Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

care ne mananca zilele
User avatar
ryskill
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Thu Feb 17, 2005 2:07 am
Location: middle of the abis

Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby ryskill » Sun Mar 08, 2009 3:13 pm

A trecut aproapte un an de cand am postat proiectul de regulament al studentilor. Desi incepusera promitator, discutiile s-au stins pe parcurs. Curand aceste regulament va fi supus votului reprezentantilor vostii. Care ar trebuie sa transmita mai departe parerea voastra. Sunteti la curent cu regulamentul? Stiti despre ce e vorba? Mai aveti ceva de adaugat sau din contra ceva ce doriti sa dispara din acest regulament? Sa auzim parerea voastra...

Nu mai stiu exact in ce stadiu eram cu regulametnul cand l-am uploadat....asa ca iata inca o varianta.

Bogdan



Regulament
Partea I. Statutul general al reprezentantilor studentilor

Art. 1. Pentru a fi reprezentant al studentilor trebuiesc indeplinite urmatoarele criterii:
-a) Candidatul (reprezentantul) trebuie sa fie student al U.M.F. Carol Davila.
-b) Sa aiba media multianuala de minim 8 (prin medie multianuala intelegandu-se media aritmetica a mediilor din anii de studii precedenti), iar studentii din anului I trebuie sa aiba minim 8 nota de la examenul de admitere.
-c) Sa fie mandatat prin vot de catre ceilalti studenti.

Art. 2. Obligatiile reprezentantului studentilor:
-a) Sa informeze studentii despre toate aspectele procesului de invatamant.
-b) Sa medieze comunicarea studenti-universitate.
-c) Sa nu caute sa obtina foloase personale prin activitatea sa.
-d) Sa se consulte cu studentii in privinta oricarui aspect al procesului didactic.
-e) Sa participe la intrunirile cu reprezenatntii de an, sedintele de Consiliu, Senat sau la alte comisii sau foruri in care a fost delegat de catre reprezenatntii studentilor.
-f) Sa informeze studentii cu privire la mersul lucrarilor forurilor din care fac parte.
- g) Sa promoveze in randurile studentilor pe care ii reprezinta Carta Universitara, Codul de Etica, prezentul Regulament, precum si orice hotarare a Senatului sau alte regulamente ce privesc studentii.
-h) Sa caute solutii pentru orice problema aparuta in cadrul procesului de inavatamant; problema ce vizeaza majoritatea studentilor. -i) Sa respecte codul de Etica universitara, prezentul Regulament si alte hotarari si regulamente privind statutul studentilor.

Art. 3. Drepturile reprezentantilor studentilor:
-a) Sa aleaga si sa fie alesi in Consiliile Facultatilor, in Senatul Universitatii, precum si in Birourile de Decanat, Senat
-b) Sa aiba delegati in toate comisiile si structurile organizate la nivelul Universitatii prin prevederile Legii Educatiei in vigoare, Cartei Universitare si a regulamentelor de ordin intern.
-c) Sa fie acceptata prezenta pe baza de invitatie la Consiliu, Senat si orice alt for instituit sau agreat de Universitate echivalenta cu prezenta la cursuri si lucrari practice.
-d) Sa-si exprime punctul de vedere liber
-e) Sa faca parte din structuri asociative al caror statut nu contravin Cartei Universitare
-f) Sa aiba acces la orice informatie si procedura legata de organizarea, implementarea si evaluarea invatamantului medical din UMF "Carol Davila"
-g) Sa solicite si sa primeasca sprijin din partea UMF in cazul in care prin exercitarea drepturilor sau obligatiilor sale se simte amenintat sau discrimitat de catre un membru al comunitatii academice si/sau servicii/ personal auxiliar

Art. 4. Fiecare facultate in parte trebuie sa isi enunte un regulament de functionare pe care reprezentantii studentilor si cadrele didactice trebuie sa il respecte.

Art. 5. Relatia reprezentantilor studentilor cu societatea civila (organizatiile studentesti de tip SSMB, LSM, SOMS, etc.) se axeaza pe urmatoarele aspecte:
-a) Reprezentantii studentilor pot sau nu sa fie membrii unei organizatii studentesti.
-b) Organizatiile studentesti pot analiza activitatea reprezentantilor studentilor si pot semnala public celorlalti studenti abateri ale acestora de la atributii.
-c) Organizatiile studentesti nu pot sanctiona reprezentantii studentilor; acestia pot fi sanctionati doar de catre studentii care i-au mandatat sa ii reprezinte.
-d) Reprezentantii studentilor sunt obligati sa analizeze problemele semnalate de catre organizatiile studentesti si functie de raportarea acestor probleme la majoritatea studentilor sa ofere solutii la aceste probleme.

Art. 6. Calitatea de reprezentant al studentilor se pierde odata cu incheierea studiilor universitare de catre studentul respectiv.

