ALEGERI Reprezentanti Studenti

iarba verde de acasa
Olivia Sgarbura
senior
senior
Posts: 103
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:28 pm
Location: prin spitale si universitati

ALEGERI Reprezentanti Studenti

Postby Olivia Sgarbura » Mon May 31, 2004 10:02 pm

Lothlorien in Topicul Alegeri Rector UMF:
Din povestile pe care le-am auzit, la senatul de joi cearta la intrare a inceput din cauza lui Alex Ispas care desi stia ca e pe lista senatului, nu s-a regasit, in locul lui fiind trecut Razvan Popescu. Cand tonurile vocale au devenit prea inalte si de-o parte si de alta, a intervenit prof Florian Popa care a spus cu larghete ca oricine doreste sa intre si sa observe poate fi primit, dar fara drept de vot. Seb intre timp consuma oxigenul in discutii prea putin folositoare cu Costin, poate discutau despre carta...

Deci, in ceea ce priveste insistentele lui, hai sa fim seriosi... Poate insistentele au fost in cealalta directie, de vreme ce se straduie asa de mult cu o zi inainte sa faca alegeri ilegale atat la anul 5 cat si la anul 6, doar, doar or fi in senat studentii care trebuie si care sa fie uniti in spatele liderului de la SSMB...


Nu cunosc subiectul certei de la intrare dar:

Trebuie sa recunosc ca si eu am fost uimita cand colegii de la diversi ani mi-au transmis ca li s-a explicat ca in consiliul cu mandatul 2000-2004, care de altfel a fost adus la zi in toamna lui 2003 avand dupa informatiile mele urmatorii membrii (trecuti pe condica de prezenta la mai multe sedinte):
An 3: Calin Voicu, Vlad Voiculescu
An 4: George Agafitei, Iulia Hobeanu, Andrei Merticariu
An 5: Alexandru Ispas, Bogdan Ene, Alice Siica, Sandrin Bergheanu
An 6: Alex Ciudin, Oana Ivan, Dan Olariu, Mihai Turbatu, Florin Terteliu, Sebastian Zavoianu

doar un singur membru (Sebastian Zavoianu) era membru legal avand proces verbal. Am inteles ca problema s-a rezolvat partial pentru cei care au fost alesi pe parcursul mandatului de presedinte SSM al lui Mihai Ene, care a reusit sa gaseasca procesele verbale ale catorva studenti din anul 5. Nu de aceleasi privilegii s-au bucurat studentii alesi pe parcursul mandatelor de presedinte SSM ale lui Costin Cibea, respectiv Sebastian Zavoianu.

In acelasi timp, in sedinta de senat in care s-a dezbatut cazul Beuran (octombrie 2003) si la care am fost si EU prezenta in calitate de observator, au semnat pe listele de prezenta si au avut drept de vot mai multi studenti:
- studentii care terminasera in vara lui 2003 si al caror mandat de senator urma sa expire conform traditiei la finalul lui octombrie 2003 (deci erau la penultima/ultima lor prezenta legala la senat). Dintre acestia faceau parte daca nu ma insel Costin Cibea si Victor Ciofoaia care avea mandat de reprezentare de la un student promotia 2003. Poate la MG nu se aplica regula cu expirarea mandatului la finalul lui octombrie dar la stomatologie s-a aplicat si din cate stiu membrii in senat ai anului "7" au fost inlocuiti, cum e normal, de noi reprezentanti ai studentilor.

- studentii urmatori care au votat si pe care mi-i amintesc eu : Alex Ciudin, Sandrin Bergheanu, Alex Ispas, George Agafitei (poate au mai fost si altii pe care nu ii cunosteam la perioada respectiva - imi cer scuze daca am omis pe cineva!)

Acum problema mea este: daca acestia nu erau in consiliu, nu puteau fi in Senat. Daca nu erau in Senat, nu aveau drept de vot... si ma refer aici inclusiv la Alex Ispas. La acel moment NU s-a sesizat NIMENI de ilegalitatea reprezentativitatii studentesti, nici cei care ar fi trebuit sa detina procesele verbale. Deci banuiesc ca logic ar fi sa deducem ca ei erau totusi membrii ai Senatului.

Sigur, situatia mi se pare un pic irationala dar deocamdata nu am date sa dau vina pe cineva. Inca mai cred ca este rezultatul unor neguri apasatoare care ne-au inconjurat. Totusi mi s-ar parea normal ca transparenta atat de invocata in restul alegerilor sa fie pastrata si la nivel studentesc!

De aceea, in afara de explicatii privind prezenta/absenta acestor studenti din Consiliu/Senat propun ca:
1. sa se anunte din timp si public datele si conditiile noilor alegeri studentesti (acest lucru s-a realizat si in martie prin publicarea metodologiei pentru alegeri aici pe forum de catre Victor)

2. convocarile reprezentantilor seriilor pentru alegerile din consiliu sa se faca si public : pe forum si pe grupul de discutii SSM astfel incat sa nu mai existe plangeri, ca cele recent inregistrate, ca unii NU au fost convocati

3. lista reprezentantilor studentilor in Consiliu si Senat sa fie publica! pentru ca probabil cei care sunt reprezentati vor dori sa puna intrebari, sa le faca sugestii celor care-i reprezinta.

4. ceilalti studenti direct interesati de chestiunea asta (poate chiar mai direct decat mine) sa-si spuna si ei parerea.

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Mon May 31, 2004 11:06 pm

Subscriu...

Pacat ca imaginea frumoasa a SSMB-ului de acum cativa ani este acum stricata. Erau mai frumosi cand se agitau in curte cu pancarte scandand in numele unor idealuri de democratie decat acum cand incearca sa se ascunda in beciuri sa faca alegeri numai de ei stiute si sa invaluie totul intr-o nebuloasa din care nimeni sa nu mai inteleaga nimic....

Mi-aduc aminte de un citat celebru... "stati linistiti la locurile voastre..." Asa ma simt - mai lipseste o promisiune de 10 lei la... bursa.

Le doresc "liderilor" studentilor sa revina la idealurile pe care macar doar de fatada le-au fluturat atata amar de vreme...
Image

User avatar
adi
elder
elder
Posts: 1119
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:40 am

Postby adi » Mon May 31, 2004 11:26 pm

lothlorien wrote:Pacat ca imaginea frumoasa a SSMB-ului de acum cativa ani este acum stricata.
la care imagine te referi domnisoara?nu-mi amintesc din acele vremuri minunate decat de niste cursuri/filmulete de anatomie (am zis bine?) tinute pe undeva prin biblioteca SSM si de idiotul ras in cap si gras care se prezenta in cadrul unui protest (Colonelu' daca nu ma insel) acum vreo 3-4 ani.
sau ai fost plecata in vreun stagiu prin Australia si iti mai scriau colegii emails ca sa te tina la curent? bleah

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Postby seb » Tue Jun 01, 2004 12:00 am

Olivia,

De unde provin informatiile astea ale tale?
Pe langa existenta celor trecuti in condica fara a fi alesi chiar si participarea ta fara ca sa fii aleasa nu face decat sa confirme ceea ce stiam cu totii deja: nimeni nu a tinut cont care studenti sunt in consiliu si senat, din ce ani, prin ce alegeri etc. pentru ca nu era considerat a fi important.
Ca un update la informatiile tale: Florin Terteliu, trecut in condica de consiliu n-a fost niciodata ales in aceasta structura. Idem Alex Ispas in ceea ce priveste alegerile pentru senat.
In plus de asta procesele verbale nu se pastreaza de cel ce a organizat alegerile ci se depun la decanat, respectiv la rectorat. Condica ar trebui sa reflecte situatia alegerilor, dar daca nu este asa singura verificare ar fi acele procese verbale buclucase.
Nu inteleg ce cauta la Ene acasa procese verbale! Sau ma fac ca nu inteleg pentru ca stiu ca Ene a fost si anchetat de politie la vremea respectiva tot din pricina unor acte.

consiliul cu mandatul 2000-2004, care de altfel a fost adus la zi in toamna lui 2003 avand dupa informatiile mele urmatorii membrii


Poate la MG nu se aplica regula cu expirarea mandatului la finalul lui octombrie dar la stomatologie s-a aplicat


Vezi ca te contrazici singura: cand spui ca dupa alegerile facute in toamna lui 2003 .. structura era urmatoarea, cand spui ca nu s-au inlocuit absolventii.. deci nu s-au facut alegeri in toamna lui 2003.

In consiliu ar trebui sa fie 23 de studenti alesi. In senat ar trebui sa fie 12 de la medicina, 3 de la stoma si 1 de la farma. Prin nu stiu ce inginerie facuta in 2000 se pare au ajuns 10 locuri la medicina, 4 la stoma si 2 la farma.
Concret, in toamna erau ocupate 14 locuri in consiliu si 5 locuri in senat.
Chiar daca ar fi existat procesele verbale tot ar fi trebuit sa completam locurile ramase vacante.

La acel moment NU s-a sesizat NIMENI de ilegalitatea reprezentativitatii studentesti, nici cei care ar fi trebuit sa detina procesele verbale. Deci banuiesc ca logic ar fi sa deducem ca ei erau totusi membrii ai Senatului.


Daca in cutare loc s-au incalcat legi sau lucrurile au fost organizate prost nu e un motiv sa se mearga la fel in continuare. Daca asta ar fi logic atunci ar trebui sa scriem o carte.

Propunerile tale care vizeaza alegerile ce vor urma de acum incolo sunt foarte bune si le putem aplica usor.
Exista insa un principiu conform caruia indiferent de metoda (metodele) aleasa pentru a anunta/convoca vor fi unii care se vor plange ca n-au fost anuntati, ca au fost anuntati prea tarziu etc. Este adevarat ca daca metodele de informare sunt multiple scade probabilitatea "neinformarii".


Desigur SSMul ar fi fost chiar sublim daca de data asta ar fi pupat in ... acea conducere a umf care incerca sa fure inclusiv alegerile. Desigur daca eu ca presedinte SSM am luptat impotriva mincinosilor din "conducerea umf" inseamna ca am urmarit interese obscure.. am coborat neguri asupra umf.. mocirle..
Mai mult daca o sa-i ignor pe studentii care au fost "sublimi" de data asta sunt un demagog, un ipocrit.

Seb
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. :D

"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."

Olivia Sgarbura
senior
senior
Posts: 103
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:28 pm
Location: prin spitale si universitati

Re: ALEGERI Reprezentanti Studenti

Postby Olivia Sgarbura » Tue Jun 01, 2004 12:48 am

Olivia Sgarbura wrote:In acelasi timp, in sedinta de senat in care s-a dezbatut cazul Beuran (octombrie 2003) si la care am fost si EU prezenta in calitate de observator,


Draga Sebi,

Dupa cum poti reciti in propozitia de mai sus, la senatele din anul 2003 am partipat in calitate de observator, calitate la care au dreptul toti studentii si care a fost dezbatuta pe larg in alte topicuri.

De asemenea, am reluat postul meu sa vad daca ma contrazic. Parerea mea a fost ca in timp ce componenta Consiliului Facultatii a fost adusa la zi, in toamna 2003 sau inainte (oricum daca aceea este componenta, trebuia sa se stabileasca in anul 2003 pentru ca exista 2 mb de anul III), nu s-a realizat aceeasi updatare in cazul Senatului. Si sunt de-acord cu tine: completarea ar fi fost bine sa se faca din timp ca sa evitam toate aceste neclaritati.

Oricum mi s-ar parea o idee buna sa postezi si tu listele pe care le ai cu cei 14 studenti din consiliu si 5 din senat.

Eu nu caut sa acuz pe nimeni, dimpotriva, am facut ceea ce trebuie, cred eu, sa faca orice student cu nelamuriri. Am observat anumite chestii, nu le-am inteles foarte bine si am deschis subiectul in public, sperand ca cineva mai informat decat mine ma va putea lamuri.

Daca tu spui ca Florin Terteliu nu a fost ales in Consiliu, probabil asa este si acest fapt este confirmabil/infirmabil de catre ceilalti sefi de serie din anul tau. La fel este cazul lui Alex Ispas cu ceilalti sefi de serie din anul V. Numai sa se lamureasca chestiunea.

N-am sustinut ca acasa la Mihai Ene erau procese verbale. Poate a gasit copii xerox. Poate a gasit originale... Nici asta nu stiu... Prin urmare, am intrebat. Probabil mi se va raspunde :)

Nu pot insa decat sa imi exprim multumirea ca sugestiile mele ti s-au parut pertinente, ca ele vor fi duse la indeplinire, in masura in care si alti studenti isi vor exprima acordul. Este excelent daca vor fi universal acceptate doua principii de baza ale democratiei:
- dialogul si transparenta -
Iar asta trebuie sa se intample indiferent de cine conduce UMF-ul.

Crazy88
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:26 am
Location: In the air

Postby Crazy88 » Tue Jun 01, 2004 3:35 am

Salut!
Vad ca se deschide un topic care a suscitat ceva controverse si poate va arunca mai multa lumina asupra anumitor probleme care au inconjurat subiectul reprezentativitatii studentesti in forurile de conducere ale 'celei mai vechi, celei mai mari si celei mai bune facultati de medicina'(citez din memorie). Dupa cum se observa lucrurile din exterior, nu a existat pana acum un regulament sau o metodologie extrem de coerenta, care sa poata inlatura dubiile privind validitatea reprezentantilor X sau Y in Consiliu/Senat; mai degraba s-a mers pe traditionalul principiu mioritic ' Lasa ca ne descurcam noi ! '.

Si dupa cate se vede, nu e un principiu foarte sanatos. Se ajunge in situatia ca, dupa un ciclu de 4 ani, sa vedem ca un singur reprezentant al studentilor era membru legal al Senatului. Totusi, unde au disparut restul? Multi am fost, putini am ramas.....

Poate ca o mare parte din problemele UMF-ului se leaga de lipsa de transparenta, intalnita la toate nivelele si perpetuata ani de-a randul. Aceasta lipsa de transparenta va naste tot timpul suspiciuni, ambiguitati si mai tarziu conflicte de interese.

Cred ca trebuie sa avem un cuvant de spus in ceea ce priveste alegerea celor ce ne vor reprezenta interesele in Consiliu sau Senat si poate ar fi interesant sa aflu care au fost reprezentantii nostri de pana acum; s-ar putea sa am o parere mai avizata in ceea ce priveste reprezentantii nostri de acum incolo . :twisted:
Nu ar strica sa incepem acest proces de transparentizare cu ce se intampla in curtea noastra, avand in vedere ca iar o sa vina o serie de alegeri ?

Daca in cutare loc s-au incalcat legi sau lucrurile au fost organizate prost nu e un motiv sa se mearga la fel in continuare.


Sunt evident de acord cu seb,trebuie facute niste schimbari in sensul asta: stabilirea unui numar de studenti admisi in Consiliu/Senat(cum ramane cu procentul de 25% ?) si mai ales stabilirea unui procentaj de reprezentare al fiecarui an din facultate. Nu m-ar deranja nici publicarea listei de studenti alesi, convocarile publice ale reprezentantilor de serie pt alegeri asa cum scria mai sus...

User avatar
darkside
senior
senior
Posts: 410
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:04 am
Location: Somewhere in US of A

Postby darkside » Tue Jun 01, 2004 11:26 am

Olivia, ca si tine am participat ca observator la multe din consiliile si senatele din ultimul timp. Ceea ce mie mi se pare o ipocrizie , e faptul ca multi din cei care ar fi trebuit sa fie acolo, nu erau. Si o parte din ei se bat acum cu pumnul in piept ca ei sunt reprezentanti ai studentilor si de ce nu sunt primiti. In ultimul an in afara de Victor, Sebi si Costin, nu am vazut pe nici un student care sa ia cuvantul in Senat sau in Consiliu. Probabil calitatea de reprezentant in mintea lor e legata de prezenta acolo si de facut "sluj" la profesori.
Apropo de transparenta ar fi bine sa se respecte regula cu prezenta. Va invit pe ceilalti sa veniti ca observatori la o sedinta de senat peste 6 luni. O sa aveti surpriza ca din cei 12 (sau 15 dupa noile alegeri) de reprezentanti sa gasiti acolo 2-3, maxim 4. :(
Tot scandalul de acum e generat de votul in senat pentru alegeri , unde unii cred ca daca il ajuta pe profesorul X, acesta le va fi vesnic recunoscator. Cat de fals e - o sa descopere singuri :D .
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Tue Jun 01, 2004 12:57 pm

Florin Terteliu a mostenit locul de la Andi Zaha care a fost ales in 2000. Mostenirea seriei 4 ...
Image

User avatar
Oxim
newbie
newbie
Posts: 13
Joined: Tue Jun 01, 2004 1:59 pm
Location: tara dreptatii
Contact:

Postby Oxim » Tue Jun 01, 2004 2:50 pm

Olivia Sgarbura wrote:De aceea, in afara de explicatii privind prezenta/absenta acestor studenti din Consiliu/Senat propun ca:
1. sa se anunte din timp si public datele si conditiile noilor alegeri studentesti (acest lucru s-a realizat si in martie prin publicarea metodologiei pentru alegeri aici pe forum de catre Victor)

2. convocarile reprezentantilor seriilor pentru alegerile din consiliu sa se faca si public : pe forum si pe grupul de discutii SSM astfel incat sa nu mai existe plangeri, ca cele recent inregistrate, ca unii NU au fost convocati

3. lista reprezentantilor studentilor in Consiliu si Senat sa fie publica! pentru ca probabil cei care sunt reprezentati vor dori sa puna intrebari, sa le faca sugestii celor care-i reprezinta.

4. ceilalti studenti direct interesati de chestiunea asta (poate chiar mai direct decat mine) sa-si spuna si ei parerea.


mie asta mi se pare fair and square. adica ma mir ca nu v-a venit ideea pana acum cu folosirea forumului. asta da convocare publica, ca-s vreo 1500 inscrisi! si-ar trebui sa existe si niste cai mai batatorite de dialog cu "reprezentantii" nostri.

Concret, in toamna erau ocupate 14 locuri in consiliu si 5 locuri in senat.

si deci, seb, cum se numesc cei care ocupau aceste locuri?
He, who can, does. He who cannot teaches!

User avatar
lady galadriel
senior
senior
Posts: 233
Joined: Mon Dec 08, 2003 7:21 pm
Location: acasa

Postby lady galadriel » Tue Jun 01, 2004 2:59 pm

unii cred...altii chiar profita de aceasta recunostinta vesnica...alte comentarii ar fi de prisos...

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Tue Jun 01, 2004 4:18 pm

lady galadriel wrote:unii cred...altii chiar profita de aceasta recunostinta vesnica...alte comentarii ar fi de prisos...


:roll: ?

User avatar
detectoru
newbie
newbie
Posts: 10
Joined: Tue Jun 01, 2004 4:10 pm
Location: Regie

Postby detectoru » Tue Jun 01, 2004 4:31 pm

Degeaba va certati pe seama reprezentantilor studentilor in diverse structuri.
Cert este ca daca ne luam dupa prezentele la sedintele sentului(a se citi prezente efective,nu doar pe hartie)multi dintre "reprezentantii" nostrii unici si incomparabili intre ale adevarului si dreptatii ar fi trebiuit dati afara din senat conform regulamentului.
Cert este ca daca e sa cautam raspunsuri la intrebari de genu....de ce unii "reprezentanti" au fost reactualizati si alti nu...s-ar putea ajunge la intrebari mult mai grave si nu stiu cine ar fi avantajat.
Si inca o rugaminte:va rog eu terminati cu fazele astea ca noi am fost observatori, si noi am facut,noi am realizat,pt ca doar naivii nu stiu ce ati facut si ce nu ati facut.
De lupi moralisti imi e sila...
Va bateti gura degeaba. Incercati un adevar ceva poate prinde..

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Tue Jun 01, 2004 4:45 pm

naivii nu stiu ce ati facut si ce nu ati facut.


chiar as fi curios sa vad ce tu ca un initiat ai de spus despre aceasta naivitate pe care eu nu o impartasesc :) doar vorbim de la cunoscator la cunoscator - se pare, nu? ;)

Incercati un adevar ceva poate prinde..

nu continui?

User avatar
seb
senior
senior
Posts: 128
Joined: Fri Jul 11, 2003 1:56 am
Location: Virginia
Contact:

Postby seb » Tue Jun 01, 2004 4:52 pm

Salut,

Pot sa scriu si eu aici "parerea mea" sau amintirile mele despre cine era in consiliu si in senat. Din fericire pentru unii si din pacate poate pentru altii parerile mele nu tin nici loc de alegeri si nici nu au caracter de lege.

In consiliu din cate stiu erau alesi cei pe care i-a enumerat Olivia, mai putin Florin Terteliu.
Apropos de asta nu pot sa nu remarc ceea ce a spus lothlorien pe un ton de gluma sper eu:

Florin Terteliu a mostenit locul de la Andi Zaha care a fost ales in 2000. Mostenirea seriei 4 ...


Nu de alta, dar a-i echivala pe colegi cu mosia ta (care se mosteneste) e un lucru care se merita stiut si mediatizat. Nu ar fi prima oara cand asa zisii reprezentanti/sefi confunda pozitia lor cu cea a unui stapan de plantatie iar pe colegii lor ii confunda eventual cu sclavii de pe plantatie.. Ma refer aici nu doar la studenti si nu fac referire la persoanele lui Florin sau Andi care pana una alta nu si-au exprimat o parere in acest sens.

Revenind la lista cu membrii: in senat, de asemenea din amintirile mele, au fost membrii alesi: George Agafitei - anul IV, Sandrin Bergheanu - anul V, Alexandru Ciudin - anul VI, Mihai Turbatu - anul VI, Sebastian Zavoian - anul VI.
Apropos de participarea efectiva la sedinte intr-adevar pe Sandrin si pe Alex Ciudin i-am vazut extrem de rar, George si cu Mihai au fost de mai multe ori iar Victor de exemplu a fost prezent la mai toate sedintele. Au mai participat multi altii ca observatori, in general sefi de serie dar nu numai.
Avand in vedere si absenteismul ridicat din partea studentilor, de cand sunt eu in consiliu si in senat cel putin, a fost tot timpul agreeata participarea observatorilor studenti. Iar asta era de dorit pentru a scadea sansele de a se discuta ceva care sa fie impotriva interesului studentilor la o sedinta unde studentii nu sunt deloc prezenti sau sunt prezenti in numar mult prea mic si nu mai conteaza.
Da intr-adevar, cei alesi care nici macar nu participa la sedinte (nici la consiliu situatia frecventei nu e mai roza, fiind tot timpul prezenti cam aceeasi "fraieri" care nu aveau treaba pe acasa.. :roll: ) ar merita sa-si piarda calitatea de membru pentru ca nu fac altceva decat sa tina un loc ocupat si ajung de fapt sa faca un deserviciu studentilor in general.

Din pacate nu au existat reguli clare de organizare a universitatii: nici in ansamblul si nici in detaliul ei. Pe langa existenta unor reguli mai trebuie sa speram si la aplicarea lor.
In ceea ce-i priveste pe studenti si reprezentantii lor situatia a fost de asemena ciudata. Niciodata nu s-a stiut un regulament clar la care sa facem referire si mai mult nu s-a stiut niciodata autoritatea care ar putea sa arbitreze problemele care apar (desigur banuia toata lumea ca Decanul respectiv Rectorul ar putea sa joace si rolurile de arbitrii in anumite probleme studentesti dar se ajunge din nou la problema inexistentei regulilor din cauza careia studentii nu s-au putut baza niciodata pe niste certitudini).
Regulamentul de baza ar trebui sa fie bineinteles Carta Universitara dar va trebui completata si cu alte regulamente specifice problematicilor existente.
Indraznesc sa spun ca (in)existenta regulilor precum si (ne)aplicarea lor tine aproape numai de conducerea facultatii respectiv a universitatii, si anume de decan respectiv de rector.
Sa speram ca de acum incolo vom avea reguli bune care se aplica!

Transparenta o putem asigura si noi (studentii) si Victor cred a dovedit cel mai bine asta.
Cred ca sunteti de acord ca transparenta asta se aplica si ea in anumite situatii pentru ca daca toate lucrurile de pe lumea asta ar fi transparente nu am mai vedea nimic. :shock:

Seb
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. :D



"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."

User avatar
detectoru
newbie
newbie
Posts: 10
Joined: Tue Jun 01, 2004 4:10 pm
Location: Regie

Postby detectoru » Tue Jun 01, 2004 7:11 pm

Si in ce cazuri nu s-ar aplica aceasta transparenta,strict vorbind de activitatile U.M.F-ului?

User avatar
detectoru
newbie
newbie
Posts: 10
Joined: Tue Jun 01, 2004 4:10 pm
Location: Regie

Postby detectoru » Tue Jun 01, 2004 7:29 pm

Referitor la divergentele iscate de paza la poarta rectoratului cu ocazia sedintei de senat de saptamana trecuta,stau si ma intreb Sebastian, s-a metamorfozat pe moment Prof. Florian Popa intr-o functionara a rectoratului, sau poate ca oamenii de la poarta rectoratului sufereau de o criza confuzionala in grup?...
Tu ce varianta alegi? :lol:

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Tue Jun 01, 2004 8:41 pm

daca tot suntem la capitolul de depanat amintiri, Sebastian, povesteste-ne te rog si noua cum a fost cu alegerile alea comandate in doua randuri, odata la prima intrunire a vechiului senat dupa alegeri si a doua oara inainte de intrunirea de joia trecuta...

in ceea ce priveste locul lui Florin, de ce nu te-ai sesizat la inceputul anului 5 cand s-a schimbat seful la seria 4 si atunci in baza dreptului de a completa locul sa ceri organizarea de alegeri pentru locul din consiliu??

te-ai multumit si tu cu situatia care era si asta te face egal cu toti ceilalti.
Image

Crazy88
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:26 am
Location: In the air

Postby Crazy88 » Wed Jun 02, 2004 12:13 am

Din nefericire, citind atat Carta cat si Metodologia de Alegeri (varianta de pe uni-davila.ro), nu am regasit nici o referire clara la modul in care se vor alege reprezentantii studentilor in Consiliu si Senat. Totusi, vorbim de 25% dintre membrii structurilor de conducere, care vor fi in continuare alesi intr-un cadru 'mai ciudat' si asupra carora vor plana, daca se mentin aceleasi practici, multe banuieli.
Multe voci rautacioase spun ca se va schimba raportul de forte in ceea ce priveste procentul de reprezentare al studentilor din fiecare an. Daca pana acum, procentul majoritar al studentilor alesi in Consiliu era reprezentat de cei din anii terminali (IV-VI), se pare ca acum se va prefera o configuratie in care reprezentantii anilor I-III vor avea o proportie majoritara, mergand pana la 2/3 ( am auzit variante cu 5-6 studenti din anul I !).
Sper ca e doar un zvon totusi, cu tot respectul pentru colegii mai mici ca varsta....
Astept lamuriri!

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Wed Jun 02, 2004 1:04 am

kiar asa.....sint curios citi studenti de an mic kiar se implica activ in acest gen de actiuni..mai ales cei de anul 1-2..
nu vreau sa discriminez(prea tare)..dar sa ai studenti de anul 1 in proportie egala cu cei de anul 5-6 e cam greu de conceput...nu de alta dar nu cred ca primul lucru pe care il citeste un student cind ajunge in umf este carta..sau legea invatzamitului
asa ca rog pe oricine ar stabili raporul sa ia in considerare si gardul de implicare
Wake up and smell the roses

User avatar
darkside
senior
senior
Posts: 410
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:04 am
Location: Somewhere in US of A

Postby darkside » Wed Jun 02, 2004 9:01 am

kamikaze, crede-ma ca am vazut indivizi in anii mici mult mai curajosi si cu mult mai mult bun simt decat cei din anii mari. Si mi se pare incorect sa fie mult mai multi din anii mari decat cei din anii mici. Parerea mea ca o norma de reprezentare egala e cea mai corecta solutie.
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Wed Jun 02, 2004 1:31 pm

asa curajosi cum sunt, aia mici nici nu stiu cum arata un spital, un doctor sau un pacient, plus ca sunt necopti si mult prea usor influentabili. Asa ca norma de pana acum mi se pare cea mai buna. In plus conteaza si cate serii sunt in fiecare an

an1 - 6 serii - 0 reprezentanti
an2 - 6 serii - 2 reprezentanti
an3 - 8 serii - 3 reprezentanti
an4 - 12 serii - 6 reprezentanti
an5 - 12 serii - 6 reprezentanti
an6 - 12 serii - 6 reprezentanti

asa era norma pana acum in consiliu, si consider ca era o proportie justa care ar trebui pastrata. nu poti sa spui ca vrei ca aia din anul 1 care ar trebui alesi in octombrie, cand se face inlocuirea noilor membrii, care nu au avut nici macar o luna sa vada cum e facultatea ar trebui sa fie egali in numar cu cei din anul 5 sau 6... e vrajeala pentru ca aia sunt prea necopti si usor de manipulat...
Image

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Wed Jun 02, 2004 4:56 pm

in conditiile in care dintre studentii de anul 1 exista reprezentanti...cind sa se faca alegera lor..si pe ce criterii?...cred ca macar un an e bun pentru a se cunoaste intre ei si a se ierarhiza intr-o oarecare masura...
(desi ar fi de preferat mai degraba 2 :) )
iar kestia aia cu implicarea lor ..hehe....la 19 ani inca aveam impresia ca pot sa salvez toata lumea de boli si foamete....si nu neaparat din prostie ci din idealism juvenil....
Wake up and smell the roses

User avatar
darkside
senior
senior
Posts: 410
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:04 am
Location: Somewhere in US of A

Postby darkside » Wed Jun 02, 2004 6:42 pm

Kamikazee wrote:iar kestia aia cu implicarea lor ..hehe....la 19 ani inca aveam impresia ca pot sa salvez toata lumea de boli si foamete....si nu neaparat din prostie ci din idealism juvenil....

mda, dar, personal, imi plac mai mult cei plini de idealism juvenil, decat cei "versati" din anii mari care sunt dupa parerea mea mult mai mult influentabili decat cei din anii mai mici (pentru ca realizeaza ce li se promite)
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

User avatar
Oxim
newbie
newbie
Posts: 13
Joined: Tue Jun 01, 2004 1:59 pm
Location: tara dreptatii
Contact:

Postby Oxim » Wed Jun 02, 2004 6:44 pm

lothlorien wrote:Asa ca norma de pana acum mi se pare cea mai buna. In plus conteaza si cate serii sunt in fiecare an

an1 - 6 serii - 0 reprezentanti
an2 - 6 serii - 2 reprezentanti
an3 - 8 serii - 3 reprezentanti
an4 - 12 serii - 6 reprezentanti
an5 - 12 serii - 6 reprezentanti
an6 - 12 serii - 6 reprezentanti


da. asa mi se pare si mie cat de cat fair. pai in anul 2 de-abia inveti si tu ce-i aia facultate si cum functioneaza. cum e cu secretarele, cum e materia impartita, care-i ideea cu separatia in ani preclinici si clinici etc. din anul 3 incepe sa-ti mai functioneze si mintea, sa ai idei. eu cel putin n-am vazut pe nici unu de anu 1 punand o idee in aplicare.iar in 4, 5, 6 cred ca incepe sa te preocupe viitorul si-atunci vrei sa ai si tu un cuvant de zis pentru ce vine. da, cred ca-i cel mai bine asa. sper sa-si mai exprime si ceilalti opinia.
He, who can, does. He who cannot teaches!

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Wed Jun 02, 2004 8:43 pm

"mda, dar, personal, imi plac mai mult cei plini de idealism juvenil,"

si mie mai ales daca as hotara eu cand au internet, daca sunt sau nu membrii ssmb, daca asa au sau nu drept de a prinde o bursa de vara ( partea aia cu membru activ mi-a placut mereu..) etc.

hai sa fim realisti ca era bine pana acum...
Image

Olivia Sgarbura
senior
senior
Posts: 103
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:28 pm
Location: prin spitale si universitati

Postby Olivia Sgarbura » Wed Jun 02, 2004 10:31 pm

Maine este senatul de discutare a cartei.

Remarc urmatoarele:
- nu a fost publicata metodologia alegerilor studentesti.
- nu s-au formulat nici un fel de propuneri oficiale de repartizare a mandatelor pe ani de studiu sau de organizare.

Dar pana maine la pranz mai e timp, nu?:) Iar daca nu, ne vom trezi in fata faptului implinit. Ei si ce? E ceva nou in asta? :roll:

In speranta ca propunerile de pe acest topic nu sunt totusi formulate degeaba, o voi adauga si pe a mea. Sunt si eu de acord cu majoritatea celor de mai sus care au sustinut repartitia veche a mandatelor pe anii de studiu (adica in ordine crescatoare cu an I-0,anII-2, an III-3, an IV,V,VI -6).

Desigur ca inflacararea din primii ani este o calitate dar ea nu va tine locul nici ratiunii si nici cunostintelor despre mersul facultatii atunci cand va trebui ca studentii respectivi sa-si exprime o parere privind reguli de organizare interna despre care nu vor sti nimic. Spre exemplu: sa compare modulul cu repartizarea lp-urilor pe intreg anul universitar, sa formuleze pareri despre notiuni precum calitatea invatamantului cand singurele materii despre a caror calitate pot spune ceva sunt anatomia si histologia din care examenul clinic e oricum absent, sa propuna o structura a examenului de licenta. Si asa mai departe...

Sigur ca am intalnit, inclusiv la Legislatie Medicala, studenti in anul 2 foarte inteligenti si dornici sa isi formeze niste opinii argumentate DAR asta nu inseamna ca ei nu trebuie sa cunoasca anumite notiuni inainte de a hotari soarta unor probleme de interes general.
Iar o analiza critica se poate efectua cu succes retrospectiv (adica de catre un student de an 4,5,6 asupra structurii anului I) dar nu si anticipativ (cum poate un student de anul I sa cunoasca in avans ce inseamna anul V?).

Se stie: cand se sar etape, raman goluri mari. Iar aceste goluri se vor repercuta asupra tuturor studentilor. "Curajul" celor care-au produs aceste goluri nu va mai convinge-atunci pe nimeni!

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Wed Jun 02, 2004 11:11 pm

nu pot decat sa remarc tacerea reprezentantilor nostrii... poate nu au nimic de raspuns, dar de vreme ce pana acu o saptamana ii vedeam si de trei ori pe zi pe forum, nu pot sa cred ca acum s-au aglomerat cu examene si nu mai pot sa citesca si sa bage de seama la ideile noastre, bune, rele asa cum sunt ele....

poate ca ma insel, dar senatul de maine va confirma daca ei reprezinta interesele studentilor sau pe ale lor, in fond sunt si ei studenti....

urez bafta celor care maine vor incerca sa observe sedinta de senat...
Image

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Wed Jun 02, 2004 11:21 pm

...m-am gindit...imi cer scuze celor de ani mici... Voi cum atzi vedea reprezentarea ideala? (numar de studenti relativ la anul de studiu)...si de ce ?
Wake up and smell the roses

Crazy88
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:26 am
Location: In the air

Postby Crazy88 » Thu Jun 03, 2004 12:50 am

darkside wrote:mda, dar, personal, imi plac mai mult cei plini de idealism juvenil, decat cei "versati" din anii mari care sunt dupa parerea mea mult mai mult influentabili decat cei din anii mai mici (pentru ca realizeaza ce li se promite)


Sorry darkside, dar nu cred ca e chiar asa .... Totusi studentii anilor I sau II de exemplu sunt mult mai influentabili decat cei de an mai mare; au de trecut prin inca 4-5 ani de facultate, care pot fi foooarte usori sau dimpotriva .... :twisted:

Nu pun la indoiala in nici un caz inteligenta sau curajul colegilor mai tineri, dar cu toata bunavointa din lume nu cred ca pot lua decizii valide asupra unor probleme specifice anilor mai mari(ex de licenta, de exemplu). Din nefericire, perspectiva lor asupra problemelor de metodologie a invatamantului e foarte ingusta iar 'idealismul juvenil' nu poate fi un substituient viabil in aceasta situatie.

Consider ca formula de reprezentare de pana acum e destul de potrivita, cu un procentaj direct proportional anului de invatamant.
Asteptam si pareri ale celor de an mai mic, poate parerile mele sunt gresite, dar mai ales asteptam si reactii ale reprezentantilor studentilor de pana acum. Consider subiectul extrem de important, sa nu uitam ca din fericire studentii au acum garantat un procent de 25% din totalul membrilor Consiliului/Senatului.... Sa-l folosim cu cap, tovarasi!

Crazy88
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:26 am
Location: In the air

Postby Crazy88 » Thu Jun 03, 2004 1:23 am

Imi pare rau de toata discutia starnita de procentele de reprezentare ale studentilor, cred ca exista deja un consens in privinta asta. Poate de aceea nu prea si-au exprimat parerea si alti reprezentanti, opinia lor e deja cunoscuta cititorilor acestui forum.

Spicuim din alt thread

seb wrote:Eu de exemplu in anul I cand mi-au propus niste colegi sa fiu sef de serie nu stiam cu ce se mananca asta si credeam ca ar fi ceva cam cum era in liceu unde cand se spargea un geam, era galagie prea mare in clasa, era ridicat seful de clasa si balacarit.[.....]

[...]Astfel de exemplu eu dupa aproape 6 ani de sefie de serie am descoperit ca poti sa inveti cum sa lucrezi nu doar pentru interesul tau ci si pentru al celorlalti colegi, cum sa colaborezi cu ei[...]


Deci experienta e un lucru necesar in pozitia de reprezentant al studentilor ....
q.e.d.

User avatar
darkside
senior
senior
Posts: 410
Joined: Sun Jul 06, 2003 2:04 am
Location: Somewhere in US of A

Postby darkside » Thu Jun 03, 2004 2:19 am

Olivia Sgarbura wrote:Desigur ca inflacararea din primii ani este o calitate dar ea nu va tine locul nici ratiunii si nici cunostintelor despre mersul facultatii atunci cand va trebui ca studentii respectivi sa-si exprime o parere privind reguli de organizare interna despre care nu vor sti nimic. Spre exemplu: sa compare modulul cu repartizarea lp-urilor pe intreg anul universitar, sa formuleze pareri despre notiuni precum calitatea invatamantului cand singurele materii despre a caror calitate pot spune ceva sunt anatomia si histologia din care examenul clinic e oricum absent, sa propuna o structura a examenului de licenta. Si asa mai departe...

Sigur ca am intalnit, inclusiv la Legislatie Medicala, studenti in anul 2 foarte inteligenti si dornici sa isi formeze niste opinii argumentate DAR asta nu inseamna ca ei nu trebuie sa cunoasca anumite notiuni inainte de a hotari soarta unor probleme de interes general.
Iar o analiza critica se poate efectua cu succes retrospectiv (adica de catre un student de an 4,5,6 asupra structurii anului I) dar nu si anticipativ (cum poate un student de anul I sa cunoasca in avans ce inseamna anul V?).


Da Olivia , dar eu apreciez la un om mai mult decat spiritul de organizare ( laudabil de altfel ) VERTICALITATEA. Si imi place ca acel om, chiar daca greseste, sa se uite in ochii celorlalti cu convingerea ca in mintea lui ceea ce a facut este bine .
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

Olivia Sgarbura
senior
senior
Posts: 103
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:28 pm
Location: prin spitale si universitati

Postby Olivia Sgarbura » Thu Jun 03, 2004 2:47 am

darkside wrote:Da Olivia , dar eu apreciez la un om mai mult decat spiritul de organizare ( laudabil de altfel ) VERTICALITATEA


Foarte bine sesizat, darkside! Verticalitatea este o conditie necesara pentru un reprezentant al studentilor. Dar numai cumulata cu spiritul organizatoric si de initiativa poate reprezenta o conditie necesara si suficienta.

Inca mai cred ca, in facultate, studenti verticali gasesti, cu un pic efort ce-i drept, peste 23 (poate nu cu mult dar totusi peste). Dar trebuie sa-i selectezi dintre ei pe cei care au si calitati de organizator/reprezentant, in plus. Altfel ce rost are sa ai reprezentanti, daca o tin din greseala in greseala?

Iar aici discutam criterii pentru alegerea reprezentantilor studentilor. Pentru criterii de judecat oameni e topicul lui vlad stroescu pe care ti-l recomand la Discutii pe bune. :wink:

User avatar
Oxim
newbie
newbie
Posts: 13
Joined: Tue Jun 01, 2004 1:59 pm
Location: tara dreptatii
Contact:

Postby Oxim » Thu Jun 03, 2004 2:53 pm

darkside wrote:Tot scandalul de acum e generat de votul in senat pentru alegeri , unde unii cred ca daca il ajuta pe profesorul X, acesta le va fi vesnic recunoscator. Cat de fals e - o sa descopere singuri :D .


asta intrebam si eu la carta. se vede deja ca studentii nu primesc nimic de la profii pe care i-au ajutat. altfel si-ar fi introdus prevederile in carta. ce vesnic recunoscatori? cum au apucat un coltisor de tron au si uitat cum au urcat pe el. ehei, din cate mi-au povestit altii referitor la trecut, istoria se repeta indiferent de personaje :evil:

da sa nu schimb subiectu

Kamikazee wrote:imi cer scuze celor de ani mici... Voi cum atzi vedea reprezentarea ideala? (numar de studenti relativ la anul de studiu)...si de ce ?


eu-s an mediu si-am zis. sper sa mai intre si curajosii aia mici care au ceva de zis suficient cat sa intre-n senat si sa zica. intreb si eu: cum vedeti si de ce? :?:
He, who can, does. He who cannot teaches!

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Thu Jun 03, 2004 8:31 pm

ma scuzatzi dar ce postez acum o sa apara in dublu exemplar..o data aici si o data pe forumul legat de propunerile de carta;
am sa postez doua variante de metodologie propuse de doua grupuri diferite de studenti
prima ,propusa de cei care au primit delegare pentru acest lucru (victor ciofoaia si sebastian zavoianu), este bazata din cite am inteles pe vechea metodologie si suna, integral,astfel: (preluata din proiectul de carta ... ultima varianta)


„Metodologie de alegeri studentii in cadrul structurilor de conducere aleUMF "Carol Davila"


1. Candidatii seriilor de studenti vor fi alesi prin vot secret si direct dupa principiul "un om - un vot", in cadrul unei adunari generale ale seriilor respective, in prezenta unui reprezentant student al senatului UMF delegat de catre reprezentantul studentilor din Biroul de Senat, care intocmeste un proces verbal ce va fi depus la decanat impreuna cu voturile sigilate. De asemenea, la adunarea generala a seriei poate participa ca observator un alt reprezentant din partea senatului, cadru didactic sau student.

Adunarile de alegeri ale seriilor de studenti sunt statutare in prezenta a minimum 2/3 din numarul studentilor seriilor respective si este desemnat reprezentant al seriei pentru consiliul facultatii studentul care intruneste majoritatea simpla (1/2 +1 din voturile celor prezenti).Daca nici unul din studenti nu intruneste 1/2 +1 din voturile celor prezenti , se organizeaza un al doilea tur de scrutin intre primii doi plasati, in ordinea descrescatoare a numarului de voturi. Dupa al doilea tur de scrutin, devine reprezentant al seriei numai cel care a intrunit 1/2 +1 din voturile celor prezenti.

Convocarea adunarii generale a seriei in vederea desfasurarii alegerilor reprentantului seriei se realizeaza de cel putin 2/3 din numarul total de studenti al seriei respective sau de reprezentantul de serie in functie.

2. Adunarea de alegeri a membrilor studenti pentru consiliul facultatii va fi convocata si organizata de catre reprezentantul studentilor in biroul de consiliu al facultatii.La sedinta de alegeri poate participa ca observator un reprezentant din partea senatului, cadru didactic sau student.Reprezentantul studentilor in biroul de decanat va incheia un proces verbal care impreuna cu voturile sigilate vor fi depuse la decanat. Desemnarea membrilor studenti in consiliul facultatii se va face pe ani de studiu astfel:

- 3 reprezentanti la anul I

- 4 reprezentanti la anul II

- 6 reprezentanti la anul III

- 8 reprezentanti la anul IV

- 8 reprezentanti la anul V

-8 reprezentanti la anul VI

Aceasta distributie fiind stabilita in functie de numarul de serii din fiecare an si functie de experienta si importanta problemelor pe care le au studentii anului respectiv

Adunarea de alegeri pentru reprezentantii studentilor in consiliu este statutara in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al reprezentantilor de serie din anul respectiv.Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total de reprezentanti din serie, va fi convocata o noua adunare de alegeri. La aceasta a doua convocare vor fi alesi cei care intrunesc 1/2 +1 din numarul total de voturi al celor prezenti.

3. Adunarea de alegeri a reprezentantilor studentilor in senatul universitatii va fi convocata si organizata de catre reprezentantul studentilor in biroul de senat. La sedinta de alegeri poate participa ca observator un reprezentant din partea senatului, cadru didactic sau student. Reprezentantul studentilor in biroul de senat va incheia un proces verbal care impreuna cu voturile sigilate vor fi depuse la rectorat. Alegerea membrilor studenti in senatul universitatii se va face in functie de experienta si importanta problemelor pe care le au studentii anului respectiv, de catre reprezentantul studentilor in biroul de senat. Adunarea de alegeri pentru reprezentanti studentilor in senat este statutara in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al reprezentantilor in consiliu. Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total de membri studenti ai consiliului, va fi convocata o noua adunare de alegeri. La aceasta a doua convocare vor fi alesi cei care intrunesc 1/2 +1 din numarul total de voturi al celor prezenti.

4. Adunarea de alegeri a reprezentantului studentilor in biroul de senat va fi convocata de 2/3 din membrii studenti din senat. La sedinta de alegeri poate participa ca observator un reprezentant din partea senatului, cadru didactic. Adunarea de alegeri pentru reprezentantul studentilor in biroul de senat este statutara in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al reprezentantilor in senat Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total de membri studenti ai senatului, va fi convocata o noua adunare de alegeri. La aceasta a doua convocare vor fi alesi cei care intrunesc 1/2 +1 din numarul total de voturi al celor prezenti.

5. Calitatea de membru al consiliului/senatului se pierde prin:
a. 4 absente nemotivate pe parcursul unui an universitar
b. pierderea calitatii de student
c. pierderea calitatii de reprezentant al seriei
d. deces.”
Wake up and smell the roses

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Thu Jun 03, 2004 8:36 pm

nu am sa comentez nimic la adresa acestei metodologii..dar in citeva ore voi posta o alta metodologie..propusa de alti membrii ai senatului sau reprezentanti ai studentilor...
Wake up and smell the roses

Olivia Sgarbura
senior
senior
Posts: 103
Joined: Thu Nov 27, 2003 5:28 pm
Location: prin spitale si universitati

Postby Olivia Sgarbura » Thu Jun 03, 2004 10:27 pm

Metodologie alegeri studenti wrote:Alegerea membrilor studenti in senatul universitatii se va face in functie de experienta si importanta problemelor pe care le au studentii anului respectiv, de catre reprezentantul studentilor in biroul de senat.


Inainte de a fi afisata cealalta propunere de metodologie, as dori sa felicit din inima reprezentantii studenti delegati pentru aceasta fraza antologica si perfect democratica.

Daca reprezentantul studentilor in biroul de senat din conducerea precedenta alege studentii viitorului senat pe baza unor criterii vagi, aflate la bunul sau plac propun sa se mai ia o serie de masuri la fel de democratice in carta universitara:

- rectorul din legislatura precedenta sa selecteze membrii viitorului senat in functie de interesul acordat problemelor universitatii si dorintei de a contribui la "bunastarea" acesteia
- decanul din legislatura precedenta sa selecteze membrii viitorului consiliu in functie de amabilitatea si entuziasmul declarat al acestora fata de problemele organizatorice ale domniei sale
- sa se afiseze inscriptia Vive le roi! la intrarea in rectorat. Doar se va crea o monarhie...

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Thu Jun 03, 2004 10:32 pm

raman doua intrebari:

1. cine va fi nebunul regelui?

2. daca va functiona legea salica, nu inseamna ca favorizam nepotismul?

serios vorbind: nu mai scrieti ce ganditi! incercati si voi sa dati impresia de democratie, ce naiba!!
Image

Crazy88
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:26 am
Location: In the air

Postby Crazy88 » Fri Jun 04, 2004 12:06 am

Uite ca in sfarsit, dupa indelungi gestatii si tulburari interne, iese timid la suprafata o metodologie de alegere a reprezentantilor studentilor. Ma bucur ca se poate face, totusi, o dezbatere cat de cat publica pe seama ei, fiindca nu pot sa spun sincer ca m-a incantat prin precizia, claritatea si sanatatea principiilor democratice.

Unul din conceptele introduse de aceasta propunere(sper) de metodologie este 'adunarea statutara'. In forma propusa, are doar un rol consultativ, doar prima convocare avand nevoie de prezenta a 2/3 din studentii cu drept de vot. Dupa aceea, nu mai conteaza ca se strang cinci oameni din o suta, ei au putere de decizie in numele restului de 95. Daca nu ma insel, o idee asemanatoare incerca sa promoveze alt specialist in ale democratiei, d-l presedinte Iliescu, cu ocazia ultimului referendum ....

Nu as vrea sa fiu acuzat de rea- vointa, dar tare sunt curios sa aflu cum se vor face convocarile pentru Consiliu sau Senat, avand in vedere ca ele pot fi responsabile de prezenta/absenta in masa a electoratului ... Se va merge pe principiul minimalist al SMS-ului sau se va produce o dezlantuire de forte si chiar se va face o hartie scrisa de convocare din partea decanatului, de exemplu?

Dar permiteti-mi sa pastrez ce e mai bun pentru sfarsit ... Nu m-am putut abtine sa nu admir calitatile si spiritul de organizator al 'Reprezentantul studentilor din Biroul de Senat' , un om care poate pune in miscare un intreg sistem electoral (in cazul asta, cred ca o sa conteze tare mult 'spiritul de organizare' in lupta contra 'verticalitatii'); verticalitate care ii va fi pusa la incercare la proba numirii reprezentatilor in senat, unde pe baza experientei vaste in psihologia umana si a cunoasterii problemelor UMF, va desemna persoanele cele mai in masura sa ne reprezinte in Senat ...

Pana la urmatoarea auzire, va urez 'Bine ati venit in epoca 'Reprezentantului studentilor din Biroul de Senat'!'

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Fri Jun 04, 2004 12:28 am

1. Reprezentantii studentilor vor fi alesi prin vot secret, direct si personal(un om – un vot) in cadrul adunarii generale a seriei respective, in prezenta unui reprezentant al Decanatului, cadru universitar, care intocmeste un proces verbal care va fi depus la decanat impreuna cu un plic sigilat continand voturile valabil exprimate, cele anulate si buletinele nefolosite. De asemenea, la adunarea generala a seriei poate participa ca obsevator orice alt reprezentant acreditat de decanat.

Alegerile sunt statutare in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al studentilor seriilor respective. Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total al studentilor seriei respective se va convoca o noua adunare pana la intrunirea conditiilor de statutaritate. Reprezentantul seriei, candidat pentru Consiliul Facultatii, este studentul care intruneste majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti. Daca nici unul dintre studenti nu intruneste majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti se va organiza un al doilea tur de scrutin intre primii doi clasati in ordinea descrescatoare a numarului de voturi. Dupa al doilea tur de scrutin cel care intruneste majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti va fi declarat reprezentantul seriei, candidat pentru Consiliul Facultatii.

Convocarea adunarii generale a seriei in vederea desfasurarii alegerilor pentru desemnarea reprezentantului seriei se realizeaza de cel putin 1/3 din numarul total de studenti al seriei respective sau de reprezentantul seriei in functie la data respectiva.

2. Alegerea studentilor membri in Consiliul Facultatii se va face prin vot secret, direct si personal in cadrul adunarii reprezentantilor seriilor , pentru fiecare an in parte, care va fi organizata de catre un reprezentant al Decanatului, cadru universitar. Reprezentantul decanatului va incheia un proces verbal care va fi depus la decanat impreuna cu un plic sigilat continand voturile valabil exprimate, cele anulate si buletinele nefolosite. De asemenea la adunarea pentru alegerea studentilor membri in Consiliul Facultatii poate participa un reprezentant din partea Senatului, cadru didactic.
Desemnarea studentilor membri in Consiliul Facultatii se va face pe an de studiu astfel:
• 1 reprezentant pentru anul I
• 3 reprezentanti pentru anul II
• 6 reprezentanti pentru anul III
• 9 reprezentanti pentru anul IV
• 9 reprezentanti pentru anul V
• 9 reprezentanti pentru anul VI
Aceasta distibutie s-a stabilit in functie de numarul de serii din fiecare an si in functie de experienta studentilor anului respectiv.

Adunarea reprezentantilor seriilor pentru desemnarea studentilor membri in Consiliul Facultatii este statutara in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al reprezentantilor seriilor din anul respectiv. Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total al reprezentantilor seriilor se va convoca o noua adunare pana la intrunirea conditiilor de statutaritate. Membrii in Consiliul Facultatii sunt acei reprezentanti ai seriilor care intrunesc majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti. Daca nu se pot desemna toti reprezentantii pentru Consiliul Facultatii se va organiza un al doilea tur de scrutin in care vor fi desemnati reprezentantii seriilor care intrunesc majoritatea simpla ( ½ + 1 ).

3. Alegerea studentilor membri in Senatul Universitatii se face prin vot secret, direct si personal in cadrul adunarii studentilor membri in Consiliul Facultatii, care va fi organizata de un reprezentant al Biroului Senatului Universitatii, cadru universitar. Reprezentantul Biroului Senatului Universitatii va incheia un proces verbal care va fi depus la rectorat impreuna cu un plic sigilat continand voturile valabil exprimate, cele anulate si buletinele nefolosite.
Adunarea studentilor membri in Consiliul Facultatii pentru desemnarea studentilor membri in Senatul Universitatii este statutara in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al studentilor membri in Consiliul Facultatii. Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total al studentilor membri in Consiliul Facultatii se va convoca o noua adunare pana la intrunirea conditiilor de statutaritate. Membrii in Senatul Universitatii sunt acei studenti membri in Consiliul Facultatii care intrunesc majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti. . Daca nu se pot desemna toti reprezentantii pentru Senatul Universitar se va organiza un al doilea tur de scrutin in care vor fi desemnati reprezentantii care intrunesc majoritatea simpla ( ½ + 1 ).

4. Alegerea studentului membru in Biroul Senatului Universitatii se face prin vot secret, direct si personal in cadrul adunarii studentilor membri in Senatul Universitar, care va fi organizata de un reprezentant al Biroului Senatului Universitatii, cadru universitar. Reprezentantul Biroului Senatului Universitatii va incheia un proces verbal care va fi depus la rectorat impreuna cu un plic sigilat continand voturile valabil exprimate, cele anulate si buletinele nefolosite.
Adunarea studentilor membri in Senatul Universitatii pentru desemnarea studentului membru in Biroul Senatului Universitatii este statutara in prezenta a minimum 2/3 din numarul total al studentilor membri in Senatul Universitatii. Daca nu se intrunesc 2/3 din numarul total al studentilor membri in Senatul Universitatii se va convoca o noua adunare pana la intrunirea conditiilor de statutaritate. Studentul membru in Biroul Senatului Universitatii va fi cel care intruneste majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti. Daca nici unul dintre studenti nu intruneste majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti se va organiza un al doilea tur de scrutin intre primii doi clasati in ordinea descrescatoare a numarului de voturi. Dupa al doilea tur de scrutin cel care intruneste majoritatea simpla ( ½ + 1 ) din voturile celor prezenti va fi declarat membru in Biroul Senatului Universitar.

5. Alegerile se desfasoara anual, intre 1 si 30 octombrie, incepand cu cele de reprezentant al seriei.

6. Calitatea de membru in Consiliul Facultatii/Senatul Facultatii/Biroul Senatului Facultatii se pierde in urmatoarele conditii:
a. acumularea de 4 absente nemotivate pe parcursul unui an universitar;
b. pierderea calitatii de student;
c. pierderea calitatii de reprezentant al seriei;
d. deces;
e. condamnare penala
si determina pierderea dreptului de a candida pentru oricare din aceste functii la oricare din viitoarele alegeri.
Wake up and smell the roses

User avatar
lothlorien
junior
junior
Posts: 59
Joined: Tue Oct 28, 2003 3:58 pm
Location: lothlorien woods
Contact:

Postby lothlorien » Fri Jun 04, 2004 12:50 am

Crazy88 wrote:
Dar permiteti-mi sa pastrez ce e mai bun pentru sfarsit ... Nu m-am putut abtine sa nu admir calitatile si spiritul de organizator al 'Reprezentantul studentilor din Biroul de Senat' , un om care poate pune in miscare un intreg sistem electoral (in cazul asta, cred ca o sa conteze tare mult 'spiritul de organizare' in lupta contra 'verticalitatii'); verticalitate care ii va fi pusa la incercare la proba numirii reprezentatilor in senat, unde pe baza experientei vaste in psihologia umana si a cunoasterii problemelor UMF, va desemna persoanele cele mai in masura sa ne reprezinte in Senat ...

Pana la urmatoarea auzire, va urez 'Bine ati venit in epoca 'Reprezentantului studentilor din Biroul de Senat'!'


excelent raspuns, nu are sens sa mai adaug nimic....
Image


Return to “Rezidentiat 2004”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests