LICENTA 2005

care ne mananca zilele
ralucaV
newbie
newbie

LICENTA 2005

Postby ralucaV » Mon May 23, 2005 6:41 pm

stiu ca toata lumea are diplome, examene, rezidentiat de pregatit...

dar la licenta nu se gandeste nimeni? Se stie ceva? Se poate afla ceva? Cineva poate intreba ceva? Uite ca intreb eu.... CUM E?

edit by moderator:

bogdanescu wrote:oficial deja, licenta se va sustine pe 19 sept si are aceeasi tematica ca si anul trecut! dupa licenta, in perioada 19-30 sept se vor sustine lucrarile de diploma

enchanter
junior
junior

Postby enchanter » Mon May 23, 2005 8:23 pm

pai e un examen ca toate cele pe care le-ai dat pana acum ... doar ca nu are rost sa te agiti pt el ..ceea ce conteaza este examenul de rezidentiat...licenta o ia toata lumea cu note in intervalul 8-10 (plus ca e si <lejereala> =set de grile scos inainte de examen + supraveghere destul de <permisiva>) . so..nu concurati pe nik..dar dupa licenta urmeaza rezidentiatul...dc il iei e ok ,nu il iei...ups...(parca stagiatura se scoate de la anul)..somer de lux scrie pe tine.
"deschide bine ochii-realitatea este rece"
so....the choise is yours..
Ce que je veux te faire comprendre

ralucaV
newbie
newbie

Postby ralucaV » Tue May 24, 2005 10:57 am

Dar o tematica ceva? O data de examen?

Nu cred ca au nici o vina "reprezentantii" din consiliu/senat - dar nu ar putea sa intrebe si ei mai departe cum e treaba - sa stim una si buna?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue May 24, 2005 1:56 pm

eu cred ca terbuie invatzxat pt licenta intai ca e mai aproape. si mai ales ca sunt teme noi, care nu se regasesc in bibliografia de rezidentiat.
dupa aia vedem ce si cum, nu te poti baza pe o supraveghere usoara si grile inainte, sau pe note mari. cum sa vina notele astea daca nu inveti? nu cred ca tocmai noi medicinistii sa fim atat de inconstienti
luicrurile trebuie luate fiecare la timpul sau. bafta

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Tue May 24, 2005 2:49 pm

Yeah, right.
"If freedom is short of weapons, we must compensate with willpower."

enchanter
junior
junior

Postby enchanter » Tue May 24, 2005 2:54 pm

tridente...nu te mai abera..
sau mai bine spus nu posta doar de dragul de a posta. eu am scris ca licenta e ca orice alt examen din facultate...il dai ,il iei..daca esti bata/tufa/sau te bazezi ca te lasa sa copiezi ce .... mai cauti la rezidentiat? :roll:
licenta poti sa o iei si cu 5.50 ..daca iei rezi-ul ti se iarta....if not...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue May 24, 2005 5:02 pm

asta este parerea mea, mie s pare f important invatzatul pt licentza si cred ca viitorul trebuie pregatit cu grija, nu inteleg pregatirea din 2 in 4, netratand subiectele de licenta cu importanta cuvenita. asta este parerea mea, luati-o cum vreti. intai terbuie sa fii licentiat si apoi rezident, nu?
pe diploma scrie nota de licenta, nu? ce-o sa scrii in CV? ca faci 6 ani de facultate ca sa nu inveti pt licenta? ce-o sa le spui pacientilor tai?
si nu e vorba numai de moralitate, este vorba mai ales despre inconstienta de a nu trata cu seriozitate licenta. eu atata am avut de zis si eu asa vad lucrurile, si nu mi se pare corect din partea ta enchanted sa iei parerea mea drept aberatie. te rog combate parerea, ci nu omul. iti multumesc

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Tue May 24, 2005 6:38 pm

licenta poti sa o iei si cu 5.50

si io care credeam ca tre sa ai o nota peste 7... :roll:
Bears, beets, Battlestar Galactica.

Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Wed May 25, 2005 1:09 am

enchanter wrote:pai e un examen ca toate cele pe care le-ai dat pana acum ...

tu cite ai dat? nu prea multe inteleg, caci ai sti ca nu toate examenele sint "te duci=il iei"... uneori si pentru nota 5 trebuie sa muncesti...
asa ca risca tu la licenta, daca vrei, dar nu-i mai invata prostii pe altii!

enchanter
junior
junior

Postby enchanter » Wed May 25, 2005 10:15 am

@bogdanescu
in mod sigur ca si pt un 5 uneori trebuie sa inveti mult.eu insa am terminat facultatea fara a avea vreo restanta si am fost si bursier.mie nu mi se pare o facultate grea.dar ce mi se face sila este ca o dam in FLAME...am vrut sa subliniez ca pt un student in anul 6 e mai impt rezidentiatul decat stagiatura ,nu ca stagiatura nu are impt ei..
dar daca e sa ne tinem de rastalmacit si de altea alea succes..prinzi ideea,bine.nu-sanatate.
am si altceva mai bun de facut decat sa tastez.
pa

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 25, 2005 3:31 pm

bogdanescu ....90% din examenele pe care le-am dat erau "te duci il iei" (si am dat vreo 60)

am mai spus undeva....la prietenii care sunt in alte facultati ne laudam cu ce grea e medicina.

k
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 25, 2005 8:15 pm

hm, la bucuresti nu e asa

enchanter
junior
junior

Postby enchanter » Wed May 25, 2005 8:45 pm

dar cum e la bucuresti ?lumineaza-ne trident....sunt examene grele,la care nu se copiaza?atmosfera la examen este de genul "care ridica capul din foaie - iese din examen" ? sunt examene la care nu circula grile ?sunt examene la care nu aveti subiecte si grile la prima vedere? sunt examene la care seriile cu studenti straini nu au viata mai lejera decat celelalte serii ?
hai ,lumineaza-ne despre "la noi la bucuresti". :roll:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 25, 2005 10:34 pm

in.santier wrote:dar ce mi se face sila este ca o dam in FLAME...

deja si mie. zi mai bine daca ai dat licenta si povesteste ce si cum

enchanter
junior
junior

Postby enchanter » Wed May 25, 2005 11:26 pm

dragutza faza cu in.santier ..cred ca ti-ai chinuit mult neuronul si cu tastatul si cu inventatul...mai invata despre notiunea "respect"si dupa aceea mai vorbim.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 25, 2005 11:38 pm

lol, respecte, domnu cu "aberatul"! (nu inteleg de ce astepti asa ceva, dar hai, poate pt ca ai si tu pisica in avatar). hai stayontopic si povesteste-ne. te rugam mult de tot

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed May 25, 2005 11:58 pm

ce balacareala ati facut din topicul asta... eu sunt deabia an 2 si pot spune ca sunt si examene care DA daca ridic ochiu din foaie ma zboara afara, si de serii cu studenti straini privilegiate n-am auzit cel putin nu pana acum... poate nu m-am obisnuit eu dar nu mi se pare chiar asa de usoara fac asta cum spui tu... Ai dreptate, sunt si unele examene de pleasca la care nu conteaza cat inveti, poti sa nu inveti ca-ti da de mila 5, da nu cred ca a ajuns nimeni la mila nimanui in fac asta, cel putin nu cei care se respecta. N-am leg cu licenta, deci nu-mi vad locu' aici de aceea nu voi mai posta
:) lol

trident iar te ia gura pe dinainte... fii si tu mai .... flexibil in gandire...

