Sora mea de 24 ani a fost diagnosticata pe 17 aprilie cu limfom gastric...a durat o saptamana pana au chemat-o sa-i dea rezultatele si ni s-a spus sa ne intoarcem dupa o saptamana pt operatie..va fi operata marti,3 mai la Fundeni, iar cel care va conduce operatia este Conf. Dr. Mihnea Ionescu...
Ca sa aveti o imagine concreta asupra cazului ei va voi prezenta rezultatele analizelor:4 fragmente biopsice de talie medie din mucoasa prezentand proliferare tumorala cu structura histologica de adenocarcinom moderat slab diferentiat,cu arhitectura microglandulara,celule epiteliale atipice grupate si zone extinse cu aspect infiltrativ difuz; celulele atipice prezinta mucosecretie mixta AB 2,5 si PDS pozitiv;zone de exulceratiesiexudat fibrinoleucocitar superficial
Concluzie: aspect histologic de adenocarcinom gastric moderat-slab diferentiat, exulcerat.
Stiu ca este f grav, este unul dintre cancerele gastrice care se trateaza cel mai greu, dar eu sunt totusi optimista si cred ca o sa se vindece, este prea tanara ca se i se intample ceva..stiu ca simptomele acestei boli sunt slab vizibile, dar ea se simte atat de bine, e atat de vesela incat imi vine greu sa cred ca are ceva atat de grav...ei bineinteles nu i-am spus inca despre boala,ea crede ca o sa fie operata pt ca are ulcer gastric, a banuit la un moment dat ca are ceva mai grav, dar nu a insistat cu intrebari probabil de frica si ca sa nu-i intristeze mai mult e parinti...
Va rog sa-mi spuneti tot ce stiti despre aceasta bola, despre terapii si efectele lor, despre terapiile alternative, despre conditiile din spitalul fundeni, despre ce stiti despre Conf. Dr. Mihnea, dc ati auzit despre cazuri clinice similare...
Medicul nu a putut sa ne spuna mai multe pt ca abia in timpul celiotomiei o sa vada in ce stadiu este cancerul si o sa decida dc o sa faca o rezectie sau nu..
Incerc sa fiu optimista si sa cred ca o sa se faca bine, dar cu cat incerc sa aflu mai multe despre acest tip de cancer malign, cu atat ma ingrijorez mai mult...