- pacienta de 54 ani prezinta la echo abd - vezica biliara, marita de volum, hipotona, plina de secretii.
- la internare a prezentat -dureri de intensit crescuta la niv hipocondrului drept -I-am admin No-spa, metclopramid, algocalmin.
-dupa ce durerile au cedat, am continuat tratam cu bilichol 2tb/zi 1 luna, apoi rowachol 5 pic/zi o luna.
- dupa 2 luni- revine cu durere abd si balonari. Ce ati face?
colecistita cr nelitiazica
-
- elder
Re: colecistita cr nelitiazica
Eu i-as face scintigrafie HIDA cu CCK.
Ce inseamna plina de secretii? Personal nu i-as da bili sau rowa, doar dieta low fat.
Daca nu merge, poate e de cutit.
Transaminaze OK? Amilaza, lipaza? Endoscopie superioara?
Ce inseamna plina de secretii? Personal nu i-as da bili sau rowa, doar dieta low fat.
Daca nu merge, poate e de cutit.
Transaminaze OK? Amilaza, lipaza? Endoscopie superioara?
Reality is an illusion due to lack of wine
-
- junior
transaminaze si amilaze bune.
de ce nu i-ai da colebil sau rowachol?
de ce nu i-ai da colebil sau rowachol?
-
- elder
Pentru ca nu exista studii serioase care sa dovedeasca eficacitatea si exista potential de harm, daca nu fizic( am vazut salicilat intr-unul din prospecte si ulcerul duodenal e inca in diferential), atunci psihologic.
Cred ca trebuie investigata putin mai mult si limitate tratamentele empirice.
O dieta low fat nu are cum sa-i strice, chiar daca nu are un diagnostic biliar clar. Tot nu stiu ce inseamna secretiile alea de la echo. O scinti te-ar ajuta sa exluzi obstructie de cistic- indicatie chirurgicala.
Bulinele alea nu trebuie sa se substituie unei alimentatii sanatoase, si daca are o alimentatie sanatoasa nu prea are nevoie de buline. Daca are balonari, lucrurile sunt relativ simple. Ori produce, ori inghite. Reduci zaharuri concentrate/ carbogazoase si cauti de anxietate( oricum ai in diferential colonul iritabil).
Cred ca trebuie investigata putin mai mult si limitate tratamentele empirice.
O dieta low fat nu are cum sa-i strice, chiar daca nu are un diagnostic biliar clar. Tot nu stiu ce inseamna secretiile alea de la echo. O scinti te-ar ajuta sa exluzi obstructie de cistic- indicatie chirurgicala.
Bulinele alea nu trebuie sa se substituie unei alimentatii sanatoase, si daca are o alimentatie sanatoasa nu prea are nevoie de buline. Daca are balonari, lucrurile sunt relativ simple. Ori produce, ori inghite. Reduci zaharuri concentrate/ carbogazoase si cauti de anxietate( oricum ai in diferential colonul iritabil).
Reality is an illusion due to lack of wine