Prof. univ. dr. IOAN NEDELCU
"Nimeni nu poate veni sa spuna ca aceasta nu este o lucrare stiintifica"
Daca acum un secol, oamenii de stiinta proclamau victoriosi ca vor decripta toate misterele naturii, timpul scurs dupa aceea a aratat in mod paradoxal ca, de fapt, fiecare noua descoperire a adancit acest mister. Pe masura ce au cunoscut mai bine materia, regnul vegetal, animal sau fiinta umana, cercetatorii au deschis noi si noi orizonturi, creand un front de lucru imens in ceea ce priveste cunoasterea. Daca ar fi sa luam doar domeniul medical, vom remarca faptul ca, in ultimele decenii, investigatiile pe domenii de studiu s-au extins extraordinar. Exista zeci si zeci de specializari in medicina, care studiaza cele mai fine corelatii intre imunitate si activitatea endocrina, intre echilibrul psihic si cel hormonal ori intre procesele celulare si activitatea bioenergetica. In prezent, medicina de varf nu se mai lupta orbeste cu microbii, nu mai spera descoperirea pilulei magice, ci cauta mai degraba sa inteleaga echilibrul atat de complex al fiintei umane, numit "sanatate".
Pe de alta parte, desi mitul pastilei atotputernice, care sa ia bolile cu mana, este pe cale sa apuna, miracole apar in continuare in medicina, si nu putine. Unul dintre ele, botezat cu un nume inspirat din povesti, este pe cale sa se infaptuiasca in Romania: APA VIE. Nu, nu este vorba despre vreo licoare obtinuta cu incantatii rituale, ci despre rodul muncii de aproape un deceniu a unor varfuri ale stiintei romanesti, care au descoperit noi valente vindecatoare ale unei substante aparent atat de banale: apa. Pentru a afla mai multe despre "apa vie" (de fapt despre apa cu continut scazut de deuteriu) am apelat la un nume de marca al medicinii romanesti, si anume la d-l prof. universitar doctor Ioan Nedelcu, general de divizie, medic dermatolog la Spitalul Militar Central. Am ajuns la domnia sa in plina zi de lucru, atunci cand la cabinetul sau se formase un rand impresionant de pacienti care asteptau rabdatori consultul. Contrar "greutatii" titlurilor si a investiturii sale, d-l general Nedelcu s-a dovedit a fi o gazda si un interlocutor exceptional, punandu-ne la dispozitie informatii extrem de interesante, privitoare la cercetarile facute pe aceasta tema.
Stiinta pusa la treaba: DEUTERIUL
- Posturile de televiziune si ziarele romanesti au difuzat in ultima vreme numeroase informatii privitoare la cercetarile dvs. legate de "o apa miraculoasa", care ar vindeca multe boli, intre care si cancerul...
- Deja ma simt dator sa va corectez: in primul rand, cercetarile despre aceasta apa nu imi apartin in exclusivitate, ci sunt rodul muncii mai multor oameni de stiinta romani care lucreaza corelat. Apoi, cand se spune "apa miraculoasa", deja gandul zboara spre procedee mai mult sau mai putin vrajitoresti, or, apa la care va referiti este obtinuta prin mijloace tehnologice extrem de precise, fiind studiata de mai bine de un deceniu in intreaga lume.
- Are si un nume aceasta apa?
- I se spune apa cu continut scazut de deuteriu sau saracita in deuteriu. Ce este deuteriul? Deuteriul este izotopul stabil al hidrogenului care se gaseste in natura. Prin inlocuirea unui atom de hidrogen din molecula apei cu un atom de deuteriu rezulta apa usoara, care are proprietati terapeutice. Prin inlocuirea celor doi atomi de hidrogen cu doi atomi de deuteriu rezulta apa grea. Apa cu foarte mult deuteriu este aceeasi cu celebra apa grea folosita pentru dezvoltarea tehnologiilor nucleare.
Cea mai enigmatica substanta de pe pamant
- In ultimii ani, se vorbeste tot mai mult despre diferite ape care vindeca, fiecare dintre ele fiind recomandata ca un adevarat elixir. Se vorbeste despre apa structurata, apa Pi, apa plata etc. Prin ce difera, in afara de continutul de deuteriu, aceasta apa usoara de care va ocupati, de cele enumerate anterior?
- Se stie despre apa ca este cea mai raspandita substanta de pe pamant. Totodata, ea este si cea mai enigmatica. Daca i se modifica structura, compozitia, temperatura chiar, atunci proprietatile sale biologice si implicit efectul ei asupra organismului uman sunt foarte mult diferite. Apa plata, de exemplu, este o apa naturala, care a stat cateva mii sau zeci de mii de ani in roca si a imprumutat din caracteristicile electromagnetice ale zonei si si-a orientat molecula. Apoi, apa structurata - de care s-a ocupat foarte mult si profesorul Manzatu - are si ea molecule orientate intr-un anume fel, iar de aici rezulta anumite proprietati biologice. In lumea vie sunt insa intalnite mult mai multe tipuri de apa. Se stie ca organismul fiecaruia dintre noi contine in proportie de peste 70% apa, insa nu este vorba despre apa de un singur tip. Avem apa in interiorul celulelor, la suprafata celulelor si in afara lor, apa constitutionala, si fiecare dintre acestea este diferita de celelalte. Chiar si apa de la suprafata celulei difera foarte mult de la un om la altul. Apa se uzeaza odata cu varsta. Mai mult, ea are memorie. Nu in sensul ca retine anumite detalii, ca in cazul mintii umane, ci in sensul ca, pe parcursul vietii, ea isi modifica atat de mult structura, compozitia izotopica si entropia, incat capata proprietati mult diferite de ceea ce a fost initial, purtand un fel de amprenta.
Sunt multe, foarte multe de spus despre apa, care merita calificativul de "miracol". De exemplu, moleculele de apa pot fi ordonate intr-o structura simetrica, cristalina - gheata -, pentru ca, pe masura ce temperatura creste, apa sa treaca din structura cristalina intr-una lichida. Este extrem de important ca, in intervalul de temperatura de la 35 a la 42?C ea se afla intr-o stare fluida - are jumatate structura cristalina, jumatate lichida. Aceasta structura cu maxima instabilitate - acum e cristal, acum e lichid - favorizeaza dezvoltarea reactiilor biochimice care genereaza energie si intretin viata la temperatura de 37?C si la o presiune de o atmosfera. Putini stiu ca, daca in laborator am vrea sa obtinem reactiile biochimice care se produc in celula si in corpul omenesc la 37?C si la o presiune de o atmosfera, am avea nevoie de sute de grade, sute de atmosfere si de catalizatori superperformanti. Aici, in apa, este o parte a marelui mister al vietii.
Inceputul povestii: apa de ghetar
- In lumina acestor informatii, ce rol are apa cu continut scazut de deuteriu pe care o studiati? Cum v-a venit ideea sa va orientati cercetarile asupra ei?
- Povestea este mai veche si incepe undeva in anii '60, in Uniunea Sovietica, unde oamenii de stiinta au studiat in paralel doua populatii ai caror membri ajungeau la varste extrem de inaintate si erau foarte sanatosi. Obiceiurile lor, inclusiv cele alimentare, erau foarte mult diferite, insa cele doua populatii aveau ceva in comun: beau apa de ghetar. Apa de ghetar este pura, fiind formata cu mii si mii de ani in urma si, pe langa continutul redus de deuteriu, s-a dovedit a avea si calitati biologice deosebite. De pilda, la culturile agricole irigate cu apa de ghetar, productivitatea a crescut in medie cu peste 60%, pentru ca la castraveti sa creasca cu pana la 250%. In timp ce se derulau aceste cercetari, a aparut insa o prioritate majora - studierea apei grele, folosita la dezvoltarea tehnicii nucleare, ceea ce a dus la stagnarea cercetarilor privind apa usoara. Abia in anii '90, un cercetator maghiar din Statele Unite, Gabor Somlyai, a facut studii mai intense pe aceasta tema. Apoi, el si-a continuat cercetarile in Ungaria, iar ele au fost preluate si dezvoltate de colective independente din mai multe tari. Daca apa grea, cu continut sporit de deuteriu, are efecte biologice in marea lor majoritate negative - un caine adapat cu apa care are continut de 35% apa grea moare in cateva saptamani -, apa usoara este un adevarat elixir pentru sanatate.
- Care ar fi atunci argumentul in sprijinul acestei ultime afirmatii?
- Spuneam anterior ca apa din organismul nostru imbatraneste odata cu noi. Trebuie sa stiti ca la ora actuala s-au facut si analize care sa demonstreze acest lucru. Aceste analize arata ca exista un indicator obiectiv care poate sa ne arate gradul de invechire, de uzura a apei din organism: cantitatea de gaze dizolvate in apa din organism. Pe masura ce apa imbatraneste, cantitatea de gaze dizolvate creste. La copii si tineri, cantitatea de gaze dizolvate este de patru ori mai mica decat la o persoana in etate. De fapt, pe masura ce noi imbatranim, apa imbatraneste si ea si retine din ce in ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca izbutim sa inlocuim apa "poluata" din interiorul organismului (poluata prin informatie structurala, izotopica, entropica) cu o apa nepoluata, atunci vom reusi si sa dam o noua viata si o noua tinerete organismului. Apa cu continut redus in deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta. Toata lumea stie ca imbatranim pentru ca degeneram, apar fibroza si scleroza, pentru ca metabolismul redox (reactia de oxidare sau reducere) ne distruge, dar exista teorii care spun ca noi imbatranim si pentru ca in organismul nostru se acumuleaza deuteriu, care ati vazut ca are efecte negative. Pentru ca atunci cand bem apa grea, deci cu continut mare de deuteriu, ducem organismul la moarte rapida. Principiul este aparent simplu: daca reusim sa scadem concentratia de apa grea din organism, atunci organismul isi recastiga tineretea, vitalitatea si imbatraneste din ce in ce mai lent.
- Urmeaza in mod firesc urmatoarea intrebare: cum putem reduce aceasta concentratie de apa grea din organism?
- Exista doua cai majore: 1. Consumul de legume si fructe proaspete, de alimente vegetariene in general, care sunt bogate in aceasta apa usoara, spre deosebire de carne si de produsele din carne care, din contra, sporesc cantitatea de deuteriu. 2. Consumul direct de apa usoara, care aici in tara este obtinuta in doua locuri: la o instalatie din Ramnicu-Valcea si la fabrica de apa grea de la Halanga, unde se deverseaza zilnic, ca reziduu, zeci de tone de apa cu continut scazut de deuteriu. Cele doua cai de reducere a deuteriului din organism, prin alimentatie vegetariana si prin administrare de apa usoara, sunt complementare, deci nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza intr-un mod fericit. Se stie in prezent ca administrarea directa a apei cu continut scazut de deuteriu tine in frau diabetul, scazand nevoia de insulina la pacientii insulino-dependenti si scazand nivelul glicemiei la ceilalti. De asemenea, reduce nivelul colesterolului in dislipidemii. Au fost cazuri in care, dupa tratamente de peste sase luni, cei cu arterioscleroza avansata ori cu accidente cerebrale au recuperat unele din functiile pierdute. Nu in totalitate, dar s-au recuperat. Administrarea acestei ape creste si memoria, capacitatea creatoare si, ceea ce este foarte important, creste dorinta de viata.
Cancerul, condamnat la moarte
- Se pare insa ca efectul cel mai spectaculos il are administrarea apei cu continut redus de deuteriu in tratamentul cancerului. Ce ne puteti spune despre acest lucru?
- Deuteriul, pe langa faptul ca influenteaza metabolismul, mai are un efect extrem de important, si anume regleaza diviziunea celulara. Ca sa se divida, o celula trebuie sa primeasca un prim semnal de diviziune. Semnalul princeps de diviziune il reprezinta o valoare optima a raportului dintre deuteriu si hidrogen. De foarte mult timp, studiile au aratat ca, atunci cand o celula porneste sa se divida, primul lucru pe care-l face este activarea pompei membranale, care scoate hidrogenul din celula. Prin scoaterea hidrogenului ramane deuteriul. Deci hidrogenul scade, deuteriul creste si atunci porneste semnalul de diviziune celulara. Cancerul nu este altceva decat o diviziune haotica si extrem de accelerata a celulelor maligne. Or, in cadrul celulelor canceroase, daca scadem concentratia de deuteriu prin administrare de apa cu continut scazut in deuteriu, atunci raportul optim dintre deuteriu si hidrogen nu se mai realizeaza si, dupa un numar de diviziuni programate, care nu s-au produs, celulele canceroase intra pe fagasul mortii fiziologice. Si aici, trebuie sa stiti ca celulele au in interiorul lor si informatia care programeaza moartea. O celula canceroasa scapata de sub control si care nu mai imbatranea, ci doar se multiplica perpetuu, este impiedicata sa se multiplice cu ajutorul acestei ape, imbatraneste si moare. Este fantastic acest mecanism fiziologic pe care natura l-a inventat si care nu afecteaza echilibrul organismului.
- Cum gaseste apa usoara celula canceroasa? Pentru ca prin administrarea acestei ape ar trebui sa se opreasca toate procesele de diviziune, ceea ce ar fi dezastruos - procesele de regenerare ar fi blocate...
- Intrebarea este foarte buna: celula canceroasa are un asa-numit metabolism alterat. Daca celula moarta are mecanisme de diviziune de rezerva, celula canceroasa nu le mai are. Asa se face ca celulele normale nu sunt afectate de scaderea continutului de deuteriu, in timp ce celulele maligne sunt oprite sa se divida si intra pe fagasul mortii fiziologice. Personal, ca medic dermatolog, sunt pus adesea sa lupt cu una dintre cele mai periculoase, cele mai invazive forme de cancer: melanomul malign. Ei bine, din 1997, cand a fost autorizata de catre Ministerul Sanatatii folosirea pentru uz uman a acestei ape, am obtinut rezultate extrem de incurajatoare in tratamentul acestei boli cumplite.
- Ne puteti da cateva exemple de astfel de cazuri?
- Deontologia mea profesionala nu-mi permite sa dau informatii despre pacienti, care, conform protocoalelor incheiate, sunt strict confidentiale. Deci nu va pot pune la dispozitie, cel putin deocamdata, cazuistica. Va pot spune insa despre un pacient, un japonez care avea cancer esofagian si care dupa sase saptamani de tratament a constatat disparitia tumorii. El avea apa noastra intr-o doza experimentala, iar dupa cele sase saptamani si-a dat seama nu doar de valoarea terapeutica a acestui remediu, ci si de faptul ca este pe terminate. Reactia lui a fost prompta: cand si-a dat seama ca ramane fara apa, s-a urcat in avion, a venit in Romania si a comandat cinci tone...
"Apa de intretinere" si "apa terapeutica"
- Aceasta apa poate fi cumparata la ora actuala din vreo farmacie sau de la o alta unitate cu profil medical?
- Mai intai, trebuie sa stiti faptul ca exista doua tipuri de apa usoara, cu efecte terapeutice: apa de intretinere, care deja se gaseste avizata ca supliment nutritional, si apa terapeutica, despre care sunt ceva mai multe lucruri de spus. Deocamdata, apa terapeutica se da numai cu prescriptie medicala, in raport cu faza in care a ajuns boala. In ceea ce priveste aceasta apa, cel mai important lucru nu este sa o obtii, pentru ca la noi in tara se produce in mari cantitati, ci sa cunosti schemele de administrare. Insa, pana sa ajungem sa o avizam ca medicament, va mai trece un timp, zece ani, poate chiar mai mult, pentru ca rigorile pentru introducerea unui asemenea tratament sunt foarte mari si pe buna dreptate. In prezent, eu am numai un segment din cercetare, mai sunt insa si alti medici care s-au angrenat in aceste studii.
- Ne puteti da cateva nume?
- Ordinea in care voi spune numele colegilor mei este pur aleatorie: d-l prof. Victor Voicu, seful Clinicii de Toxicologie, care este si Secretarul General al Academiei Romane, se ocupa de studiile de fiziologie si de toxicologie; prof. Manolescu face studiile de culturi celulare; prof. Balanescu, seful Institutului de Oncologie, face studiile privind transplantul de tumori de la oameni la animale. Mai sunt si altii, tot mai multi cercetatori fiind interesati de aceasta tema. Fiecare si-a luat cate un segment din aceasta munca fantastica de elucidare a proprietatilor apei usoare, care se dovedeste a fi extrem de eficienta.
Trebuie sa stiti ca, desi pentru mass-media lucrurile sunt relativ noi, companiile farmaceutice si cele cosmetice cunosc problema. In acest moment, din punct de vedere deontologic, nu este permis sa se imagineze ca apa cu continut redus de deuteriu va inlocui terapiile clasice in materie de cancer: citostaticele, chirurgia, radioterapia. De ce nu este permis? Pentru ca intre momentul in care se imagineaza o tehnica terapeutica cu un produs si momentul in care acel produs isi valideaza toate potentele, intervalul de studiu este lung: 10, 15 si chiar 20 de ani. V-am dat aceste cateva nume pentru a realiza ca mai intai de toate trebuie studiate proprietatile fizice, proprietatile chimice, toxicitatea, efectele carcinogenetice, efectele biologice ale acestei ape. Apoi, trebuie stabilite dozele ideale, dozele per kilogram corp, indicatiile pentru tipurile de boala. Cum, cand, ce, cata apa se administreaza - studiile acestea necesita zeci de ani de cercetare. Pentru cancer, se stabileste eficacitatea unui produs la cinci ani de cand pacientul a fost luat in tratament. Se face evaluare pentru supravietuirea la cinci ani, la zece ani s.a.m.d. Sunt grupe mari de cercetatori angrenati in prezent in acest proiect si nu doar la noi, ci si in alte tari.
Personal, am vorbit in presa despre aceste aspecte, pentru ca, avand deja avizul pentru supliment nutritional, am considerat ca lumea trebuie sa stie macar de efectul adjuvant. Chiar acest interviu l-am dat pentru ca trebuie stiut ca utilizarea acestei ape se face in niste structuri bine definite, in niste coloane de reactie bine definite. Nimeni nu poate veni sa spuna ca aceasta nu e o lucrare stiintifica, care raspunde la standarde extrem de ridicate.
- Avand in vedere importanta deosebita a acestui mijloc terapeutic si faptul ca este extrem de importanta indrumarea medicala, unde se pot adresa pacientii pentru obtinerea apei usoare?
- In acest moment, apa de intretinere se poate gasi la adresa: str. Veronica Micle nr. 7, sector 1, Bucuresti. Pentru apa terapeutica, care se da numai in urma unui consult medical, pacientii se pot adresa la numarul de telefon: 021/659.26.66.
- Va multumim, d-le general!
INFORMATII NECESARE
Cateva rezultate ale administrarii apei cu continut scazut de deuteriu
Iata cateva dintre rezultatele obtinute prin studiul acestui mijloc terapeutic exceptional - apa saracita in deuteriu:
Administrarea apei vii de intretinere:
- la soareci a determinat o crestere importanta a activitatii sexuale, iar soarecii nou-nascuti au fost mai grei cu 20-30% decat cei nascuti din mame care au consumat doar apa normala.
- gainile din lotul tratat au produs de doua ori mai multe oua decat cele din lotul martor.
- la om, pe un lot pe pacienti cu probleme cardio-circulatorii, dupa trei luni de utilizare pentru baut si gatit, s-a constatat, la multi pacienti, reducerea colesterolului sanguin si imbunatatirea generala a metabolismului.
- o utilizare sistematica si prelungita (cel putin 6 luni) a determinat o imbunatatire semnificativa a starii generale, imbunatatirea somnului, a digestiei, a capacitatii de munca si, in unele cazuri, a restabilit functii pierdute sau deteriorate, cum ar fi puterea memoriei creative, entuziasmul pentru munca, potenta.
Administrarea apei vii terapeutice:
- la diabetici, dupa cateva saptamani sau luni, a redus glicemia: in diabetul de tip I, insulino-dependent, glicemia scade mai repede, necesitand corectarea dozei de insulina spre a nu aparea accidente hipoglicemice. In diabetul de tip II nu este absolut necesara corectarea dozei de antidiabetice.
- in psoriazis, efecte foarte bune s-au obtinut prin utilizarea acestei ape pentru baut si gatit, precum si pentru uz local, in doze si scheme strict individualizate de catre medic.
- determina resorbtia mioamelor, chisturilor, adenoamelor de prostata.
- in boala canceroasa: poate produce stagnarea evolutiei, regresia tumorilor sau disparitia lor, in functie de tipul de cancer si gravitatea stadiului evolutiv din momentul inceperii utilizarii apei vii. De asemenea, potenteaza toleranta la citostatice si radioterapie, in cazul administrarii concomitente.
Foarte important: apa vie terapeutica se administreaza doar de catre medic, in doze strict individualizate, dupa o metodologie speciala, pentru fiecare tip de neoplasme si dupa stadiul de evolutie. Medicul este singurul abilitat sa urmareasca evolutia utilizatorului de apa vie terapeutica, prin metode si mijloace specifice, adecvate.
Instructiuni de utilizare a apei vii de intretinere - DDW-30
- Veti amesteca 1 l de apa vie (DDW-30 - denumirea tehnica) cu 2 l de apa plata.
- Din amestecul astfel obtinut veti consuma zilnic minimum 1,5 l.
- Lichidul va fi baut la intervale egale, de 3-5 ore, pe parcursul intregii zile.
- Va recomand portii de 100- 200 ml.
- Prima portie recomandata de 150 ml va fi bauta dimineata, la trezire, iar ultima (de aproximativ 200 ml) va fi bauta seara, la culcare.
- Daca peste noapte obisnuiti sa va treziti, va puteti rezerva o portie de apa vie si pentru noapte.
- Va recomand doua cure pe an, cu durata de trei luni pentru fiecare cura.
- Apa vie de intretinere poate fi utilizata si pentru prepararea ceaiului, a supelor, pentru ca proprietatile sale biologice nu se modifica prin fierbere.
- Va recomandam o dieta echilibrata, in care proteinele sa provina din carnea de pasare si peste, iar fructele si vegetalele sa provina din zone temperat continentale si de munte.
- Nu uitati sa aveti o viata activa, cu multa miscare (alergare in aer liber, gimnastica de intretinere), pentru ca viata inseamna miscare.
Pentru orice nelamurire, va rog sa contactati personalul nostru la tel. 021/659.26.66, in zilele lucratoare, intre orele 09:00 - 17:00.
Prof. dr. IOAN NEDELCU
Membru al Academiei Americane de Dermatologie
Membru al Academiei de Stiinte din New York
Informatii suplimentare privind apa vie se obtin la tel. 021/659.26.66, 021/212.76.17, tel./fax: 021/212.51.55, e-mail: apa_vie@k.ro Adresa: str. Veronica Micle nr. 7, sector 1, Bucuresti
La frontiera si nu numai
-
- junior
- Posts: 32
- Joined: Mon Nov 16, 2009 3:33 pm
- Location: bucuresti-ploiesti
- Contact:
-
- junior
- Posts: 32
- Joined: Mon Nov 16, 2009 3:33 pm
- Location: bucuresti-ploiesti
- Contact:
Re: La frontiera si nu numai
Si pentru ca tot apa e viata,descoperiri ale cercetatorilor:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 550318008#
Studii la care a contribuit si d-na Dr. Effie Poy Yew Chow, fondatoarea East West Academy of Healing Arts" din San Francisco, Presedinta celor trei Congrese Mondiale de Qigong organizate in anii 1996, 1997 si 1999 În SUA, Consilier al Presedintelui Statelor Unite pentru probleme privind medicina complementara.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 550318008#
Studii la care a contribuit si d-na Dr. Effie Poy Yew Chow, fondatoarea East West Academy of Healing Arts" din San Francisco, Presedinta celor trei Congrese Mondiale de Qigong organizate in anii 1996, 1997 si 1999 În SUA, Consilier al Presedintelui Statelor Unite pentru probleme privind medicina complementara.
- holliday
- elite
- Posts: 5024
- Joined: Wed Jul 14, 2010 7:10 pm
- Location: procrastination - retras in vizuina tapirului
- Contact:
Re: La frontiera si nu numai
voi stiti povestea cu aquaporina si cum am trecut pe langa un premiul Nobel..
sau nu, cum ne-a fost furat acest premiu?
ei bine, nu v-o spun. cautati pe gugal.
sau nu, cum ne-a fost furat acest premiu?
ei bine, nu v-o spun. cautati pe gugal.
Being a male is a matter of birth, being a man is a matter of age but being a gentleman is a matter of choise
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
- sandman
- senior
- Posts: 296
- Joined: Wed Apr 19, 2006 5:31 pm
- Location: Cluj-Napoca
Re: La frontiera si nu numai
De parca ar fi prima data. Nicolae Paulescu a patit-o la fel.
Life is good
- holliday
- elite
- Posts: 5024
- Joined: Wed Jul 14, 2010 7:10 pm
- Location: procrastination - retras in vizuina tapirului
- Contact:
Re: La frontiera si nu numai
sandman wrote:De parca ar fi prima data. Nicolae Paulescu a patit-o la fel.
parca am fi in fotbal si ne fura arbitrul..
bai frate,chiar nu inteleg...cum ne pot fura asa?
ps: si tu ai facut biocelulara cu dumnealui?
Being a male is a matter of birth, being a man is a matter of age but being a gentleman is a matter of choise
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
- sandman
- senior
- Posts: 296
- Joined: Wed Apr 19, 2006 5:31 pm
- Location: Cluj-Napoca
Re: La frontiera si nu numai
Yep. Un om deosebit. Probabil ca decernarile astea se acorda pe baza de cotizatie. Abia prin 1996 s-a recunoscut plagiatul canadienilor referitor la studiul insulinei.
Life is good
-
- junior
- Posts: 32
- Joined: Mon Nov 16, 2009 3:33 pm
- Location: bucuresti-ploiesti
- Contact:
Re: La frontiera si nu numai
Pai nu e nevoie sa ne fure ei ca le dam noi cu piciorul....de exemplu scandalul IMUNOMOD,in care inventatoarea dna dr Elena Ionascu,medic cu o vasta experienta si cu dosare solide in cercetarea produsului cu sprijinul Fac.de Chimie,a fost acuzata taman de colegi de la CM Dolj de excrocherie si vrajitorie,au alertat si politia(care a sesizat invidia colegilor medici).Dna dr a gasit insa ajutor la statul Italian care i-a acordat sprijin.Acum produsul e brevetat in diverse tari,dar din pacate tara de origine nu a fost prima.Pacat ca nu ne apreciem valorile.
Pacat ca exista dr precum cei de atunci(poate si de acum,nu stiu)de la CM Dolj.
Pacat ca exista dr precum cei de atunci(poate si de acum,nu stiu)de la CM Dolj.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
- Posts: 17832
- Joined: Sun Jul 06, 2003 9:51 am
Re: La frontiera si nu numai
Sunt convins că şi faptul că nu avem nicio revistă ştiinţifică serioasă şi cotată e tot din cauza unei conspiraţii. Suntem nişte drumeţi în calea lupilor.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- holliday
- elite
- Posts: 5024
- Joined: Wed Jul 14, 2010 7:10 pm
- Location: procrastination - retras in vizuina tapirului
- Contact:
Re: La frontiera si nu numai
vlad s. wrote:Sunt convins că şi faptul că nu avem nicio revistă ştiinţifică serioasă şi cotată e tot din cauza unei conspiraţii. Suntem nişte drumeţi în calea lupilor.
lasa ca noi ne ocupam de politica, campanii electorale, etc etc...
Being a male is a matter of birth, being a man is a matter of age but being a gentleman is a matter of choise
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
- 187.92a
- addicted
- Posts: 47429
- Joined: Fri Dec 10, 2004 7:59 pm
Re: La frontiera si nu numai
mihosh wrote:Pacat ca exista dr precum cei de atunci(poate si de acum,nu stiu)de la CM Dolj.
Daca stau bine sa ma gandesc chiar ca nu se putea alege un titlu mai potrivit
Bravo. Chiar ca la frontiera ba chiar si putin dincolo.
legat de paulescu nu s-a recunoscut nimic, ci doar s-a pus un panou cu numele lui langa ala cu banting si macleod/best, si cam atat. nimeni nu a spus ca aia au facut vreun plagiat, nimeni nu a cerut/returnat banii de nobel. in fine, nimeni n-a recunoscut explicit, deci vax.
- holliday
- elite
- Posts: 5024
- Joined: Wed Jul 14, 2010 7:10 pm
- Location: procrastination - retras in vizuina tapirului
- Contact:
Re: La frontiera si nu numai
Being a male is a matter of birth, being a man is a matter of age but being a gentleman is a matter of choise
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
ANUNT:
Am nevoie de dusmani noi. Cei vechi au inceput sa ma placa!
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 21 guests