Art. 7. Procesele electorale pentru desemnarea de noi reprezentanti ai studentilor sunt supervizate de catre actualii reprezentanti ai studentilor.

Art. 8. Prezentul Regulament poate fi modificat de catre Adunarea Generala a Reprezentantilor Studentilor compusa din toti reprezentantii studentilor alesi la momentul respectiv. Adunarea Generala a Reprezentantilor Studentilor poate fi convocata de catre oricare dintre membrii sai prin obtinerea semnaturilor de sustinere a ½ din membrii sai. Sedinta Adunarii Generale a Reprezentantilor Studentilor este valida daca sunt prezenti minim 2/3 din numarul reprezentantilor studentilor. Modificarea este valida daca se intruneste majoritatea plus 1 de voturi pentru din totalul reprezentantilor prezenti la adunare.

Partea II. Regulamentul Facultatii de Medicina

Art. 9. In cadrul Facultatii de medicina exista urmatoarele categorii de reprezentanti ai studentilor:
-a) Reprezentant de serie.
-b) Reprezentant in Consiliul facultatii.
-c) Reprezentant in Senatul universitatii.
-d) Membru in Biroul de Senat.
-e) Membru in Biroul de Decanat.
-f) Membru in Comisia de Etica.
-g) Membru in Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii..
-h) Membru in Comisia de Cooperare Internationala.
-i) Membru in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii.
-j) Membru observator in orice comisie mentionata in Carta Universitatii.

Capitolul 1. Reprezentant de serie

Art. 10. Conditiile pentru a fi reprezentant de serie sunt mentionate la art. 1. al prezentului regulament; conditia de a avea media multianuala de minim 8 sau nota la admitere echivalenta cu minim nota 8 in cazul in care intr-o serie nu exista minim 2 studenti cu media multianuala minim 8 sau nota de la admitere minim 8 sau in cazul in care cei care indeplinesc aceasta conditie nu vor sa candideze pentru pozitia de reprezentant al seriei.

Art. 11. Alegerea reprezentantului de serie se efectueaza astfel:
-a) Orice membru al seriei care indeplineste conditiile de la art. 10 poate candida drept reprezentant al seriei.
-b) Prin vot direct, secret si personal de catre membrii serie.
-c) Pentru ca votul sa fie validat trebuie sa fie prezenti 2/3 din numarul total de membri ai serie.
-d) Un membru al serie este validat drept reprezentant al seriei daca intruneste numarul cel mai mare de voturi dintre toti candidatii.
-e) Se redacteaza procesul verbal al procesului electoral in dublu exemplar, un exemplar ramane in posesia sefului de serie si un exemplar va fi depus la secretara de an a facultatii.

Art. 12. Obligatiile reprezentantului de serie sunt mentionate la art.. 2. al prezentului regulament la care se adauga in plus urmatoarele obligatii suplimentare:
-a) Sa medieze raporturile studenti-Univesitate in privinta: carnete de cupoane CFR; burse.
-b) Sa medieze raporturile studenti-cadre didactice in privinta stabilirii zilelor de examinare si afisarea rezultatelor examinarii.

Art. 13. Drepturile reprezentantului de serie sunt mentionate la art. 3. al prezentului regulament la care se adauga faptul ca acesta poate renunta oricand la pozitia de reprezentant de serie si poate initia un nou proces de alegere a reprezetantului de serie, fiind totodata obligat sa supervizeze procesul de alegere a unui nou reprezentant de serie.

Art. 14. Un reprezentant de serie poate fi destituit in cazul nerespectarii obligatiilor mentionate la art. 12. si automat va demara un nou proces de alegere a reprezentantului de serie.

Art. 15. Reprezentantul de serie in caz de imposibilitate temporara de exercitare a atributiilor si obligatiilor poate desemna direct un membru din serie care sa ii preia atributiile si obligatiile ca reprezentant al seriei, dar acesta trebuie sa indeplineasca prevederile art. 1. cu exceptia mandatarii prin vot.

Capitolul 2. Reprezentant in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 16. Reprezentantii studentilor se afla in proportie de ¼ din totalul membrilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 17. Locurile in Consiliul Facultatii de Medicina vor fi distribuite proportionale pe toti cei 6 ani de studiu asigurandu-se o reprezentativitate mai mare pentru anii de studiu terminali si totodata conditia obligatorie de a exista minim 1 reprezentant pentru fiecare an de studiu.

Art. 18. Pot fi reprezentanti ai studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina doar reprezentantii de serie.

