte:
- fie se permite accesul in sala a candidatilor cu pixul/stiloul negru, dar de alta culoare decat culoarea neagra
- fie numarul si calitatea cariocilor trebuie sa creasca
Mi-am permis sa apelez TOT la dumneavoastra pentru ca in legatura cu repartitia in stagiatura ati fost foarte promta si la obiect!
Cu multumiri anticipate,
XXXXXXXXXXXXXXX<<
Si am primit si un raspuns care suna cam asa:
Buna seara,
Multumim pentru propunerea dumneavoastra. Speram ca anul acesta toti candidatii sa fie multumiti de calitatea cariocilor, care vor fi in numar sufucient si de o alta calitate.
Cu stima,
Adela Neagoe
Tin sa precizez ca dna Adela Neagoe este secretara sefa in MS si am apelat la dumneaei pentru ca in legatura cu stagiatura am trimis mail-urile acolo unde trebuia in MS, dar am primit un raspuns doar de la aceasta doamna!
Sa dea Dumneze sa fie bine!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu
- Dan
- Master of Disaster
Baftau oameni buni si plecati cu ideea ca veti reusi la acest examen, indiferent ca ati citit jumate de materie, ati facut 15 grile...samd.
Si nu uitati ca, vorba catavencului:
Iuzarii nostri e mai destepti ca ai lor...
Ne auzim dupa.
Si nu uitati ca, vorba catavencului:
Iuzarii nostri e mai destepti ca ai lor...

Ne auzim dupa.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
http://www.imed.ro/forum
- brigaela
- junior
- ciresar1988
- elder
brigaela wrote:Noroc tuturor si sa dea Dumnezeu ca anul asta sa ia cei care merita.
Sa ne auzim cu bine.
ASA E! SA-L IA TOTI CEI CARE MERITA !
Nu m-ar deranja totusi sa-l iau si eu!

Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
- agorima
- senior
- LordSith
- newbie
madaiulia wrote:Stie cineva daca sunt cam acelasi numar de intrebari din fiecare capitol, sau pot sa cada mai multe dintr-o tema si deloc din altele?
Softul care extrage aleator cele 80 de intrebari din baza de date are ca parametru proportionalitatea cu nr. de teme existente. Profesorilor care vor crea celelalte 120 intrebari li s-a pus in vedere sa respecte de asemenea proportionalitatea cu nr. te teme.
BAFTA LA TOTI CEI CARE SUSTIN EXAMENUL DUMINICA!!!!
Ceea ce nu poti termina in 30 de zile trebuie sa abandonezi...