Punct si de la capat....

iarba verde de acasa
User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2869
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

Punct si de la capat....

Postby Dan » Mon Dec 20, 2004 1:12 am

Apeland la intelepciunea romanului de dupa ce ati face, avand in vedere rezultatele care se prefigureaza, daca ati sustine acest examen in aceleasi conditii sa zicem peste o luna de zile?

Ati face mai multe grile? Ati mai trece o data prin materie? Ati pleca direct in Congo? :wink: Si ce sfaturi ati da celor care urmeaza dupa voi daca ar avea parte de acelasi gen de examen?
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Mon Dec 20, 2004 1:37 am

Mah, noi tot v'am dat sfaturi....dar pana la urma marile voastre probleme au fost tot kariocile... http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?t=1239
Ackum sa fim realishti...evolutzia peshti-batracieni-reptile s'a fackut pe o perioada de aprox 2,5 mil ani....
Este o problema de mentalitate, o problema a karei simbol, la propriu si la figurat, il konstituie oribila sintagma tipick romaneascka "cei 7 ani de ackasa"...kare defapt sunt 6 ani de indobitocire pe fatza...
Kand vetzi admite ka va ducetzi la shckoala de pomana, kand vetzi inceta sa avetzi idoli, kand vetzi incepe sa va punetzi intrebari, sa kautatzi alternative shi mai ales atunci kand vetzi avea kurajul sa sa va mushckatzi limba shi sa spunetzi luckrurilor pe nume atunci poate va incepe sckimbarea...pana atunci va ramane acest minunat rezidentziat kongolez...
...va doresck sukces...
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2869
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

Postby Dan » Mon Dec 20, 2004 1:39 am

Agree cu unele chestii de mai sus...dar daca ai fi un kongolez, ce-ai face?
:lol:
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
Thorr
senior
senior
Posts: 121
Joined: Mon Nov 24, 2003 2:42 pm
Location: Walhalla

Postby Thorr » Mon Dec 20, 2004 1:43 am

kongolezul e un fel de peshte...deci tre sa evolueze la batracian....adicka kam cea ce's romanii acku....
...romanii trebuie sa evolueze la reptile&pasari (adicka kam ce's fracezii&italienii&spaniolii)....
....iar francezii trebuie sa evolueze la mamifere (adicka anglosaxonii, nordicii, germanii)...
...För Den Gud, För Den Küngen, För Den Rättvisa!

Oana M
newbie
newbie
Posts: 23
Joined: Mon Nov 24, 2003 12:52 pm

Sfaturi!?!

Postby Oana M » Mon Dec 20, 2004 9:20 am

Buna,
Si ma bucur tare mult sa aflu ca s-a gindit cineva la un astfel de topic. Ce mai pot sa spun acum, dupa. Chiar nimic. Doar poate faptul ca pentru mine, cel putin, a fost un mare dezastru. Spun asta deoarece numai eu stiu cit am invatat anul acesta, pot spune ca am ajuns la adevarata mea valoare si totusi nu am reusit sa fac decit 730 puncte. Am avut un mare ghinion, faptul ca am ramas cu 20 intrebari "neinbulinate". Nu stiu daca era mai bine cu 830 puncte, dar oricum as fi avut un cu totul alt moral. Am avut probleme mari si cu concentrarea, deoarece eu sint ceva mai emotiva, poate si ceva mai romantica decit multi dintre voi si pot spune ca deja am intrat in atmosfera sarbatorilor.
Atunci cind am aflat de mutarea rezidentiatului in preajma sarbatorilor pot spune ca mi-a fost foarte teama ca nu voi avea un randament maxim. Se pare ca, din pacate, am avut dreptate. Asa ca referitor la intrebarea lansata mai devreme, daca ar fi sa se dea din nou peste ceva vreme (1,2,3 luni) as fi total de acord. Poate fi chiar si in preajma Pastelui, deoarece sarbatoarea mea favorita este Craciunul, cu miros de cozonac, sarmalute si nu in ultimul rind cu miros de brad si de colinde. Oricum acest examen nu se va mai putea repeta, cel putin in acest an; nu s-a putut el repeta atunci cind ar fi fost o baza legala pentru acest lucru.
Planuri de viitor? Ha! Ha ! Ha! Deocamdata sa asteptam sa treaca sarbatorile cu "bine" si apoi o sa mai vedem. Oricum, ideea de baza ramine: "Punct si de la capat". Acum trebuie sa incerc sa ma regasesc, sa incerc sa privesc lucrurile cu ceva mai mult optimism si poate ca nu totul se va opri aici.