duofruo
senior
senior

Postby duofruo » Thu May 26, 2005 6:13 pm

bre, a zis omu ceva si l-ati si dezmembrat ... Baiatu asta v-a spus un lucru: copii, stati si voi linistiti cu licenta asta, ca nu e dracu chiar asa de negru. Se ia, si daca pui mana si citesti capitolele macar odata, o iei si cu 9-10. Si in loc sa pierdeti 2 luni cu invatatu pentru licenta, mai bine puneti voi mana si invatati pt rezidentiat. Dar daca sunteti voi Superman si invatati in 1 luna cat altii in 10, atunci asta e, nu ma introduc.
Cunosc foarte multi oameni care au invatat foarte serios pentru licenta, abandonand rezidentiatul, si apoi si-au dat cu pumnii in cap, pentru ca au pierdut atata timp. Si unii din ei au picat si rezidentiatul, si aveau ei frumos 10 la licenta. Normal ca poti sa inveti toata materia de licenta dar nu se merita.
Pacat ca ati facut balacareala din subiect, era interesant sa auzim pareri. Va inteleg ca sunteti cu nervii intinsi la max, si mie imi sare tzandara din orice de cand invat 24/7 pt rezi, dar n-are rost cearta asta. Nu e asa de greu sa-si dea seama unu ca a folosit cuvantul "aberat" gratuit si celalalt ca a reactionat exagerat. Impacati-va, ca asa nu iese nimic constructiv.
Si apropos de examene: stiti cate examene serioase am dat in ultimii 3 ani de fac? 1. Da, UN singur examen la care daca miscai zburai. Restul ori se putea misca, ori se stiau grilele, etc. Si sunt din Bucuresti. Ce a fost in primii 3 ani e alta poveste. Tu cel din anul II, vezi ca vin "happy times". Distreaza-te, ca daca nu o faci acum, in facultate, nu mai ai cand.

C.M
senior
senior

Postby C.M » Thu May 26, 2005 10:23 pm

Interesant!
La voi acolo,se discuta de licenta,de rezi....noi astia de la malul marii,invatam de rupem la gineco...(prietenii stiu de ce),ca daca nu luam examenul asta,adio plaja,baie in mare,aquamagic,gondole ...licenta,rezidentiat.
Oare de-aia sunt prea putini oameni din c-ta care iau rezi?Ca invata la gineco?! :lol: Nu stiu...dar va spun in toamna... :lol:
Ciao!
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri May 27, 2005 3:25 am

ok, dar numai pt duofruo (speram sa fie parerile respectate, indeed). si pt feedbackul lui enemy, ce m-as face fara el (#$%$%^##$%#$^). imi mentin parerea, totusi nu m-ar deranja sa mi se stearga posturile de aici, am dat-o-n balarii.
as vrea sa ramana numai asta:

este lesne de inteles ca toti avem mari asteptari de la acest topic, ..nu ma refer numai la parerile de pe el. :wink:

asta e, m-au cuprins remuscarile si o sa-o rog pe b3 sa stearga ultimele 3 posturi

tonilica
newbie
newbie

Postby tonilica » Fri May 27, 2005 8:59 pm

Pana la urma ar fi interesanta o tematica, dincolo de faptul ca este un examen atat de usor.Chiar ati avut o facultate usoara daca nu aveti "amintiri"de la cateva examene :(.

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Mon Jun 20, 2005 3:57 pm

oficial deja, licenta se va sustine pe 19 sept si are aceeasi tematica ca si anul trecut! dupa licenta, in perioada 19-30 sept se vor sustine lucrarile de diploma

tonilica
newbie
newbie

Postby tonilica » Mon Jun 20, 2005 9:32 pm

Multumesc pentru raspuns.

Ahriman
junior
junior

Postby Ahriman » Mon Jun 20, 2005 11:11 pm

Exista pe undeva pe net tematica la licenta?Multumesc!
Violenta este ultimul refugiu al incompetentilor!
Image

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Mon Jun 20, 2005 11:21 pm

S-a afisat si la avizierul din poiata UMF CD :)
parca era pe undeva pe forum... :?

Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Tue Jun 21, 2005 2:36 am

n-am mai reusit sa gasesc pe forum tematica de anul trecut, da' daca tot e buna... o scot de la naftalina :P

Tematica licenta 2004

Pentru examenul de licenta nationala 2004 au fost selectate urmatoarele 35 de teme din tematica si bibliografia pentru rezidentiat noiembrie 2004,GRUPA MEDICINA DE FAMILIE, conform instructiunilor MEC.