Art. 19. Alegerea reprezentantilor studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina se efectueaza la nivelul fiecarui an de studiu in parte pe locurile alocate respectivului an de studiu:
-a) Poate candida oricare dintre reprezentantii de serie de la nivelul anului de studiu respectiv.
-b) Au drept de vot doar reprezentantii de serie de la nivelul anului de studiu respectiv.
-c) Votul este secret, personal si direct.
-d) Alegerile sunt valide daca sunt prezenti toti reprezentantii de serie per an de studiu.
-e) Sunt validati drept reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina candidatii care obtin cele mai multe voturi in ordine descrescatoare in limita locurilor repartizate per an de studiu.
-f) Se redacteaza procesul verbal in dublu exemplar: un exemplar se depune la secretariatul facultatii si un exemplar ramane in posesia unuia dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 20. Obligatiile reprezentantului studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina sunt cele mentionate la art. 2. al prezentului regulament plus urmatoarele obligatii suplimentare:
-a) Sa participe la sedintele Consiliului Facultatii de Medicina.
-b) Sa sustina in Consiliului Facultatii de Medicina problemele strigente ale majoritatii studentilor pe care ii reprezinta.

Art. 21. Drepturile reprezentantului studentului in Consiliul Facultatii de Medicina sunt cele mentionate la art.3. al prezentului regulament la care se adauga urmatoarele drepturi suplimentare:
-a) Poate renunta oricand la calitatea de reprezentant al studentilor in Consiliu Facultatii de Medicina, ceilalti reprezentanti ai studentilor in Consiliu fiind obligati sa supervizeze si sa demareze un nou proces de alegere a unui nou reprezentant al studentilor in Consiliu dintre reprezentantii de serie ai anului de studiu respectiv.
-b) Renuntarea la calitatea de reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina nu duce la pierderea calitatii de reprezentant de serie.

Art. 22. Un reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina poate fi destituit daca nu respecta obligatiile prezentate la art. 20 din prezentul regulament sau absenteaza de la 4 sau mai multe sedinte ale Consiliului in decursul anului universitar curent.

Art. 23. Un reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina in caz de imposibilitate temporara de exercitare a atributiilor si obligatiilor poate desemna direct un alt reprezentant de serie de la nivelul aceluiasi an de studiu care sa ii preia temporar atributiile si obligatiile ca reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina..

Capitolul 3. Reprezentant in Senatul Universitatii.

Art. 24. Reprezentantii studentilor se afla in proportie de ¼ din totalul membrilor in Senatul Universitatii.

Art. 25. Locurile in Senatul Universitatii vor fi distribuite proportional pe toti cei 6 ani de studiu asigurandu-se o reprezentativitate mai mare pentru anii de studiu terminali si totodata conditia obligatorie de a exista minim 1 reprezentant pentru fiecare an de studiu.

Art. 26. Pot fi reprezentanti ai studentilor in Senatul Universitatii doar reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 27. Alegerea reprezentantilor studentilor in Senatul Universitatii se efectueaza astfel:
-a) Poate candida oricare dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-b) Au drept de vot toti reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-c) Votul este secret, personal si direct.
-d) Alegerile sunt valide daca sunt prezenti toti reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-e) Sunt validati drept reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii candidatii care obtin cele mai multe voturi in ordine descrescatoare in limita locurilor repartizate per an de studiu.
-f) Procesul verbal va fi redactat in dublu exemplar: un exemplar se depune la secretariatul facultatii si un exemplar ramane in posesia unuia dintre reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.

Art. 28. Obligatiile reprezentantului studentilor in Senatul Universitatii sunt cele mentionate la art. 2. al prezentului regulament plus urmatoarele obligatii suplimentare:
-a) Sa participe la sedintele Senatului Universitatii.
-b) Sa sustina in Senatul Universitatii problemele strigente ale majoritatii studentilor pe care ii reprezinta.

Art. 29. Drepturile reprezentantului studentului in Senatul Universitatii sunt cele mentionate la art. 3. al prezentului regulament la care se adauga urmatoarele drepturi suplimentare:
-a) Poate renunta oricand la calitatea de reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii, ceilalti reprezentanti ai studentilor in Senat fiind obligati sa supervizeze demisia si sa demareze un nou proces de alegere a unui nou reprezentant al studentilor in Senat dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina ai anului de studiu respectiv.
-b) Renuntarea la calitatea de reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii nu duce la pierderea calitatii de reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina sau cea de reprezentat de serie.

Art. 30. Un reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii poate fi destituit daca nu respecta obligatiile prezentate in art. 28. sau absenteaza de la 4 sau mai multe sedinte in decursul unui an universitar.

Art. 31. Reprezentantul studentilor in Senatul Universitatii in caz de imposibilitate temporara de exercitare a atributiilor si obligatiilor poate desemna direct un reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina care sa ii preia atributiile si obligatiile temporar ca reprezentant al studentilor in Senat.

Capitolul 4. Biroul de Senat.