OaMa
newbie
newbie
Posts: 19
Joined: Mon Jul 26, 2004 6:23 am
Contact:

Postby OaMa » Mon Dec 20, 2004 10:08 am

Nu pot decat sa spun ceea ce s-a spus de mii de ori despre rezi. E un examen pt toceala. ...In timpul respectiv, datorita bulinelor alora nenorocite pierzi mult....asadar unica sansa de a face bine o grila este sa stii perfect, pe de rost cat mai mult si ce ai pus bine din prima cam aia e!

Era sa fiu si eu in situatia de a nu imbulina mai bine de o coloana (20 erau intr-o coloana) dar am preferat sa la pun asa cum le aveam "raspunsuri banuite" desi eram perfect convinsa ca unele erau puse pe plus-minus.

De luat, am luat si tot e ceva! De punct si de la capat...doar daca voi avea sustinerea morala necesara altfel nu ma risc. Eu am fost invinsa la capitolul moral, anduranta...

Este o buliniada a nervilor!

Sfat: tociti si nu ganditi!...Memorati!Memorati!Memorati! Veti recunoaste frumos fragmentele din carte.

Din pacate asta incurajeaza medicina romaneasca...valoarea egal memoria cea mai buna, si mai ales nu ne stimuleaza sa gandim. Pacat! Mare pacat dar astea sunt regulile!

User avatar
namees
junior
junior
Posts: 36
Joined: Tue Aug 10, 2004 8:42 pm
Location: Bwukhale

Postby namees » Mon Dec 20, 2004 4:47 pm

in congo mor 1000 de oameni pe zi din cauza razboiului civil. Eu zic sa mai asteptam putin si dup-aia putem reconoliza tara aia. Astept propuneri pentru nume, imn si drapel oficial.

User avatar
adh2004
junior
junior
Posts: 78
Joined: Thu Sep 23, 2004 7:29 pm
Location: Bucuresti

Postby adh2004 » Mon Dec 20, 2004 5:53 pm

namees wrote:in congo mor 1000 de oameni pe zi din cauza razboiului civil. Eu zic sa mai asteptam putin si dup-aia putem reconoliza tara aia. Astept propuneri pentru nume, imn si drapel oficial.


super

User avatar
Berilah
junior
junior
Posts: 80
Joined: Fri Jul 11, 2003 12:12 am
Contact:

Postby Berilah » Mon Dec 20, 2004 7:38 pm

Thorr e un non-conformist recunoscut, dar are dreptate in multe din cele spuse mai sus. Lipsa de prejudecati, puterea morala de a recunoaste ca nu e o rusine sa intrebi si sa contesti, cautarea independentei pe toate planurile cat mai devreme in viata sunt lucruri care lipsesc multora din generatia noastra.
Personal, consider chiar faptul de a fi dat rezidentiatul de anul asta (si de a-l fi luat :D) a fost un compromis din partea mea, decizia insa mi-a apartinut in intregime si imi asum toate consecintele. E greu sa ma apuc sa dau sfaturi, cand pana mai ieri le-am urmat pe ale altora mai "batrani" si atata timp cat mai e mult pana se va ajunge la o situatie NORMALA (sau ceea ce e considerat de lumea civilizata ca fiind normal) pentru absolventii de medicina si nu numai.