1. Pneumoniile (1)
2. Tuberculoza pulmonara (forme clinice, diagnostic, tratament) (1)
3. Astmul bronsic (1)
4. Pleureziile (1)
5. Insuficienta respiratorie (1)
6. Angina pectorala stabila si instabila (1)
7. Infarctul miocardic acut (1)
8. H.T.A., urgente hipertensive (1)
9. Insuficienta cardiaca (1)
10. Moartea subita si resuscitarea cardio-respiratorie (1)
11. Ulcerul gastric si duodenal (1)
12. Litiaza biliara (1)
13. Poliartrita reumatoida (1)
14. Tromboza venoasa profunda si superficiala (1)
15. Anemii ( generalitati, anemia feripriva, megaloblastica) (1)
16. Hepatita acuta virala (1)
17. Septicemii (1)
18. Accidente vasculare cerebrale ischemice si hemoragice (1)
19. Socul hipovolemic (1)
20. Abdomenul acut chirurgical, peritonite difuze acute, ocluzia intestinala, apendicita acuta, abdomenul acut traumatic (2)
21. Sarcina normala si urmarirea ei (3)
22. Infectiile perinatale ( bacteriene si virale) (4)
23. Diareea acuta la copil (4)
24. Durerile abdominale recurente la copil (4)
25. Malnutritia (4)
26. Rahitismul carential comun (4)
27. Infectii ale cailor aeriene superioare la copil (4)
28. Astmul bronsic la copil (4)
29. Cirozele hepatice (1)
30. Sindromul nefritic acut (1)
31. Sindromul nefrotic (1)
32. Insuficienta renala cronica (1)
33. Adenomul de prostata (2)
34. Cancerul mamar (2)
35. Cancerul de col uterin (2)

Bibliografie

1. Harrison – Principii de medicina interna, editia 14, Editura Teora 2001-2003
2. Angelescu N., sub redactia – Patologie chirurgicala pentru admitere in rezidentiat, Ed. II revazuta si adaugita, Ed. Celsius, 2003.
3. Ancar V. – Obstetrica, Ed. National, 1998
4. Ciofu Eugen, Ciofu Carmen – Esentialul in Pediatrie, editia a II-a, Ed. Amaltea, 2002.

spor! :)

p.s. mel, offtoooopic ! ;)

tonilica
newbie
newbie

Postby tonilica » Tue Jun 21, 2005 2:14 pm

Nu cred ca este completa aceasta tematica.

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Tue Jun 21, 2005 2:21 pm

mda, parca erau mai multe afisate, dar n-am apucat sa ma uit ieri la avizier, ma grabeam; o sa incerc sa o completez azi daca intr-adevar asa este...

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Tue Jun 21, 2005 3:40 pm

e completa, 35 trebuie sa fie. nu am controlat daca ai schimbat prin ele, dar la numar astea sint: 35.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jun 22, 2005 3:08 am

tanti melania, nu va suparati, noi discutam aici despre licenta.
e exacat aia de la mf?

kooks
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Jun 22, 2005 5:47 pm

Am inteles ca pt licenta ar fi suficient sa invatam grilele pt MF propuse de Bucuresti......Stie cineva care sunt alea? Cica e vorba de a 2-a cifra dinaintea fiecarei grile.De ex: G1403024 (primul 4 reprezinta un centru univ).Care cifra corespunde Buc?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jun 22, 2005 6:04 pm

hapciu wrote:Am inteles ca pt licenta ar fi suficient sa invatam grilele pt MF propuse de Bucuresti......Stie cineva care sunt alea? Cica e vorba de a 2-a cifra dinaintea fiecarei grile.De ex: G1403024 (primul 4 reprezinta un centru univ).Care cifra corespunde Buc?

de unde ai inteles tu asha ceva?// :shock: :shock:
4 este timisoara

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Jun 22, 2005 6:08 pm

De la o colega care stie de la cineva care a dat anul trecut. Credeam ca nu va zic nimic nou, si eu stiam ca studentii invata doar grilele pt licenta. Deci care e pt Buc?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jun 22, 2005 6:23 pm

asta a fost anul trecut..

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Wed Jun 22, 2005 7:52 pm

Vesti cutremuratoare, din surse demne de incredere : se pare ca din aceasta tematica s-au scos Astmul bronsic si Malnutritia, in locul lor isi fac grandioasa aparitie, pe un fortissimo, Diabetul zaharat si de-acum celebra Gusha endemica... :bis: Care stiti ceva... pls say something... :roll:

P.S. completely offtopic - pt Mel : de unde altundeva decat de la MELi MELo? :lol:

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Sat Jun 25, 2005 11:52 pm

dustweaver wrote:Vesti cutremuratoare, din surse demne de incredere : se pare ca din aceasta tematica s-au scos Astmul bronsic si Malnutritia, in locul lor isi fac grandioasa aparitie, pe un fortissimo, Diabetul zaharat si de-acum celebra Gusha endemica... :bis: Care stiti ceva... pls say something... :roll:

corect!

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Mon Jun 27, 2005 12:13 pm

precizare: astmul bronsic la copil

MORENA
senior
senior

Postby MORENA » Mon Jun 27, 2005 4:57 pm

bogdanescu wrote:precizare: astmul bronsic la copil

ai cumva noua programa?

bogdanescu
senior
senior

Postby bogdanescu » Fri Jul 08, 2005 1:01 am

MORENA wrote:ai cumva noua programa?

scoti astmul bronsic la copil si malnutritia si adaugi diabetul zaharat si gusha

Fana
junior
junior

Postby Fana » Fri Jul 08, 2005 3:11 pm

EXPLICATII CODIFICARE INTREBARI
8 .07.2004
Datorita numarului mare de specialisti implicati in procesul de creare a intrebarilor precum si datorita faptului ca s-a folosit un anumit algoritm care tine cont de specialitatea, tema si tipul intrebarii am decis ca fiecare intrebare prezentata sa poata fi identificata printr-un cod de 8 caractere alfa-numerice. Pe baza acestui cod se poate usor identifica specialitatea pentru care a fost creata intrebarea, anul in care a fost creata, centrul universitar in care s-a creat, tema asociata intrebarii.
Explicatia codificarii poate fi regasita mai jos:

Exemplu cod: C1349061

Decodificare:

C - o litera, semnifica specialitatea astfel:

M - pentru grupa specialitatilor medicale
C - pentru grupa specialitatilor chirurgicale
G - pentru grupa medicina de familie
L - pentru grupa medicina de laborator
S - pentru profilul stomatologie
F - pentru profilul farmacie

1 - o cifra, semnifica anul in care a fost creata intrebarea astfel:

1 - pentru intrebarile create in anul 2003
2 - pentru intrebarile create in anul 2004

3 - o cifra, semnifica centrul universitar unde a fost creata intrebarea, astfel:

1 - pentru Bucuresti
2 - pentru Cluj-Napoca
3 - pentru Iasi
4 - pentru Timisoara
5 - pentru Craiova
6 - pentru Tg. Mures
7 - pentru Brasov
8 - pentru Sibiu
9 - pentru Arad

49 - 2 cifre, semnifica nr. temei din cadrul specialitatii pentru care a fost creata intrebarea.

061 - 3 cifre, se constituie intr-un index al intrebarii in cadrul temei

Anul trecut intrebarile au fost doar din grilele tip complement multiplu MF 2003 (toate, NU doar cele propuse de Bucuresti) din care au acceptat sa fie excluse unele pe care noi le-am considerat incorecte.
Sa nu uitati cariocile, dureaza prea mult sa "imbulinati" cu pixu' :!:
Fiat lux !

Return to “Facultatea”