ABCES PILONIDAL FISTULIZAT
-
- newbie
ABCES PILONIDAL FISTULIZAT
Am aceasta problema de vreo 3 ani dar nu m-a deranjat deloc pana in acest moment . Ceea ce as dori sa stiu de la voi este daca pot sa traiesc cu aceasa boala sau/si daca se poate intampla ceva mai grav .
Nu imi doresc excizia acestei infectii dar sunt stresat de faptul ca poate o sa se agraveze in altceva .
Va multumesc .
Nu imi doresc excizia acestei infectii dar sunt stresat de faptul ca poate o sa se agraveze in altceva .
Va multumesc .
-
- newbie
Atat timp cat exista acel traiect fistulos puteti face abces cand va e lumea mai draga si sunt convinsa ca v-ati dat seama ca nu e cel mai placut lucru. Daca aveti o profesie statica, adica una ce implica statul pe scaun multa vreme, abcesul poate recidiva oricand. Operatia consta tocmai in extirparea acestui traiect fistulos. Va asigur ca nu e mai neplacuta ca interventie decat abcesul in sine.
Recomandarea mea este sa faceti interventia chirurgicala. Fara aceasta, sansele ca traiectul fistulos sa se inchida de la sine sunt de una la un milion.
Recomandarea mea este sa faceti interventia chirurgicala. Fara aceasta, sansele ca traiectul fistulos sa se inchida de la sine sunt de una la un milion.
-
- newbie
- 187.92a
- addicted
-
- newbie
In afara faptului ca netratata inseamna ca pacientul e purtatorul unui focar de supuratie cronica, cu episoade de acutizare, alte complicatii survin extrem de rar dar, in eventualitatea nefericita in care apar, ele sunt grave. Poate sa apara o forma de carcinom epitelial (un cancer al pielii) la nivelul marginii leziunii cronice neglijate, pot sa apare micoze la acel nivel, poate sa apara o forma de osteomielita sacrata (infectie a osului) si au fost descrise in literatura de specialitate chiar si cazuri de meningita stafilococica.
- tana
- elder
ptr abces pilonidal nu trebuie sa fii decat rezident. anul inatai e suficient. poa sa recidiveze daca il operezi, dar de obicei scapi de el de tot. internare de 2-3 zile, rahiananestezie, plimbarici la pansat vreo 2 saptamani, si cam doare partea asta cu pansatul. dar daca se suprainfecteaza si doare de nu poti sa stai pe nici in picioare , daramite pe scaun fix cat trebuie sa te insori sau sa pleci in conced in caraibe?
I'm not anti-social. I'm just not user friendly
- 187.92a
- addicted
- surgeon
- junior
tana wrote: internare de 2-3 zile, rahiananestezie, plimbarici la pansat vreo 2 saptamani,
nu e musai internarea, chiar si cand eram in tara am facut operatia asta, ca rezident, in ambulator, de ex o poti face vinerea, apoi stai linistit week-endul si de luni poti merge la servici, atata timp cat intretii o buna igiena locala si mergi la pansat, cum scria cineva mai sus...si nu stai la servici toata ziua in fund, nu de alta dar nu o sa poti oricum. E dureros, dar merita, fii insa atent la cine te operezi, caci recidiva este in mare parte datorita nesuprimarii traiectului fistulos in intregime, sau nerecunoasterea unei comunicari secundare cu cavitatea rectului, care nu face decat sa intretina abcesul...
m-a dat tata la meserie : m-a facut chirurg !
- 187.92a
- addicted
-
- newbie
- ciocalteu_PRM
- senior
norbitgood wrote:De 4 zile ma tot doare si s-a umflat lateral de traiectul fistulos . E un discomfort mare . Ce sa fac sa scada inflamatia ??? Dupa cum am mai spus nu vreau sa ma operez . Va multumesc
Se scurge puroi prin canalul fistulos? Febra ai?
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"
-
- newbie
-
- newbie
- ciocalteu_PRM
- senior
Ma tem ca acea substanta alba de care zici tu este puroi...
Febra nu este un semn bun...iar antibioticele nu te vor ajuta mult. Acea scurgere indica faptul ca ai in interior un focar in care se acumuleaza mereu puroi. Daca acea colectie localizata nu este drenata, nu te vei vindeca medicamentos. Abcesul va recidiva la nesfarsit. Sfatul meu este sa te DUCI la un doctor,eventual in ziua de vineri, cum ti-a sugerat un forumist ca sa poti merge de luni la serviciu. Pentru schimbarea pansamentelor va trebui sa faci vizite zilnice la medic (cam 3 sapt,maxim).
Febra nu este un semn bun...iar antibioticele nu te vor ajuta mult. Acea scurgere indica faptul ca ai in interior un focar in care se acumuleaza mereu puroi. Daca acea colectie localizata nu este drenata, nu te vei vindeca medicamentos. Abcesul va recidiva la nesfarsit. Sfatul meu este sa te DUCI la un doctor,eventual in ziua de vineri, cum ti-a sugerat un forumist ca sa poti merge de luni la serviciu. Pentru schimbarea pansamentelor va trebui sa faci vizite zilnice la medic (cam 3 sapt,maxim).
" In spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie... care ii cheltuie banii"
- ciocalteu_PRM
- senior
- 187.92a
- addicted
-
- newbie
-
- newbie
- ciocalteu_PRM
- senior
norbitgood wrote:La doctor am fost acum un an si stiu ce trebuie facut ..mi-a recomandat operatia de atunci dar nu vreau acum.
Bai norbit, ce dreaq, doar esti barbat. Du-te la seful tau, baga-i un vraf de dosare in kur, si intreaba-l daca simte si el durerea pe care o ai tu cand stai pe scaun . Nu va mai jucati cu sanatatea, ca o faceti pe pielea voastra
-
- newbie
- Chingachgook
- addicted
norbitgood wrote: cred ca o sa treaca
da esti intr-un fel de perioada de convalescenta.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- junior
- 187.92a
- addicted
-
- newbie
-
Re: ABCES PILONIDAL FISTULIZAT
salut,
m`am inregistrat doar sa te intreb cum o duci dupa 11 ani )
ieri eu am facut a 2a oara operatia
-
Re: ABCES PILONIDAL FISTULIZAT
normancrypt wrote:salut,
A durut? Cum te simti dupa operatie? Azi m-au drenat si marti ma opereaza, macar sa stiu la ce sa ma astept.
M-au mai drenat si acum 7 ani si au spus ca nu mai e nevoie de operatie.
Sanatate!