alimori wrote:Melania wrote:Interesant cum ideologia din societate te determina sa fii 'impartial' si corect din punct de vedere politic si asta poate duce la performanta de a acorda premiul Nobel pentru pace reprezentatilor agresorilor si victimei. Bottom line e ca 2/3 din premiul nobel pentru pace din anul asta apartin Belarusului si Rusiei.
Ai o problemă cu identificarea părților. Agresorul e regimul de la Kremlin, victimele sunt ucrainenii și cetățeni ruși care se opun regimului. Generalizările astea simpliste ca ale tale duc la conflicte absurde, războaie, exterminări. Xenofobia e foarte la îndemână.
Nope, agresorul e Putin, mercenarii lui si armata rusa iar cetatenii rusi sunt fie inrolati si ucid si violeaza copii in ucraina, asista pasiv de pe margine sau pleaca din rusia de frica incorporarii. Cetatenii rusi care se opun razboiului sunt vreo cateva mii, n-am mai auzit de proteste in ultimul timp; inteleg ca restul pana la 150 de milioane accepta ce face statul rus sau nu le pasa. Nu inteleg de ce sunt victime. La fel si aia din belarus.
Nu generalizarile mele duc la conflicte absurde, razboaie si exterminari ci atitudini impaciuitoare stupide si relativizante duc la conflicte, razboaie si exterminari.
Adica exact ce faci tu; nasol ca nu invatam din greseli zic eu.
PS: daca nu o bagi pe aia cu 'prima victima a lui putin e poporul rus' esti degeaba.