Metilcobalamina reface mielina pe nervi

stiri medicale; cazuri clinice
M_Dan
elder
elder
Posts: 902
Joined: Tue Sep 20, 2016 7:52 am

Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby M_Dan » Sun Feb 23, 2020 12:53 pm

Am ingrijit (tratat) mai multi porumbei bolnavi de paramixoviroza (POV). Boala respectiva afecteaza sistemul nervos (nervii periferici si creierul), probabil prin demielinizarea conexiunilor nervoase. Nervii sunt "scurtcircuitati" si pasarea bolnava nu-si mai coordoneaza miscarile, nu poate sa inghita (are limba amortita) si moare de foame sau de sete, eventual este mancata de pisici. Hraniti cu seminte pe cioc si hidratati pot sa fie salvati in proportie de 100%, daca nu au si alte boli.
https://www.youtube.com/watch?v=WPThrr7QMAg
https://www.youtube.com/watch?v=UWC58llOBzQ
https://www.youtube.com/watch?v=PVKjDyvO5P8
Trebuie sa fie ingrijiti mult timp, aproape o jumatate de an sau chiar mai mult. In primele 2-3 luni evoleaza infectia virala, care in final este eliminata de sistemul imunitar. Inca 2-3 luni dureaza recuperarea, astfel incat sa poata sa manance singuri si sa zboare. Unii porumbei raman cu sechele dupa paramixoviroza, nu isi revin 100%, dar sunt capabili sa supravietuiasca singuri. Altii nu isi mai revin, raman handicapati, cu greu pot sa manance singuri si nu zboara, tin capul rotit (torticolis). Acestia pot fi pastrati de iubitorii de animalute, ca pasari de curte. Pot fi tinuti si in casa, ca pisiceii, in incapere cu gresie pe jos (fara covoare).

Am observat ca porumbeii carora le-am administrat metilcobalamina in cantitate mare (200-500 ug) la interval de doua zile, timp de o luna, si-au revenit mult mai repede si aproape ca nu au sechele. Faza virala dureaza tot 2-3 luni, dar se reduce timpul de recuperare. Metilcobalamina este substanta cu efect trofic pentru toate tipurile de celule, inclusiv pentru bacteriile patogene din intestine, asa ca trebuie si ceva antibiotic (la unii porumbei, nu la toti). Trebuie ca metilcobalamina sa fie data inca din timpul fazei virale, pentru ca demielimizarea nervilor sa nu fie grava, Are efect si administrarea la porumbeii ramasi cu sechele, dar nu foarte pronuntat.

Ma gandesc ca tratamentul cu doze mari de metilcobalamina este util si in cazul bolnavilor de poliomielita sau de alte boli care afecteaza nervii. Porumbeii au intre 350 - 500 grame, asa ca puteti sa calculati cat ar fi doza in cazul oamenilor.

User avatar
Melania
elite
elite
Posts: 12828
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:46 am

Re: Metilcobalamina reface mielina pe nervi

Postby Melania » Sun Feb 23, 2020 11:41 pm

iti place sa maltratezi animale mici?


Return to “Medical news”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest