Im wrote:Tasha wrote:"studiile clinice de faza mica" fiind ce? Tu ai habar macar ce-s alea studii clinice? Ce presupun? Cat timp? Cati oameni? Cate etape?
Nu, cine nu e rep nu poate avea habar de asa ceva, fireste.
E vorba de studii de faza 1, care se fac în marile spitale universitare si centre de cercetare vestice.
Daca ai întâlnit asa ceva în România, ai întâlnit firmituri improvizate. Structura stiintifica si institutionala care sa permita asemenea studii nu seamana cu ce ofera peisajul românesc. In România medicamentele se vând (si aici intervin creaturile din poveste), nu se descopera/testeaza/breveteaza.
Daca incercai cu gugal poate nu dadeai asa urat cu mucii-n fasole.
Si ca sa-ti raspund si la celalalt topic, in sictirul pe care ti l-ai castigat cu multa truda, ca nu meriti doua raspunsuri:
Ca rep n-am fost niciodata scuipata ca nu-s medicamente pe sectie, jignita ca nu stiu sa ingrijesc o plaga pt ca nu erau pansamente pe sectie, asa cum mi s-a intamplat in scurta perioada cat am practicat medicina. Ca rep, oriunde m-am dus mi s-a vorbit frumos, cu respect. Da, stiu, nu salvez vieti, n-am o meserie la fel de nobila, si poate de aici ti se trage confuzia cu respectul, dar singurul lucru de care-mi pasa e ca mie mi-e bine asa cum sunt, fac ceva ce-mi place si castig suficient cat sa-mi vad de hobby-uri. Ii las pe altii sa fie nobili. Nu ma voi mai naste inca odata, si nimic nu imi va da inapoi cei 13 ani pierduti (diferenta dintre speranta de viata in populatia generala si cea a medicilor).
Daca tu crezi ca a jigni o breasla pe care tu o consideri paria iti creste cumva respectul celorlati, sau te face mai bun decat membrii aceleai breasle, ma plec in fata alegerii tale.
Nu sunt in masura sa judec pe nimeni. Macar eu am fost unde esti tu (oleaca). Tu judeci fara a te deranja sa incerci sa afli ce inseamna de fapt sa fii rep.
Nu vrei sa ii intelegi, sa-i cunosti, dar pui etichete.
Sunt complet neimportanti, ultima veriga din lantul trofic al vietii tale, dar te enerveaza.
A facut unul odata o greseala fata de tine, 99% dintre afirmatiile lor sunt prostii (irelevant fiind faptul ca de multe alte ori ti-au demonstrat ca chiar stiu ce zic).
Ii desconsideri doar pentru ca exista. Dar tu esti nobil.
Te folosesti de ei, dar tu esti integru si neintinat.
Eah! Imi obosesc degetele de pomana. Indivizii ca tine nici macar scarba nu-mi provoaca. Ca si cum mi-ar fi scarba de un purice pt ca e mandru si arogant ca face rau transmitand Yersinia pestis. Nu, mi-e mila de el pentru ca o sa moara mai cumplit si mai repede din cauza asta.
Sexy chicken.