Art. 32. Studentii Facultatii de Medicina au dreptul de a avea minim 1 reprezentant in Biroul de Senat.

Art. 33. Pot fi reprezentanti ai studentilor in Biroul de Senat doar reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.

Art. 34. Alegerea reprezentantilor studentilor in Biroul de Senat se efectueaza astfel:
-a) Poate candida oricare dintre reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.
-b) Au drept de vot toti reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.
-c) Votul este secret, personal si direct.
-d) Alegerile sunt valide daca sunt prezenti toti reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.
-e) Sunt validati drept reprezentant al studentilor in Biroul de Senat candidatii care obtin cele mai multe voturi in ordine descrescatoare in limita locurilor repartizate.
-f) Se redacteaza procesul verbal in dublu exemplar: un exemplar se depune la secretariatul facultatii si un exemplar ramane in posesia unuia dintre reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.

Art. 35. Obligatiile reprezentantului studentilor in Biroul de Senat sunt cele mentionate la art. 2. la care se adauga obligativitatii de a participa la toate sedintele Biroului de Senat si obligativitatea de a superviza si organiza toate procesele electorale pentru desemnarea reprezentantilor studentilor conform acestui Regulament.

Art. 36. Drepturile reprezentantului studentului in Biroul de Senat sunt cele mentionate art. 3. plus urmatoarele drepturi suplimentare:
-a) Poate renunta oricand la calitatea de reprezentant al studentilor in Biroul de Senat, ceilalti reprezentanti ai studentilor in Senat fiind obligati sa supervizeze demisia si sa demareze un nou proces de alegere a unui nou reprezentant al studentilor in Biroul de Senat dintre reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii.
-b) Renuntarea la calitatea de reprezentant al studentilor in Biroul de Senat nu duce la pierderea calitatii de reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii.

Art. 37. Un reprezentant al studentilor in Birou de Senat poate fi destituit daca nu respecta obligatiile prezentate in art. 35.

Art. 38. Reprezentantul studentilor in Biroul de Senat in caz de imposibilitate temporara de exercitare a atributiilor si obligatiilor poate desemna direct un reprezentant al studentilor in Senat care sa ii preia temporar atributiile si obligatiile ca reprezentant al studentilor in Biroul de Senat.

Capitolul 5. Desemnarea membrilor si a membrilor observatori in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii.

Art. 39. Studentii Facultatii de Medicina au dreptul de a avea minim 1 reprezentant in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii.

Art. 40. Pot fi reprezentanti ai studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii, doar reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 41. Alegerea reprezentantilor studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii se efectueaza astfel:
-a) Poate candida oricare dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-b) Au drept de vot toti reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-c) Votul este secret, personal si direct.
-d) Alegerile sunt valide daca sunt prezenti toti reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-e) Sunt validati drept reprezentant al studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii, candidatii care obtin cele mai multe voturi.
-f) Se redacteaza procesul verbal in dublu exemplar: un exemplar se depune la secretariatul facultatii si un exemplar ramane in posesia unuia dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 42. Obligatiile reprezentantului studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii sunt cele mentionate in art. 2. la care se adauga obligativitatea de a participa la toate sedintele comisiei in care a fost desemnat membru.

Art. 43. Drepturile reprezentantului studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii sunt cele mentionate la art. 3. plus urmatoarele drepturi suplimentare:
-a) Poate renunta oricand la calitatea de reprezentant al studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii, ceilalti reprezentanti ai studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina fiind obligati sa supervizeze demisia si sa demareze un nou proces de alegere a unui nou reprezentant al studentilor in comisia respectiva dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.
-b) Renuntarea la calitatea de reprezentant al studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii nu duce la pierderea calitatii de reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Art. 44. Un reprezentant al studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii poate fi destituit daca nu respecta obligatiile prezentate in art. 42.

Art. 45. Reprezentantul studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii in caz de imposibilitate temporara de exercitare a atributiilor si obligatiilor poate desemna direct un reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina care sa ii preia temporar atributiile si obligatiile ca reprezentant al studentilor in studentilor in Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii.

Art. 46. In vederea continuitatii in cadrul comisiilor studentii isi pot desemna un membru observator care sa indeplineasca aspectele stipulate in articolele 40; 41; 42; 43; 44; 45; din prezentul regulament. Membrul-observator va deveni automat membru in comisia respectiva in cazul in care reprezentantul studentilor in respectiva comisie renunta la calitatea sa de membru in comisia respectiva sau isi incheie mandatul sau este destituit sau se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile si obligatiile.

Capitolul 6. Conflicte

Art. 47. Un reprezentant al studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina nu poate fi membru in mai mult de una din urmatoarele structuri: Biroul de Decanat, Comisia de Etica, Comisia de Asigurare si Evaluare a Calitatii, Comisia de Cooperare Internationala sau in orice alta comisie mentionata in Carta Universitatii.


Partea III. Dispozitii finale

Art. 48. Structurile actuale de reprezentare a studentilor in cadrul UMF Carol Davila raman in vigoare putandu-si inceta mandatul doar prin aplicarea art. 14., art. 22., art. 30., art. 37. si art. 44. .

Art. 49. Acest regulament este obligatoriu pentru totii studentii UMF Carol Davila.

Art. 50. Concomitent cu initierea unui proces electoral pentru functiile de decan, prodecan, secretar stiintific, rector, prorector etc. va fi initiat un proces de alegere a noilor structuri de reprezentare a studentilor; noii reprezentanti alesi ai studentilor fiind mandatati sa reprezinte studentii pe o perioada de 4 ani, respectand prevederile acestui regulament.

Art. 51. Acest regulament intra in vigoare si se aplica incepand cu promotia anului I 2008-2009.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Si se-ntampla uneori sa mai vezi un cersetor/Si sa-ti zica cineva :-Frate, asta a fost DOCTOR

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum schimbam in bine Facultatea de Medicina din Bucuresti ?

Postby b3 » Sun Mar 08, 2009 6:00 pm

Mie mi se pare bun. Cateva propuneri:

Art 5. se modifica:
a) Reprezentantii studentilor pot sa fie membrii unei organizatii studentesti dar acest lucru nu este obligatoriu.
se adauga:
e) Reprezentantii studentilor nu pot sa faca parte din structurile de conducere ale organizatiilor studentesti.

Eu nu cred ca este bun cumulul de functii, puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut, au zis-o altii mai destepti decat mine. Asta ca idee generala, nu fac acuzatii.

Art 10. nu prea are sens, eu nu inteleg ce vrea sa spuna. Cred ca s-a pierdut un sfarsit de fraza pe drum, ce se intampla cu conditia aceea asa detaliata ?

Art 50. - de ce concomitent ? Nu ar fi mai bine sa fie defazat, la 2 ani dupa alegerile pentru conducerea facultatii, de exemplu ?

Art 51. - de ce de-abia celor din anul 1 ? In mare oricum dupa regulile astea s-au ales si pana acum reprezentantii, nu e asa mare diferenta, nu vad de ce nu s-ar aplica imediat sau de la inceputul urmatorului an universitar pentru toti anii.

Si ar mai trebui un articol:

xx - Prezentul regulament si lista structurilor reprezentative ale studentilor (sefi de serie, membri in consiliu, birouri, comisii) va fi afisate permanent la avizierul facultatii [cel din curte, langa info despre admitere] si pe pagina de internet a facultatii - ca sa stie toata lumea ca poate fi sef de serie si ce trebuie sa faca. Eu in anul 1 habar n-aveam.

N-ar trebui pus ceva si despre sefii de camin ? La UMF exista asa ceva? In regulamentele altor facultati am vazut ca exista si au si ei atributii. Una ar fi sa fie cineva responsabil pentru problemele aparute in camin si care sa poata vorbi cu prorectorul. Sa fie si consultat de prorector.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

ileana1938
Posts: 2
Joined: Sun Mar 08, 2009 8:56 pm

Re: Cum schimbam in bine Facultatea de Medicina din Bucuresti ?

Postby ileana1938 » Sun Mar 08, 2009 9:17 pm

Intr-adevar a trecut un an...si desi s-a aratat interes fata de regulamenutul studentilor ..lucrurile s-au tergiversat intr-atat incat lumea deja a uitat sau s-a saturat sa isi piarda timpul implicandu-se in dezbaterea unui subiect care pare sa nu duca la nimic... Din experienta altor proleme discutate si "amanate" indefinit in aceasta facultate as zice ca este tactica uzuala ca atucni cand "nu se vrea" implicarea studentilor si claritatea unei forme de organizare sa tot amanam lucrurile pana lumea isi pierde interesul.

Susutin propunerile lui b3 referitoare la regulament. Sunt intru totul de acord. Un student reprezentant al studentilor si care are si functii de conducere in alte societati nu poate fi impartial. In ultima vreme m-am confruntat foarte mult cu problema aceasta...ce "atributii" si "functii" poate avea o persoana la conducerea unei societati. Desi intr-o tara democratica am putea spune ca nu trebuie sa ingradim "libertatea", Romania este o tara post-comunista in care din nefericire sistemul relatiilor, al "pilelor" este mult prea impamantenit ca sa credem in impartialitatea unei persoane oricine ar fi ea. "Frica" imi pare a fi atributul care a ajuns sa ne caracterizeze (imi pare rau daca jignesc pe cineva cu aceasta opinie), alaturi de "dezinteres", "oboseala" de a vorbi in van cand nimeni nu te asculta sau de a nu stii cu cine poti sa vorbesti, cine te reprezinta ca student si daca intr-adevar parerea ta va fi pana la urma auzita.

Eu propun o intalnire, in amfiteatrul mare al facultatii de MG, unde sa participe toti reprezentantii studentilor (sefi de serie, membri in consiliu...) alaturi de toti studentii care cred ca au ceva de spus sa dezbatem rand pe rand toate articolele regulamentului si sa-l ducem la forma finala. Nu cred ca doar din discutii pe mail se poate face acest lucru.

Astept sa vad o implicare din partea celor care s-au saturat sa taca si reusim sa ne organizam. Suntem pana la urma o clasa aparte a societatii, noi viitorii medici, care am ajuns sa fim desconsiderati si calcati in picioare...putem sa mai suportam? Daca noi nu incercam sa schimbam ceva, nu vad de ce alti ar lupta pentru noi...

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Cum schimbam in bine Facultatea de Medicina din Bucuresti ?

Postby Chingachgook » Sun Mar 08, 2009 9:54 pm

ileana1938 wrote:
Eu propun o intalnire, in amfiteatrul mare al facultatii de MG, unde sa participe toti reprezentantii studentilor (sefi de serie, membri in consiliu...) alaturi de toti studentii care cred ca au ceva de spus sa dezbatem rand pe rand toate articolele regulamentului si sa-l ducem la forma finala.


e utopic

o sa fie o harmalaie de nu se intelege om cu persoana. astea se pot face in grupuri restransem si eventual se voteaza apoi de studenti in bloc. de aia la parlament se lucreaza in comisii si se voteaza in plen.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum schimbam in bine Facultatea de Medicina din Bucuresti ?

Postby b3 » Tue Mar 10, 2009 9:17 am

Amuzanta comparatia cu Parlamentul :) Eu te astept si pe tine la intalnire, fiind mai mare si trecut prin astea sigur ai cateva idei bune la care noi n-avem cum sa ne gandim. Harmalaie nu cred ca iese, poate cateva voci ridicate. Poti sa fii moderator :)

Am mai visat cateva modificari noaptea:

Art 2, alin a) si f) Sa informeze in scris (pe Internet) studentii ...

Art 3, alin e) daca structurile alea asociative se refera la conducerea asociatiilor studentesti atunci trebuie scos asta. De gandit cum se impaca asta cu FASMR

Art 6. ar trebui completat si cu alte situatii in care iti pierzi calitatea de reprez



Ceilalti colegi sunt multumiti de regulament in forma actuala ? Vad ca sunt 11 downloaduri..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby b3 » Sun Mar 15, 2009 2:11 pm

Rog colegii care citesc forumul sa puna mesajul asta pe grupurile de mail ale seriilor lor, cu link catre topicul asta viewtopic.php?f=1&t=8324 , sau macar sa dea mass message pe Yahoo Messenger cu linkul.



Dragi colegi, studenti din toti anii ai Facultatii de Medicina, UMF Bucuresti

La facultate, pe holuri in spitale, la terase, in baruri si pe forumuri se tot aude o nemultumire generala pentru ca parerea noastra nu conteaza, nu ne reprezinta nimeni, nu avem cui sa ne plangem cand avem o nemultumire legata de facultate sau si daca ne plangem tot nu se rezolva nimic.

Ni se da acum ocazia, transparent si democratic, sa hotaram care va fi regulamentul pe baza caruia se vor alege reprezentantii studentilor. Cum sa alegem reprezentantii ? Cum sa-i schimbam daca nu-si fac treaba ? Care este "treaba" lor ? Cine sunt acesti reprezentanti, sefii de serie sau societatile studentesti ? Pot sa fie si sefi de serie si sefi de societati studentesti ? Cum alegem pe cei care ne reprezinta in Consiliul facultatii si celelalte structuri ? Studentii reprezinta 25% din membrii Consiliului, restul de 75% fiind profesori, stiati asta ? Cine trebuie sa ne informeze despre ce decizii se iau in Consiliu si in ce mod ?

Intrati pe forumul studentilor medicinisti - stiati de el, nu? Exista de vreo 6 ani - si gasiti acolo regulamentul si propunerile facute pana acum. Dati-va si voi cu parerea, eu am facut-o deja si am incredere ca studentii medicinisti sunt educati, au idei, au opinii si au si interestul de a discuta despre o problema care priveste intreaga facultate si pe toti studentii.

viewtopic.php?f=1&t=8324

Aceste discutii nu sunt doar de dragul dezbaterii, ele se vor materializa spre sfarsitul saptamanii viitoare cand forma finala, bazata pe propunerile de pe forum, va fi votata, la nivel de serie, de catre toti studentii din facultate. Pentru ca vrem sa fim implicati in luarea deciziilor, vom vota toti, nu doar actualii reprezentanti. Timpul este scurt, cateva zile, asa ca va rog sa lasati Youtube, Yahoo Messenger, barfa despre colegi, panica despre examene, serialele, torrentele si ce activitati mai aveti timp de 5 minute, cat va ia sa va faceti cont si sa scrieti pe forum.

Altfel comentam degeaba si discutam discutii, daca atunci cand ni se da ocazia sa facem noi ceva, concret, ne dam toti la o parte, ca lasa ca are cine sa gandeasca pentru noi. Eu nu vreau sa fiu oaie.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: Cum schimbam in bine Facultatea de Medicina din Bucuresti ?

Postby Chingachgook » Sun Mar 15, 2009 3:13 pm

b3 wrote:Amuzanta comparatia cu Parlamentul :) Eu te astept si pe tine la intalnire, fiind mai mare si trecut prin astea sigur ai cateva idei bune la care noi n-avem cum sa ne gandim. Harmalaie nu cred ca iese, poate cateva voci ridicate. Poti sa fii moderator :)



faceti una de proba sa vedeti.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

doubt
Posts: 1
Joined: Sun Mar 15, 2009 11:45 pm

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby doubt » Mon Mar 16, 2009 1:52 am

La art 2 ar tre specificat ca informarea depre toate aspectele procesului de inv tre facuta in scris, nu oro-oral, caci stim cu totii ca telefonul fara fir deformeaza mesajul si nu ajunge intotdeauna la pct terminus.
Eu propun ca pt asa ceva sa se creeze un site special. Sa stim si noi cine ne reprezinta si unde, in timp real. S-a publicat o revista pt boboci in care era explicate structura cu sefii de serie, senat consiliu, etc. Asa ar tre sa existe o pagina in care aceste info sa fie accesibile la un simplu clik :D
Info la avizier sa fie, dar si adresa acestui site :D Eu nu am mai vzt avizierul de mult timp, si nici nu simt nevoia sa fac 1 h pana la facultatea sa vad daca e ceva nou

Pe acest site reprezentantii sa posteze toate info de uz general, incluziv deciziile din senat.
Ar tre puse linkuri catre toate organizatiile studentesti la care pot adera. Info depre toate evenimentele, adunarile, bursele de afara, congrese si orice alt eveniment academic sau non-academic la care stud pot participa. La sf fac am aflat de multe lucruri pe care puteam sa la fac si nu am avut habarn de ele. AAA Si toate updatate in timp real

Tocmai de aceea exista reprez studentilor, sa centralizeze toate info academica (in principal), si sa le mediatizeze, nu numai sa aiba o functie.

Daca acest site ar avea si un forum si utilizatorii ar fi numai stud la UMF, care si-ar crea cont numai pe baza nr matricol, problema cu exprimarea ideiilor si opiniilor nu ar mai fi o pb asa mare. Verba volent, scripta manent , nu? S-ar putea face poll-uri si vedea parerea studentilor, direct.
E dificil sa aduni toti reprez si o parte din studenti pentru a discuta o tema fara sa iasa harmalaie. Un forum ar fi o solutie realizabila. Alte facultati pot, noi de ce nu?
Plus ca, in mom in care apar decizii de gen “jos birocratia- card numai la BRD” feed-back-ul sa fie mai prompt si actiunile intreprinse mai rapid, nu numai discutii pe holuri si nemultumire, si atat.

Si eu sunt de parere ca reprez nu tre sa aiba functie de conducere intr-o organizatie.

User avatar
Rash
senior
senior
Posts: 125
Joined: Sat Mar 25, 2006 11:58 pm
Location: Unde este termopane...termopane!

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby Rash » Mon Mar 16, 2009 3:36 pm

Cu tot respectul pentru cei care au intocmit prezentul regulament(pe care l-am votat cu draga inima aseara),parerea mea este ca noua in special(anul 6) nu ne mai foloseste la nimic.Initiativele lui b3 sunt salutare si in mai multe cazuri decat vreau sa numar a avut o opinie foarte pertinenta.Ghinion ca sunt putine lucruri care conteaza p-aci prin facultate.Ce vreau sa va spun este ca va zbateti degeaba.Studentii mici ar trebui sa lucreze la mizerii din astea.Noi tre' sa ne concentram la lucruri mai serioase.Ganditi-va cum sa facem ministrul sa ne scoata mai multe locuri la rezi....din astea.Pierdem timpul cu din astea!
Primum non nocere!

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby b3 » Mon Mar 16, 2009 4:53 pm

Asta cu zbatutul degeaba e discutabila. De acord ca studentii de an <6 ar trebui sa contribuie la regulament pentru ca e mai mult batalia lor decat a anului 6, dar saracii sunt asa de in ceata in legatura cu tot ce se intampla in facultate (oare de ce? sau, mai corect, oare doar pentru ca nu-i intereseaza?) incat discutia asta ii depaseste complet la prima vedere. Ii depaseste chiar si pe multi de anul 6 :(

Cred ca cei mai multi se gandesc ca "iar se cearta aia mai mari" sau "iar se cearta unii cu aia de la ssmb, pe noi oricum nu ne baga in seama". Invitatie mai clara decat 2 posturi mai sus sa se bage si ei in seama nu stiu daca este posibila :( Si ca sa nu-i mai depaseasca discutia au o groaza de topicuri de citit aici pe forum ("Ierarhia in facultate" ar fi un inceput).

Si da, anul 6 are probleme mai importante, dar cine trebuie sa se ocupe de problemele astea, sa faca un plan de actiune, sa cheme lumea sa se implice ? Cine sunt reprezentantii ? Ajungem iar la regulament ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

User avatar
Rash
senior
senior
Posts: 125
Joined: Sat Mar 25, 2006 11:58 pm
Location: Unde este termopane...termopane!

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby Rash » Mon Mar 16, 2009 8:38 pm

Pai,eu credeam ca avem deja reprezentanti.Doar nu vrei sa ii dam jos acusica inainte de rezidentiat?
Primum non nocere!

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby b3 » Tue Mar 17, 2009 9:41 pm

Cine te reprezinta pe tine ? Cui te plangi ? :)

Nu e vorba de dat jos, prin propunerile de mai sus la regulament cred ca toata lumea vrea sa-i responsabilizeze. Sa existe undeva scris clar ce drepturi si obligatii au reprezentantii. Si, sigur, sa poata fi si sanctionati pe baza lui.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

User avatar
ryskill
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Thu Feb 17, 2005 2:07 am
Location: middle of the abis

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby ryskill » Tue Mar 17, 2009 9:47 pm

Update

Anul 6 a propus si adoptat 3 modificari:

1. Decalarea alegerilor reprez studentilor in consiliu si senat fata de alegerile profesorilor in consiliu si facultate cu 2 ani. (Pentru a da sansa noilor intrat in consiliu sa se acomodeze si sa nu intre direct in 'focurile' unei perioade pre-alegeri)

2.Informarea despre discutiile la sedintele de consiliu si senat prin intermediul unui avizier din facultate si/sau ptrintr-un site de internet public.(nu pe grupuri moderatesau nu, forumuri moderate sau nu)

3.Mentionarea in regulament ca reprezentantul de serie ales de colegii lui in Biroul de Senat este considerat liderul studentilor. (vioara intati la orice negociere sau atunci cand se cere opinia studentilor si trebuie inaintata de un singur om.)

Rog studentii din an mai mic ce citesc acest forum sa se intereseze la seful de serie de acest regulament pentru ca am aflat ca sunt serii la anii mici ce nu au habar ca se voteaza asa ceva. E IN INTERESUL VOSTRU! VA PRIVESTE PE TOTI NU NUMAI PE UNII!

Bogdan
Si se-ntampla uneori sa mai vezi un cersetor/Si sa-ti zica cineva :-Frate, asta a fost DOCTOR

User avatar
b3
elite
elite
Posts: 4122
Joined: Fri Jul 25, 2003 2:22 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby b3 » Sat Mar 21, 2009 12:35 am

Un pic offtopic, exemple de afara: http://www.mmunion.co.uk/ si http://www.umsu.manchester.ac.uk/ "Student Union", separat de voluntariat, cluburi, sports&societies cum le zic ei, in 2 universitati din Manchester, UK. Cu "constitutie" (statut si regulament), alegeri, campanie "electorala", campanii de scadere a taxelor de camin, de prelungire a orelor la biblioteca, de sanctionat catedrele care nu-si tin cursurile sau intarzie. Pentru oferit perspectiva, nu compar UMF si ditamai MMU sau UM :D
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

User avatar
Bogdan_DD
senior
senior
Posts: 470
Joined: Mon Mar 27, 2006 5:58 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby Bogdan_DD » Sun May 03, 2009 1:08 am

Prima regula este ca studentii alesi (ca e vorba de reprezenanti in diverse comitzii si comitete sau aria de evaluare a profilor) sa nu fie aplaudaci ai vreunui dumnezeu. Tehnic imposibil in acest moment.

User avatar
Bogdan_DD
senior
senior
Posts: 470
Joined: Mon Mar 27, 2006 5:58 pm
Location: Bucuresti

Re: Cum ne alegem si ce trebuie sa faca reprezentantii studentil

Postby Bogdan_DD » Mon Jun 29, 2009 7:15 pm

...si sa nu cenzureze mesajele de pe grupurile lor cand se simt vizati.


Return to “Facultatea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests