CUM SE FACE CU REPARTITIA?

iarba verde de acasa
timon
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Fri Mar 12, 2004 8:28 am

Postby timon » Mon Jan 03, 2005 7:07 pm

Alegerea specialitatii se face pe 9 ian, iar alegerea spitalului platitor se face la 1-2 saptmani dupa 9 ian (in functie de cum mai vor mai marii nostri)!
La a 2a intrebare nu stiu sa raspund!
In schimb pot sa spun ca Ilie ....e putin exagerat(a).garzile sutn obligatorii si neplatitite in toate spitalele (doar ca n Colentina sunt doar 2 - vezi Fundeni si Urgenta cate 6 pe luna- tot nepalatite), cronicii sunt peste tot, nu stiu peste cine ai nimerit tu, dar eu nu am scris doar foi de observatie...eu zic sa mai studiezi problema..dc nu iti convine schimba spitalul...si pe urma ai sa te plangi din nou pe forum...ca ce bine era in Colentina).

ANCHHA
Posts: 2
Joined: Mon Jan 03, 2005 6:51 pm

Postby ANCHHA » Mon Jan 03, 2005 7:12 pm

Buna si la multi (b)ani!
Vreau sa va intreb si eu ceva. Sunt rezidenta pe Stomato Generala si am luat anul asta din nou rezi. Stie cineva daca trebuie sa facem ceva special pentru a ne inscrie la noua specializare?
Salariul este acelasi (in ultima luna am luat in mana 3.570.000lei)?

andreibiro
Posts: 1
Joined: Thu Dec 23, 2004 1:45 pm

Rezidentiat 2004

Postby andreibiro » Mon Jan 03, 2005 7:17 pm

Ma poate lamuri cineva cum trebuie sa procedeze cei care sunt doctoranzi cu frecventa si si-au luat rezidentiatul? Cum trebuie procedat la repartitia din 9 ianuarie? Are cinea experienta cu asa ceva?
Multumesc!

ilie
newbie
newbie
Posts: 19
Joined: Fri Aug 13, 2004 12:08 am

Postby ilie » Mon Jan 03, 2005 10:01 pm

timon wrote:garzile sutn obligatorii si neplatitite in toate spitalele (doar ca n Colentina sunt doar 2 - vezi Fundeni si Urgenta cate 6 pe luna- tot nepalatite), cronicii sunt peste tot, nu stiu peste cine ai nimerit tu...eu zic sa mai studiezi problema..dc nu iti convine schimba spitalul...si pe urma ai sa te plangi din nou pe forum...ca ce bine era in Colentina).Nu m-am plans. Am atras atentia asupra problemelor din Colentina, din dorinta de a informa. Avantaje... n-am gasit.

Daca poti, scrie si tu despre avantajele / dezavantajele din alte spitale, pt ca cei care tocmai vor alege stagiile, sa compare si sa aleaga in cunostinta de cauza.

In privinta garzilor... prin ordinul Min Sanatatii 870/2004 publicat in Mof.671/2004, rezidentii sunt obligati la o singura garda pe luna, neplatita.

Ai facut med interna in Colentina? Eu da. Si pe urma am vazut si alte spitale din Buc.

ilie
newbie
newbie
Posts: 19
Joined: Fri Aug 13, 2004 12:08 am

Postby ilie » Mon Jan 03, 2005 10:08 pm

dr_mihalache wrote:2)Pt Bucuresti care sunt cele mai bune spitale platitoare (salariul la timp,sporuri,al 13-lea salariu etc.) ?


Alege-l pe cel mai apropiat de casa ta, vei merge lunar sa depui pontajul.
Salariul e identic. Toti platesc la timp. Sporul e in functie de sectia si spitalul in care iti faci stagiul, nu conteaza spit platitor.

Primele sunt aleatorii.

La SUB si Sf Ioan e f bine.

La angajare, tb facuta fisa de MM. La Floresca costa vreun milion (HIV, HVB) La SUB nu cer asa ceva -e gratuita fisa MM.

User avatar
dr_mihalache
elder
elder
Posts: 548
Joined: Tue Sep 21, 2004 6:27 pm
Location: Bucuresti

Postby dr_mihalache » Mon Jan 03, 2005 11:01 pm

timon , multumesc pt raspuns !
ilie,multumesc pt raspuns si pt informatiile suplimentare !

Ar fi bine daca ar mai posta si alti colegi mai mari ,info despre diferite module,in diverse spitale,ca sa ne putem orienta mai bine.
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

yyan
junior
junior
Posts: 82
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:47 pm

Postby yyan » Mon Jan 03, 2005 11:43 pm

La chirurgie generala primul stagiu este de chirurgie generala. Nu stiu restul pentru ca nu e specialitatea mea, stiu de la un prieten ca a fost nevoit sa faca asta. Si e obligatoriu cred ca primul an sau un an si jumatate. Si ultimul an tot de chirurgie generala trebuie sa fie
ok. who's next?

slidy
junior
junior
Posts: 29
Joined: Sun Sep 05, 2004 11:39 am

Postby slidy » Mon Jan 03, 2005 11:47 pm

Si eu sunt doctoranda cu frecventa si am luat rezidentiatul anul acesta pe medicina dentara. Nici eu nu stiu exact cum se procedeaza. Am auzit ca s-ar suplimenta nr. de locuri pentru doctoranzi si am prinde specialitatea pe care avem doctorat sau alta daca nu exista corespondent.
Daca stie altcineva ceva, sa posteze :? va rog.

ardt
newbie
newbie
Posts: 24
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:08 pm
Location: in fata cartilor de un an si ..fara folos

Postby ardt » Tue Jan 04, 2005 4:49 pm

Va rog lamuriti-ma daca stiti:eu mai am vreo 200 si ceva dupa mine;pe 9 ne anunta cineva ce locuri s-au terminat si in ce centru sau trebuie sa le numaram noi,sa facem tabele ca sa nu ne para rau mai tarziu ca ..mai era un loc 'acolo' dar nu stiam!!!Multumesc dc imi raspunde cineva.Va rog mult.

User avatar
dr_mihalache
elder
elder
Posts: 548
Joined: Tue Sep 21, 2004 6:27 pm
Location: Bucuresti

Postby dr_mihalache » Tue Jan 04, 2005 5:06 pm

Va rog lamuriti-ma daca stiti:eu mai am vreo 200 si ceva dupa mine;pe 9 ne anunta cineva ce locuri s-au terminat si in ce centru sau trebuie sa le numaram noi,sa facem tabele ca sa nu ne para rau mai tarziu ca ..mai era un loc 'acolo' dar nu stiam!!!Multumesc dc imi raspunde cineva.Va rog mult.


Asa cum am mai scris si mai sus (urmareste si posturile anterioare) : pe masura ce isi alege fiecare, in ordinea punctajului,se anunta ce a ales respectivul,dar NU si cate locuri mai sunt pe fiecare specialitate si pe oras.
Ca sa stii cate locuri mai sunt si in ce oras ,trebuie sa vii de acasa cu un tabel in care sa incercuiesti locurile luate,ca sa te hotarasti repede atunci cand se ajunge la tine.
De ex iti faci un tabel cu fiecare specialitate(pe verticala) si cu fiecare centru (pe orizontala) si pui in fiecare casutza din tabel un nr de X-uri cate corespund nr de locuri pe sp si orasul respectiv ;atunci cand se anuntza ca s-a luat un loc ,incercuiesti cate un X.
Daca adopti varianta asta ,este mai simplu pt ca :
- ai deja X-urile numarate de acasa ,deci stii exact cate locuri sunt pe fiecare sp si oras si nu stai sa le numeri in sala ;
- este usor si rapid de bifat in sala ,pt ca merge relativ repede repartitia si astfel nu ramai in urma cu bifatul si nu pierzi sirul repartitiilor ;
- cand se ajunge la tine vei stii exact cate locuri si unde mai sunt disponibile ,in fct de X-urile ramase neincercuite pe foaia ta ;astfel vei alege mai usor si nici nu enervezi comisia pt ca te balbai .
1)ataca ideea si nu persoana

2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti

3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

User avatar
sweety
newbie
newbie
Posts: 13
Joined: Tue Jan 04, 2005 6:52 pm
Contact:

Postby sweety » Tue Jan 04, 2005 7:03 pm

Vroiam sa "luminez" un pic situatia si sa va spun ca la Bucuresti cel putin acolo stiu eu era un videoproiector pe perete si puteai sa stii cate locuri mai sunt si unde, asa ca nu e chiar asa grav si contracronometru.
limitele sunt cele pana la care poti tu vedea. daca vrei dincolo, "paseste"!

timon
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Fri Mar 12, 2004 8:28 am

Postby timon » Tue Jan 04, 2005 7:19 pm

Da Ilie am facut stagiul de medicala in Spitalul Colentina (Medicala B) ca stagiar si am muncit pe branci pt ca rezidenta avea un copil mic si am inteles-o...am zis ca nu o sa mor 6 luni! Faceam treaba 4-5 ore de la vazut bolnavi pana la vestitele foi de observatie, dar macar eram multumita ca faceam totul (adik nu numai foi)! Or fi ele garzile doar una obligatoriiu, dar in Spitale ca Urgenta shi Fundeni sunt 6 obligatorii (altfel ti se face referat) degeaba imi zici tu ca la lege scrie una..nu eu am facut-o! Poate in Colentina conditile sunt mizere si la jumatea anului mai sunt doar 5 antibiotice, dar mereu gaseam solutii si pacientii plecau cat de cat mai impacati, dar dupa cum zicea cineva mai sus e aproape (ca amplasare) si personalul (cel putin cel cu care am avut eu contact, repet Medicala B) ma face sa aleg din nou Colentina, cate stagii oi putea face eu ca rezident! Din pacate nu stiu daca Colentina poate fi luat ca spital platitor (pt ca rezidentii de anul trecut nu erau platiti de acest spital)..sincer or fi conditii mai bune in alte spitale..dar degeaba daca nu toti pacientii si le permit! Ne-om mai auzi Ilie..poate imi recomanzi si mie cateva spitalte pt ca eu nu am vizitat ca medic decat Fundeni si Colentina! (despre urgenta stiu de la colegii mei care se plageau...de cele 6 garzi si programul intre 7 shi 14.00-15.00, am uitat sa specific ca ai mei colegi erau doar stagiari)

User avatar
brigaela
junior
junior
Posts: 78
Joined: Sun Dec 12, 2004 7:12 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby brigaela » Tue Jan 04, 2005 8:02 pm

Eu sunt din Craiova si ma bate gandul sa iau Bucuresti. Ma poate ajuta si pe mine cineva spunandu-mi care sunt posibilitatile de cazare? Si aici ma refer la camine de rezidenti (stiu ca are Fundeniul, dar ma intereseaza daca mai au alte spitale, unde e mai bine, ce preturi sunt si mai ales cum sa obtin un loc intr-un astfel de camin).
Orice sfat, idee ar fi bine-venite. Imi doresc mult Bucuresti, dar mi-e si foarte teama.
Multumesc celor care imi vor raspunde.
"If He died to make men holy
Let us die to make men free"

deardoc
Posts: 2
Joined: Thu Jan 15, 2004 3:40 pm
Location: Bucuresti

alegerea specialitatii

Postby deardoc » Thu Jan 06, 2005 1:23 am

Eu am dat rez din nou si vreau sa-mi schimb specialitatea - anul trecut am dat pe MF. Stie cineva daca este nevoie de ceva acte inainte de alegerea specialitatii de pe 9 ian.?

slidy
junior
junior
Posts: 29
Joined: Sun Sep 05, 2004 11:39 am

Postby slidy » Thu Jan 06, 2005 9:24 am

Cauta pe internet info despre a doua specializare, rezidentiat. Eu am vazut ceva zilele astea dar nu am salvat. Acte nu stiu exact, dar mai bine iti iei o adeverinta. Daca renunti la rez pe MF e mai simplu. Daca nu, trebuie sa renunti la unul dintre salarii, si sa alegi spitalul platitor.

User avatar
md31174
senior
senior
Posts: 360
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:05 pm
Location: Romanica....
Contact:

Postby md31174 » Thu Jan 06, 2005 10:03 am

Hotarire nr. 899 din 22/08/2002
Monitorul Oficial nr. 660 din 09/05/2002


In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 69, 79, 135 si 136 din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

Art. 10.
(1) Candidatii admisi la concursul national de rezidentiat sunt repartizati de catre Ministerul Sanatatii si Familiei, pe baza propriilor optiuni, in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut la concurs, pentru efectuarea stagiilor de pregatire in centre universitare sau in unitati sanitare acreditate, in conformitate cu art. 4, in functie de propunerile institutiilor de invatamant superior de stat cu profil medico-farmaceutic uman acreditate si de capacitatile de pregatire ale unitatilor sanitare.
(2) Schimbarea specialitatii in care a fost admis rezidentul este posibila printr-un nou concurs de rezidentiat. In cazuri justificate schimbarea se poate face numai prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, daca solicitantul indeplineste conditiile minime la specializarea ceruta.
(3) Lista candidatilor repartizati in universitati, pe specialitati, se comunica Ministerului Educatiei si Cercetarii de catre Ministerul Sanatatii si Familiei la finalizarea concursului.

Art. 16.
(1) A doua specialitate se poate obtine, numai in regim cu taxa:
a) prin sustinerea unui nou concurs national pentru rezidentiat si cu parcurgerea programei de pregatire, daca specialitatea nu este inrudita cu prima specialitate pentru care solicitantul are certificat;
b) fara sustinerea concursului national pentru rezidentiat, dar cu parcurgerea integrala a stagiului de pregatire, daca specialitatea este inrudita cu cea pentru care solicitantul are certificat, cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei si a Ministerului Educatiei si Cercetarii.
(2) Lista specialitatilor inrudite se stabileste de catre Ministerul Sanatatii si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin ordin comun, pe baza Nomenclatorului specialitatilor medicale si farmaceutice, competente si supraspecializari pentru reteaua de asistenta medicala.


in plus, nu se admit efectuarea a 2 rezidentiate concomitent, deci e musai sa renunti la unul din ele........
nu credca iti trebuie vreo hirtie pe 9 ian, probabil renuntarea la Mf se va face la repartitia ulterioara ( in cadrul centrului universitar)
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

chrislove
senior
senior
Posts: 119
Joined: Tue Nov 18, 2003 11:58 pm

Postby chrislove » Thu Jan 06, 2005 2:14 pm

Ca tot veni vorba aici despre garzi, ma intereseaza si pe mine daca scrie in vreo lege ca stagiarii trebuie sa faca garzi obligatoriu. Eu nu am gasit, dar mi s-a spus de la spital ca cica ar trebui sa fac o garda pe luna obligatoriu. Dar nici ei nu stiau sigur. Poate sa ma ajute cineva?

User avatar
dr_mihalache
elder
elder
Posts: 548
Joined: Tue Sep 21, 2004 6:27 pm
Location: Bucuresti

Postby dr_mihalache » Thu Jan 06, 2005 2:40 pm

"chrislove"]Ca tot veni vorba aici despre garzi, ma intereseaza si pe mine daca scrie in vreo lege ca stagiarii trebuie sa faca garzi obligatoriu. Eu nu am gasit, dar mi s-a spus de la spital ca cica ar trebui sa fac o garda pe luna obligatoriu. Dar nici ei nu stiau sigur. Poate sa ma ajute cineva?


Nu stiu daca exista o lege referitoare la stagiari,dar chiar daca ar exista,trebuie sa te conformezi la politica sectiei pe care iti faci stagiul.
De ex eu am facut stagiul,adica cele 6 luni de medicala,la Spit .Sf Pantelimon si ne obligau sa facem 2-3 garzi /luna,adica cu intrat in garda seara pe la 17-18 si pana a doua zi dupa ce se termina raportul de garda.Stagiarul "vedea sectia" si rezidentul "garda" +/- primarul ,daca era necesar sa fie trezit.Stagiarii aveau camera lor pe sectie,cu pat +toaleta proprie + o masa (cina) /garda si se mai intampla si sa poti dormii peste noapte,chiar daca cu intermitentze.A doua zi erai liber.
Eu nu am vrut la inceput sa fac garzi si primarul cu care picasem de garda mi-a facut referat si m-a chemat proful la el in birou "sa ma traga de urechi".De fapt a fost o adevarata "sapuneala",asa ca m-am conformat.
1)ataca ideea si nu persoana

2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti

3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

ellainner
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Fri Aug 13, 2004 12:26 pm

Postby ellainner » Thu Jan 06, 2005 5:44 pm

Stie totusi cineva unde sunt locatiile unde se face teleconferinta de repartitie?Poate a aparut undeva si nu am gasit inca?

ellainner
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Fri Aug 13, 2004 12:26 pm

Postby ellainner » Thu Jan 06, 2005 6:07 pm


User avatar
Khaos
senior
senior
Posts: 272
Joined: Tue Aug 26, 2003 1:16 pm
Contact:

Postby Khaos » Thu Jan 06, 2005 7:45 pm

ilie wrote:La angajare, tb facuta fisa de MM. La Floresca costa vreun milion (HIV, HVB) La SUB nu cer asa ceva -e gratuita fisa MM.


La Floreasca analizele pt fisa de angajare costa anul acesta 100.000lei !!!
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

ellainner
newbie
newbie
Posts: 18
Joined: Fri Aug 13, 2004 12:26 pm

Postby ellainner » Fri Jan 07, 2005 3:15 am

ilie wrote:Daca imi permiteti, as vrea sa ii sfatuiesc pe cei care isi vor alege specialitatea, sa nu tina cont de oras. Multi au ratat degeaba specialitati mai bune, doar pt ca le era teama ca nu or sa reuseasca sa se mute. E suficient motivul social (salarii prea mici ca sa stai cu chirie in Iasi, de exemplu, sau ca sa-ti vizitezi parintii etc).


Dintre specialitatile "bune" pe medicala, ATENTIE LA DIABET !!!

Nici in europa, nici in Sua nu exista ca specialitate de sine statatoare (se ocupa de diabet fie endocrinlologii, fie internistii, in functie de tara). In Romania, la ultima Conferinta de diabet de la Arad, s-a zis clar ca se desfiinteaza si la noi, pana in 2007. Nu s-au lamurit daca se transforma in interna sau in endocrine (Prof Ctin Ionescu Targoviste tinde spre med.interna). Mai bine luati endocrine, gastro, dermato, cardio.

Diabetul se incepe obligatoriu cu un an de diabet.

IN general, restul specialitatilor medicale incep cu med interna.

Atentie unde luati medicina interna !!! Eu recomand sa va feriti de Colentina. Spital sarac, murdar, pacienti cronici (multe cazuri sociale - au contract cu salvarea sociala a mun Bucuresti). Din primul an garzi neplatite (Cel putin doua pe luna. Nici sa nu va ganditi la altfel de castiguri in garda !) Plus ca acolo rezidentii sunt asteptati cu disperare, ca sa faca foi de internare, externari, si, mai ales, GARZI :) In ultimele luni din 2004, a fost disperare (medicii nu vor sa faca garzi, de obicei se acopereau cu rezidenti, care au fost insa prea putini in ultimul timp.) In schimb, nici o invitatie la vreun cocktail, congres, prezentari, sedinte ale societatilor de specialitate. Nu se tin cursuri pt rezidenti.

Daca totusi ajungeti in Colentina :cry: , feriti-va cu toata puterea voastra de dr Magda Parvu (mai nou e sefa de sectie de reumato, dar i se trimit rezidenti pt med. interna -nu poate avea rezidenti de reumato, pt ca nu e medic primar reumatolog, nu e cadru UMF). E dificila. Rezidentii ei fac un singur lucru: scriu dupa dictare internari/iesiri (ii considera prea .. ca sa gandeasca singuri). Si ii mai rezolva mici probleme (facturi etc)
Daca vrea proful sa va trimita la ea, spuneti-i in fata ca nu vreti (nu o sa se enerveze).


Cel mai logic ar fi sa se bage diabetul pe endocrine,si daca ai diabetul ca specializare e posibil sa fii nevoit sa dai doar cateva diferente si sa devii endocrinolog.

gandalf
newbie
newbie
Posts: 5
Joined: Sun Dec 19, 2004 11:48 pm
Location: bucuresti

ce spitale sa iau?

Postby gandalf » Mon Jan 10, 2005 11:41 am

buna!
stie cineva care e ordinea stagiilor la gineco? si pe unde sa ma duc? adica ce sfat imi dati, ce spital sa iau ca "platitor" si unde sa-mi aleg restul stagiilor?
e vb de bucuresti si habar nu am ce spitale sa aleg[/code]


Return to “Rezidentiat 2004”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests