Nu prea am timp acum sa discut / caut, dar ma aventurez sa spun numai ca nu inteleg ce si cum cu topiramatul asta. Poate ma insel, repet, nu am timp acum, dar, ce pot sa spun cat de cat sigur, e ca topiramatul nu apare in Consens decat la Linia a II-a. Nu am inteles, deci, daca i s-a prescris topiramatul din 2002 si a facut cate o criza pe an sub tratament (ceea ce nu e rau deloc), sau nu i s-a prescris nimic sau i s-a prescris initial valproat sau altceva si a trecut acum pe topiramat. In fine, nu e vital, dar...
Nici diagnosticul si nici evaluarea tratamentului nu se fac pe criterii EEG, din cate stiu - un traseu normal poate sa ascunda bine-mersi o epilepsie, iar un traseu "patologic" sa nu aiba o semnficatie reala. Din cate stiu, traseul EEG se amelioreaza sub tratament, dar nu e un indicator de eficienta.
Ce descrii tu acolo nu prea are cum sa beneficieze de terapie chirurgicala (zice Consensul din 2003, nu stiu care e situatia fix in momentul asta). Daca ar fi fost epilepsie partiala, era un intreg algoritm: monoterapie linia I -> (nu raspunde) -> monoterapie linia II -> (nu raspunde) -> combinatie 2 AED -> (nu raspunde, crize frecvente care afecteaza viata socio-profesionala, etc.) ->
evaluare pentru indicatie chirurgicala... Repet, Consensul de
anul trecut era asa.
Prognosticul, teoretic, e cum zice originaltup: nu se vindeca, dar se poate controla cu medicatie -- acum
este controlata, s-ar zice. Bolnavii de epilepsie nu sunt handicapati, nu sunt nebuni, iar in unele tari au voie sa isi ia si carnet de conducere

O singura chestie, cu riscul de a spune banalitati:
nu are voie sa se hotarasca sa faca un copil pana ce nu discuta cu neurologul, in vederea tranzitiei pe lamotrigina.
Enough said. Nu e nici un rezident de neuro pe-aci? Ca are o limita si urechismul asta