Le urez tuturor celor de aici un Craciun fericit si un an 2005 mai bun.
Take it or leave it...

User avatar
sky
senior
senior
Posts: 109
Joined: Thu Nov 20, 2003 7:39 pm

Postby sky » Mon Dec 20, 2004 8:45 pm

ok, ce regret eu ...

ca am pierdut vremea in ultima luna dinainte de examen.

Am pierdut vremea invatind la perfectie toate TNM-urile - de pomana. Am pierdut vremea invatind reechilibrarea la perfectie , am pierdut vremea invatind la perfectie toate duratele de contentii pe ortopedie , procentele de la cancerul gastric , de la cel pulmonar, cifrele de cam peste tot. De pomana.

Am pierdut vremea tocind tabelele cu caracteristici ale diferitelor tipuri anat-patologice de cc bronhopulm, tabelul de la RCUH, scoruri traumatice,tabelele cu grade de traumatisme ... cele de la traume pulmonare- infernale- insa invatate de pomana. Cele de la splina/pancreas etc. tot de pomana. Si asa mai departe.


in general am repetat de pomana tot Angelescu .

Asta in conditiile in care , la ce subiecte au dat , aia din comisie evident ca au fost ginecologi. Harrison si Ancar la greu.

lupi
junior
junior
Posts: 80
Joined: Wed Oct 06, 2004 12:28 pm

Postby lupi » Mon Dec 20, 2004 8:50 pm

Nu au fost giunecologi caci Ciurea nu e. Au fost AVC-isti. Plin de chestii de la cap.
si nu-ti face griji caci nu esti singurul care a invatat chestiile alea.

User avatar
dr_mihalache
elder
elder
Posts: 548
Joined: Tue Sep 21, 2004 6:27 pm
Location: Bucuresti

Re: Punct si de la capat....

Postby dr_mihalache » Mon Dec 20, 2004 9:35 pm

Dan wrote:Apeland la intelepciunea romanului de dupa ce ati face, avand in vedere rezultatele care se prefigureaza, daca ati sustine acest examen in aceleasi conditii sa zicem peste o luna de zile?

Ati face mai multe grile? Ati mai trece o data prin materie? Ati pleca direct in Congo?


Personal as mai fi trecut o data materia.Asta-i baza.Indiferent de cate intrebari sunt la prima vedere,daca stii materia cat mai bine ,nu au cum sa te incurce,sau mai bine zis te vei descurca.Bineinteles ca daca mergi pe medicale sau chirurgie trebuie sa o stii cat mai aproape de perfectie si pt asta trebuie sa incepi din timp.Si este important sa intelegi ce inveti si sa nu retii "danboulea" notiunile.
Last edited by dr_mihalache on Mon Dec 20, 2004 9:46 pm, edited 1 time in total.
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

User avatar
brigaela
junior
junior
Posts: 78
Joined: Sun Dec 12, 2004 7:12 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby brigaela » Mon Dec 20, 2004 9:37 pm

Sper ca la mine punct si de la capat inseamna ca am luat (841, deocamdata, deci am motive sa sper).
Ce am gresit? am invatat toate procentele alea de la pancreatita acuta si alte idiotenii cum era necesarul de apa la sugarul de 9 luni si am gresit grile pe care le stiam cand am terminat facultatea. Pentru ca am uitat sa mai gandesc fiziopatologic si semiologic.
Ce am facut bine? Am citit 75% din timp materie si am facut multe grile la prima vedere, gresind mai ales grile din baza de date.
Un sfat pentru cei care mai dau la anul (mai dam????): invatati mai ales intrebarile cu complement simplu. Am pierdut acolo o groaza de punctaj, la 50 de intrebari am pierdut cat aproape la restul 150.
In rest, sa fie bine, sper. Sa iau nenorocirea asta de examen ca in 2004 am fost stagiara, dar acum, Cucuietii din Dos scrie pe mine.

Oana M
newbie
newbie
Posts: 23
Joined: Mon Nov 24, 2003 12:52 pm

Parere de rau.

Postby Oana M » Tue Dec 21, 2004 3:00 am

Buna !
Cu parere de rau, as dori sa va informez ca acesta probabil este ultimul meu post aici pe forum. In primul rind spun asta deoarece vad ca mai toata lumea pe aici deja chefuieste si se bucura, uitind poate ca dupa acest examen din pacate exista inca multi , cei mai multi de fapt, care sufera dupa ani grei demunca. Spun asta deoarece numai eu stiu cit am muncit in ultimii 3 ani si cit de mult poate voi mai munci si in continuare. Va rog mult de tot sa va bucurati putin si pentru mine, deoarece in urma cu citeva zile speram sa fiu si eu printre voi, dar din cauza unor probleme care tin de partea afectiva am clacat. Asta e, cum ar spune unii, fiecare pentru el.
Ce este regretabil dupa acest examen sint doua lucruri.
!. Exista tot mai des vehiculate ideea ca cei care sint sub linie(nu conteaza cit de departe) ar trebui sa stea acasa. Nu sint de acord cu asta. Eu, cel putin, pot oricind sa fac fata unei provocari cu oricare di cei care au luat; si cunosc multe persoane in aceeasi situatie care au avut probleme din varii motive.
2. Este regretabil faptul ca acest examen lasa pe drumuri oameni bine pregatiti profesional (ma refer la partea practica) preferind tot mai mult persoane cu capacitate de memorare de robot. Cunosc multe cazuri de persoane care in dorinat de a face meseria pentru care s-au pregatit sint medici de medicina generala la diferite cabinete medicale sau medici pe ambulanta, foarte bine pregatit practic si care ar fi mult mai utili intr-un spital. Eu nu fac parte din ei deoarece nu am pe nimeni in acest sistem si ca atare de 2 ani practic nu fac decit sa invat pentru acest examen diabolic.
3. O alta eroare care apre in urma acestui examen este faptul ca apar tot mai multe rautati unul fata de celalalt, de genul: acela nu a intrat ca a terminat la Titu sau la Arad, sau mai stiu eu pe unde. Eu sint unul din absolventii de Arad si ma mindreasc cu asta. Poate pentru ca acolo si oamenii sint altfel, cu ceva mai putina rautate. In comparatie cu cei din Bucuresti, pricipalii acuzatori ai nostri. Spun asta cu orice risc, oricum n-am sa mai intru pe aici prea curind.

User avatar
claudia
senior
senior
Posts: 171
Joined: Sat Sep 04, 2004 4:40 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby claudia » Tue Dec 21, 2004 3:15 am

Brigaela wrote:

Sa iau nenorocirea asta de examen ca in 2004 am fost stagiara, dar acum, Cucuietii din Dos scrie pe mine.


Tu mai ai sperante de luat examenul asta? Eu te intreb cu toata binevointa ,sa nu crezi ca am vreo intentie rea! ca eu am luat 846 si am renuntat demult la acest gand! (vorbesti de chirurgie banuiesc!)

Si as mai avea o intrebare daca nu te superi si daca ai facut stagiatura in Buc dar nu numai,cam ce faci in timpul stagiului,si daca ai vreme sa mai si inveti pt rezi?
claudia

User avatar
brigaela
junior
junior
Posts: 78
Joined: Sun Dec 12, 2004 7:12 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby brigaela » Tue Dec 21, 2004 11:27 am

Oana, inteleg ca ai muncit, noi toti am muncit si sa stii ca nu e nimic rau ca unii se bucura. Merita sa o faca si nimeni nu a facut parada ca a luat.
Te inteleg ca suferi si e greu sa vezi ca altii se bucura, dar e dreptul lor. Si eu picasem anul trecut si altii luasera, iar anul trecut era muuult mai aiurea, pentru ca picasem cu medii astronomice (911 pe medicale, inainte de contestatii).
O sa mai fie si un examen la anul, asta e.
Cat despre Arad, crede-ma ca desi rautaciosi poate, bucurestenii au dreptate. Apartenenta la o Facultate mica e dezavantajoasa. Pentru ca bucurestenii invata dupa Harisson toata facultatea si eu am invatat manuale de Craiova, care nu sunt la fel. Adica pneumonia e tot aia, dar procentele si amanuntele pe care se pune baza la acest examen nu sunt acolo. Poate tu ai muncit mai mult decat altii care au luat, dar apartenenta ta la o facultate mica ti-a jucat o festa. Nu e vina ta si nici a facultatii din Arad. E vina sistemului care nu poate organiza un examen obiectiv.

Cat despre faptul ca pica oameni pregatiti practic in favoarea tocilarilor, asta e dezavantajul oricarui examen. Crede-ma ca si la admitere au picat oameni care ar fi fost mai buni medici decat unii care au luat. Examenle sunt subiective, apreciaza o anumite pregatire a candidatului la un anumit moment. Teoria e ca daca esti bun, poti face fata oricarui examen. Realitatea e ca examenul de rezidentiat se bazeaza pe memorare mecanica. Dar anul asta a fost altceva. Nu fiindca am luat eu, ci fiindca erau intrebari multe care se puteau face pe baza cunostintelor din facultate. Poate au fost si anul trecut, dar nu mi-am dat eu seama. Pe adunate a fost muuuuult mai corect si mai realist ca anul trecut.

Claudia, aseara venisem de la Cluj cu mintea lasata cred in tren. Am dat pe Medicala. Asa ca nu sper sa fi luat la 841, sunt chiar convinsa. Imi cer scuze pentru confuzie, aseara eram cam sceptica prin prisma examenului de anul trecut cand am venit acasa fericita ca am luat si apoi am picat cu brio de nu mi-am revenit doua luni.
Stagiatura am facut-o in Craiova, unde de prin august am invatat, mergand la spital o data pe saptamana sau mai rar. Nu stiu mai mult.

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Wed Dec 22, 2004 3:03 am

brigaela wrote:Apartenenta la o Facultate mica e dezavantajoasa. Pentru ca bucurestenii invata dupa Harisson toata facultatea si eu am invatat manuale de Craiova, care nu sunt la fel. Adica pneumonia e tot aia, dar procentele si amanuntele pe care se pune baza la acest examen nu sunt acolo.mey nu stiu ce vesti ajung pe acolo de unde stetzi voi, dar "bucurestenii" [ca si restul alora care fac faculta in B :twisted: ], nu invatza din harrison decat daca au prea mult timp liber. cat despre procente, mey m-am descurcat super bine in faculta fara sa am habar de vreun procent.
..sau alte amanunte :roll:

so, pls...for your own sake: get real!

si lasand ironia la o parte, o materie e pt toti, si presupunand ca invetzi ...procente :shock: la gastro in anul 4, crezi ca le tii minte peste jde ani?!? dar oricum, asta era prin absurd :D

User avatar
brigaela
junior
junior
Posts: 78
Joined: Sun Dec 12, 2004 7:12 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby brigaela » Wed Dec 22, 2004 10:02 am

Trident, esti primul bucurestean care spune ca nu se poate invatat dupa Harisson in facultate. Pe aici s-a picat pe la cardio cu harissonul in brate, li s-a spus: nu e in bibliografie, eu nu sunt de acord cu acest tratament in nu stiu ce. Asa a fost si la reumatologie.
Nu ai retinut procente, dar cand ai inceput harissonul nu era virgin ca la mine. Eu nu-l folosisem decat pentru placerea proprie.In tren am venit cu o absolventa de Bucuresti. Si ea a zis ca daca vroiai puteai invatat din harisson, ca era bibliografie. La noi n-a fost, nu stiu la Arad, dar la noi era putin prohibit.
Alt argument: n-am mai dat un examen grila de la bio-cel. Tu? Sa nu-mi spui ca nu te avantajeaza mai multe examene grila, ca nu te obisnuiesti cu modul de a invata pentru grila.
Asta era ideea.
"If He died to make men holy
Let us die to make men free"

User avatar
ndsimona
elder
elder
Posts: 745
Joined: Tue Mar 16, 2004 8:25 pm
Location: Bucuresti

Postby ndsimona » Wed Dec 22, 2004 10:49 am

Nu stiu de unde impresia asta ca cei care fac facultatea la Bucuresti invata "toata " facultatea din Harrison. Astea sunt povesti ! Nu stiu de ce vreti sa credeti ca suntem mai avantajati decat altii.
La examene,invatam ori din cursuri, ori exista cartea catedrei, pe care ni se sugereaza sa o cumparam si sa citim de acolo. Daca cineva vrea sa-si arunce un ochi si prin Harrison, poate sa o faca. Ei au interesul sa-si promoveze cartile lor si oricum ar fi aiurea sa ne oblige sa citim din el , sunt lucruri care nu se aplica la noi, sunt statistici si procente care nu ne trebuie. Si mai este si foarte scump si nu toata lumea si-l permite.Nu sta nimeni sa citeasca din mai multe carti pentru un examen , mai ales ca sunt destule contradictii cu cartile romanesti, asa ca nu te risti sa pierzi la un examen. Asa ca cititul din Harrison este un sport practicat numai de cine poate si il are (eventual cei care dau pe medicala, sa nu va inchipuiti ca toata medicina Bucuresti da fuga la chiosc sa cumpere Harrison).

dan_bo
Posts: 2
Joined: Mon Dec 20, 2004 11:50 am

Postby dan_bo » Wed Dec 22, 2004 11:55 am

va mai plingeti mult?
voi ati ales facultatea asta...
voi ati ales sa dati examenul asta
stiati bine ca exista posibilitatea sa o bifati big time..
vad ca nu ati picat prea multe examene la viata voastra.
viata nu se termina ca ati picat un examen...chiar daca este THE REZIDENTIATU'
sper sa va reveniti...
exista alternative,si cum zicea cineva pe aici...sa va maritati cu un programator daca sinteti fete:)
nu sinteti nici primii nici ultimii.

User avatar
187.92a
addicted
addicted
Posts: 47429
Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm

Postby 187.92a » Thu Dec 23, 2004 1:13 am

mersi simonica de sustzinere.
brigaela, oricum acu abeaa sunt anu 6, si crede-ma descoper Harri cu o candida si neasemuita bucurie in priviri, pentru prima data. pentru ca ulterior sa-l inchid si sa ma bucur ca ete, vezi, ce bin k n-am invatzat in faculta din Harri, ca inca as fi fost pe undeva inter anu 2 si 4:))

si i alta ordine de idei, cum pot si eu afla (si noi, astia mai mici :lilangel: ) grilele ce s-au dat anu asta? adica intrebarile, mai precis:))

sar'mna

User avatar
sonia
junior
junior
Posts: 31
Joined: Mon Sep 13, 2004 6:55 pm

Postby sonia » Thu Dec 23, 2004 2:19 am

Au fost grile din trimiteri pe medicala? :shock:

User avatar
lady galadriel
senior
senior
Posts: 233
Joined: Mon Dec 08, 2003 7:21 pm
Location: acasa

Postby lady galadriel » Thu Dec 23, 2004 8:54 am

nu,n-au fost,nici prea multe procente sau doze IRATIONALE n-au fost,nici tabelele urate ...depinde de cine face grilele insa...mie nu mi s-a parut a se mentine acelasi stil de abordare ca in cele propuse adica tabele si numere...un coleg spunea...MEDICINA...eu zic medicina din Harri, dar nu ridicata la loc de cinste litera cartii.


Return to “Rezidentiat 2004”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests